Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Explosiv - a magyar sílécmárka

ÜZENETEK (67)Időben csökkenő Időben csökkenő
raszi
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2010.02.11. 09:46
A léc amit próbáltam egy 155-ös sl carbon volt, 9,5-ös vagy 9,8-as rádiusszal. Nekem bejött. Nagyon fordulékony volt. A nagyon rövid íveket is remekül veszi, igaz ehhez hacsak nem kizárólag a léc ívét használjuk kicsit pattogni kell, de szerintem ez a carving rövidlendület sajátja. A saját ívét is jól futja, bár a 9-es ívet még nem mindig tudtam kihasználni. Őszíntén tetszett, úgyhogy vettem is belőle egyet(persze ebben benne volt az is, hogy nekem nagyon bejön ez a minimalista külső).
Azért néhány észrevétel. Lehet, hogy 18-as platnival is érdemes lenne árulni. Fura a "viszonylagos rugalmatlansága".
Ha összerakjuk talppal a két lécet szinte összeérnek (kb. 1 cm a távolság és igen könnyen össze lehet nyomni). Persze azóta már láttam ezt a "furcsaságot" más típusú új léceknél is. Magyarázatot a miértre azonban még nem kaptam (pedig kérdeztem a Vágóhíd utcában és Máriaremetén is). Valószínűleg részben ennek köszönhető egyenes siklásnál az instabilitása. Persze aki sokat akar egyenesen síelni az ne vegyen 10 alatti rádiusszal sílécet.
Ja egyébként 170 cm-hez 65 kg párosul.
Üdv. mindenkinek!
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2010.02.09. 18:30
Én egy competitor gs-el mentem egyszer 1 hetet. Már itt leírtam valahol. A 169-es hosszú lehetett, de mintha a sugara nagyobb lett volna mint a mostaninak, de erre nem esküdnék meg. Számomra úgy emlékszem túl kemény volt, úgy kellett ugrálnom rajta hogy ívre tegyem,(65 kiló vagyok kb) vagy nagyon gyorsan kellett hozzá mennem. Egyszer teljes erőből ráfaroltam vele egy szikla kiálló csúcsára úgy hogy majdnem átestem rajta (véletlenül)és azt vártam hogy tropára ment tőle, de épphogy egy kis karcolás lett rajta, úgyhogy biztosan nem egy könnyen szétesős fajta.
Kár hogy a keményebbekből nincs 13 körüli sugárral.
Valami élénkebb színnel és érdekesebb mintázattal, vagy letisztultabb külsővel biztosan kelendőbbek lennének. (A limited edition már jól néz ki, bár én jobban kedvelem az élénk színeket a léceknél)
raszi
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2010.02.08. 13:17
Üdvözlet mindenkinek!
Meglehetősen rég volt észrevétel a témában. Ha van még érdeklődő én szívesen megosztom space carbonos tapasztalataimat (bár egyelőre csak egy hetet síeltem vele). Egyébként a léc, a fórumon már említett rugalmassága, valamint az új lécek rugalmasságával kapcsolatban nekem is lenne kérdésem.
Jó síelést mindenkinek!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Gabor11
61 élménybeszámolót írt
61
20 éve tag
2009.03.15. 10:41
Joci,
Nem tudom, hogy meg mindig problema nalad a cipo. Nekem szinte ugyanaz volt sokaig, mint neked. Nekem a kantni, iletve a dupla kantni allitasu cipö segitett.Persze ettol meg nem leszel olyan stabil, mint akinek eleve egyenes a laba, de ez sokat segit.
Bocs az OFF -ert.
Gabor
gombi
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.06.26. 12:55
Kedves Trallala! Biztosan jó az Explosiv sí, de :
- bulgáriában gyártják, nem magyarországon
- a platni az maga az emelő /nem platniemelő/
- ha nem tudod, hogy mire való, akkor honnan gondolod, hogy amelyiken nincs az nem jó
- az Elan síléc ár-érték arányban az egyik legjobb márka. /persze izlések és pofonok/
- lehet, hogy a sznob barátodnak beépített plantia volt és nem lécre szerelt
- ha áruházban vett a lécet, és nincs beépí tett emelője, akkor olcsó volt
Szerintem nem kell más lécét lenézni, mert nem biztos, hogy ezzel a hozzászólásoddal nagy sikert arattál. Üdv.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2008.04.25. 22:18
"pályán egyenesen tolni neki olyan mintha egy műanyag lavoron áldogálnál"
Szerintem a Te paramétereidhez túl puha ez a léc.Már mit akkor ha jól következtettem a rádiuszból.Ennel a lécnek 140-es hossznál 9.8 a rádiusza ebből azt gondolom,hogy 160 cm-ert nem éred el.Ehhez a magassághoz párosítom a 100 kilót és amennyiben ráhibáztam a méreteidre akkor bíz valami keményebb lécben kellene gondolkodnod.Ennél a márkánál maradva a carbon sl már masszívabb.Remélem nálam tapasztaltabb is javaslatot tesz a megoldásra.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2008.04.25. 15:09
Részlet https://sielok.hu/rovat/silec/cikk/hasznalt-silec-vasarlasanal-mire-ugyeljunk/ írásból:
"Ha a léceket egymáshoz szorítjuk, hogy a talpuk egymás felé nézzen a csőrüknél, és a faruknál összeérjen a talp. Így a kötések alatt a két talpnak legalább 2 cm-re kell lenniük egymástól, összeszorításukhoz pedig jelentős erő szükséges. Amennyiben ez a távolság nincsen meg vagy szinte erőkifejtés nélkül egymáshoz lehet nyomni a lécek talpát középen, az annyit jelent, hogy a léc a sok használat során "kipuhult", így a havon csúszva a síléc talpa, kanyarban a síléc éle nem lesz egyenletesen terhelve. A rugalmasság hiánya miatt ez lehetetlenné teszi a léc nyugodt egyenesfutását, ill. íven való egyenletes fordulását."
bubu 67
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
2008.04.25. 10:35
Üdv!
Tavaly karácsonyra leptem meg magam egy Patriot sl carvingal. R=10m. Elég jól be lehet vele kanyarodni,c sak combbal bírnám. Részben emiatt is kezdtem el fogyni a 100 kilómból. 6-7 durvább kanyar és meg kell állni. Node kék pályán tenyereket le lehet érinteni. Nagggyon jó. Jjja és kollégám ment elöl egy régi léccel, én meg karvingolva lehagytam Eplényben. Szóval gyors is. Nekem nagyon bejön!!! jjja és az ára is!
Kérdés: ha összerakom a két lécet talppal, akkor összeér. "Szóval nincs rugója" Ez így természetes?
Más carvingot nem volt szerencsém kipróbálni, de nincs is rá szüskégem... Ajánlom mindenkinek. Jjja kemény pályán egyenesen tolni neki olyan mintha egy műanyag lavoron áldogálnál, dehát valamit valamiért!...
Rocko
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2008.02.12. 20:42
A freeride lécükkel van valakinek tapasztalata? asszem Outsider a neve...
Zsuzska81
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.28. 15:01
Sziasztok,

