Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

WAndrea által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1059)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.05.12. 14:54
Kedves gika!

Köszönjük az észrevételt.
A kérdőív kitöltése már lezárult, ezért nem visz a megfelelő oldalra, kivettük a linket a cikkből.
Előzmény: (gika 218771)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.05.03. 17:25
Köszönjük a téma felvetést.

Megkértük partnerünk, a Bank360 biztosítási szakértőjét, hogy járja körbe a témát, így ez a cikk született meg, hasznos infókkal:

https://sielok.hu/rovat/utasbiztositas/cikk/erdemes-figyelni-ra-az-indulasnal-mikortol-el-az-utasbiztositas/
Előzmény: (lasimi 218741)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.03.26. 11:36
@Marky

Köszönjük az építő észrevételt.

Néhány gondolatot szeretnék az időjárás előrejelzésünkkel kapcsolatban megosztani.

1. Mi is tudnánk óránkénti, sőt akár másodpercenkénti előrejelzést is megjeleníteni, de az áttekinthetőség miatt a napi 3 ikonos megoldást választottuk. Nyáron lesz idő ezt átgondolni és dönteni arról, hogy ezen fogunk-e változtatni.

2. Az adatokat egy német meteorológiai cégtől vásároljuk, akik műholdas elemzéssel és algoritmusokkal állítják az előrejelzést a rendszerben megadott geo-koordinátákra. Sok nagy ügyfelük van a világban, akik miatt ők is nyilván azon dolgoznak, hogy az adatszolgáltatás minősége tovább javuljon.

3. Természetesen mi is teszteljük minden alkalommal, amikor terepen vagyunk, hogy mennyire válik be a saját előrejelzésünk és többnyire jók a tapasztalataink.

4. A pécsi esetet mi sikerélménynek éltük meg.
Egy pécsi felhasználó ezt írta a fórumba, ld. 218271 sz. üzenetben:
"Miután napok óta "komoly" havat jósoltok Pécsre, most pl. vasárnapra 21 cm-t, megnéztem vagy három másik előjelzést. Nos a tietek köszönő viszonyban sincs a többivel. Mindenki pár mm havas esőt jósol. Most vagy mindenki hülye, vagy ti mentek szembe az autópályán." Nos, végül pont 20 cm hó esett le Pécsen vasárnap reggelre.

5. Az, hogy a bergfex vagy a síelők.hu előrejelzése pontosabb, csak úgy lehetne objektívan eldönteni, ha valaki szisztematikusan hosszabb távon ellenőrizné mindkettő teljesülését egyszerre több síterepen.

6. A témáról tervezünk hosszabban is írni és vitára bocsátani az Előrejelzés topikban. Örömmel veszünk majd ott minden visszajelzést.

További infók:
https://sielok.hu/kerdes/hogyan-keszul-a-sielokhu-idojaras-elorejelzese/
Előzmény: (- Marky - 218658)
pecs-havazas.jpg
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.03.25. 14:29
@minerel: Ez mi volt?
Ha te nem ajánlod a síelők.hu-t, akkor miért vagy mindig itt?
Miért lenne "küzdelmes" a szezonkezdet táblázat megtalálása? Címoldalról (és bármely oldalról) 2 kattintás: ld. Síterepek > Szezonkezdet
Te hova tennéd?

Ha bármi gondod vagy javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írd meg itt vagy privátban, és válaszolunk, de az ilyen rosszindulatú beszólogatás értelmetlen és bántó szerintem.
Előzmény: (minerel 218655)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.03.13. 18:17
Az elmúlt napokat a Magas-Tátrában töltöttük, a Túr'd a Havat (korábbi nevén Hórukk) nevű társasági síverseny köré szervezett 4 napos programon, amin már törzsvendégek vagyunk. Könnyed tavaszi síelésre vágytunk, de meglepett minket a hegy néhány váratlan kalanddal.

