Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Winklmoos Steinplatte

ÜZENETEK (97)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.02.23. 20:41
Nagyon sajnálom, hogy egyik baleset a másik után ér, reméljük, hogy ezzel vége is a rossz sorozatnak! Ugyanakkor hálás vagyok amiért végigjárjátok az általam is tervezett terepeket és szorgalmasan be is számolsz róluk fájdalmaid ellenére! Számomra ismét bebizonyosodott, hogy sítérkép alapján nem lehet reálisan megítélni egy síterepet. Magamban a sorrendet így állítottam fel: St. Jophann in Tirol, Fieberbrunn, Steinplatte, a beszámolóid alapján ez nem igazolódott vissza. Nekem ez a beszámolód is tetszett, biztos nem ejteném ki a "csaboros" beszámolók közül még ha kicsit "fájdalnmasabb", visszafogottab is! Továbbiakban BALESETMENTES, szikrázó napsütésben bővelkedő ragyogó pályákat kívánok!
Előzmény: (csabor 111777)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2011.02.23. 20:31
Ez megint jó találat.


P.
Előzmény: (csabor 111777)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.02.23. 20:23
Steinplatte 2011,02,23.

Előre is elnézést kérek, de ez a beszámoló nem lesz "csaboros". Ha valaki egyszer összegyűjti a "csabor összest" lehet, hogy ezt majd kihagyja belőle.
Minden oka, hogy a tegnapi "összeborulásom" a síléctartó vasállvánnyal kicsit nagyobb volt, mint azt az első pillanatban sejteni lehetett. Nagy volt a kísértés, hogy ma ágyban maradok, mert alig tudtam mozogni, minden tagom fájt, különösen a vesém. (próbáltam a belső vérzés veszély miatt bevett folyadékkal ellennyomást létrehozni, de az sem használt) Megjegyzem a derekam körüli fájás direkt jót tesz a sí stílusomnak, hisz eddig nagyon sok mindent intéztem el derékból és vállból. A fájdalmakon kívül a legnagyobb problémát a szédülés és émelygés okozta. Közbevetőleg említem, hogy a szépségdíjas esés az utolsó lecsúszásnál történt. De mit tegyek, hó van, s menni kell.
Kis, táposnak való terepet néztem ki mára Steinplattet. (hívják Waidring Steinplattenek és említik vele együtt Winklmoost is).

A vidéken megszokott gyönyörű hegyi úton indultunk el Steinplatte felé. Elmentünk a Pillersee pálya mellett. 19 km, de ahogy az útról látszik van egy nagyon jó, húzós ereszkedő része. Azért a táposság ellenére nagyobb falatra vágytunk. (Steinplatte 35 km, a vele együtt lévő német Winklmoos 12 km)

Az útról hatalmas sziklafalat láttunk. Mögötte van a völgy, ami a sípályát fogadja be. Persze én még a helyre kis faluban bekanyarodtam az első szimpatikus helyre, de az egy gyerek síiskola volt, az igazi felvonó a falu másik végén várt ránk.
Hogy várt az azért túlzás, mert alig fértünk be a parkírozóba. A hétköznap ellenére tengernyi ember. A fülkék szorgalmasan emelték át a sziklafalon a sok embert, de így is perceket kellett sorban állni.
Ahogy kiszálltunk a piros tojásokból gyönyörű kép tárult szemünk elé. Kellemes napsütéses idő, s mindenfelé sípálya. Mindenki képzeljen el egy kb. egy kilométeres völgyet, s abban minden talpalatnyi négyzetcentiméter gyakorlatilag sípálya. Az ülőszékes felvonók nagy lendülettel viszik keresztül kasul a síelő tömegeket. A völgyben nincs más felvonó, csak különféle férőhelyes ülőszékes. Sőt a völgyben lévő felvonóknál beléptető kapu sincs. Ha valaki ide született az élete végéig síelhet jegy nélkül. Másik megközelítésben, ha valaki fel tud ide jönni megérdemli az ingyen síelést.