én most akarok lécet venni, kezdő lány vagyok (kb 5 napot síeltem eddig).
Nagyon tetszik az Explosiv Allrounder FR16 rózsaszín léce. Örülnék, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat, előnyeit-hátrányait. Javasoljátok e a lécet? Barna, a Te véleményed is szívesen meghallhatnám erről a lécről! Van egy másik jelöltem, a Blizzard Passion 7 IQ léce, az egy fokkal drágább, nem tudom mennyivel tudhat többet? Köszi előre is!
315903434
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.17. 21:49
Nekem explosiv lécem van. Bementem az üzletükbe, a vágóhíd? utcába ( ök nem tudták, de én ismerem a tulaj testvérét ) elmondtam hogy lécet és cipőt szeretnék venni. Elkezdtek kikérdezni, hogy hol szoktam sielni, milyen havon, hogyan megy, stb. Elmondtam mindent, és kihoztak egy explosiv lécet. Summa summárum, megvettem mindent. Nagyon nem bántam meg. Akárki felpróbálta, csak elismerően nyilatkozott róla. Nekem megfelel. Nem vagyok nagy lesikló, csak szeretek csúszni. Hogy miért ezt vettem? Előszőr is azért, mert Apjok név alatt fut. Másodszor, mert magyar vagyok, és ezt az ipart támogatom.
Tavaly kimentem egy "sznobbal" sielni. ELAN léc, jó drága volt (mármint szerintem), stb. Megkérdezte, hogy mi az ami a kötésem alatt van? Mondom platniemelő. (se akkor, se most nem tudom pontosan mi ez, de nem is érdekel)Az ismerős csodálkozott, hogy az övén miért nincs? Erre csak azt válaszoltam, hogy cipőt a cipőboltból, .....................trallala, trallala

UI: nem az ára miatt vettem explosivot.

Szóval, csak ajánlani tudom, tolmácsolva azok véleményét, aki kipróbálta. Nekem minden jó, ami csúszik :-)
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.10.25. 08:32
Azt, hogy csapnivalóan rossz lécek lennének, álmunkban sem gondolnák. Ahhoz, hogy egy márka felkapott és elismert legyen, nem feltétlen a minőség adja a hátteret, hanem a mérhetetlen tőke, ami mögötte áll valamint a reklámok mennyisége, és a kilóra megvett versenyzők. Én a teniszből merítenék egy példát erre. A húrokat és grippeket gyártó Babolat egy év alatt a kezébe nyomta a világelsőknek az ütőit. "Valahogy" meggyőzte őket... És lám, a legkeresetteb ütők lettek pillanatok alatt. Hogy mi kellett ahhoz, hogy Nadal Babolattal játszon??? Ugye nem kell mondanom.....:-)
Én nagyon sok sikert kívánok az Explosívnak, legalább annyit mint amennyi gondossággal, hittel tervezik és gyártatják a sífelszerelést!!
T.
explosiv
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2007.10.24. 17:21
Barátaim,
Véletlenül találtam bele ebbe a fórumba - társam, Apjok Ildi hívta fel a figyelmemet rá, hjogy vannak akik emlegetnek bennünket.
Én lennék az, aki az Explosivot életre hívta.
Ha kérdésetek van, állok elébe.
Az eddigi komentárok tulajdonképpen korrektek. A síket gyártatjuk, Bulgáriában, Ausztriában, Olaszországban. A formaválasztásnál egyeztetünk a gyártóval, a tartalomat - összetételt alakitjuk, eldöntjük, milyen famag legyen benne, milyen egyéb öszetevők (üvegszálas fólia, carbonszál) milyen talpa legyen (900-as, 2000-es, 4000-es vagy 6000-es, milyen legyen a fedőfóliája, egyszerű, vagy strukturált un. CUP vagy COEX fólia legyen-e, milyen legyen a sí csőrvédője...
Az ötlet ccca 10 éve született - a carving platnikból nőtte ki magát. Először azzal foglalkoztam, jó időben nyultam bele és öt évvel ezelött viszonylag tetemes mennyiséget adtunk el belőle. Különböző méretű és tipusú platnikat gyártottunk - itthon, Magyarországon és adtuk el a nagyvilágba. 20023-ben megközelítőleg 30 000 párat. Ez nem kis szám.
A sígyárakkal való együttműködésből szinte adta magát az ötlet, életre hívni egy olyan márkát, amely más mint a többi, viszonylag széles réteget ki tudjon szolgálni, különböző erősségü, technikailag egyszerübb és értékesebb sík is legyenek benne, és hogy széles vevőkört tudjunk vele megcélozni.
Jl írta egyikőtök, hogy a mi legjobb sínk a Carbon SL. Ez a maga módján perfekt sí, nagyon jól sielhető - igaz, meg kell szokni, mert "melós" sí, oda kell tenni rendesen, ha perfekt kanyarokat akar húzni vele az ember, de ha sikerült rányomni határozottan, akkor szinte rátapad az ivre és dinamikusan ki is vezethető belőle az élváltáskor, a követő ív beiindításakor kell pluszban határozottan rádolgozni, hogy rögtön harapjon... Aki megszokja és tudja kezelni, annak a legismertebb márkák legjobb síjei sem kellenek, mert ezzel is élmény karcolni az íveket. Bátran merem ajánlani vájtfülü tudoroknak is, igaz, az első csúszáskor meghökkennek egy kicsit, de azután nem akarják letenni... Legalábbis ez a tapasztalatom.
Volt, van és valószínüleg lesz is szerencsém a vezető márkák felhozatalát tesztelni. Kevés olyan sít találok közöttük, amelyet jobbnak ítélek mint a mi Carbon-sínket. Persze igaz az is, hogy extrém körülmények között - például tükör jégen - nem veszi fel a versenyt a technonógiailag és összetevőiben lényegesebb értékesebb konstrukciókkal.
Az alsó kategóriákban a sí gyakorlatilag ugyanaz, mint bármely ismert márka belépő síjei. Ugyanott gyárttatik, ahol az ATOMIC, a SALOMON és más hasonlóan ismert gyártók termékei, anyagában egy az egyben ugyanaz, néha a sablon más, általában olyan, amelyből a nagyok már kiszálltak - legalább egy éve. Azaz aktuális, könnyen és jól sielhető sílécek. Versenyképességük az árukban rejlik.
Hogy nem csapnivalóan rossz termékekről van szó, azt az egyre szélesedő nemzetközi elismertsége bizonyítja. Jelenleg 10 országban adunk el belőle hol többet, hol kevesebbet.
Természetesen nem rendelkezünk olyan lehetőségekkel, mint a legismertebb nagy márkák, ATOMIC, SALOMON, FISCHER, ROSSIGNOL, BLIZZARD vagy a többi nevesebb gyártó, de a palettánkon szinte nmindenkivnek tudunk elfogadhjató sít ajánlani - kivéve a versenyzőket és azokat, akik csak a legdrágább sít hajlandóak a lábukra venni...
Két éve megjelentünk az ISPO-n is, Münchenben, sikerült új kapcsolatokat kiépítenünk. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy ne lenne életkpes az ERXPLOSIV.
Aki hallja, adja át!

