Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Annaberg
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Magnus Klause - szálloda Mariazell központjában, a Bürgeralmra vezető sífelvonótól 250 méterre
ÜZENETEK (156)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pistabácsi
248 élménybeszámolót írt
248
17 éve tag
2012.01.21. 15:10
Nincs mit...ha valami egyéb kérdés merülne fel, amennyiben tudok, szívesen segítek...
Előzmény: (Kamelosz 131415)
Kamelosz
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2012.01.20. 23:15
Kedves Pistabácsi,

nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, megnyugtatott!

További szép telet, sok síelést kívánok!

Kamelosz
Pistabácsi
248 élménybeszámolót írt
248
17 éve tag
2012.01.20. 15:34
Ha nincs extrém hóhelyzet, akkor nem valószínű. hogy kelleni fog...a parkolót az útról egyszerű megközelíteni, célszerű a felső parkolóba állni. Hétköznap általában nincs tömeg, így van hely, de azért időben kell menni...a buszok is ide állnak be, (síiskola, turista). Az utolsó néhány km a neccesebb, mert elég jól emelkedik, és a kanyarok miatt egyébként is lassabban lehet menni. De normálisan takarítják, tehát mint írtam, extrém havazás estén jó, ha kéznél van a hólánc..de a busszal is simán fel szoktunk menni...(évek óta ide járunk egy sítáborral..)
Előzmény: (Kamelosz 131353)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Kamelosz
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2012.01.20. 11:21
Kedves Sporttársak,

Annaberg kapcsán a következő kérdésem lenne. Február végén tervezünk odamenni síelni, és azt szeretném megtudni, hogy az annabergi parkoló, ill. Annaberg megközelítéséhez a hólánc mennyire szükséges eszköz, azaz tapasztalatok alapján mennyire gyakran kell(het) használni?

Nagyon köszönöm előre is, jó síelést mindenkinek, üdv:

Kamelosz
stollerne
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2011.02.25. 12:55
Az annabergi síterephez szeretnék hozzászólni.
Egy jó hete jöttünk haza, a fiam iskolai sítáborában voltunk. Szerencsénk volt, mert az első két napban esett néhány cm friss hó, így a pályák felfrissültek egy kicsit. Az első napon még nem volt olyan jó a pálya, mert a friss hó miatt buckás volt, a buckák mellett pedig jeges. Másnapra szépen elsimították, úgyhogy délelőtt nagyon jó volt az összes pálya.
Pár évvel ezelőtt már síeltem itt, akkor még nem tudtam jól síelni, ezért csak a kék pályákra merészkedtem. Most pedig kipróbáltam az összes pályát, köztük a feketéket is.
Szerintem egyik fekete pálya sem vészes, elég szélesek, úgy gondolom, ha széles a pálya akkor előnyben részesítem a piros kevésbé meredek, de keskennyel szemben.
Az első két nap még a hegycsúcsról lejövő piros pályán síeltem végig, mielőtt becsatlakozik a kék 4 üléses alatti pályába, van egy rövidebb meredekebb keskeny szakasza, ami nagyon nem tetszett, sokan síelték, szűk volt, egyik nap sikerült is esnem ott egyet. Aztán felfedeztem a piros pályát keresztező feketét, ami nem volt annyira meredek és a szélessége miatt, szépen letudtam vágni az előbb említett meredek, keskeny szakaszt.
Nem vagyok egy bátor síelő, de ha nem túl buckás és jeges a pálya, akkor bátran megbírkózom a fekete pályákkal.
Annabergen jók a fekete pályák, egyáltalán nem veszélyesek.
A harmadik napon már az 1300 m-es csúcson sütött a nap, gyöngyörű kilátás fogadott minket.
A csúcsról induló pályákat süti a nap már reggeltől kezdve, ezért itt kezdett elromlani a pálya minősége, olvadt a hó, süppedős, buckás lett a pálya, ezért átmentünk az északi oldalra, ahol igazi tél fogadott bennünket.
A fenyőfák vastagon havasak voltak, nagyon hangulatos arrafelé.
A közép állomásról indul fel egy tányéros felvonó, annak a tetejéről indul egy kezdőknek való lankás gyakorló pálya is, ha jobbra szállunk ki, ha balra akkor onnét indul a fekete pálya, ami levisz a csákányos felvonó aljára. Ettől három éve még rettegtem, de most könnyedén megbírkóztam vele. Ha valaki nagyon fél, levághatja a felső szakaszát egy erdei piros úton, ami a tanuló pályáról ágazik le.
Ha figyeltük a jelzéseket, akkor a pálya felénél elltudtunk fordulni jobbra egy erdei úton a másik oldalon lévő két üléses felvonóhoz.
Ez is nagyon szép helyen megy, a végállomása rögtön Annaberg városközpontjába visz fel. Mi is tettünk egyik nap egy kis sétát a városban. Nagyon hangulatos volt.
Egy problémám volt az első két napban, hogy versenyt tartottak a piros pályán és a felső szakasza, ami meglehetősen meredek piros, le volt zárva.
Ez nekem egy kicsit megnehezítette az életem, mert először inkább a lecsatolást választottam és a seggen csúszást, majd másnap legyőztem a félelmemet és nekivágtam.
Aztán a harmadik naptól már elég széles volt, úgyhogy három fordulóval lelehetett érni a meredek szakaszról.
Összegezve jók a pályák, főleg ha elég hó van rajtuk, sajnos az utolsó napra már minden pálya rossz volt, a hó hiány miatt. Az a baj vele, hogy alacsonyan fekszik, de egyébként jók a pályák és hangulatos hely.
A szállás nekem nem tetszett olyan nagyon, Hotel Burger túristaházban voltunk elszállásolva, kicsit tábori körülmények között. Egyszer kilehtett bírni, többször nem kívánok oda menni.
Mindent összevetve jó volt az az 5 nap amit ott töltöttünk, de legközelebb inkább egy másik síterepet szeretnék felfedezni.
Mindjárt töltök fel néhány képet is.
soni-er.2011.02.18-442.jpg
soni-er.2011.02.18-444.jpg
soni-er.2011.02.18-440.jpg
soni-er.2011.02.18-338.jpg
soni-er.2011.02.18-344.jpg
soni-er.2011.02.18-354.jpg
soni-er.2011.02.18-310.jpg
soni-er.2011.02.18-311.jpg
Pistabácsi
248 élménybeszámolót írt
248
17 éve tag
2011.01.23. 16:26
A karácsony utáni "tesztnap" után mintegy hetven fővel ismét Annaberg volt a cél. Szállásunk Wienerbruck-ban a Burger turistaházban volt..(évek óta itt száll meg a csapat)
Az előző napok meleg időjárásának köszönhetően komoly aggodalmak közepette vágtunk neki az útnak. Az időjárás azonban megkegyelmezett. Szerda reggel szemerkélő esőre ébredtünk, bíztunk benne, hogy a hegyen ez más formában esik...kiérve a pályára ez be is igazolódott. A síiskolai parkolóban már havazott, igaz, hogy tapadós, nedves, majdnem havas eső, de már nem eső. A két négyüléses lift indulási állomásánál már tisztán, kissé nedves, középtől a tetőig pedig már igazi tiszta hó esett. A két felső fekete pálya, illetve az erdei út le volt zárva, A lenti kétüléses, és a hozzá tartozó pályák szintén. Mindezek ellenére egész nap jól síelhető volt a terep. Másnap dübörgő hóágyúk fogadtak bennünket, megfűszerezve az előző nap óta szakadó természetes csapadékot. A folyamatosan javuló pályaviszonyok mellett, zárásig róttuk a köröket, egy-két hütte beiktatásával. Harmadik napon Mariazell volt a cél, ahol remek pályaviszonyok mellett síelhettünk. A negyedik, egyben záró sínapunkon ismét Annaberg lejtőit vettük célba. A három napja tartó havazás, és a két napja megállás nélküli hóágyúzás megtette a hatást, a hőmérséklet is mínuszban maradt, így porhóban körözhettünk egész nap.
Összességében négy remek sínapot töltött el a csapat, ismét sikerült jó néhány embert "megfertőzni" ezzel a csodálatos sporttal...az évek óta visszatérők pedig ismét tovább csiszolhatták az eddig tanultakat. Néhány kép kedvcsinálónak, a többi a fotóalbumban...
Fenykep0024.jpg
Fenykep0033.jpg
Fenykep0043.jpg
Pistabácsi
248 élménybeszámolót írt
248
17 éve tag
2010.12.28. 11:42
Karácsony lévén kisebb társasággal azon töprengtünk, hol lehetne az ünnepi menüt kicsit ledolgozni...az elmúlt napok melegebb időjárása kicsit fejtörésre adott okot, de a webkamerákat nézve arra jutottunk, hogy Annaberg lesz a cél. 27-én hajnalban indultunk. Bécs után néhány kilométerrel már igazi téli időben volt részünk. Hóesés, erősen felhős ég. Pályanyitásra értünk oda, a parkolóban bőven volt hely, a kasszánál sem volt sor. A hóesés egész nap kitartott,a hőmérséklet mínusz 5-6, a napot csak dél körül láttuk egy rövid időre. A pálya egyes részein kissé erősebb szél vitte a havat. Ratrak nyomát nem fedeztük fel egyik pályán sem, tulajdonképpen szűzhóban síeltünk az első órában. Később már a meredekebb szakaszokon a fagyott alapnak és a némileg megnövekedett síelők számának (azért tömeg nem alakult ki)köszönhetően kissé jegesedett, a porhavat hamar összetúrtuk. Mivel a lifteknél nem kellett várni, mindenhol gyors köröket lehetett menni. Dél körül a hidegnek is köszönhetően a hüttékben összegyűlt a nép, de ez sem volt vészes. A tetőn lévőben még mindig ott dolgozik a magyar hölgy, aki nagyon figyelmes volt, sőt még szállást is ajánlott, ha kellene.(a faluban a saját házukban van egy apartmanjuk). Összességében elmondhatom, hogy a nem éppen álom időjárás mellett, nagyon jót síeltünk. Hó van bőven, és nem csak a pályán. Ha valaki egy viszonylag csendesebb, de minden tudásszintnek megfelelő pályát keres, jó választás lehet, egy napra is, hiszen 4 óra alatt elérhető.
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2010.03.15. 14:08
Tegnap itt csúsztunk. Vegyes érzelmekkel indultunk neki mert rosszat és jót is hallottunk erről a helyről. Az időjárás nem volt valami kegyes hozzánk. Egész nap szakadó hóesés és nagyon erős szél fújt ami csak délután 2 körül csendesedett. A napot csak percekre láttunk. Sorban állás semmi nem volt és a pályákon is néha egyedül csúsztunk. Minden tudásnak van megfelelő pálya de meglepően sok a meredek ezek közül. A két rész összekötése nem a legideálisabb mivel egy kicsit botozni is kell de nem veszélyes. Az ülős liftek fixek ezért kissé lassúak. A személyzet nagyon kedves és segítőkész és az árak mivel nem egy nagy terep így nem is magasak.A legfölső hüttében egy magyar hölgy is dolgozik de a kölcsönző mellettiben is próbáltak magyarul beszélni. A pályák jók mind hosszúságra mind kezelésre. Egyébként a havazásnak köszönhetően rendkívül puha könnyű porhó borított mindent amiben öröm volt csúszni. Még nagyon sok hó van itt.
Annaberg--2010-3-14-002.jpg
Annaberg--2010-3-14-005.jpg
Annaberg--2010-3-14-021.jpg
Annaberg--2010-3-14-023.jpg
Annaberg--2010-3-14-025.jpg
Annaberg--2010-3-14-027.jpg
Annaberg--2010-3-14-030.jpg
Annaberg--2010-3-14-036.jpg
Annaberg--2010-3-14-040.jpg
Annaberg--2010-3-14-044.jpg
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2010.03.12. 20:22
Hívhatsz.
Előzmény: (Robin 87357)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2010.03.12. 20:17
Kíváncsi lettem . Felhívhatlak most ?? Nincs még késő ?
Előzmény: (gaboca 87356)
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2010.03.12. 20:14
Barátaim voltak, azóta is csúnyákat mondanak ha szóba kerül, nagyon csúnyákat... Engem is hívtak, de nem mentem mert nem találtam meggyőzőnek térkép alapján sem.
Előzmény: (Robin 87348)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2010.03.12. 19:04
Köszi ezt én is láttam . Inkább személyes tapasztalatra lennék kíváncsi.
Előzmény: (pannas 87347)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2010.03.12. 18:58
Senki sem volt itt mostanában ?
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2010.03.11. 12:11
Van valakinek friss infója innen ? Vasárnap lehet hogy ide mennénk.
Christína
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.03.01. 22:10
Február 27.-én voltunk Annaberg-en.
Délelőtt még elviselhetők voltak a pályák, de délutánra már nagyon buckás, kásás volt, alatta pedig jeges, néhol a föld is kilátszott.
Reggel a tányéros felvonó pályájáról nem tudtam lejönni, inkább lecsatoltam és gyalog jöttem. Életemben először síeltem ilyen vacak pályán. Paradicsomnyi jégdarabok között. Lentebb a lankás részen visszacsatoltam, ott pedig a ratrak nyoma annyira belefagyott, hogy úgy éreztem magyam, mint felújítás előtt az M7-esen Székesfehérvár felé.
Utána felmentünk a Hütte mögötti jobb oldalon levő négyüléseshez. Az erdőn keresztül minősíthetetlenül vacak volt a pálya, több részen elviselhető, de délutánra nagyon kásás volt és igencsak buckás. Január 21.-én, pont hóesés után voltunk, Akkor tökéletesen karbantartott pálya fogadott. Most hétvégén a meleg sajnos megtette hatását.
ratrak2010
24 élménybeszámolót írt
24
14 éve tag
2010.02.14. 20:31
A fö parkolónál megállhatsz, felcsatolás, jö egy gyakorló lejtő varázsszőnyeggel, bemelegítésnek jó. A jobbra menő 4-es ülölifttel lehet körözni, talán ezt ajánlom leginkább. ( A mariazelli 4 es pálya persze jobb).
A tetöre a fekete pályák kedvelőinek érdemes menni, az ülö lifttel (Hennesteck). A kék pály innen nem széles.
A varázsszőnyeg aljától jobbra tányéros lift elviselhető, de annak tetejéről a másik oldal, bár pirosnak van irva, inkább fekete
dzsunzi
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.02.14. 09:28
t.ákos-nak.
Szerintem a nejednek tetszeni fog Annaberg és Mariazell is, és 1 bérlettel csúszható mindkettő. De szerintem 1x próbáld ki Mitterbachot is, Mariazelltől 3 km.
Balazs1980
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2010.02.13. 17:15
Sziasztok!


Meg tudná valaki mondani, hogy meddig tart a síszezon Annabergben?

Segítségetket előre is köszönöm.
t.ákos
11 élménybeszámolót írt
11
18 éve tag
2010.02.08. 21:59
Sziasztok!

A párommal vmikor febr. vége felé (esetleg márc elején) 1 szombati napon szeretnénk kiugrani vhová a határhoz közel csúszni egyet. Korábban már voltunk Hochkaron ill. az Öcsiken, most vmi más helyre szeretnénk menni, ezért néztük Annabergat vagy Mariazellt. A párom még nem gyakorlott síelő, max enyhébb piros pályán megy le, ezért ha lehet több ilyen jellegű pálya(kék) is legyen lehetőség szerint ülős felvonóval és ha lehet szombaton se legyen túl nagy tömeg. Főleg azok véleményét várom akik már jártak mindkét síterepen.

Várom véleményeteket.

Ákos
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.