Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Falcade - Tre Valli
síterep infó oldal
ÜZENETEK (52)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.03.24. 18:25
A márciusi sítúra utolsó napjának Falcadet szántam.
Most is San Pellegrinóban táboroztunk le, s némi bemelegítés jellegű csúszkálás után megtaláltuk a hidat ahol át tudtunk csúszni a fülkés felvonóhoz. (most ne várjatok számokat és színeket, mert térkép nincs nálam, s a síeléskor is fejből mentem, neveket pedig megjegyezni nem tudok.)
A Col Margareta még mindig olyan magas, mint volt. Gyönyörű kilátás mindenfelé. Természetes hó fedi a tájat, ami a pályák között a természet által már szépen legömbölyítve csillog.
Első célom az volt, hogy lecsússzak Molinóba. A völgyön remek hóban, remek pályán csúsztunk át. A felvonó utáni pályák is a tanuló centrumig nagyon rendben voltak. Később az összes arra járó pirosat kipróbáltam, mindegyik jó volt, de ahogy a nap kezdett keménykedni mindegyik többé-kevésbé felpuhult.
A molinói lecsúszás nem volt egy jó ötlet. 10 óra körül már teljesen buckás és vizes volt a pálya. Ez nem a nekem való terep. Szenvedtem eleget, s úgy gondoltam a hőstettekből egy napra elég. Sajnos minden pálya, ami a molinói oldal felé mutatott nagyon hamar buckás és vizes lett.
Egy óra környékén feladtam a küzdelmet, s elhatároztam, hogy visszacsúszom San Pellegrinoba. A Margareta megközelítése viszonylag könnyen ment, aztán a lefelé vezető pálya is meglepően jó állapotban volt. Élmény volt lezúdulni a hegyről.
A pellegrinói rész is szenvedett a naptól. Furcsa úgy síelni, hogy +20 fok körüli hőmérséklet van, s az égen paplanernyősöket lát az ember.
A terepet régről ismerők mondták, hogy ilyen meleg március nagyon régen volt. Olvadt rendesen, de a környéken lévő pályáknak van még bőven tartaléka. Ha éjszaka vissza tud fagyni (s ez eddig minden nap megtörtént) reggel kicsit "rezgős" lesz a pálya, de jól síelhető.
Jövő hétre havat jósolnak!
Szerintem még bőven lehet ide jönni síelni. A napos csoda nem tart örökké, s a pályákon bőven van hó.

Csabor
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.03.21. 18:55
TREVALLI, Passo San Pellegrino 2011,03,21.

Ebben a szezonban már másodszor élvezkedem a Dolomitokban. A januári látogatáshoz hasonlóan ugyanabban a szállodában, ugyanazzal az utazási irodával. Lehet, hogy jó volt az első etap?

A második nap is az első feleség kívánságainak minél teljesebb kielégítése volt a fő szempont.

