Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

antikvárius által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (106)Időben csökkenő Időben csökkenő
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
Topik: Falzerego
2007.02.09. 11:53
Ááá, most kiderült (azt hiszem), ki bujkál itt a sötétben e mögött a nick mögött.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
Topik: Falzerego
2007.02.05. 11:05
Szívesen, kedves Festegető.
Egyébként - ha már szóba került ez a hely - elmondom, hogy már két alkalommal jártunk ezen a helyen és fantasztikus volt. Kb 15 kilométerre van Cortinától a Falzarego hágó, ahonnan egy piros kabinos lift megy föl a Lagazoui-ra, de nem messze van egy kisebb pálya, Col Gallina és a Cinque Torri. A hágó után egy kilométerre van egy szálloda - ott laktunk már két évben is egy-egy hétig - aminek a színvonala mondjuk legfeljebb jözepes, de a KAJA!!!! Csak kifejezetten nagy étkűeknek ajánlom, mert az ötfogásos vacsora nem kákabélűeknek való. Nem sikerült lesíelni az esténként felvett energiát!
Egyébként a Lagazouiról vezet a pálya Alta Badia síterepei felé (Armentarola, San Cassiano, La Villa, Corvara, Colfosco), ahol a Sella Ronda körülsíelésére is be lehet szállni, de egy jó bő félórás autózással elérhető Zoldo-ban az éjszakai pálya is (talán a legjobb a Dolomitokban). Ekkor persze kimaradsz az etetésből, de csomagolnak annyi hideget, hogy napokig elég tízóraira.
No, ha kedvet csináltam valakinek, keresse fel ezt a helyet. Az egyik magyar iroda is szervez ide utat (nem írom ide a nevét, de szokott ezen az oldalon is reklámozni).
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
Topik: Falzerego
2007.01.31. 13:31
San Cassianoból (ahol a sárga tojások mennek fel a Las Vegas kocsma felé), a tűzoltóság épületével szemben lévő buszmegállónál lehet felszállni. Nem síbusz, hanem menetrendszerinti, pár perccel fél öt előtt indul az utolsó.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2007.01.31. 09:01
Szerintem viszont így jobb, azaz az új módon. A legtöbb fórum így működik, ezért azokat, akik máshol is fórumoznak, zavarta a régebbi sorrend. De persze ez csak szokás kérdése. A növekvő időrend a logikus, a csökkenő a praktikus.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2007.01.16. 14:13
De remélem, a jövő héten már lesz friss hó is bőven!
Az az emelkedő tényleg szörnyű tud lenni. Már két alkalommal megtettem szakadó hóban. Különleges élmény volt!
Miért nem próbálkoztok a másik irányban, Turrach falu felé eső részen szállást keresni? Onnan nincs olyan meredek emelkedő, még hóesésben sem feltétlenül kell hólánc.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2007.01.16. 10:58
Nem valószínű, hogy ennyiért találsz szállást, ez kicsit drágább hely, mint a szokásos osztrák átlag. Mivel az új felvonók és újonnan épített pályák azokat a részeket is pályaszállásokká tették (pl. Almhüttendorf), amik még tavaly nem voltak közel a felvonókhoz, gyanítom, hogy az ottani árak is emelkedtek.
Csak viszonyításul: háromcsillagos szállodában (valóban pályaszállás, 30 méterre a Kornockbahntól) egy hét félpanzióval 440 euró.
Egyébként 20-án megyünk egy hétre ide (a feleségem már holnap-:(( ) nagyobb társasággal.

Jujika, nem jössz?
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2007.01.09. 16:30
Ne haragudj, nem akartam kötözködni Veled! Csak én lazábban kezelem ezt a kérdést, valószínűleg a korom miatt. ( Így ötvenen túl... -:) )Még nem voltam olyan sípályán, ahol ne éreztem volna baromi jól magam. Pedig mondjuk Kokava az elég gáz, ha St. Moritzhoz vagy szokva, de ha jó a hó, akkor az is élvezetes lehet.
Mindenesetre jó síelést kívánok Neked!
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2007.01.09. 15:10
Te, ez most miért fontos?
Odamész, síelsz, baromi jól érzed magad!!! Erre koncentrálj!
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.10.24. 10:46
Turracher Höhén kipróbáltam a fűtött párnás liftet, amiről nekem is az volt a véleményem, hogy valami úri huncutság. Hát nem!!!
Nagyon is kellemes, főleg -15 körül, ha alattad egy ici-picit meleg a párna. Mert tényleg csak annyira langyos, hogy éppen érezhető, de ez elég is a kellemes utazáshoz, főleg hosszabb liften.
Fenti véleményem kialakításában nyilván szerept játszik az is, hogy elmúltam ötven éves és piszokul szeretem a kényelmet :-)
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.09.08. 16:51
Én is kíváncsi lennék néhány véleményre, tekintve hogy február végén erre a tájékra megyünk egy hétre, pontosabban olyan helyre (La Val), ahonnan ez a rendszer is könnyen megközelíthető.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.04.04. 16:53
Na ugye, mondtam én már többször itt, hogy jó hely!
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.03.14. 15:08
Az én tapasztalatom is az, hogy bizonyos fényviszonyok mellett teljesen kontrasztmentes a havas lejtő. Ezen sokat nem segít a legjobb szemüveg sem, de szemüveg nélkül sem látni semmit.
Kicsit más: egy ideje - mióta a méregdrága Rudy Project szemüvegem tönkrement jóval idő előtt - munkavédelmi szemüvegeket hordok síeléshez. Van belőle sárga, barna, kék, színtele, szürke lencsés, vagyis minden körülményhez lehet alkalmazkodni. Mivel valóban munkavédelmi eszköz, ezért tuti bevizsgált az UV szűrése és biztosan szilánkmentesen törik. Két-három méterről senki nem mondja meg, hogy nem valami márkás divatcucc, mert a dizájnja is egész jó. Mindemellett 1000 Ft körüli összegért lehet hozzájutni az MSA-Auernél (Bp., Francia út 10. Ez nem üzlet, hanem egy cég, de a recepciósnál megveheted.)
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.01.30. 11:17
Nyugodt lehetsz, akár még ötven felett is meg lehet tanulni síelni olyan szinten, hogy bármilyen pályán élvezettel síelhess. Perzse, nem lesz olyan szép a stílusod, mint aki gyerekként tanulta, de próbálj megalkudni azzal a ténnyel, hogy a szép síelésről szóló film főszereplője nem Te leszel. Én már beletörődtem ebbe, ugyanis 46 évesen álltam először sílécre, ez meg is látszik a mozgásomon, testtartásomon (a tempómon már nem annyira!). Viszont rettenetesen élvezem!!!
A lényeg: CSAK OKTATÓVAL SZABAD ELKEZDENI!!!
Nekem ez az ötödik szezon, de minden évben egy héten át napi három órát oktatóval síelek.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.01.30. 10:58
Sajnos a legszebb, legjobb dolgoknak is végeszakad egyszer, így a mi síelésünk is véget ért Turracher Höhén.
Úgy látszik, még nem sikerült túlesnünk a hidegben síelés-szériánkon (tavaly mindhárom egyhetes síelésünk alatt -10 alatt volt a hőmérséklet). No, most is kb hasonló időjárás fogadott, két napon át viharos széllel fűszerezve.
A pályák kiválóan voltak kezelve, a hideg miatt finom porhó volt mindenütt. Első nap kipróbáltuk az összes lehetséges pályát (a két fekete pályaszakasz nekünk nem számít lehetségesnek). Mivel a pályák nagyon nagy területen vannak, így egy-egy ilyen végigsíelés sítúraszerű élményt ad, amit nagyon szeretünk. Mint már írtam, változatos, hosszú, piros pályákra számíthat az, akit ide vet a jó szerencséje. Nagyrészük székes felvonóval használható (a Turrachbahn székeit még fűtik is - azt hittem, ez valami elpuhult úri huncutság, de nagyon kellemes tud ám lenni nagy hidegben). A rövidebb pályák mellett csákányos liftek vannak, ezekből csak egy, ami talán zavaróan hosszú.
Meglepően sok magyarral találkoztunk - Jujikával is és egy ismerős üzletféllel is, de tömeg nem volt sehol sem.
A legjobb kaja a Turrachabfahrt alső részénél lévő Almstubéban van, (itt bátran válaszhatsz gulaschsuppét is, a szakács magyar!), ha valakinek nyelvi nehézségei vannak a kocsmában, akkor a Sonnalm alsó kanyarjánál lévő, nem tudom milyen nevű kocsmában magyar pincért talál.
A Kornock szálló ismét a szokásos, gyakorlatilag tökéletes ellátást biztosította. A felnőtt lányunk is velünk volt, így egy akkora kétszobás lakosztályt adtak, mint egy lakótelepi lakás.
Mindenkinek hasonló felhőtlen szórakozást kívánunk a tél hátralévő idejére!
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.01.19. 09:27
Biztosan jártunk az Almhüttendorf táján, de nem tudom, melyik rész az. Gyanítom, hogy a falu (Turrach) felé eső részén van a településnek, de ez inkább csak érzés.
Mindenképpen az északi utat javaslom, vagyis Murau felől. Délről jőve Bad Kleinkircheim és Turracher Höhe között van egy szakaszon 26 %-os emelkedő, ami még jó időben is kaland, ha esik a hó, elég borzasztó tud lenni. Én már kipróbáltam, hólánccal is komoly erőpróba volt.
Viszont erről jut eszembe: a hat napból esetleg egyet rá lehet szánni BKK-re, a bérlet ugyanis oda is jó. Ha szerettek pancsolni, a Kaiserburg sípálya tövében a medencéből gyönyörködhettek (vagy szörnyülködhettek) a síelőkben.
A találkozás reményében kívánok jó utat és síelést.
(Piros Atomic GS, fekete Jet nadrág, szürkéskék-fehér dzseki, ősz haj, erről megismerhetsz. Valamint arról, hogy én sem vagyok profi, sőt!)
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2006.01.18. 11:59
Na, akkor akár találkozhatunk is.
Ez a negyedik alkalom lesz, hohy itt síelünk egy hetet. Nekem a kedvenceim közé tartozik Turracher Höhe.
Nem túl nagy, de változatos, ezért élvezetes pályarendszer, általában könnyebb piros pályákkal. Abszolút kezdőknek nemigen van alkalmas pálya, de kicsit haladóbbak már igen jól érezhetik magukat. Egy nap alatt kb. kétszer, háromszor síelhető végig. Ez nem azt jelenti, hogy ugyanazok a pályák, hanem kb. ugyanaz az irány illetve felvonók, mivel több lehetőség van ugyanoda eljutni. Jópofa megoldás a két hegyoldal összekötésre a Seetaxi. Kedvenc pályáim: a Kornockról lejövő széles pályán klassz carvigíveket lehet húzni, vagy jót száguldani a FIS-en (2,5 km).
Ki ne hagyjátok a Sonnalmhüttét, délelőtt tizenegy tájban már süt a nap a teraszon, pont alkalmas az első sör vagy Glühwein elfogyasztására.
Egy-két szálloda kivételével - bár a prospektusok a többit is pályaszállásnak írják - bizony egy-kétszáz méter gyaloglással lehet elérni valamelyik síliftet.
A hely talán kicsit drágább, mint az átlag, de azért nem vészes. A bérlet 169 euro(6 nap), de szoktak adni a helyben lakóknak némi árengedményt. Ami a fő nálam: soha nincs tömeg!
Többet itt találsz:
http://www.turracherhoehe.at
Jó síelést!
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2005.12.29. 11:36
Velem sajnos nem fogsz találkozni (ez részemről sajnálatos, Te ne bánkódj miatta).
Az olasz pályák azt hiszen a legjobban, legszebben karbantartottak Európában (bár svájci pályán még nem síeltem). Kocsmák, hütték tekintetében én Ausztriát kicsit jobbnak tartom, de ez nem azt jelenti, hogy az olaszok ne értenének a vendéglátáshoz. AQz osztrák hütték általában hangulatosabbak. Az áraik nem túl magasak, kb. azonos az osztrákokéval, de nagy a szórás. Val Gardena, Cortina kocsmái jóval drágábbak - de elegánsabbak is - mint pl. az El Zirmo Bellamontén. Itt viszont - vagy följebb a pálya mentén - remek bakancsos bulik vannak az itatókon.
A Dolomitok látványa, hangulata annyira megragadja a halandót, hogy mindig visszavágyik Olaszországba síelni.
A szálláshelyek általában tágasak, kényelmesek, akár szállodában akár apartmanban laktok.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2005.12.16. 08:13
A miénkben (majdnem) lehet. A gyerekeink, akik már felnőtt korban tanultak meg síelni, az első métereket ott tették meg. Én akkor már komoly tudással rendelkeztem, - hiszen előző évben egy hétig tanultunk síelni - így vállalkoztam az oktatásukra. Mindenesetre jót szórakoztunk.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2005.12.14. 10:06
A biztosítások általában úgy működnek, hogy a kötés napját követő nap 0 óra 0 perctől kezdődik a kockázatviselés.
A jó megoldás: olyan bankkártyát válts, amelyhez jár külföldi balesetbiztosítás. Ezek a kártyák kicsit drágábbak ugyan, mint a többiek, de egész évre érvényes a vele járó biztosítás.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.