A hatalmas tömeg miatt, a remek felvonók ellenére sorok alakultak ki. Változó ideig, de mindegyik liftnél egész nap kellett pár percet várakozni. Reggel többet, nap közben 5-6 percet.
A pályák elnyelték a tömeget, ott nem volt gond a sok ember. A völgyben lévő pályáknál gyakorlatilag nincs szűkület, arra megy az ember, amerre kedve tartja.
A középen lévő 4, 5 jelű kék pályák minden kezdő álma. Nekem is sikerült itt elhelyeznem első feleségem, aki annyira meg volt elégedve ezekkel a kékekkel, hogy erőszakkal kellett néha másfelé terelnem.
Az utóbbi időszak legjobb pályáin síeltünk. Remek volt a minőség, finom, kezelt a hó. Érezni lehetett a hó alatti kemény alapot, de a sok síelő ellenére is alig volt buckásodás, s gyakorlatilag nem volt délután sem jégfolt.
A völgy egyik oldalán szívet csücsörítően szép piros pályák találhatók. A 9, 9a maga a csoda, de az 5, 6, 3, 7 pirosak is nagyon kellemes vonalvezetésűek. A szép idő ellenére (még napoztam is a nyugágyak egyikében) a csúcs mindig ködben volt, így a kilátásban gyönyörködni nem lehetett. Rogyogány állapotom miatt a 8-as feketét nem vállaltam be.
A völgy oldalán is találunk pályákat, amelyek a hegy oldalán ereszkednek lefelé. A kékek nem olyan szélesek, mint fent, a pirosak talán nem olyan szépek.

Kicsit a hütték hiányoztak a képből. Az a fajta, hogy csak síelek nyugodtan, s egyszer csak megállok hüttézni egyet. Próbáltam gyógyítani magam, s az egyik hüttében ettem egy monumentális levest, s ha lúd legyen kövér, ittam is egy "tiroli hegy ördöge" nevű snapszot. Szóval aki akar az talál.

Békésen síelgettem, amikor egy fiatalember a legártatlanabb helyen, egy kék pályán elütött. Ugratott a deszkájával, s én ott voltam. Esélyem sem volt kivédeni az ütközést. Valahol a felső testemen talált el. Ő lehetett vagy 40 kiló, de az én 80 kilóm úgy pörgött a hóban, mint a kutyák elé hajított átsütött mustáros wurst. Még a havon fekve hallottam, hogy első feleségem nagyon kiosztja a fiatalembert, mert kárt tesz a tulajdonát képező síelőben. Nagyon be is rezelt a társaság. Nem tudom itt mi jár annak aki balesetet okoz, de a srácok körberajongtak, hozták a szanaszét heverő cuccom, lécem, botom, kócsagtollas süvegem, dali pár pisztolyom. Nem is mentek el addig, míg lécre nem álltam s indultam tovább. (át is mentem piros pályára, mert ott legalább nem bántanak) Azt hiszem legközelebb egy lánycsapattal üttetem el magam. A dolognak annyi előnye volt, hogy már nem a vesém fájt a legjobban.

Összefoglalva, a pályarendszer kitünő. Talán máskor nincs iskolai szünet, s akkor még élvezhetőbb. A kék pályák minden kezdő igényét kielégítik, s haladók is technikázhatnak itt. A piros pályák kategóriájuk kiválóságai. Jó vonalvezetés, megfelelő szélesség, remek hó.

Érdemes ide mindenkinek eljönni.