Reggel gyönyörű napsütés, mínusz 5 fok, tehát ismét minden adott egy kedves, régi gyönygyszem, San Pellegrino meglátogatásához.
Kellemes erdei úton történő autókázás után megálltunk az Alochet utáni első parkírozóban, ahol a Bistro Snow thrill van. Számításom az volt, hogy hétfőn itt nem sokan lesznek. Azt hiszem veszek egy lottót, mert ha minden számításom így jön be... Sikerült a felvonóhoz vezető lépcsőtől mintegy 12 méterre (bő számítás) parkolni. A parkírozóban ekkor kb. 10 autó volt.
Gyors baki húzás után irány a pálya. Mint már említettem ez első feleségem egyik kedvenc pályája, ennek ellenére nem volt formában. Hiányzott a lelkesedés a lendület. Pedig a pálya minden dicséretet megérdemelt. Csodálatos idő, tökéletesnek mondható hó. Felkapaszkodva a 303-as felvonón meglepődve tapasztaltam, hogy a völgy középső része, az 57-es 60-as pályák környéke nincs teljesen pályaként kialakítva. Amikor erre jártunk az egész terület egy összefüggő pályát alkotott, arra csúszott az ember fia, meg a lánya főleg, amerre akart. Most pályák voltak kijelölve, s az azon kívül eső terület nem volt eldolgozva, szűzhónak minősült. Bosszantó, hát mit kezdjen az ember holmi 100 méter széles pályákkal. Azért kedvünkre csúszkáltunk a kitűnően elkészített havon, aminek nagyon kellemes, kemény, de nem jeges felülete volt. Azért meglátszik, hogy itt a pálya alja (a völgy) több, mint 1900 méteren van.
Szokásommal ellentétben nem kívánok sok szót vesztegetni a pályákra. Minden tökéletes volt. Uomo tetején fújt a szél, de ezért kárpótolt a tökéletes lecsúszás. Tömeg sehol, kényelmesen lehetett karcolni az íveket, vagy tolni a havat, kinek, kinek a saját ízlése szerint.
Én még soha nem láttam „működni” az Uomo tetejéről lejövő 52-es feketét. Most remek hóval, egyenletes, simulékony lejtéssel várta a hódolókat. Megérte felkapaszkodni ide a retro kétszemélyes felvonón. Azért az örömből az 50-es piros pályát se hagyjuk ki a maga több mint 3 kilométeres hosszával.
Öröm síelés volt a nap. Az első feleség is megtalálta a hangulatához illő pályát, s így én szabadon csúszkálhattam.
A 60-as pirostól jobbra csináltak az ugráló hajlamúaknak egy akadálypályát, olyan új, hogy még a térképen sem szerepel.
Mint már említettem a pályák tökéletesek voltak. Három óra felé a ragyogó napsütés hatására a 60-as piros és a 49-es átcsúszójánál azok a részek, amelyek mellüket a nap felé düllesztették puhák, vizesek lettek. Annyi baj legyen, nem volt nagyon zavaró, s maradt még becsúszkálni való pálya elég.
Gondolkodtam, hogy átmegyek a szomszédos Falcade pályáira, de annyira jól éreztem magam, hogy inkább másik napra halasztottam a kirándulást. Talán Falcade is megér egy napot.

Csabor
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2011.02.28. 21:17
1./Amikor felértünk a Col Magherita/+2513 m/ szomszédságába, körbenéztem, keresve a számos táblákat, hogy megtaláljam az eredeti szándékomnak megfelelő 20-as kék pályát 9680 m hosszával, csak táblákat találtam a "Dugonics Titusz terasz" szélén.Odamentem körülnéztem és már zuhantam is.
Eltaláltam az irányt és négy-szeri rásegítéssel sikerült végig menni 1 óra alatt.A tájszépsége többször leállított, így pótoltam a levegőhiányt is.Mint a csontbársony olyan volt a fennsík. Osztott, néha vízmosások, néhol találgatás, hol vagyunk.
2./ Térgörbék találkozása: többször láttam, ezért nem volt új, de mindíg megcsodálom a ratrak kezelők munkájának eredményét.Amikor a két gép útvonal találkozik, úgy símul össze a felület, mintha egy nagy erős ember kézzel eligazította volna.
3./Ha véletlenül, akkor érkeztünk a lifthez,amikor egy tanuló csoport, akkor pihenhettünk.
3./ a 40-es, 50-es, 60-as pályákat szívesen hoztam volna haza, és adtam volna tovább.
4./ a huszas pálya neve INNAMORATI fülbemászó kedves emlékeket idéz, a pálya meg igéz/ A Bergfex 16000 m.-nek írja való igaz a szerelem útja annyi-amennyi vagy ahányszor-annyi./
marcello
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2010.10.15. 23:34
Négy éve voltunk itt január végén, Passo San Pellegrino legszélén (Moena felé) vettünk ki apartmant, kb. 50 méterre a legalsó lifttől. Kiválóak voltak a pályák, olasz kedvesség mindenütt, tömeg egyáltalán semmi, igaz, a síelésen kívűl nincs másra nagyon lehetőség, a bárokat leszámítva. Ezért néha mi is Moena-ba ugrottunk le esténként.
A Col Margherita-ra nagykabin megy, tériszonyosoknak nem ajánlott. :) Én is az vagyok, de azért felmentem vele, megérte.
Februárban ismét ide megyünk, de Falcade-ba, apartmanba, majd írok beszámolót. Jó szezont mindenkinek! :)
Bencee
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2010.01.14. 20:09
Azt hiszem mindenkit megnyugtathatok, hogy csodálatos helyre fog menni, ha ezt a vidéket tűzte ki uticélul. Hálás lehetek édesapámnak, hogy lehetővé tette, hogy egy ilyen kiváló síterepen tapasztalhassam meg életemben először a síelés gyönyörét. :) A táj szépségeiről már nem is beszélve.
A síterep tényleg nagyon kiváló és gondolom az olaszok vidám és jókedélyű mentalitásáról sem kell mesélnem, ami csak emeli a síelés és az ott töltött idő értékét. Nem csupán mese, hogy 'Tre Valli egyike a Dolomitok legjobb síterepeinek', bár több olasz síterepen még nem jártam. A pályák jól kezeltek voltak, csupán két helyre emlékszem, ahol délutánra bebuckásodott: az egyik a Molino lift aljához vezető kék-piros-fekete pálya, ahol mindenki átment hazafelé, aki nem felvonóval utazott lefelé. A másik pedig egy pályakereszteződés körül, ahol szintén nagyon nagy volt a forgalom. Azt hiszem a 100 km-nyi pályát nézve ez elhanyagolható. Egyébként itt tényleg mindenki megtalálja a magának való meredekséget a zöld pályáktól kezdve a legmeredekebb feketékig. A pályarendszerben el lehet veszni sípálya térkép nélkül. A száguldás és kanyargás mellett igazi túra élményt nyújt! 6 napig síeltem itt és szinte egyik felvonónál sem kellett 2 percnél tovább várnom (március közepén voltunk). Nekem nagyon tetszett, hogy a legtöbb felvonó nem csákányos, tányéros, hanem ülősek és kabinos is volt.
A profilom alatt feltöltöttem a kedvenc általam és barátaim által készített képeket.
OROSZ ISTVAN
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2009.01.13. 10:26
mi most voltunk december végén falcadéban és az M7- szlovén -triste-belluno-falcade utvonal hibátlan, bp-ről 7 óra altt vidáman le lehet érni közepes gázzal.
a pályák remek állapotban voltak (mint általában olaszországban , ha sok hó van)és ár-érték arányban is, hangulatban is veri az osztrák síterepeket. jó csúszást!
oi
inza
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.02.03. 17:34
Haliho!!!

