Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (602)Időben csökkenő Időben csökkenő
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.02.15. 20:00
Szuper!!!Végre oda is jutott az idei nagy havakból! 26-án indulunk. Köszi szépen még egyszer a szálláscímet, Milán, 12 főre kértünk helyet, és előleg nélkül lefoglalták nekünk, adott szóra Kőrösmezőn. Nagy ritkaság!
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.15. 07:05
Bukovelen is havazott, de ágyúznak is.

http://bukovel.com/webcam1
cam1full.jpg
cam2full.jpg
cam3full.jpg
cam7full.jpg
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.09. 11:07
ja, igen, csak tegnap tettem fel a képeket, de a régi hozzászólásomba, ezért úgy tűnhet, mintha már jó régen.

a lényeg a lényeg: jó kis síközpont ez, jó pályákkal, jó felvonókkal. És építik tovább.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2009.02.09. 07:48
Opsz, én meg jó régen néztem be ide! Egész jól néz ki a hely.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.01. 09:54
szia zsoci, ó igen, még mindig a gépen vannak, remélem ma este fel tudom rakni!

oopsz, most tettem fel pár képet:
palya.jpg
meredek.jpg
fel-1372-meterre.jpg
hosszu-kanyargos.jpg
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2009.01.31. 20:13
Hello Mil!
Igértél képeket!
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.01.31. 17:54
Hello Józsi, átadtam persze. Két napot síeltünk, és egyel több éjszakát aludtunk... ilyet se csináltam még máshol, csak Franciaországban.
Józsi71
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2009.01.29. 20:03
Szia. Jó volt olvasni a beszámolód. A havazás elért hozzájuk, úgy látom a webcamon. Üdvözletet átadtad? Meddig voltatok?
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.01.27. 21:05
Eni,
nem tudom pontosan megmondani, hogy mennyi az út, mert a határ elégé változó. Most Ukrajnába menet és hazafele jövet is csak 20-20 perc volt. Ez lehet több is, befelé akár másfél óra is. másrészt megálltunk Ungváron, Munkácson sétálni, megálltunk a tiszamenti településeken a piacon vásárolni, nézelődni stb. De így is mindennel együtt kevesebb mint 12 óra volt. Folyamatosan haladva szerintem 8-9 óra lehet.

Ami szerintem fontos, hogy az utolsó 70-80 kilométert szerintem érdemes nappal megtenni, mert világosban előre látni a rossz utat, sötétben meg elég nagy koppanás a már felújított és a még felújítatlan út közti átmenet!

Körösmező 25-30 kilométerre lehet a sípályától, időben úgy 25 perc, olyan még tűrhető ausztriai távolság.

A sípályáknak kb. kétharmada volt megnyitva, rájuk férne egy kiadós havazás. Reméljük most kapnak havat. Én le se csekkoltam, hogy milyen a hóhelyzet, mert korábban olvastam, hogy November 29-én indult a szezon, akkor biztos van hol csúszni.

háát, én itt mindig a közeli szlovák pályák mellett ágálok és nem megyek Ausztriába sem, mert a 400 kilométer messze van :)

de azért még lehet, hogy visszamegyek idén, ez nem kizárt.

a szállásadó kontaktját szívesen megadom, légyszi írj egy e-mailt a címemre.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.01.27. 20:48
köszi kócos, én mindenképpen visszamegyek majd, egy vagy két év múlva, hogy megnézzem a fejlődést.

rögtön úgy éreztem, hogy úgyse tudnék mindent lefotózni, másrészt pedig meg még nincs kész a terep. mindek fotózzam, ahogy a toronydaru tövében a cementszállító Kamaz mellett a népviseletes bácsi lesegíti a fiatal deszkás lányokat a kordéjáról, miközben egy kisbusz meg két terepjáró türelmesen várakozik, háttérben frissen felhúzott apartmanházak, a magasban pedig az ülőfelvonóról lóbálják a lábukat a népek.

Illetve persze lehetett volna fotózni, pont ezt lett volna érdemes, de akkor meg jön a "Még ne menjünk Ukrajnába" kórus :))))))

csak egy két fotót csináltam, azokat felteszem majd.
Eni
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2009.01.27. 20:41
Kedves Mil!
Örülök, hogy friss infoval szolgálsz Bukovelről, mert február végén mi is ide készülünk. Lenne néhány kérdésem:
Mennyi időt vett igénybe ez a 600km-es út? A szállás elérhetőségét meg tudod adni? Az ára is érdekelne, meg hogy autóval milyen messze esett a pályáktól. Klassz, hogy magyaroknál laktatok, szívesebben visszük nekik a pénzünket :)
És, ha esne mondjuk több hó, szívesen visszamennél még idén? A kevés hó ellenére milyen volt a pályák minősége?
Előre is nagyon köszi: Enikő
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2009.01.27. 20:37
Jó volt olvasni!
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.01.27. 20:27
Hadd írjam le tapasztalataimat a Bukoveli síhétvégénkről.

