powee által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (424)Időben csökkenő Időben csökkenő
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
Topik: Obertauern
2009.11.19. 23:04
Jelentem Stani kolléga és én teljesítettük a kezdő napot Obertauernben kb max 30-40 többi síelővel együtt. Nagyon jó volt, napsütés, barnulás, síelés, saját sípálya. Készültek képek és videók is, de ezek fáradtság miatt később kerülnek majd fel.

Ja és a Talabfahrt a Grünwaldkopf felé megnyitott!! :))) (azaz mi lejöttünk:P) Képet majd csatolunk !

Sok havat mindenkinek!
powee
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.09.15. 08:47
a kabinos az A1 pálya tetején lévő két csákányost váltja, szóval, az üléses után indul elvileg, ha nem csalnak az információim, természetesen ainecken, és azon az oldalon ahol nem találkozik katschbergel
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.02.24. 11:56
Meg a masik dolog, hogy licitalni az utso 5 percben kell sot annak is inkabb az utolso perceben, mert akkor mennek fel az arak. Ez azert jo mert alapbol ha nem licitalsz, akkor nem arulod el hogy te tobbet is adnal erte, masreszt nem kell feltetlen nagyot ajanlani ha nem muszaly, ezert en mindig az utso 1-2percben jatszom le a dolgot:) Addigra latom hogy hogy alakul a licit, megnezem a penztarcam, es a szerint probalom kijatszani a lapjaimat, kb mint egy poker jatszma:) Es mielott megveszel vmit erdemes megfigyelni ugyanolyan termekek licitjet ami 1-2nappal hamarabb jar le, hogy hogy alakul a licit, mert ha mar ott 3x meghaladja az ertek a te arra a termekre szant penzedet felesleges varni, mert ugyis felfog odaig menni. Olyanokat kell nezni hogy lehetoleg hetkoznap delelott vagy delutan max 3ig jarjon le, esetleg ejfelkor, ilyenkor olcsobb lesz a cucc, mert sokan nem maradnak fent addig, vagy eppen dolgoznak. Sok ilyen dolgot megnezhetsz, ha megfigyelsz par aukcio alakulasat. En mar elegge sok mindent vasaroltam es csak pozitivak a tapasztalatim. Ha van egyeb kerdes ird le.

Üdv,
powee
h i r d e t é s
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.02.18. 07:18
Szép korcsolyázólépésekkel át lehet suhanni, vagy lassan botozással. Az egy kb vizszintes terulet mind2 iranyba.
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
Topik: Obertauern
2009.02.17. 13:50
Talalsz, ezt bizton merem allitani, mivel mar 3 hetet voltam itt osszesen. Amikor a baratnom se volt meg meresz, addig en csinaltam neki egy kulon "Zsuzsi-runde"-t, ami hasonlo elven es modon mukodott mint a nagy rundek, de csak kek palyakon mentunk korbe. Nagyon elvezetes az is, foleg kezdoknek, mivel vegre nem csak egy rovig palyan tudsz sielni, hanem lehet haladni is:) Mar pontos palyaszamokat meg felvonokat nem tudom, de nezd meg a terkepet es sztem ossze tudod te is ujra allitani a sajat körödet:)

Üdv,
jó havat! powee
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.02.08. 09:58
Hülye kérdés, de miért kell letakaritani a friss havat a palyarol? Ront a palya allapotan? Nem ertem, jobb jegen sielni? Ez most a vkn van/volt.
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.02.05. 19:02
ez nagyon brutal. de azert azt hozza kell tegyem ehhez azert ilyen ho is kell amilyen a filmen van... nagyon brutal powder
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.23. 16:21
azt irja rekreacios, szval vmilyen serulesbol felepules kozben, vagy ha a sielest hosszu ideje nem gyakoroltad, konnyebb ujra hozzaszokni. egyertelmu hogy semmi ertelme, ha komolyan akar valaki sielni.
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.21. 13:08
Sztem max masoknak okozol galibat, vagy max ugy hogy a repulo epp neked repul, egyebkent nem hiszem hogy barki meregetne, hogy ki milyen frekin beszel. Sok helyen olvastam pl. hogy edzok meg versenyzok direkt USAbeli pmrt hasznalnak, hogy mas ne legyen rajta, es USAban meg europait. Az hogy mit tud a keszulek nem tudom megbecsulni mert nem ertek hozza.
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.20. 06:06
mindket kasszanal lehet
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.19. 13:03
igy van, de ha tudsz angolul, akkor talaltam egy komplett minden tyrolia kotes beallitasarol meg tudasarol szolo prosit:

http://www.tyrolia.com/certification/dls0708/Techn.Manual.english.pdf
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.19. 12:40
Sajna csak "kontarkodni" tudok, mivel en atomichoz vagyok szokva. Ott ugy van hogy a hatuljan van egy kis csavar (direkt az elofeszitesre), es ugy kell beallitani, hogy amikor be van csatolva a cipo a kotesbe akkor pont sikba legyen a csavar es a kotes vege. Ha beljebb van, akkor kicsatolas, kifele csavaras, majd ujra proba, ha kintebb van akkor meg becsavaras majd proba, addig mig vonalban nem lesz a kotes es a csavar vege.