Csabor
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.01.25. 07:33
Még én sem voltam korábban itt, ezért nincs személyes tapasztalatom. A szállásunkat a stjohannintirol.at honlapról kerestem és St. Johann in Tirolban lenne.
Előzmény: (pokmalac1 105555)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.01.25. 07:30
Köszönöm a segítséget. Informatívak a szép képek is. Nekem az is elgég, hogy gyakorlott síelőként jónak minősítetted a területet, mert akkor mi sem fogunk szerintem fanyalogni.
Ha sikerül márciusban elmennünk St. Johannba, akkor egyik variációm szerint 1 nap Steinplatte, 1 nap Fieberbrunn, 1 nap St. Johann in Tirol síelés, majd után a három területre visszamegyünk annak függvényében, hogy melyik mennyire tetszett. Másik variáció szerint 1 nap St. Johann, 1 nap Fieberbrunn, 2 nap Kitzbühel, 2 nap Skiwelt. Ez az időjárástól is függ, hogy melyik lesz/lenne majd.
Előzmény: (TibiF 105541)
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
14 éve tag
2011.01.24. 21:53
Hello! Mi is tervezünk ide egy hetet. Q: Tud valaki személyes tapasztalat alapján egy jó appartmant javasolni 4 fő részére? A válaszokat előre is köszi, Pókmalac
Előzmény: (SíMan 105397)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2011.01.24. 21:16
Igen a térkép bal oldalán levő (9 illetve 9a) pályák a legjobbak szerintem. Ezt a 4 üléses felvonóval tudod elérni ami elég régi de a pálya vonalvezetése, hossza, meredeksége ezt ellensúlyozza. Ezt a liftet ki tudod kerülni két 6 ülésessel ami már jóval modernebb de itt az a gond, hogy át kell szállni. Én inkább úgy vagyok, hogy többet liftezek de akkot többet is csúszok egy huzamban. A kék pályák tényleg laposak de azokon is jól lehet síelni. Egy nap alatt az összes pálya besíelhető hiszen nem olyan sok a 35 km. Ami még kimaradt az előző leírásból, hogy 1666m-en van egy játszótér és egy kilátó. A játszótér fontos lehet ha gyerekkel mész (mindkét lányom ezt értékelte), illetve érdemes a kilátóig sétálni szép időben mert a látvány az csodálatos. Alattad egy 100-200 méteres szakadék, néhány helyen üveg van, akik szédülnek azoknak nem ajánlom. Van egy távcső is amivel a környező hegyek nagyon jól látszanak. A hegyen van néhány hütte, jó időben mindenki ott napozott, sörözött. Az egyik hüttében magyarok is dolgoznak. Meleg napokon a déli fekvésű pályák elég jól olvadnak (pálya szélén most is ibolyát lehetett szedni :)) az északi fekvésűek ilyenkor is jól tartják magukat.

Csatolok még néhány képet, sajnos a fényképezőgép nem adja vissza a meredekséget.
Előzmény: (SíMan 105397)
P1040864.JPG
P1040876.JPG
P1040877.JPG
P1040894.JPG
P1040913.JPG
P1050013.JPG
pokmalac1
403 élménybeszámolót írt
403
14 éve tag
2011.01.24. 21:12
Hello! Mi is tervezünk ide egy hetet. Q: Tud valaki személyes tapasztalat alapján egy jó appartmant javasolni 4 fő részére? A válaszokat előre is köszi, Pókmalac
Előzmény: (SíMan 105397)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.01.24. 08:02
Örülök, hogy jártál kint és megosztottad tapasztaattaidat. Elvileg nekünk is tegnap kellett volna ott csúsznunk, mert jan 22-29 között St. Johann in Tirol központtal a környéken síelnénk, de betegség miatt le kellett mondani. Ha minden jól megy, akkor a március 15-i héten leszünk kint. Nekem a 3Sat Alpenpanorama képei alapján teljesen lapos, monoton résznek tűnt a "kék" világ (a kék pályás rész), ezért max. 1 napot szántam ide. Azt látom, hogy a térkép bal oldalán piros pályák vannak, de térkép alapján nehéz eldönteni ténylegesen milyen is ez a hely. Minden infó érdekelne a pályákról, "tömegről" (bár nem hiszem hogy itt lenne), hüttékről.Köszi!
Előzmény: (TibiF 105343)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2011.01.23. 20:36
Nem talátlam ilyen topikot a fórumban, mivel itt jártam gondoltam leírom a tapasztaltakat.
Erre a helyre érvényes a Salzburg Super Ski Card(SSSC) habár a síterep Tirolban van, egy napot terveztem erre a helyre kettő lett belőlle. Kis pályarendszer 35 km-rel de nagyon jó. Elég modern lifttel rendelkeznek, van egy két régi darab de a jó pályák ezt ellensúlyozzák.Abban az időszakban voltunk mikor március végi volt az időjárás de az északi fekvésű pályák déután is tökéletesek voltak. A déliek nagyon olvadtak 1800m-en szélcsendben egy pólóban símán el lehetett lenni. A táj az csodálatos, látható a Kitzsteinhorn, Grossglockner, Stubai, Zillertal, Otztal. Van egy két északi fekvésű hosszú pálya ami nekem nagyon bejött. 700m a szintkülönbség (1200-1900) de jó hely. Hiába Tirolban nincs rossz sípálya. Az ötös skálán én 4 pontot adok ennek a helynek. Nyáron bicajoztam a környéken már akkor nagyon tetszett a táj, láttam a sílifteket ezért mentem ide télen is. Szerintem megérte. Sok helyen a pálya mellett a fű látszott de szerencsére a hóágyurendszernek jó pályák fogadtak. Érdemes több napra ide menni.
P1040858.JPG
P1040859.JPG
P1040861.JPG
P1040863.JPG
P1040865.JPG
P1040866.JPG
P1040878.JPG
P1040872.JPG
P1040880.JPG
P1040904.JPG
bszt
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2009.01.16. 17:40
Lenne egy fontos kérdésem!
Január végén megyünk Innsbruck fele,egy délutáni síelést terveztünk bele itt.
Amennyiben Németország fele megyünk,és szeretnénk az osztrák oldalon síelni,meg kell venni mind a 2 síbérletet?(18EUR+36EUR)Vagy elég csak a 36Eur osztrák bérletet?
Még egy kérdés:Mennyire meredekek a kék páyák ezeken a síterepeken?
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2007.02.11. 22:32
Megérkeztünk, nem volt 6 óra az út Oberwössentől Budapestig, szinte végig autópályán.
Csodálatos időt fogtunk ki az elmúlt héten, feltöltöttem a fotókat:

https://sielok.hu/fotoalbum/steinplatte/galeria/
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2007.02.08. 20:05
Mi eppen itt tartozkodunk, es csak pozitivumokat tudok irni. A szalloda hibatlan, a siterep pedig csodas. Fantasztikus ido volt ma is es tegnap is, idealis a sizesre. Aki teheti most induljon el, holnapra friss havat mondanak, tegnapelott is esett a ho, bar nem sok, de a palyak nagyon jol kezeltek a felvonok pedig a legmodernebbek, szinte mind uloszekes, tobb futott ulesssel. A siregio ket orszag hataran van fenn - fenn tabla jelzi mikor sielsz at az orszaghataron :-) Tirolban Waidring - Steinplatte, Nemetorszagban pedig Winklmoos - Reit im Winkl neven kell keresni a siterepet, ez utobbi Magyarorszag felol konnyebben elerheto, hiszen vegig autopalyan lehet jonni 6OO kmt, utana csak 2O km orszagut. Ezert is valasztottuk az oberwosseni Hotel Sonnenbichlt es nem csalodtunk! Bovebben majd utolag otthonrol.

A hotel weblapja:
https://sielok.hu/szallas/sonnenbichl/

A siterep weblapja, webkameraval:
http://www.steinplatte.co.at/
orsicska
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2007.02.08. 10:17
Na, megjöttünk. Elmondom, hogy nagyon szuper volt. A pályák remekül kezeltek rengetegen voltak mégsem kellet sokat sorban állni csak a síbuszon volt tömeg ami felvisz a parkolóból.Többször olvastam már itt a fórumon, hogy a magyar üzemeltetésű szállások milyen pocsékok hát itt minden nagyon jó volt, kedvesek voltak és a kaja nagyon finom volt.Mindenkinek csak ajánlani tüdom. Ja, az ídő fantasztikus volt hét ágra sütött a nap, fent a hegyen pedig épp elég hó.
orsicska
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2007.02.02. 09:45
Igen az és holnap reggel indulunk oda még ha cigány gyerekek esnek is az égből.
Juj,de jó lesz.Majd írok ha megjöttünk.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2007.01.29. 21:38
Winklmoosalm - Steinplatte? Az a Sonnenbichl ,ami itt is fenn van?
Winklmoos a hétvégén fél méter friss havat kapott!
orsicska
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2007.01.29. 09:52
Sziasztok!
Volt már valaki Oberwössenben a hotel Sonnenbichlben? Ha igen légyszi írja meg milyen volt és milyenek a pályák. Köszi
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.