Az előrejelzés igen borúlátó volt, és a helyiek is mondták, hogy szombatra biztosan meg fog érkezni az orkán erejű szél, de senki nem tudta, hogy mikor. Még a verseny megrendezése is bizonytalan volt, de szerencsére a délelőtti órák teljesen nyugodtan teltek és lement a két futam probléma nélkül, a Síakadémia és helyi szlovák rendezők segítségével. Már kezdtük azt hinni, hogy a riasztás vaklárma volt. Ebédidőre a középállomáson beszéltünk meg találkozót, és már a hüttében voltunk, amikor odakinn könyörtelenül lecsapott a vihar. Hirtelen jött meg a durva szél, a magasban kavarta a havat, vadul lengette a felvonókat, borogatta a kinti asztalokat. Szerencsére készült néhány videó, ami átadja az armageddon-szerű élményt, mert nehéz szavakba önteni. Sokan, akik kirándulni jöttek fel a hegyre, a hüttében ragadtak, mert az orkán érkezése előtti percekben minden liftet leállítottak. Őket végül kb. másfél óra elteltével ratrakkal vitték le a völgyállomásig. Voltak, akik számára az egész csak egy vidám kaland volt, de láttunk könnycseppeket is. Több mint egy órán át tombolt a vihar teljes erővel, félelmetes volt az ablakból is. Amikor végre alábbhagyott, akkor lesíeltünk, vagy inkább lekorcsolyáztunk a völgybe, mivel a kásásra túr havat jégpályává változtatta a metszően hideg szél.

Itt egy rövid videó, ami a hüttéből készült, ahol jó sűrűn voltunk :-) https://www.facebook.com/sielok.hu/videos/960558528724630/

Az utolsó napra (márc. 12. vasárnap) aztán megjött a tökéletes verőfény és megmutatta magát a Lomnici-csúcs, a hófehér nyereg és a teljes tátralomnici pályarendszer, ahol minden lift üzemelt. A pályákat gondosan megratrakolták, eltűnt az előző napi korcsolyapálya. A hóminőség azért nem volt tökéletes így sem, a felső részeken inkább jeges-buckás, a középső részen jól kifagyott, alul pedig kásásabb állapotú volt, ami hozzáadott a sportértékhez, szóval sikerült jól elfáradni. Kora reggel jártunk a Lomnici-csúcson is, ahol kiélveztük a tiszta időnek köszönhető tökéletes panorámát.

Napsütéses fotók ebben a galériában:
https://sielok.hu/fotoalbum/tatralomnic-2023-marcius/galeria/
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.02.11. 07:54
Tegnap tökéletes napunk volt: minden felvonót elindítottak a Síparkban, ment a két csákányos, a panorámalift és a tanulóliftek, így sorbanállás nélkül tudtunk liftezni. Nyitásra érkeztünk csikorgó hidegben, de a napsütés és a mozgás hatására gyorsan elmúlt a kezdeti vacogás. A Hegymentők Napja alkalmából jöttünk egy kis csapattal és a délelőttöt egy rendezvényen töltöttük, melyen a Sípark kulisszái mögé tekinthettünk be.

Először egy mentési gyakorlatot mutatott be a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány csapata, Klausmann Viktor vezetésével. Ők végzik a sérültek mentését a sípályáról komoly technikai eszközökkel, melyek között van egy óriás drón és egy háromszögletű gumitalppal felszerelt quad is. Az Alapítvány civil szervezetként működik, ahol mindenkinek van polgári foglalkozása és a 30 fő egymást váltva látja el a mentőszolgálatot a Mátrában. A Nemzetközi Hegyimentő Napon bemutatót tartottak, ahol egész közelről láthattuk, hogyan kerül be a sérült a "tepsibe" és milyen összehangolt munka kell ahhoz, hogy minél gyorsabban ellátáshoz jusson. Van olyan nap, amikor nem történik baleset a sípályán, de átlagban napi egy szalagszakadás vagy törés adódik, és ilyenkor jó, ha van egy szakértő csapat készenlétben.

A rendezvényt a Helly Hansen támogatta, ráadásul ők öltöztetik a Sípark dolgozóit és részben a hegyimentőket is. 2023. február 9-11. között a Helly Hansen az online eladásaiból származó bevételük 5%-át világszerte hegyimentő szervezeteknek ajánlja fel, amelyből Magyarországon a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team is részesül.

Ezután a Sípark dolgozói tartottak szakmai bemutatót: a rendezvényre érkezett újságíróknak, influencereknek és civil érdeklődőknek is megmutatták a hóágyúk és a ratrak működését. Bejutottunk az óriás ratrak belsejébe, a hóágyúkat vízzel ellátó szivattyúházba és a felvonókezelő kabinba is, ez mindenkinek újdonság volt. Ahogy a bemutatón hallottuk, a hóágyúzás költsége idén hétszeresére nőtt, amit nem tudtak a jegyárakkal kompenzálni. Ennek ellenére csodával határos módon tökéletes körülményeket teremtettek, a sípályák zavartalanul üzemelnek, és láthatóan van is igény a hazai síelésre. Érdekes volt hallani: a meghívott fiatal influencerek közül sokan nem síeltek még hazai pályán és eddig eszükbe sem jutott kipróbálni.