Az hogy tyrolianal hogy van nem tudom, de mindjart rakeresek.
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.19. 07:20
Mi szombaton megyunk ide. Vki lesz ott akkor?
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.12. 16:59
marc 2-7ig megyunk. Tényleg, nem lesz vki ebben az idoben ott? Talizhatunk. Sajna nem en szerveztem, ez az elso nem altalam vagy felig altalam szervezett ut, szval izgulok. Meg fog-e minden gügyümnek felelni? Remelem igen, es a terkep szerint is jo helyen van. Annyi hogy ez kicsit bulis bagázs, de engem annyira nem erdekel, nyitasra kinn leszek es zarasig csapatom a szokasos deli pihenovel.

Üdv,
powee
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.12. 12:42
Hát térkép alapján kb énis így gondoltam ahogy írtad batus. A reggeli kezdés lesz max gázos sztem (értem ezalatt, hogy síbusz, vagy gyaloglás és csúszás, bár síbuszhoz is gyalogolni kell szval sztem marad a gyalog + csuszas), és odacsuszni mar lehet este. Kivancsi vagyok milyen lesz, mar varom. Elotte meg lesz 7-8nap lungo regio meg ha minden igaz 5nap gerli. Legalabb fittek leszunk saalbachra:)

üdv,
powee
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.11. 15:55
Haliho!

Na hat en sokszor segitettem mar emberekenek, de most a TI segitsegetekre, tapasztalaitokra szomjazom:)

Érdekelne hogy szallt-e meg mar vki az alabbi helyen: Jugend- Gästehaus
Steinachhof
Ha vki csak terkeprol tudja akkor ez az: http://href.hu/x/7vc3

A következőek érdekelnének:
- Lehet-e a nap végeztével egy akár több módon a szálláshoz visszasíelni?
- Lehet-e reggel séta nélkül, odacsúszni vmelyik felvonóhoz?
- És utoljára, bármi fontos érdekel amit vki meg akar osztani, aki volt mar itt.

Üdv,
powee
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.07. 07:00
Egyáltalán nem gátol semmiben, amit eddig csinaltal sieles közben. Én annyira megszerettem, hogy nélküle még a zöld tanulópályán se megyek. Ha kell meleg, ha kell szellőzik, szóval nekem egyáltalán semmilyen negatívumot nem okoz, sőt.

Arról, hogy mennyire viselnek bukót, ez sajnos ország függő. Ausztriában az emberek (értsd felnött, fiatal, öreg, mindenki) 80-85% visel bukósisakot, és ott inkabb azokat közösítik ki akinek nincs. Sajnos Magyarországról ez már nem mondható el. Van javulás, de még van egy régebbi "trend", hogy bukót a bénák és a gyerekek viselnek (sztem ez azért volt, mert az embereknek nem volt rá pénze, és kb igy letudtak), amit elég nehéz megváltoztatni, főleg úgy, hogy a magyarok azon rész aki nem hord, az inkabb regebbi lecekkel, retro anorakban nyomja vmelyik itthoni vagy szlovak palyan, es joesetben egy hetet siel egy szezonban. Neki nem biztos hogy egyertelmu hogy megvegye a 10-15-20e Ftos bukosisakot. De hangsulyozom ezen valtoztatni kell, mert mint nagyon sok tapasztalatbol lehet latni-hallani, eletet ment!
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
Topik: Visegrád
2009.01.03. 09:52
Sajnos erre tudtommal nincs lehetőség. Van egy korrekt büfé, meg van a kisház ahol jegyet lehet venni, ennyi.
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
Topik: Freeride
2009.01.01. 23:59
En ezt hasznalom: GoProCamera Helmet Hero Wide

Ezzel ilyen videokat lehet csinalni:

https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=108 3. hozzaszolasnal ott vannak a linkek

Mindenfele cuccot adnak hozza amivel az osszes tipusu bukora fel lehet szerelni.

Üdv,
powee
powee
424 élménybeszámolót írt
424
19 éve tag
2009.01.01. 15:11
Boldog Hóban gazdag Új Évet Kívánok!

powee
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK