Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üzenet szövege | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
PEDRO!
Olyan vagy, mint a kábítószeresek, ha meglátják az anyagot nem bírnak magukkal. Lehet, hogy te vagy magyarország idei szezonjának első síelője? Őszinte irigységgel:-- Endre |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Szia Rezső!
Ez bizony együttes eredmény! Készítettünk videókat,András hamarosan hamarosan feltölti! |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Ráférne bizony a hazai sípálya üzemeltetőkre és természetesen sízőkre, snowboardosokra egy kiadós tél. Egyébként 4 éve nem volt gyakorlatilag számottevő természetes hó (kivéve tavaly február) Visegrádon. Azon a télen teszteltük a hóágyús rendszerünket, és január közepétől március 19-ig 69 napot tudtunk üzemelni, ami azóta is visegrádi rekordnak számít.
Remélem idén megdöntjük ezt a számot, melyben maximálisan számítunk a természetes hótakaróra is. Pedro, de ismerős az az ember ott a hatodik képen a mosollyal az arcán, megint ő nyitja a szezont Magyarországon? Vagy ez együttes eredmény? A Te sílécedet nem látom? Mindenkinek jó télvárást kívánok Visegrádról, ahol egyelőre csak a műanyagpályának köszönhetően van fehérség. |
h i r d e t é s
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Pedro, ez nem semmi! :-)
|
![]()
Egy ismerősömnek azt mondta a minap egy idős erdélyi néni hagymapucolás közben:
"Kemény telünk lesz, mert a hagymának nem 2-3, hanem 5 réteg héja van." Hiszünk mi a népi megfigyeléseknek? :) |
![]()
Mai képek a Normafáról:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Tegnap esett a hó Sopron magasabb részein.
|
![]()
Reggel néztem a 3SAT-ot. Mit ne mondjak, gyönyörű és lelkesítő a sok behavazott pálya!!!
|
![]()
Az előrejelzett havazás elérkezett a Párciumba és Erdély ÉNy-i részébe is és ahogy látom az infót nem lesz egynapos.Iparkodjatok,téligumikat fel.:)
Olyan szép nagy pelyhekben hull a hó,mintha December lenne.Egy két eltévedt Mikulás már megjelent.:)) |
![]()
Én a héten elintézem, november 1. ás április 15. között amúgy is kötelező Ausztriában.
|
![]()
Kezdek aggódni, hogy még nem tettem fel a téligumikat....
|
![]() Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
|
![]()
Nagyhideghegy:mínusz 0,1 tized
Kékes: mínusz 1 celsius |
![]()
Végre jól néz ki a friss hó szerinti toplistánk:))
https://sielok.hu/hojelentes/europa.../rendfriss/ |
![]()
Én szombaton akartam futni a szezon első 20km-ét, szemerkélő esőben indultam, reméltem úgy is marad, de 6km-ről visszazavart az özönvíz szerű eső és a mennydörgés, totál ronggyá áztam, így oda-vissza csak 12km futás lett a vége, viszont találtam két óriáspöfeteget, így egész hétvégén rántott gomba volt a menü:) Most szombaton időjárástól függően újabb próba következik:) Egyébként a menü immár heti 2x6km, vagy 1x6, 1x10km, szombaton pedig tervezem olyan három hetente a 20km-t, egyébként csak 10et, ha ráérek.
|
![]()
Ezek után kíváncsi leszek a szezonra....
http://index.hu/bulvar/2009/10/13/m...egdolt_a_legkorabbi_havazas_rekordja_ausztria... |
![]()
Annyi csapadék, legalábbis erre fele nem esett, hogy úgy igazándiból felázott volna a talaj. Csütön voltam futni, iszonyat szárazság volt az erdőben, minden kókadt, hétvégi eső csak a felszínt áztatta.
Persze, ha nagy a szél, akkor szinte mindegy fakidőlés szempontjából. |
![]()
Krampusz,
Sajnos csak okt. 19-től lehet tippelni.... |
![]()
Főleg fakidőlés tekintetében lesz veszélyes a holnapi nap, felázott a talaj és a fákon még rajta van a lomb legjava.
|
![]()
..viszont 8-12 Bft erősségű szelet is keddre, az pedig cserép szaggató, fa kidöntő. Nem csak 20 perces viharról van szó, hanem egész napos szélről. Tehát aki kertes házban lakik, pakoljon össze ...és engedjétek le a gumimatracot.:)
http://www.windguru.cz/int/index.ph...p?go=1&vs=1&sc=3238&wj=knots&... |