Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

RM által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (850)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.14. 10:18
Pentek este vegul Vysna Boca-n estisiztunk. Kicsit jeges, fagyott hobuckas a vilagitas nem volt olyan rossz. 1 palya van, sorbanallas nem volt, eleg kevesen voltak.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.14. 09:39
Sziasztok! Hetvegen volt szerencsenk sielni Chopok eszakon es delen is. Tartanek egy kis beszamolot kedvcsinalonak. Pentek kora delutan (3 ora) indultunk Pestrol, bar az utak szarok voltak idoben erkeztumk egy esti sizeshez Vysna Bocara. 0 sorbanallas, elfogadhato vilagitas, nehol jeges hotombos palya fogadott minket. (170 korona volt 1 orara) En elveztem. :-)
A szallas Jarabatan volt, eleg hangulatos fahazban. - https://www.jarabata.szm.sk - Inkabb olyanoknak ajanlom, akit nem zavar, hogy alatta mulatoznak hajnalig, esetleg szivesen reszt vesz benne. Az ar szerintem korrekt 300SK/fo/ej korul volt 4 fos szobaban.
Szombaton Chopok eszakra mentunk, delelott jart az osszes felvono, delutanra lezartak a fenti reszeket az eros szel/ kod / havazas miatt, igy az ulosliftek kozul csak a 6-os maradt. Ami nagyon tetszett itt a valtozatossag, a fonti reszekre (6-os lift utan a 2-es aztan lefele a csucstol) a vadsag, sziklakerulgetes volt a jellemzo. Az also palyakat szepen rendberaktak, jopar mellet ott van a hoagyurendszer. Koztuk pedig szuk erdei osvenyen is lehet kozlekedni. Sajnos eleg sokan voltak, de nem volt elviselhetetlen a sorallas. Este elmentunk egy termal aquaparkba, Aquapark Tatralandia - Liptovský Mikulás-ra. A 3 oras jegy felnotteknek kb. 400 korona volt. Vanna csuzdak, termalvizas elmenymedencek(38C). A szauna es egyeb wellnes szolgaltatasok extra koltseget jelentenek. Este 10-ig nyitva van. Erdemes kiprobalni, Chopok eszaktol max. 10-15km.
Vasarnapra Chopok del maradt, ejszaka esett kb 30cm ho, igy a fenti reszeken terdig ero hoban lehetett sielni (Mivel ilyen korulmenyekkel eddig nem talalkoztam, ez nekem az elejen eses-kelest jelentett, de nap vegere mar egeszen belejottem.). Az also palyakon jart egy ratrak, de a "vadsag" az egesz terultere jellemzo. Sorok nem voltak sehol. Lattunk kezdoket is, de Jano batyoval abban egyeterte, hogy ide azok a sielok menjenek, akik szeretik a kihivasokat, a havas kezeletlen palyakat, az oriasi buckakat ...
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.14. 09:17
Sziasztok! Hetvegen szornyu volt hallani hazafele, hogy 5 magyar halt meg Szlovakiaban. Amikor belegondoltunk, hogy elzo nap egy palyan sielhettunk veluk a hideg futkosott a hatunkon.
