Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

perge által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (32)Időben csökkenő Időben csökkenő
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
Topik: Präbichl
2010.02.25. 22:03
Ne aggodj simán tudsz még márcuis elején ott, idén is síelni.
Előzmény: (todzsi 85743)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
Topik: Präbichl
2010.02.03. 17:41
Hétvégén a Polster Classicon kívül ment minden lift, enyhén, de szinte végig esett a hó, szóval a pályák nem voltak nagyon gyorsak.
Érdekes, hogy szombaton sem voltak sokan, majdnem vasárnap többen voltak, de akkor sem kellett 1,5 percnél többet sorban állni.
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2010.01.23. 21:43
Természetesen a mai kalandjainkat megírtam egy udvarias bevezetővel az üzemeltetőnek is. Remélem kicsit át tudják szervezni a folyamatot és a tájékoztatást erősíteni fogják. Akkor nem csak az oktatott gyereknek lesz maradandó élmény egy ilyen délelőtt.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2010.01.23. 21:12
Sajnálom, hogy nem fogtad a hozzászolásom a lényegét.
Előzmény: (adzsi 81414)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2010.01.23. 20:47
Sziasztok,

óvatos emberek vagyunk, meg talán megszoktuk, ha betartod, amit a szervezők kérnek Lajtán túl akkor simán megy minden.
Lécet se vttünk, első a gyerk oktatása. A a honlap tanácsai szerint tettünk:
- tegnap e-mailben jeleztük a bérelni kívánt cuccokat (4 éves gyerek részére)
- tegnap e-mailben jeleztük az oktatónak , hogy 9-re ott vagyunk 1 fő kisrác oktatásra jelentkezik

* odaérünk fél 9-re, a kölcsönzős azt mondja, hogy még nem nyitott, de nyugodt legyek, mert szerintük csak 10 körül lesz oktatás és amúgy is 10 perc múlva már nyitnak... ezt furcsálom, dehát ez mégsem Alpok, hogy minden azonnal sikerüljön.
* megkérdem a csákányosnál a liftkezelőt, hogyan kell fizetni az oktatást, ő tájékoztat, hogy a jegypénztárba, ezt is furcsáltam, de simán beállok 8:35-kor a sorba
* kicsit izgulok, hogy mi van, ha nem lesz cucc valami probléma miatt és veszek jegyet, vagy előbb lesz cucc és oktatás nem lesz véletlen
*ekkor már érezzük feleségemmel, hogy két helyen kell lennünk, mert nem lesz egyszerű, nagyobb gyerek nála, kicsi (2 éves) nálam.... várunk a sorunkra
* 9 előtt kicsivel a feleségem hív, hogy a foglalásunkat megtalálták így lesz cucc, bakkancs már van is, így már csak a lécet kell elkérje a kölcsönzőből (együtt nem adják oda) és egy hivatalosnak tűnő hölgy azt mondta tanfolyami díj miatt nem kell sorban állni, hanem soron kívül adják, ezt nem mertem megkockáztatni.
* 9:05 körül már sorra is kerülök, ahol közlik, hogy valóban soron kívül jöhettem volna oktatás miatt, de jön az újabb huncut info, hogy az oktatóval meg van-e beszélve, mondtam e-mail és nem jelzett vissza, azt mondták menjek beszéljem meg, ne vegyek addig jegyet, mert nem lehet visszaváltani és jöjjek majd soron kívül vissza
*elfutottam a főoktatóhoz, ő megmutatta a kicsiknek ki tartja, ő jelzi, hogy minden rendben miért nincs még itt a gyerek...grrr vissza pénztárhoz, ott majdnem megvernek, mert miért nem állok sorban, jelzem, hogy a 2. ablaknál és én csak oktatásra, a 2. ablaknál valami üdülési csek miatt foglalt a gép, menjek az 1-hez ggggrrrrrrr.
Akkor már kezdem szvsz példás türelmemet elveszteni és jelezem, hogy onnan lettem elküldve ott már jártam, ekkor megteszi, hogy kollegájának átadjk a pénzt és már volt is jegy az oktatásra.
* vissza az oktatóhoz, jegy átad, gyerek átad, de még mindig léc nélkül.... fiam okuljál majd lesz léc is, ennek is örülni kell (nagyobb lesz a gyerek megnézi a tanut és a magyar narancsot már nem kell neki magyarázni)
* 9:15 futás asszonyhoz a kölcsönzőbe, aki a tömegben teljes káoszban áll sorban újra lécért, kis tülekedés után van léc
9:20 csatolási kisérlet 1: a kölcsönzőz bakihoz, nincs beállítva a léc grrrrrrrrrrrrrrr itt már majdnem anyáztam, de úriember családja előtt mégse nem, kis állítás fagyott kézzel csatolási kísérlet 2: OK és a gyerek már be is csatlakozika 1:30h oktatásba, kár, hogy 25 percig csak "száraz" edzés volt számára

Családomon végignézve újra élvezhettem a kelet europai ember büszkeségét, aki valamilyen szolgálatatásért akar fizetni, mindent megtesz időben, ott van időben, mégis halált megvető bátorságggal kell dacoljon a szolgáltatókkal, hogy a pénzét odavihesse....
Feleségem megjegyezte, hogy utoljára okmányirodában kellett ennyit sorban állni és ott volt ennyire rosszul szervezett.

Mindegy, az oktatást a gyerek élvezte, kedves volt az oktató hölgy, mi már úgy is sieltünk idén 10 napot ausztriában, még megyünk is, szóval nem itt akarom magam kisíelni.

Nem akarom bántani a szervezőket és ausztriát sem kérem rajtuk számon, mélységesen tisztelem őket, azért amit infrastruktúrában elértek a Bakonyban, csak azt nem értem az elemi szervezési dolgokat miért nem bírják megoldani:
pld.:
- foglalásokat igazolják már vissza pliz
- kölcsönző nyisson már előbb, mint a pálya, meg az oktatás bitte
- legyem már több, akár ideiglenes pénztár pliz
- tájékoztassanak már, milyen jegyet, hol lehet kapni bitte

(Vagy lehet csak mi vagyunk luzerek, mi csesztünk el mindent vagy már elszoktunk a szlovák tempotól, hogy az igazi kaland a csatolásig egyáltalán eljutni.)

Üdv:
p
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
Topik: Präbichl
2010.01.05. 20:46
Egyetértek, szvsz is nem csak kezdőknek érdekes hely, szerintem pld. egy hosszúhétvégére, főleg ha megy a Polster 4er akkor ideális ár-érték arányú családi hely.
Előzmény: (RM 78534)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
Topik: Präbichl
2010.01.05. 11:43
sziasztok,
ki tudja a Polster-en lévő pályák is nyitva vannak?
Köszönöm!
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2009.12.28. 14:50
Mi holnap megyünk Lungauba és odafelé Stuhleckbe sízünk, a webkamerák alapján, ha nem is ideális, de mindenképpen jó a helyzet. Bergfex szerint "good" a piste és "hard" a hóminőség.
Előzmény: (Ginger14 77739)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2009.12.26. 18:23
Szia Envoken,
írnál a pillanatnyi helyzetről, előre is kösz?
(kedden indulunk)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2009.11.23. 21:54
Hétvégén voltunk Kaprunban 3 napra, fehérség igazából csak 2000m felett volt, de ez még kásás-olvadt.
Az igazi hó az Alpincenter magasságában jött meg (~2400 m). Fent a 3 csákányos minden "porbléma" nélkül bírtak még a szombati tömeggel is.
Szerintem ideális ott besíelni, mert széles-egyenletes, és szinte egész nap mögötted a nap, így a mozgást lehet kontrolni egyszerűen az árnyékból is.

Szállás Kaprunban itt:
http://www.zell-am-see.at/hubertushof/

Rajtunk kívül csak egy másik pár volt. Szauna ok, angol no problem, centrum 3 perc sétával. (Bent egy remek olasz-mexikói étteremben vacsoráztunk kétszer is.)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2009.11.23. 21:36
sziasztok,
tanácsot kérnék.
Karácsony előtt mennénk Schladming-ba hosszú hétvégére, nagyszülőket viszünk, hogy a gyerekekre vigyázzanak. Kérdés, hogy van-e olyan alsó fekvéső kis lejtő/felvonó, ahová 4-5 éves gyereket lehet vinni gyakorolni és nem kell hozzá felvonozni a felügyelőnek, tehát autóból-parkolóból elérhető hegylábnál, hogy a nagyszülők tudják ott felügyelni a kölyköket.
Én a térképen nem láttam ilyet, lehet csak nem vettem észre

Olyanra gondolok, amilyen Flachau-ban számtalan van:
https://sielok.hu/images/siterkepek/flachau.jpg
(Yeti, Bingo, Piggy)
Előre is köszönöm szépen!
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2009.02.10. 16:55
Sziasztok,
Cortina-n keresek szállást online, tud valaki jó induló oldalt ajánlani, mint pld. Ausztránál a tiscover vagy a bergfex?
Köszönöm!!
elsőelőző
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.