Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Vrátna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension ADAK
ÜZENETEK (42)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Pinyi
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2008.12.01. 20:59
Az egész heti internet bújása után úgy döntöttünk Bazsa haverommal, hogy a szlovákiai Vratnát keressük fel a nagy havazások hallatán. Szombat hajnali 6 órás indulás, dunakeszin a 2/a-n hókásás utak, majd Szlovákiában árokba csúszott autók, Donovaly-n igazi tél- hólánc szerelés, majd hetven kilométer és megérkezés Vratna-Chleb parkolójába. A völgyben kb. 20-30 cm fogadott minket, de reménykedtünk, hogy a kabinos Doppelmayr lift (végre ausztriai színvonalú) eljuttat minket a szezon első igazi off-piste birodalmába. Haladtunk felfelé és egyre inkább kezdett beindulni a boogie a lábunkban az elénk táruló látvány miatt:sok-sok friss nyom nélküli hó. Megérkeztünk a felső állomásra, ahol egy melegedőn keresztül elindulhattunk felfedezni a terepet.
A csúcson (1700m) viharos erejű szél és gyenge látási viszonyok fogadtak minket.
Rögtön az első csúszás alkalmával találtunk egy természetes félcsövet, ahol pár kör erejéig élvezkedtünk.
Mivel freeride-olni jöttünk és izmaink már kellőképpen bemelegedtek az erdő felé vettük az irányt, ahol a látási viszonyok is jók voltak. Sikerült megtatlálni a legidálisabb terepet és csak ámultunk milyen fantasztikus freeski körülmények uralkodnak november végén. :)
Legalább 110 cm érintetlen pihe-puha hó, roskadozó fenyő és lombhullató fák várták, hogy elsuhanjunk köztük. Közben összenéztünk és mindkettőnk arcán ott volt a letörölhetetlen széles mosoly. Ilyenkor beugrik a korábbi szezonok élménye, hogy a mélyhó sízés a világ egyik legjobb érzése. Aki tapsztalta, tudja miről beszélünk, aki nem, annak itt az idő, hogy átélje személyesen is tapasztalt sí és boardoktatók segítségével!
Szinte a völgyállomásig tudtunk csúszni, de az utolsó 100 métert a hó hiányában és a felszerelés megóvása érdekében gyalogolva tettük meg.
Alig vártuk, hogy újra a feljussunk a csúcsra és új nyomvonalakat karcolva, combizom égésig élvezzük a szűzhó sízést. Fél négyig tudtunk csúszni, amikor a lift bezárt.
Kellemesen elfáradtunk, és jó döntésnek bizonyult, hogy Vratna síterepét választottuk. Elindultunk hazafelé és megpihentünk Donovaly és Besztercebánya között található kolibában. Mindenkinek ajánljuk, jelszó slivovica bosacka! :D
Amennyiben kedvet kaptál a pályán kívüli biztonságos rájdolás elsajátításához, látogasd meg az alábbi linket:
http://www.kanyarsiklub.hu/

Szűzhóban gazdag szezont kívánunk,
Bazsa,Pinyi
fischi
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.02.12. 13:29
Most hétvégén csütörtöktől vasárnapig voltunk, szuper volt a hó, pénteken nagy pelyhekben még esett is egy kicsi, reggelre általában fagyos volt kicsit, de délre a hó már felpuhította; vasárnap egy picit elkezdett olvadni, de az is csak 1 kék pályán látszott, mi teljesen kezdőként mentünk ki és mákunkra elromlott pont az egyik felvonó a kék pályán és ingyé siklottunk, jó magyar létünkre :) ;)
ha valaki ide menne, találtunk egy nagggyon olcsó szállást, félpanzióval voltunk és nagyon bőséges és finom volt. https://www.penzionstarek.sk , ez a Stefanova kb 2 km-re van a síközponttól.
tudom kicsit messze van Bp-től Vratna, de érdemes kinézni, a szállás olcsósága shimán behozta a benzinköltséget.
negatívum, hogy egyik nap 10-re mentünk ki a pályához és bérletért és fél órát álltunk sorba.
de 9-kor nincs még egyáltalán sor se.

kíváncsi vagyok másoknak hogy tetszett.



elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.