Az utak tenyleg eleg ramaty allapotban voltak. En csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy teli gumi nelkul ne jarjon sielni. Amit mostanaban meg tobb helyrol hallottam az az, hogy a hatso(altalaban nem hajtott) kerekre kell a jobb gumikat rakni, mert a megpordulesnel, fekezesnel annak van nagyobb szerepe. Kollegaim eppen penteken voltak egy teli vezetesi teszten, ha "rallipilotak" nem is lettek, de elmondasuk szerint arra nagyon jok voltak a gyakorlatok, hogy lassak akar 5-10km/h-as sebessegkulonbsegnek is mekkora szerepe lehet jeges, csuszos uton. Mindenkinek balesetmentes kozlekedest!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.09. 15:30
Pentek este Talen, szombat este meg ha lehet es birjuk Vysna Bocan sielunk kozben meg Chopok eszakon. Vasarnap, ha jo volt Chopok eszak ott, ha nem talan Chopok delen. Majd irok beszamolot.:-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.09. 10:37
Ha van kedvetek csatlakozni egy kiskoltsegu egynapos kb. februar 26-i szlovakiai sieleshez Pestrol, akkor irj. Publikus az e-mail cimem. Meg eleg messze van, de nagy az eselye, hogy megyek es meg nem keztem el csapatot gyujteni. :-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.09. 10:12
Koszi az infot. Szerintem pentek este Talen, szombat este meg ha lehet es birjuk Vysna Bocan sielunk. Majd leirom a tapasztalatokat. :-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.09. 09:28
Sziasztok, januar elejen egy napot itt sieltunk. Gondoltam leirom a tapasztalataimat. A hosszu palyak kozul a felvonok kozotti piros palya volt rendesen kezelt a masik oldalon is volt ho, de csak egy csikban volt lenyomatva, ahol feljott vagy lement a ratrak. Igy gyakorlatilag mindenki egy palyat hasznalt. Gondolom a nagy hideg miatt voltak gondok a liftekkel. (2 hosszu nyomvonalu tarcsas lift van egymas mellett.) Hol az egyik, hol a masik purcant ki, ilyenkor felszaporodott a nep. Delelott meg nem voltak veszelyes sorok, delutanra a varakozasi ido mar elerte az 5-10 percet. Ami meg zavaro, az a palya also szakaszan a nagy tomeg. A kezdo palyarol csak ugy lehet lejutni a bufeig, ha a hosszu piros palya aljan lecsuszol, igy azon a reszen fokozottan figyelni kellett a gyerekekre, kezdokre. Egyebkent nem rossz a piros palya (egesz hosszu, szeles es bukkanok is vannak), egy fel napot el lehet kellemesen sielgetni rajta.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.09. 09:01
Szia! Ezek szerint jol gondoltam, hogy Talen jobban ratrakoljak a palyakat mint Vysna Boca-n? Este autozas utan jobban szeretnek egy nagyon jol elokeszitett, jeg- es buckamentes palyan "bemelegiteni". :-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.08. 18:22
Sziasztok, sielt mar valaki Talen vagy Vysna Boca-n pentek este (18-21h)? Mennyien vannak? Talen mar voltam, ott emlekeim szerint nagyon jol kezeltek, hoagyuzottak a palyak. Vysna Boca milyen ilyen szempontbol? Koszi az infokat.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.07. 09:02
Sziasztok! Most eppen sikeres ragasztas utan egyben van a lec es a talpa, igerem amint elvalik rakok fel kepeket. Az Intersiben nem ajanlottak fel a leccseret, hanem a kukat javasoltak, egy masik siszervizben megragasztottak kb. 1-2 honapig birta (kozben csak hetvegenkent jartam sielni 1 napokra). Egyik haverom, aki versenyszeruen sielt szinten javithatatlannak minositette a lecet. A legutobbi ragasztas utan mar 1 hetet sieltem vele, most egyben van. A hiba leirasa: A talp, kantnival egyutt kb 2-3-cm hosszan, kb 1-2 cm melyen elvalt a lec tobbi reszetol (mas helyen, mint ahol kore futottam). Egy papirvago sziket be tudsz nyomni a resbe. Ha szembol nezed a talpat es nincs ragasztva azon a reszen kb. 3cm x 1cm terulet kicsit ki is "dudorodik" a talp. En ugy erzem, hogy tudhatott az elado a hibarol, de lehet rosszul erzem. Tenyleg biztam a boltban, mert lattam jo lecek vannak (magyar viszonylatban kiemelkedo), rendesek voltak, az ar is jonak tunt ... Biztos nem minden lec ilyen allapotu, amit eladasra kinalnak, csak lehet nem art jobban megnezni amit veszel. Egyebkent, ha barkit erdekel eloben a hiba szivesen megmutatom. A mail cimem publikus. Vegul a hetvegen vettem egy uj lecet, mivel az akciok miatt most lenyegesen olcsobb. Az ominozus lecet 2. leckent fogom hasznalni. A jo arrol meg annyit, hogyha 2-3 evig kiszolgalt volna, akkor azt mondom hogy magyar viszonyok kozott jo volt az ar. (De csak hasonlitas keppen: A baratnomnek iden decemberben vettunk egy Blizzard SL versenylecet 150EU-ert egy osztrak kolcsonzoben. 