Mint például Kőnig Anna és Török Ábel, akiket több mint százezer ember követ az instán:
https://www.instagram.com/p/CofpHuuPrmU/
https://www.instagram.com/p/CofkFlWNpZ6/

A délutánt közös síeléssel töltöttük, minden pályavariációt és liftet kipróbáltunk. A hó tökéletesnek bizonyult, köveket, kopást nem lehetett látni és a pályán kívül is van fehérség, ez megadja az igazi téli hangulatot. Nagyon sok tanuló volt, családok, csoportok és baráti társaságok, de nem volt tömeg érzésünk egyetlen pillanatra sem. A beléptető kapun kívül egyetlen egyszer kellett sorban állni a panorámaliftnél, a csákányosoknál pedig soha: a délután folyamán folyamatosan tudtunk pörögni, kihasználva a csúszásra jutó idő minden pillanatát.

Zárás után esti sízésre érkezett kollégám, gyönyörű naplementés fotókat készített, ezek Instagram oldalunkra már felkerültek, hamarosan ide is érkezik a galéria.
https://www.instagram.com/sielokhu/

Néhány saját fotó a tegnapi napról:

Hegyimentő Nap a Síparkban
https://sielok.hu/fotoalbum/hegyimento-nap-matraszentistvan-sipark/galeria/

Síelés egy tökéletes napon, kék ég alatt:
https://sielok.hu/fotoalbum/toketes-nap-matraszentistvan/galeria/

Videó:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.02.06. 14:05
Az elmúlt hetekben több olyan síterepre is kaptunk beszámolót, melyekhez eddig nem volt fórum topik. Létrehoztuk a hiányzó fórum topikokat, összekapcsoltuk a síterep infó oldallal és áthelyeztük a beszámolókat a megfelelő topikba. Folyamatosan bővül a fórum új tartalmakkal. Köszönjük nektek!

Új felfedezések:

Észak-Macedónia: Ponikva
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=20158

Olaszország: Piani di Bobbio
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=20143

Románia: Ivófalu / Izvoare
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=20150

Lengyelország: Rusin Ski
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=19009
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.01.25. 12:52
Ha nem ragaszkodnak a kezdők a schladmingi 4-hegyhez, akkor a közeli Ramsauban vannak ideális tanulópályák: Rittisberg alatt valamint a fennsík közepén, ld. Drachenlift1 és Drachenlift2.

A bérlet is olcsóbb, 68 euró helyett "csak" 45 euró a napijegy, de kisgyerekeknek van nagyon jó csomag ár. Nemrég jártunk arra, tényleg ideális tanulópálya tányéros lifttel és alig volt ott pár gyerek oktatóval.

A térképen sárgával jelöltem és fotóztam az árakat is.
Előzmény: (T0MCS1 217497)
Ramsau-am-Dachstein-kezdo-sipalyak-karikazva.jpg
minicard-rittisberg.jpg
drachenlifte-arak-2023.jpg
drachenlift.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.01.21. 22:46
Szállóigévé fog válni egy kommentelőnk találó mondata: "a telet nem temetni kell, hanem csak ki kell várni". Mennyire igaz!
Az elmúlt majdnem két hétet Schladmingban, pontosabban annak környékén töltöttük. Érkezésünk napján volt a nagy fordulat, a karácsonytól január 8-ig tartó langyos tavasz hirtelen véget ért és január 9-től megérkezett az igazi tél Ausztriába. Napról napra hízott a hótakaró és egyre varázslatosabb lett a környezetünk. Ébredéskor már hallottuk a hókotrók biztató hangját, és a szívmelengető érzés volt kinézni az ablakon és látni a fennsíkot beborító fehérséget.

Ramsau am Dachstein faluban laktunk, ahol digitális nomádként a munkát minden nap csúszásokkal kombináltuk, volt a palettán síelés, sífutás, sítúra és szánkózás is, zsinórban 10 nap sportos nap +1 pihi. Ramsau tökéletes hely azoknak, akik nem csak a lesiklást tekintik síelésnek, sífutás szempontjából itt szinte minden pályaszállás. Síelni pedig számtalan lehetőség kínálkozik: a schladmingi 4-hegy, karnyújtásnyira a helyi sípálya, a Rittisberg, de a közelben van a szintén minden igényt kielégítő Filzmoos, Radstadt, Flachau és Zauchensee is.

Mi lesiklásnak ezúttal a 4-hegyet választottuk, tökéletes időzítéssel hétfőn Planaion, kedden Reiteralmon csúsztunk. Reggelre valamennyi friss hó esett, így a hóínséges idők alatt eljegesedett pályák felfrissültek. A felhők a völgyben gyülekeztek, felettük pedig napsütés várta a síelőket és csodás panoráma. A második nap még egy fokkal jobb volt, mivel keddre újabb friss hó érkezett. Áldásos havazás és napsütés váltotta egymást, sikerült un. halo jelenséget és szivárványt is látni és fotózni a csúcson, nagy élmény volt. Készült néhány kép mindkét napról, amin jól láthatók a szuper állapotú pályák.

Planai:
https://sielok.hu/fotoalbum/schladming-2023-01-16/galeria/

Reiteralm:
https://sielok.hu/fotoalbum/schladming-reiteralm-2023jan/galeria/

A helyiek elmondása szerint a téli szünetben szomorú látványt nyújtott a Schladmingi síhinta (és hát a legtöbb osztrák pálya 2000 méter alatt). Műhavas fehér csíkok kanyarogtak a zöld hegyoldalakon és rajtuk irdatlan tömeg próbálta megtalálni az örömöt az ünnepi síelésben. Szerencsére ez már a múlté, a hegyek újra fehérek és a pályákon elegendő hómennyiség van már, de az üzemeltetők nem bíznak semmit a véletlenre, hóágyúkkal tovább hizlalják a hóalapot a főszezonra és a közelgő világkupa futamokra gyúrva. A megnyert dupla Nightrace-re már legalább egy hete készülnek Schladming központjában: épül a lelátó, helikopterek segítik a versenypálya kiépítését, a Ski Austria kabátosok hozzák-viszik a stanglikat, esténként már világítanak a reflektorok a Planai-on. Megcsodáltuk többször is a szerpentinről lenézve.

Legszebb napsütéses napunkon egy kisebb sítúrára mentünk át a közeli Filzmoosra. A Papageno nevű kabinos lift visz fel az un. Rossbrand magaslati sífutópályára, ami egy kellemes kör, kevés szintemelkedéssel: átlagos kondival is könnyedén bejárható útvonal (kb. 16-18 km), elképesztő panorámával. A Dachstein vonulatára sok pontról rálátni, és ettől varázslatos az egész táv. Sok gyalogtúrázót, hótalpast is láttunk, mi pikkelyes sífutólécekkel jártuk meg a kört, és a csúcskeresztnél, a Radstätter Hüttében tartottunk egy kis pihenőt. Sokat fotóztunk, erről is összeállt egy galéria:
https://sielok.hu/fotoalbum/rossbrand-magaslati-sifutopalya-turaut-filzmoos-radstadt/galeria/

Január 14-én este tartották Filzmoosban a Hőlégballonok Éjszakáját (Nacht der Ballone), ami az év legnagyobb téli eseménye itt, és mintegy 10 ezer embert vonz. Hatalmas tömeg jött össze, hogy megnézzék a zenés show-t, amit a kb. 15-20 db megvilágított óriás "lufi" tesz különlegessé. Egész közel lehet menni a ballonokhoz, melyeket egyébként előző nap az égen csodáltunk meg, amikor átkeltek a schladmingi hegyek fölött. Közelről persze egész más: megdöbbentően hatalmasak és gyönyörűek ezek az égi tünemények. Tulajdonosaik európai különböző pontjairól érkeztek és sorban adták az interjúkat a tévétársaságoknak. A közönség pedig ünnepelt, pezsgőzött, táncolt, a gyerekek fénykardoztak (ez volt a legkelendőbb ajándék a kicsiknek). Gyönyörű havas, szélcsendes este volt, a ballonokat 1-2 órás bemutató után sorban leengedték, ezt is érdekes volt látni. A zenés show végén természetesen kötelező darab volt Nena 99 Luftballons című száma, majd jöhetett a tüzijáték és a táncos buli, osztrák módra.