üdvözlettel

Kovács Barna
gyepál
125 élménybeszámolót írt
125
18 éve tag
2007.10.16. 16:48
Beszéltem egy tapasztalt síelővel, és gondoltam megosztom veletek, amit hallottam, hátha mást is érdekel.
Állítólag, alapvetően jó lécet, jól tartják az ívet, de sajnos nem érik el a nagy márkák azonos kategóriájú síjeinek a szintjét. Egyrészt egy kicsit merevek, pattogósak, másrészt a technika kiforratlansága valamint a felhasználta anyagok alacsonyabb minősége miatt. keménységük miatt inkább haladó síelőknek ajánlott, magamfajta középhaladónak talán túl kemények. Viszont az áruk tényleg verhetetlen.
Na szóval ez is egy vélemény...
tux.at
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2007.10.06. 20:19
Hello!
Én mentem a csúcs lécükkel, ha jól emlékszem space carbo /teljesen fekete/Nagyon jó léc!!
Sixty
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.10.01. 09:13
A cég tulajdonosainak neve van a szakmában. Mindenki tudja, hogy kik ők. Szerintem akármihez nam adnák a nevüket. Lehet, hogy a többi gyártó csúcsmodelljeivel nem, de a közép és felső-középkategória léceivel felveszik a versenyt.
Nekem az véleményem, hogy érdeklődj a gyártó honlapján, biztos nem fognak sületlenséget állítani a léceikről.Az ár azért kedvező, mert lehet, hogy nem 300 - 500 % az árrése a gyártónak??? Mert ez teljesen elfogadott árrés pl. a Blizzardnál.
T.
Péter64
123 élménybeszámolót írt
123
18 éve tag
2007.09.30. 16:31
OK, kicseréltem, jópofa, nem ismertem ezt még.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.09.30. 15:27
Péter64!
Szerintem cseréld ki a marha hosszú linkedet, mert széttolja a fórumot, és erre finnyásak a moderátorok! :-) Lerövidítettem, ezt rakd be helyette, az eredmény ugyanaz lesz: http://href.hu/x/3m5o
Egyébként hasznos dolog, a href.hu -n érhető el.
gyepál
125 élménybeszámolót írt
125
18 éve tag
2007.09.29. 20:47
Igen tudom, hogy magyar a cég, olvastam már róluk töb helyen, meg a honlapot is isemrem, csak személyes tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
Most akarok venni egy haladó lécet mert a régi tönkrement és úgy érzem tartok már ott, hogy komolyabb lécet vegyek. Csak hát az anyagiak.
http://www.siszerviz.hu/index.rhtml/site/3 a fenti oldalon meglepően olcsón kínálják a léceket, csak hát félek hogy olcsó húsnak híg a leve.
Péter64
123 élménybeszámolót írt
123
18 éve tag
2007.09.29. 19:26
Van egy hozzászólásom egy évvel ezelőttről:
http://href.hu/x/3m5o

(A cikkben levő link már nem jó, helyette ez van:
http://www.explosivski.hu/pages/silecek.htm )
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.