2 eves lec, az uj lec alapara decemberben kotessel 650EU volt. Egy UJ Atomic SL11-es, GS11-es kotessel most akcioban februar elejen 400EU Ausztriaban. ) AMIKOR A ROSSZ TAPASZTALATAIMAT LEIRTAM, NEM AZ VOLT A CELOM, HOGY LEJARASSAK EGY HELYET.(HA EFELE MENT EL A DOLOG, AKKOR SAJNALOM, PILLANATNYI BOSSZUSAGOMNAK TUDHATO BE.) Sokkal inkabb azt szerettem volna, hogy minden boltos legyen tisztaba vele, ha elad rejtett hibas arut, ugy hogy a vevot nem tajekoztatja, az hosszutavon nem biztos, hogy a legjobb uzlet.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.07. 08:29
Sziasztok! Het vegen sikeresen, reszben e-mailban bonyolitottam le egy sivasarlast Ausztriaban. Mivel maximalisan elegedett voltam a boltos srac e-mailes reakcioidejevel, hozzaallasaval, segitokeszsegevel, araival ezert is merem barkinek ajanlani a helyet. En egy uj Atomic SL 11-es lecet, neox 412-es kotessel vettem 400EU-ert (eredeti ar 650EU, Interssportos osztrak: 410EU, magyar Hervis 125eFt mas boltban nem nagyon lattam az SL9-esert ami puhabb, olcsobb lec atlagban 130-150eFt-t kertek itthon.) A bolt Szentgothardtol kb. 40-50km-re van Pischeldorfban. A B54-es ut mellet tabla jelzi a z OR14-nevet. Web cim: https://www.sport-or14.at . Atomic, Dynamic, Salamon leceket lattam. En kineztem par lectipust amit szerettem volna, e-mailben megkerdeztem a sracot van-e neki olyan, kb. aznap valaszolt. Lefoglaltam het elejen, ami kellett mailban, szombaton meg egy Alpl-i esti sizessel egybekotve elmentem a lecert. Ott vart nevemmel felcimkezve. :-) Gyorsan raallitotta a bakancsra, megnezte nekem a laptopjan, hogy valoban van-e esti sizes Alpl-ban, mert o nem volt biztos benne. En tudok nemetul, igy konnyu dolgom volt, de elmondasa szerint egy kicsit angolul is beszel a srac. (Van meg egy bolt ahonnan gyorsan valaszoltak a mail-emre, ez Koszegtol, Szombathelytol nincs messze. https://www.intersportclaudia.at a cim ez Oberwartban van.)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.07. 07:42
Sziasztok! Mi Alpl-n voltunk szombaton. Mivel csak keson (kb 2-ora) ertunk a palyara, ezert valasztottam ezt a terepet. Rengeteg ho volt, szep ido, sok magyar. A parkolokban sok auto allt, de sorbanallas csak a kozponti palyanal levo csakanyosnal volt (itt is csak 4-ig), de csak par perc. Csak huzoliftek vannak, a csakanyosoknal van egy beszallas "segito" szerkezet, ami engem az elejen nagyon zavart, aztan a vegere megszoktam. A gyerekeknek lehet segit, de az en magassagommal mindig terdmagassagban kaptam a csakanyt. :-) Aztan 5-1/2 6 kozott kis pihi, gulyasleves es aztan esti sizes. Ez csucsszuper volt, nagyon kevesen voltak, szepen rendbehoztak a palyat ... Osszegezve, Alpl-ban egy kellemes kis siterepet ismertunk meg, nem tul nehez, nem tul hosszu palyakkal. A kesonkeloknek meg szuper, mert reggeltol este 9 !!!-ig lehet sielni.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.03. 12:43
Sziasztok! Fabruar kozepetol meg 1-2 napra biztos kiugrunk Szlovakiaba sielni. (Suzuki Swift Sedan, box van). Ha van kedvetek csatlakozni irjatok mailt es szolok, ha aktualis. (1-2 hely szokott lenni.)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.03. 09:31
Szia. Ez a hely del Chopok elott van (az utolso falu Bystra). Ha B. Bistrica felol megyunk, akkor egybol a tabla utan jobbra van ez a bolt/kolcsonzo. Mielott meg Tale/Delchopok fele fel kene kanyarodni balra. Amit kolcsonoztem lecet az is hasznalt volt, csak idei topmodel. :-) A honlapjukon fent vannak az araik. ( http://www.sbsport.sk/pozicov.htm )
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.02. 09:48