Először is: messze van, Budapestről van jó 600 km. Van határátkelő is, amitől elszoktunk az utóbbi években Ausztriába, Szlovákiába és Szlovéniába járva. Az út főleg a Tisza felső szakaszán Huszttól felfelé nem túl széles, viszont kanyargós, sok hosszan elnyúló településen átmegy és egyes szakaszokon erősen kátyús. Nappal lehet kerülgetni, sötétedés után rémálom.

Másodszor: ez a síterep még eléggé kialakulatlan, olyan értelemben, hogy gőzerővel építik a hozzá vezető völgyben az apartmanszállókat, parkolókat, magát a síterepet, mindent. Tehát a toronydaruk látványa és az anyagszállító Kamazok dízelgőze miatt még nem igazán alpesi falu hangulat uralkodik. A nagy építkezéseken megszokott sár, rossz utak, stb. A sípályákról látszanak a szemközti hegyoldalba az erdőbe irtott sávok.

A jó hír, hogy jövőre a szemközti hegyoldalban lesz három-négy új négyüléses Doppelmayr és 10 új pálya. Tavaly 38 km pálya volt, most 51, jövőre még több és ez így megy tovább. A felvonók gyorsak, úgy emelnek el az eleve gyorsan mozgó szőnyegről, hogy csak na.

Jó látni, hogy lesz egy csomó pályaközeli apartmanszálló és apartmanház, mint a nagy francia síterepeken.

Minden felvonó tövében és tetején kívül-belül színvonalas hütték.

Tervezik, hogy a terepet összekötik Dragoblattal, kabinost építenek, stb. Az építkezési láz láttán ez teljesen hihető. Képzeljük el, mintha Donovalyt összekötnék Chopokkal.. végülis csak néhány tíz kilométer, max néhány tucat ülőszékes.. de mindez Bukovelben teljesen hihető, benne érződik a levegőben.

Viszonylag kevés hó volt. A hely 950 és 1370 m között fekszik, tehát kb. mint Donovaly, de még az 1370-es csúcson is elég nagyra és sűrűre nő az erdő. Ez meglepő, mert a Nova Holán eléggé Szibéria feeling tud lenni. Ehhez képest Bukovel egy védett hely. Az egész terep az erdőhatár alatt fekszik, és nagyon sűrű az erdő. Ráadásul a nagy igyekezetben az erdőirtáskor elég sok fatörzs az erdőbe dőlt és ott is maradt, szal nem egy freeride paradicsom. Szerencsére a szembe levő csúcsok már magasabbak, 1500-1700 méteresek. Ami engem meglepett, hogy van egy csomó 1800, 1900 méteres csúcs is a környéken, sőt 2000 felettiek is, mégse ezekre építették a terepet.. na mindegy. Ha összejön a tervezett 250 km pályarendszer, akkor biztos bevonják ezeket a csúcsokat is.

Tárcsás felvonó nincs is, csak ülőszékes, de mégsem boardos paradicsom: a felvonók alján és tetején egész komoly placcok vannak, ahol léccel is jó párat kell lépni, hogy kívánt pályához vagy felvonóhoz érjen az ember.

A síelők többsége első vagy max második szezonos ukrán vagy orosz. Egyszer hallottam magyar, román, illetve német szót. Szal annyi hóekét, bukdácsolást no meg ön és közveszélyesen száguldozót látni mint sehol máshol. Először kicsit ijesztő volt.. Aztán jó érzés, hogy gyakorlatilag a legjobban síelők közé tartoztam :) A hegyimentők azért jobban síelnek mint én.

Tényleg eléggé zsenge a társaság. Pl. az egyik piros pályáról nyílik egy meredek fekete. A népek csak nyújtogatták bizalmatlanul a nyakukat. Mikor elindultunk, szép lassan megindultak utánunk. Néhány kör után már csapatostul verődtek hozzánk, sikongattak illetve kurjongattak a meredek pályán.
Ha megkerülsz a pályán kívül egy hóágyút, először néznek, aztán szépen lassan rákapnak az ízére..

