Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar határhoz közeli síterepek Ausztriában - hova érdemes menni?

ÜZENETEK (359)Időben csökkenő Időben csökkenő
roly
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.01.16. 09:12
Lackenhofba keresek olcsó szállást, appartman lenne a legjobb 4 főre úgy 55 E körül. Néztem már a honlapot ahol volt e-mail cím oda írtam még válasz nem érkezett, sok helyen csak telefon van megadva annyira nem tudok jól németül, hogy telefonon elboldoguljak.Köszi
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.15. 11:07
na, küldök Gemeindealpéról képeket,amikor télleg jó hó van...
photo10.jpg
photo11.jpg
photo12.jpg
mitterb060104-7.jpg
mitterb060104-8.jpg
photo18.jpg
szaszi
38 élménybeszámolót írt
38
19 éve tag
2005.01.13. 09:42
Szia Lackó a síoktató!
Nagyon jól hangzik Koralpe
Az ár is korrekt. Szervezett (esetleg busszal) utazásban is tudsz segíteni
esetleg egy részletes tájékoztatót tudsz küldeni
szhajnus@freemail.hu
egy síimádó, aki tavaly tanult meg síelni
hangya
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.12. 22:50
Köszönöm a részletes infókat!
Néztem már párat, csak az a baj, ha normális pályát akar az ember,muszáj bennebb utazni,mert a határhoz közel egyszerűen nicsen hó.
Lehet az idén sajna mégis el fog maradni a síelés legnagyobb szomorúságomra :(
De majd jövőre !!! :)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.12. 09:38
Kérdés, az mit értesz azon, hogy közel van a határhoz, szóval mondjuk 70-80 km-nél ne legyen több?
akkor a következőek jöhetnek szóba:
Wechsel Gebiet, azaz St Corona, Mönichkirchen s a többi kisebb síterep, mint Arabaichl, Feistritzsattel..
aztán a hagyományos Semmering Gebiet:
Sonnwendstein, Hirschenkogel, Stuhleck, Steinhaus, esetleg még Gruber Lifte
aztán Unterberg, Puchberg-Losenheim, Raxalpe (Hirschwang felőli rész). Ezek nagyjából mind olyan 1-1és negyed órás autóútra vannak Soprontól (határ). Azonban mondtad, hogy ne legyen olyan drága: ekkor a rostából kiesik Hirschenkogel és Stuhleck. Nem írtad, hogy mekkora pályarendszert akarsz, de a Gruber Lifte, Steinhaus, Feistritzsattel és Arabichl, kicsi, párpályás síterepek, viszont pont ezért olcsó jegyárakkal, a napi bérlet, pl Feisrtitzen 13.50 euró, ami osztrák viszonylatba meglehetősen olcsónak mondható. Loseinheim is kicsit lett, mivel a duplaszékest leszerelték, így csak egy csákányos és egy gyereklift+3 km pálya van.
amik közelebb vannak és nagyobbak és olcsóbbak:
Unterberg- 70 km Soprontól, 20 euró egy napra, 3ra 46 euró, ezért 15 km pályát adnak, s ha minden jól megy méteren felüli havat, nagyon jó pályán kívüli kalandozásokkal.
Sonnwendstein: a semmeringi szerpentín előtt van, Maria Schutz irányába kell lefordulni, ők napijegyért 18 eurót kérnek, ezért 7 km pályát kínálnak. (többnyire nincs olyan nagy hó). hátrány: hosszú liftezés az egyszékessel.
előny: szép pályák és hosszúak, különösen a Talabfahrt, s kevés ember, még hétvégeken is.
St Corona+Mönichkirchen:

a wechseli síterep többnyire nem kapnak annyi havat, bár hóágyú van, így azért tudnak műhavat csinálni. ha a pálya változatosságot nézzük akkor inkább Mönichkirchen, a 2napos jegy Coronán 42 eurót kóstál, Mönichk-ben 39 eurót.
Pozítiv St Corona:
gyors, négyüléses felvonó, viszonylag hosszú pályák, jó hütték
Negatív: nem változatosak a pályák, nem olyan hótartó, hosszú út a régi egyszékessel, kevés hó rendszerint és ha sokan vannak a várakozás mellett parkolási gondokkal is szembe kell nézni. tipp: közelítsd meg a csákányos felől és ne menj be St Corona városba, vagy településre.
Mönichk.:
pozítv: sok pályaszállás, sok hütte, változatosabb pályák, mariensee-i oldalon jó carving lehetőségek
negatív: hosszú és lassú egyszékes lift, az öt húzóliftből kapásból kettőt, az egyszékes melelti duplatányérost elfelejtheted, ezekhez taléán egy 100-200 mes lejtő tarozik, inkább gyakorlóliftek. a mönichk-i csákányos sem vmi túl hosszú, s mivel így mehetsz át marianseere, ezért nagy a várakozás. tipp: menjél marianseenek, gyorsabb feljutás, jobb pályák.
Hát ezek azok, amik így ténylegesen közel vannak, ha beljebb merészkedsz, akkor a Voralpeni síterepekt ajánlom, pl Gemeindealpe, de ide úgy 2 óra az út Sopronból. A többnapos síjeggyel itt több terepeken is csúszhatsz, mivel a bérlet több helyre érvényes, ez egyedülálló a határ közelben (leszámítva a NÖ Cardot,de ez más tészta).
Szállások:
menedéhházakban, turistaházakban olcsón meglehet oldani:
Unterberg Schutzhaus:
Unterberg, absz pályaszállás, csak sível és vagy lifftel közelíthető meg: már 11 eurótól van egy éjszaka reggelivel.
Gemeindealpe-Terzerhaus:
absz non-plus: 1626men, a csúcson: 16 euró reggelivel perfő,per éjszaka. 100%pályaszállás, csak felvonóval közelíthető meg.