Sziasztok! Hetvegen Bystra-ban talaltam egy eleg jo sikolcsonzot, ami Atomic/Rossignol markabolt is egyben. Atomic es Rossignol ezevi top leceket lehet kolcsonozni/tesztelni. Uj lec vasarlasa elott, ha valaki szeretne kiprobalni az uj "kiszemeltjet" szerintem erdemes megnezni.Egy idei Atomic SL 11-es slalomlec kb. 650korona volt egy napra (lehet fel napra is berelni). E-mail: sbsport@nextra.sk, https://www.sbsport.sk
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.01. 18:42
Szia! Ha a hasznalt lec vasarlasa mellett dontesz, akkor hozza nagyon erto embert mindenkeppen hivj el magaddal. En nagyon rafaragtam egy magyar kolcsonzobol vett leccel. (Lehet erdemesebb az osztrak kinalatot is megnezni, ha ugyis mesz ara sielni.) Egyebkent a lectipus kivalasztasaban segithet a https://www.blizzard-ski.com, ott a tudasszintedet, penztarcadat figyelembeveve ajanl az oldal egy Blizzard lecet. Aztan persze hasonlot nezegethetsz vagy kereshetsz mas gyartotol is. Ha osztrak palyamenti kolcsonzobol veszed a lecet, akkor kis nyelvtudassal lehet abba is belemennek, hogy tesztelesre kikolcsonzod egy napra, aztan ha tetszik megveszed, ha nem akkor kifizeted a berleti dijat. Legutoljara baratnomnek sikerult meg alkudni is 180EU-rol 150-re. Szoval hasznalt lec eseten en a kiprobalom, megveszem megoldast javasolnam, ha van ra mod.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.02.01. 17:02
Szia! A Blizzard oldalan van silecajanlo. Esetleg erdemes megnezni. Ha ott talalsz olyat, ami tetszik, akkor a tobbi gyartonak a hasonlo kategoriaju modeljeit mar tudod nezegetni.(https://www.blizzard-ski.com) Szerintem tampontnak jo, bar en se vagyok egy os sizo. :-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.01.31. 12:01
Sziasztok! En 28 eves vagyok, de nem szegyenlettem 1 ev sieles utan venni egy sisakot. Igazabol azert is, hogy barataim kisfiat probaljam rabirni, o is konyorogjon a szuleinel egyert, hiszen minden "nagy versenyzo" hord ilyet. Szerintem, ha a felnottek, szulok jo peldat mutatnak, akkor a gyerek is konnyebben raall a sisakviselesre. Artani meg egyaltalan nem art senkinek. Nem nehez, a fulet is melegen tartja, izles kerdese, de en meg "dogosnek" is talalom.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.01.27. 07:47
Sziasztok! Erosen gondolkodom uj lec vasarlasan, hiszen eljott az ideny vegi akciok ideje. Egy nagyon jo slalom lecet szeretnek. Ami arban es minosegben megfelelonek tunik az az Atomic SL 9-es lece, eddig jokat hallottam rola, nektek mi a velemenyetek? A masik jeloltemet az https://www.austria-skitest.com verseny szlalom lec tesztje alapjan valasztottam: itt a DYNAMIC VR 27 SL lec lett a befuto oriasi meglepetesre.(https://www.austria-skitest.com) Errol a markarol van valakinek infoja? Koszi!
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.01.23. 07:43
Sziasztok!
Most jottunk haza. Szuper volt. Bellamonten volt a szallas. Az itteni palyarendszer a hosszu kek palyajaval, ami napos, hogazdag es deli fekvesu kezdoknek idealis. Ugyanitt a Meona-i oldal a fekete, piros palyaival a jol sieloket is maximalisan kielegiti. (A legmeredekebb szakasszal is itt talalkoztunk.) Mivel eltero tudasu volt a csapat, igy tokeletes volt.
Cavalesenel a Ceremist inkabb sportosabb tarsasagnak ajanlanam, a tetorol a volgybe vivo Olimpia1,2 (fekete) es uj Olimpia3(kek) palyasor nagyon hosszu es elvezetes sielest tesz lehetove.
Passa Rolera egy napra/fel napra erdemes atugrani. Ez a legrovidebb palyarendszer, de van egy nagyon jo piros es fekete palya (a masik fekete zarva volt).
Ezen kivul meg van a terulet legnagyobb osszefuggo palyarendszere Latemar,ami kb. 50km. Itt kozepes nehezsegu de irtozatos mennyisegu kek es piros, elvetve fekete palya all rendelkezesre. Elmeny besieleni az egeszet. Ha jol lattam itt esti sizesre is van lehetoseg.
Osszesegeben mindenkinek csak ajanlani tudom a helyet. Szep ido, sok ho, januar kozepso 2-3 heteben kedvezobb arak varjak az embert. (A foszezon dec. kozepetol jan. elejeig ill. feb. elejetol- marc. kozepeig tart.)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.