Ja, a parkolóban a forgalomirányító, a kasszás, liftkezelő még csak nem is gondol arra, hogy vki nem tud ukránul/oroszul, olyan, mintha Magyarországon lennél, ahol ha a külföldi nem ért valamit, akkor hangosan ismétlik neki ugyanazt.. szal nagyon is kellet az a gyenge alap orosz. Amúgy kedvesek, de inkább azt mondanám, hogy ijedten néznek: még nem láttak külföldit.

A szállásunk Körösmezőn (Yasinya) volt, az utolsó falu a Tatár hágó előtt (Bukovel a hágó utáni első faluból nyílik). Láss csodát, élnek még magyarok. Mi is egy magyar háznál szálltunk meg. Jó erős hegyi kaja, reggeli, vacsora, príma volt. Mellesleg alig 50 méterre a Tisza partjától :)

Mit mondjak még, van egy két dolog, amiben változniuk kell, pl. a cigisdobozt meg a sörösüveget ledobják az ülőszékesről, ott éktelenkedik a szemét végig a nyomvonal alatt.

De ez változni fog, ha valahol, akkor itt érződik, hogy tanulni, adaptálódni akarnak. Fel fognak húzni egy francia méretű síközponotot, a negyede már kész.

Az időbeosztás is hasonló Franciaországhoz: a keleti idő miatt 8:30-tól 16:30-ig járnak a liftek, ez egy órával több, mint a CET zónában megszokott.

Amúgy hihetetlen hely, a Székelyföld hangulata keveredik a nagy nyugati síközpontokéval. Meg lehet szállni a hegyi emberek faházában, és reggel a szőnyegeikkel kibélelt lovaskocsijukkal megérkezni a sfelvonókhoz. De vannak modern apartmanok, színvonalas szállodák is, és Merci Sprinter kisbuszok is fordulnak a lovaskocsikkal együtt.

Mindenképp megéri elmenni! A hely legnagyobb hibája az, hogy megfájdul az ember szíve tőle, mert itt látni igazán, hogy basszus, tényleg, de tényleg meg lehetne ezt csinálni Szlovákiában is. Bazi nagy, grandiózus síterepet építeni, gyors, korszerű ülőfelvonókkal, jó minőségű, színvonalas hüttékkel.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.12.25. 18:13
Hello Mindenkinek,

Nemrég voltam Ukrajnában. Bukovelről nem tudok beszámolni, de a határról igen. Leírom tapasztalataim, mert KÁkos 2006.12.31.-i hozzászólása alatt pár dolog változott:

1) céges kocsival mentünk, nem kellett közjegyzővel hitelesített meghatalmazás, egy sima magyar nyelvű, az ügyvez. által aláírt iromány elég volt.

2) megvesztegetésről szó sem lehet, az egész határzóna be van kamerázva és minden határőr és vámos egy akkora, fényképpel, névvel és azonosító számmal eláttott nyakbaakasztott dögcédulát visel, hogy az még a cécétévén is látszódjon. Gondolom emiatt a hivatalos személyek általi packázás esélye is lecsökkent. Mindenki korrekt volt.

Továbbra is adnak egy kis cetlit a határállomáshoz vezető úton, amit a határállomáson a határőr és a vámos is le kell pecsételjen, csak akkor tudsz áthajtani majd a határállomás után lévő ellenőrzőponton, ha a lepecsételt cetlit leadod. De ez nem időigényes dolog, csak arra jó, hogy mindenki a határállomás hivatalos útján járjon.

Befelé a magyar vám felé nyilatkozni kell az Ukrajnába belépés idejéről, a km óra belépéskori állásáról, az üzemeanyagtartály belépéskori állásáról, a vásárolt üzemanyag mennyiségéről, a kilépéskori km óra állásról és az üzemanyagtartály állásáról. Ki kell tölteni egy papírt, de akár nem tankoltál, akár igen, az egésznek semmi jelentősége sincs.