Szóval pl Unterbergen egy három nap szállással, reggelivel, síbérlettel három napos alig 19 000 ft-ból kihozható egy főre
Gemeindealpén kb 26 000 ft-ból, szintén hasonló feltételélekkel.
Mönichbe a haus seiser holzhüttéjét kilehet bérelni, ha itt 3 nappal és bérlettel együtt számolunk, akkor ez olyan 29 000 hufba jönne.

ugyancsak ha beljebb merészkedsz akkor Hochkar magasságában van Forsteralm, ahol az új négyszékes mellett 18 km pályát találsz és hétfőtől péntekig mindössze 13.50 euóért osztogatják a napi bérleteket.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.11. 21:51
hangya, olvasd végig ezt a topicot, meg mondjuk Semmering, Hochkar, Mariazell topicokat.
De mondok három síterepet:
Forsteralm (https://www.forsteralm.at)
Gemeindealpe
Unterberg
ár-színvonal-szolgáltatás terén nagyonjók.
hangya
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.11. 18:06
Szisztok!
Én most kapcsolódtam be a fórumba:)
Én is érdeklődnék, hogy hova lenne érdemes menni egy hosszú hétvégére, ami nem nagyon drága és a határhoz közel van, mert innen az ország keleti felétől utazunk?!
Sajnos az idén elmarad a síelés (1 hetes) az egyetemi vizsgák miatt. Mi Schladmingba szoktunk menni,az a hely valami fantasztikusan jó hely :)
De most az idén megelékszünk ilyen hosszú-hétvégés síeléssel.
Akinek van ötlete,várom :)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.09. 18:16
na akkor friss élmények s kis ismertető Gemeindealpéról. ma voltunk,nemrég értünk haza.

6:10 kor hagytuk ela soproni határállomást, kb 8 óra előtt 5 perccel már a mitterbachi parkolóba voltunk. az út zökkenőmentes volt, csak Frein a.d. Mürz után volt egy kb. 1-2 km-es szakasz ami enyhén havas volt, inkább latyakos.
bár papíron 9kor indulnak a felvonók de már negyed 9kor beindították őket, így az elsők között voltunk akik a négyülésessel felmentek. a pályákat jól leratrakolták, bár azért az 5 napja tartó szokatlan enyhe idő nem múlt el nyom nélkül. Pár lesiklás után célbavettük a csúcsot a duplaszékessel. Itt a legfelső rész nem volt ratrakolva, mivel olyan 10 körül buckás volt, ennyire pedig még nem járhatták le, ennyi idő alatt a sízők. Innen fenntről nagyon szép kilátás van az egész környékre. Schneealpe, Veitschalpe, Mariazell, Erlaufsee, Hochschwab, Ötscher stb. Ha valaki megéhezik,akkor itt van 1600vhány m-es magasságban a Terzerhaus, ahol mellesleg éjszakázni is lehet, de mivel menedékház jellegű, így ne luxus körülményekkel számoljunk. Egyébiránt ez a felső rész a fahatár felett terül el, így a pályák mellett kíváló freeride lehetőségek kínálkoznak. Viszont eszméletlen meredek! 43 fokos lejtőről van szó, összehasonlításképpen a Schneebergi breite ries bemenet 36 fokos, pedig azis igencsak meredeknek számít. Így tényleg csak jó sízőknek ajánlom. Pl. ide a ratrakot is csörlő segítségével húzzák fel, mert máskülönben visszacsúszna!! Túlképpen a mai nap egy baja volt: nem porhó volt, hanem firnes, as buckás volt, így nem volt vmi nagy élvezet ezen a részen levergődni. a felső pályáknak a többi része már ratrakolt volt, ez reggel, délelőtt viszonylag kemény volt. a lenti hóágyús pályák puhábbak voltak. aztán fél 12 körül az időjárás előrejelzésnek nemet mondva eleredt az eső. nem azt mondom, h trópusi eső volt, hanem olyan sunyin szemerkélt, ami pont elég volt ahhoz h 1pár liftezés és lecsúszás után kezdjen az ember átnedvesedni, na meg a pályáknak sem tett jót.. a középállomásnál havasesőbe ment át, fenn a csúcson pedig már erősen havazott (pár óra alatt kb 5 cm friss hó esett). ráadásul elég nagy köd lett a felső részeken. a rossz idő miatt végülis sajnos előbb abbakényszerültünk hagyni a sízést,boardozást, így fél 3 körül már elindultunk.
Amúgy várakozás absz nem volt, olyannyira, h a felvonónál is csak néha volt előtted egy négyülésesre való síző, de legtöbbször te voltál az első.
a középállomás alatt fekvő bäreneck fogadóba (magyar személyzet a konyhán van) egy germknődel (lekváros vaníliaszósszal) 4.80 euró.
a käse spätzle 5.80 ˙(nagy adag).