Ezt a kis videót készítettük az estéről:
https://www.facebook.com/sielok.hu/videos/2645550312252033/

Egy napot a Dachsteinen töltöttünk, a Skywalktól feltúráztunk a 2740 méteren fekvő, fura alakú Seethalerhütté-hez (ami zárva volt ugyan, de célnak megfelelt). Volt közben egy egy pici napsütés, aztán némi hóvihar is, igazi magashegyi életérzés! A síelés ezen a gleccseren idén nyártól megszűnt, és nem valószínű, hogy újraindítják odafenn a lifteket, viszont a sífutópályákat profi módon kezelik, kiváló edzési lehetőséget biztosítva a sportolóknak és a bevállalós amatőröknek. Mi ezt kihagytuk, helyette viszont felfedeztünk egy szuper szánkópályát egy "szinttel" lejjebb. A kabinos lift alsó állomásától gyalog mentünk le a cuki Brandalm Hüttéig, ahol szánkót lehet 4 euróért bérelni, majd és azzal lecsúszni egészen a Ramsaui főútig, ahol a szánkókat le lehet adni a Zauberlift völgyállomásán. Alig volt benne lanka, szinte végig lendületes a pálya és az utolsó szakasz igazi adrenalin-bomba! Ezzel a szánkózást is kipipáltuk!

Végül a sífutásról: Ramsau egy hatalmas fennsík kisebb falvakkal és sok-sok szanaszét szórt tanyával a Schladmingi 4-hegy és a Dachstein masszívuma között, és az egyik legjobb és legnagyobb kiterjedésű északi síközpont Ausztriában. Itt minden (sportboltok, hütték, jelzések) a sífutásról szól, hatalmas pályarendszert készítenek nap mint nap elő a klasszikus és skating stílus szerelmeseinek egyaránt, akik messziről nézve hangyákként nyüzsögnek a dombokon. Erről majd külön beszámoló is készül a Sífutás rovatba, addig is legyen itt egy fotóalbum Ramsauból is, ami egy igazi álomvilág a tél szerelmeseinek:
https://sielok.hu/fotoalbum/ramsau-am-dachstein-2023-januar/galeria/
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Golte
2023.01.10. 08:52
Kedves Tamás,
az adatokat a síterep szolgáltatja, szerintünk rendben van.

***frissítés:
a jelzett pálya km eltérést időközben korrigáltuk, köszönjük az észrevételt!
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Kosutka
2023.01.04. 07:19
Kosutka mint síterep továbbra is létezik, bár bizonytalan a sorsa. Tegnap végre kaptunk tőlük választ a kérdésünkre. Azt a döntést hozták, hogy ebben a szezonban nem hóágyúznak, csak akkor fog üzemelni a pálya, ha elég természetes hó esik.
Előzmény: (magnum56 216847)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Normafa
2022.10.10. 19:41
Szombaton a Normafán részt vettünk a Magyar Sí Szövetség által rendezett családi sportnapon, aminek a fő célja a sísport népszerűsítése volt.
Erről találtok rövid beszámolót és képeket a Hírek alatt:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/sikeres-volt-csaladi-sinap-a-normafan/

https://sielok.hu/fotoalbum/csaladi-sinap-normafa/galeria/
További képek még jönnek ...

A rendezvény után bejártuk a környéket és személy szerint nagyon boldog vagyok, látva azokat a változásokat, amiket sikerült elérni, megteremteni a Normafán. Gyönyörű őszi napon rengetegen voltak fenn, de nem volt káosz, normálisan lehetett parkolni és amerre csak néztünk, gyönyörű a természeti és az épített környezet is. Nekem minden érdek nélkül mondva tetszik a koncepció is, ami alapján átalakították a megközelítést, az utakat, a pihenő- és vendéglátóhelyeket, játszótereket. Van helye a sportolóknak, kirándulóknak és a piknikezőknek is, a hóágyúk pedig bevetésre készen várják a telet, lőttem pár fotót:
https://sielok.hu/fotoalbum/hoagyuk-normafa/galeria/

Idén a sífutópályák és a szánkópálya lesz hóágyúzható, ezekhez az esti kivilágítás is készen van. Már nagyon várjuk az első (mű)havas napokat! Jó hír, hogy a hóágyúzáshoz szükséges víztározó már tele van, túlfolyón engedték ki a felesleges vizet a sok eső után.
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.08.23. 17:45
Kedves sielok.hu olvasók!
A nyáron sokat dolgoztunk a portál fejlesztésén, hamarosan látni fogtok néhány változást. Első lépésként ma az oldal tetején és alján lévő menüt cseréltük le. A célunk az volt, hogy kevésbé legyen zsúfolt a menü, és gyorsabb legyen a belső oldalak elérése. Mostantól egy lépéssel el lehet jutni pl. az ausztriai hójelentéshez, a szlovéniai szállásokhoz, franciaországi sítáborokhoz vagy a magyarországi síiskolákhoz a menüből, eddig többlépcsős volt a navigáció.

Monitoron és mobilon nézve is megújult a navigáció, ezután a belső részek megújítása következik. A megszokott funkciók természetesen nem vesznek el, próbálunk kis lépésekkel haladni és megtartani mindent, ami jó az oldalon.
Örömmel vesszük a visszajelzéseket.

Köszönettel:
a sielok.hu csapata
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.03.18. 08:27
Mi tegnap síeltünk Mátraszentistvánban, reggeltől délig szuper pályákon, napsütésben. Még mindig jó a pályákon hó, reggelre szépen kifagyott és még dél körül is szépen látszottak a ratraknyomok. Érdemes most március második felében eljönni ide (fél kilenckor nyitnak), mert nagyon kevesen vannak, megállás nélkül tudtunk körözni, a nyomvonalat váltogatva. Az egyes FIS pálya is jól síelhető volt! Egy percet sem kellett várakozni, az ülőlift zavartalanul működött. Kollégáim majd tesznek fel képeket és videót.

Délután már olvadt, de még az utolsó kört is élveztük fél négykor. A köztes időt a hüttében töltöttük a síterep munkatársaival beszélgetve. Szép nap volt, köszönjük Sípark!

Képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/matraszentistvan-2022-03-17/galeria/

Insta minivideó:
https://www.instagram.com/p/CbXbaErI6Dc/
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.03.04. 15:07
Ma megérkezett az EMMI hivatalos válasza, érdeklődő levelünkre:

"Tisztelt Wesselényi Andrea!

A Kormány október végén a járványügyi adatok romlása miatt rendelte el ismét a külföldi iskolai tanulmányutak szervezésének tilalmát, illetve eseti engedélyezését. Az azóta eltelt időben mintegy 350 utazási kérelmet nyújtottak be az iskolák, ebből 76 esetben (részben) síelés céljából. A minisztérium az esetlegesen utazók létszámát és átoltottságát, az utazás időpontját, a célország járványügyi jellemzőit és az út járványügyi kockázatait figyelembe véve 32 esetben engedélyezte az utat, több esetben pedig maguk az intézmények vonták vissza a kérelmüket. A kérelmeket minden esetben a tervezett út előtt két héttel bíráltuk el, hiszen nem lehetett hónapokkal előre látni a járványügyi helyzetet.

Üdvözlettel:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sajtóosztály"
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.03.03. 11:48
Ezt a linket kaptuk Turrachról, náluk lehet érdeklődni:
http://www.turrach-skipro.at/
Előzmény: (Fenyvesd 215642)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Fageralm
2022.02.17. 11:12
Kedves fedga!

Köszönjük a beszámolót és az észrevételt.
Fageralm pályatérképét frissítettük itt: https://sielok.hu/siterep/fageralm/

(ha még a régit látod, SHIFT + Reload)

Ilyen volt és ilyen lett:
Előzmény: (fedga 215386)
fageralm-regi.jpg
fageralm-uj-vagott.jpg
fageralm-uj.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Mosoly
2022.02.13. 09:20
A Szőllős Barnabás olimpiai sikerével kapcsolatos hozzászólásokat áthelyeztük innen a Versenyek, versenyzők > Téli olimpia 2022 topikba.
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=19947
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.02.13. 09:18
A Szőllős Barnabás olimpiai sikerével kapcsolatos hozzászólásokat áthelyeztük a Mosoly topikból ide.
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2022.02.10. 14:48
Van néhány újdonságunk a fórumban, ami a használatot segíti:
- A kép feltöltése + egyéb gombok a hozzászólás alá kerültek
- A galériaképek megjelenése a hozzászólás alatt rendezettebb lett
- A fórumból és élménybeszámolókból megnyíló galériák mobilon és asztali gépen is egyszerűbben lapozhatóak (mobilon elhúzással, deszktopon pedig akár a billentyűzeten lévő nyilakkal is) és nagyíthatóak.

Sok tartalmas beszámolót kapunk mostanában, de kevés galériát, ezért hamarosan fotópályázatot indítunk, értékes nyereményekkel!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.