Kifelé hamar kijutottunk, befelé egy-másfél óra, mert a cigit és a piát nagyon nézi a magyar vám. Lökhártítók, motortér, kesztyűtartó, ülések alatt, csomagtartó, csomagok stb. mindenhol végigkutatnak minden autót.
Ja és 10 doboz cigit lehet behozni vámmentesen, de csak 2 dobozt lehet behozni vámeljárás nélkül. A maradék 8 doboz miatt sorba kellene állni a vámhivatalban, papírokat kellene kitölteni, aztán NEM kellene fizetni vámot. Ez nagyon okos a vám részéről, mert nem sokan akarnak egy-két órát várni az ügyintézésre, hanem a többség inkább leadja a 8 doboz cigit...
debrecenizsolt
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2008.11.26. 21:55
A bukovel.com főoldalán valószínűleg nem véletlenül a legdrágább szállásokat hirdetik angol, német nyelven. Ezek a szállások, ahogy utánanéztem mindössze néhány száz méterre vannak a pályáktól, értelemszerűen szolgáltatások széles skáláját nyújtva, DE elképesztő árakon! Láttam olyan szobát hogy 20-30 ezer forintba jön ki egy éjszaka!!!
Én mindenképp ajánlom a családoknál próbálkozni, csak ugye itt a férőhely limitált. Meg ugye a nyelvtudás hiánya, amely hátrányos lehet, ha nem sikerül találnotok szláv nyelven beszélő személyt magatok mellé. De szerintem a szállásadókkal kézzel-lábbal simán meg tudjátok érteni egymást. Biztosan nagyon kedvesek lesznek, ha esetleg mentek. Ja, meg nem árt tisztában lenni azzal, adott vendégháztól milyen messze esnek a pályák! A linken melyet nemrég ajánlottam, a fenti települést kiválasztva a második oszlopban szerepel a férőhelyszám, a harmadikban röviden ecseteli, milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani, majd az utolsóban a kontakt.

Sok sikert kívánok a keresgéléshez. Ha tudok, szívesen segítek!

Ui.: a translate.google.com oldalon talán meg lehet próbálni valamennyire lefordítani a dolgokat ukránról.

Zsolt
cs-baba
37 élménybeszámolót írt
37
17 éve tag
2008.11.26. 17:51
Köszi, ez nagyon jónak tűnik, a ciril betűket kivéve. Nem lehet valahol nyelvet váltani (német, angol...), vagy legalább a betűket? Úgy talán kikövetkeztetnénk valahogyan...
Csila
debrecenizsolt
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2008.11.26. 03:34
Ahogy az árakat nézegetem 80-100 hrivnya(kb. 3-4000 Ft) környékén lehet már szállást találni vendégházaknál, ha nem a karácsonyi, újévi(beleértve az ortodox karácsonyt) szezonban mentek.
debrecenizsolt
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2008.11.26. 03:26
Kedves Fórumozók!

Az a helyzet, hogy a Bukovel.com ukrán oldalán rengeteg hotelt, vendégházat( több 100 a környéken) lehet találni, de nem tudom mennyire lehet sikeresen felvenni a szállásadókkal a kapcsolatot, ha az ember nem beszél valamilyen szláv nyelvet. Mindenesetre itt közlöm a linket, ha esetleg még nem találkoztatok ezzel az oldallal(a felső sorban a települések között váltogatva rengeteg szállást lehet találni kontakttal):

http://region.bukovel.com/


Pont a kisebb vendégházak azok, melyek olcsóbbak lehetnek, csak épp itt beszélnek kisebb arányban valamilyen nyugati nyelvet. Azt tudom javasolni mindenképp keressetek valamilyen ismerőst a családban, baráti körben, aki beszél oroszul, ukránul, stb. Utána már simán fog menni!

Sok sikert!
cs-baba
37 élménybeszámolót írt
37
17 éve tag
2008.11.25. 19:07
Hali!
Szerintem annyira hóbiztos, mint bármelyik síterep Európában ilyen magasságban. Éppenséggel ha csapadék nincs, hóágyú van, amihez a Kárpátokban a farkasordító hideg legalább mindig adott.
Szállásügyben viszont én is szeretnék segítséget kérni, próbálkozok a skibukovel.com oldal tulajdonos utazási irodával, de mindenáron a legdrágábbat akarja rámkínozni.
Szóval ha valaki tudd tippet olcsó szállásra, szóljon!!! Még egy kérdés lenne: valakinek van tapasztalata a "beülünk a kocsiba és majdcsak lesz valahogy szállás" című dologban? Mennyire lehet csak úgy találni a környéken szabad szobát vagy házikót?

Előre is köszi, Csilla
luzs
11 élménybeszámolót írt
11
16 éve tag
2008.11.25. 17:31
Sziasztok!

Gondolkodunk rajta, hogy Bukovelbe kellene menni síelni februárba. szerintetek mennyire érdemes? Leginkább az lenne a kérdés, hogy mennyire hóbiztos a terep?
Esetleg tud valaki jó szállást ott?

Köszi szépen
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.