Mi két éve voltunk ott, a pályák nagyon szuperek voltak, nem is tudtuk a több pályarendszert besízni, pedig minden nap mentünk rendesen:-)
Sajnos nem pályaszállásunk volt, minden reggel és du kb 25 percet buszozni és cipekedni kellett, ami nekünk annyira nem jött be, de ezt a kis kényelmetlenséget leszámítva minden remek volt, én "melegen" tudom ajánlani;)
amolnar
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2008.01.29. 11:37
Szia Csíkos!
Tapasztalatom szerint az útvonal: Bp-Rábafüzes-Tarvisio-Tolmezzo-Carniai lehajtó a pályáról- Villa Santina-Ampezzo-Pieva di Cadore-Belluno-Agordo-Falcade. Szerinetem időben annyi mintha kerülnél Portogruaro felé. Csak egy, kb 1200 m-es hágó van Ampezzo (nem cortina d' Ampezzo!!!)után. Persze ha esik a hó vagy szombat van lehet időben nem rövidebb.
Érdemes ezen felül meggondolni a Zágráb felé eső autópályát is akkor mindenképp alulról éred el Bellunót. Ezen az út sokkal kiszámíthatóbb és kevésbé forgalmas szombaton.
Jó sízést!
csíkos
28 élménybeszámolót írt
28
18 éve tag
2008.01.11. 17:49
Sziasztok ! Ide is leírom a kérdésemet , hátha valaki segít . Budapesti indulással kocsival merre érdemes menni Falcade-be. Kérem aki jártas ezen az úton adjon hasznos tanácsokat ! Köszi !
flaszlo01
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2007.12.27. 08:43
Sziasztok!

Szállás tapasztalatokra lennék kíváncsi. Normál színvonalú apartman-ok érdekelnek leginkább, nem baj ha néhány km-t autózni kell a pályákhoz.

Köszönöm,Fehér László
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2007.10.20. 14:26
Eddig kétszer voltam 1-1 napot sielni ott. Nagyon jó hely, a dolomitok egyik leghóbiztosabb helye, változatos, kezelt, jól karbantartott pályákkal. Két különálló, sibuszokkal összeköttetésben álló terület. Nekem eddig még csak a Falcade, San Pellegrino, Col Margherita(ide egy nagy kabin megy fel)-n sikerült sielném, a Bellamonte-Alpe di Lusia-n még nem. A terveim közt szerepel, hogy szeretnék még visszamenni egy teljes hétre is.
PePro
77 élménybeszámolót írt
77
20 éve tag
2007.10.20. 13:17
Valakinek van személyes tapasztalata a helyről?

PePro
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.