Összegezve: mindenképpen egy hangulatos síterep, mindenkinek ajánlom, bár kezdőknek, családosoknak, középhaladóknak inkább az alsórészt.
Friss,porhóban pedig maga a freeride paradicsom.
A felső rész igazi extrém meredekségű, mi is csak 2x jöttünk le rajta, bár ebben benne volt azis, h nem volt éppen túl jó idő.
pár képet is csatolok.
ps: a fennti részen volt bőven hó, a síbotom (135 cm)markolatig bement a hóba
Erlaufsee.jpg
ketteslift.jpg
felsoresz.jpg
Otscher.jpg
Lavinaveszely-tabla.jpg
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.08. 09:23
kis negatív szenzáció..
ma reggel 9-kor St Coronán 1120 m-en 13 fokot mértek... belegondolni s rossz, hogy mi lesz délután..
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.07. 11:18
na, vasárnap Gemeindealpét célozzuk meg, aki esetleg héten volt ott, vagy szombatig megy, s tudna friss infókkal szolgálni azt megköszönném:)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.05. 10:08
Kulacs!

Alsóausztria az idei szezonban indított egy programot, ahol kinevezett 7 családi síterepet, ezek a következőek: Annaber, Ötscher, Mariazell, Mönichkirchen, Puchberg, St Corona, Türnitz s Unterberg
ha megrendeled ezt az utalványfüzetet, akkor ezeken a helyeken válthatod be a benne lévő kuponokat, amelyek összértéke 80 euró.
Türnitzen pl a nemrég épült Allwetterrodelbahnra jogosít fel; két fő részére egy-egy menet, vagy Mariazellbe az Amigos síiskola oktatásábón lehet ingyen részt venni. stb.

Neten megrendeled, beírod az adataita és küldik is.
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.01.05. 09:31
Megnéztem ezt a Gutschein cuccot, de mivel a német tudásom nem 100% -os nem értettem meg a dolgot igazán, ha valaki tudja mi a fene ez kérem írja ide, ha ingyenes mindegy mi az minket érdekel...

Kulacs
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.04. 13:14
lehet gutscheinheftet rendelni 80 eurós értékben !!

https://www.winter.niederoesterreich.at vagy a családi síparadicsomok oldaláról ! én már megrendeltem, bár ahogy néztem a beváltható kuponokat, elsősorban kisgyermekes családoknak kedvez, vagy legalábbis azoknak, ahol még nem múlt el 14 éves a gyerek. Pl tartalmaz ingyen síoktatást, különféle kabalákat, hátizsákot, de 2 főre egy ingyen menetet a türniti altwetterrodelbahnnal stb.
a megadott címre teljesen díjmentesen kiküldik !!!
dve
71 élménybeszámolót írt
71
19 éve tag
2005.01.03. 21:17
Igen minden pálya csúszható és a hó is jó aránylag..... Az erdei pályán volt pár lejárt rész az alagút előtti meredek részen,de áthidalható az is. Csak majd leborotválta az arcomat a szél, az ülős felvonón..az alsó csákányos volt a legjobb, aránylag védve volt a széltől.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.03. 16:33
Niederalpl-on miden pályán lehet csúszni? szóval egészen az alsó csákányosig?
kösz
dve
71 élménybeszámolót írt
71
19 éve tag
2005.01.03. 15:42
Én meg Niederalpl-on voltam tegnap... A hó nem rossz de nagyon rossz időt fogtunk ki.. Hol eső hol hó esett,és ezerrel fújt a szél..:(
carving78
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2005.01.03. 10:59
Tegnap voltam Wenigzellben, ott elég jó volt a hó, múlt hét pénteken Mönichkirchenben, ott néhol foltok voltak a pályán.
kripton
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2004.12.29. 19:00
"valamilyen lesiklóverseny"
Ez jó! (Világkupa)
Rita80
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2004.12.29. 10:13
Üdv!
Tegnap azaz dec. 28-án voltunk Semmering Stulecken. Pozitívan csalódtunk a hó minőségét illetően. Bár egykét helyen jeges volt. De ez elég gyakori.
Csak a sorban állás volt hosszas. Mert a Hirschenkogelen valamilyen lesíkló verseny volt.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2004.12.28. 20:17
mindenütt esett több v kevesebb, de főleg alsóaut déli részein, pl St Coronán camből nézve elég jó.
Mitterbach/Gemeindealpén 1 méteres hó van!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.