Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

csokibácsi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (115)Időben csökkenő Időben csökkenő
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.21. 16:47
Kedves Fangorn!

Most akkor hivatalosan az Exit Tours rendelt ki vagy sem? Mert ha nem, akkor már itt az Én állításom a helytálló, miszerint nem volt az Exit Tours részéről hivatalos szervező, idegenvezető (nevezd, ahogy akarod), egyszóval olyan személy, akinek ez feladata lett volna a mi buszunkon. Az meg, hogy a másik buszon volt minket nem nagyon érint, mivel nem együtt ment a két busz, nem egyszerre érkeztünk, és még ha találkoztunk is a megérkezéskor, honnan kellene tudnom, hogy ki az a másik, hivatalos Exit Toursos személy a millió, egy helyen álldogáló, más-más nációjú ember közül??? Mint mondtad, Te csak felajánlottad a segítségedet az út elején.(Amit már említettem, ki is használtunk volna szombat reggel, hogy megérdeklődjük, mikor indul a busz, és honnan, erre kaptuk tőled a "nem tudom" választ. Ez után indultunk el a sofőröket megkeresni, mikor a földszinten belebotlottunk a már említettbe, aki nekünk szegezte a kérdést, hogy "miért nem vagyunk már a busznál a csomagokkal, mert 9-re kellett volna ott lenni. Mi szóltunk mindenkinek, beleértve titeket is!!!, aki a szintünkön lakott, hogy lehet menni a csomagokkal a buszhoz, ahol az említett vitát folytattad le a buszvezetővel. Az meg megint nem az én gondom, hogy a Ti részetekről nem volt előre egyeztetve a sofőrrel, hogy csak 10 után indulunk, mert addig kell elhagyni a szállást. Ez teljes mértékig az iroda dolga lenne, lévén ők állnak szerződéses kapcsolatban egymással, az iroda pedig az utasokkal.) Az meg megint csak nem elhanyagolható, hogy nem kaptam e-mailes értesítést, hiszen akkor honnan kellene infót kapnom? Veletek szerződtem az útra, a tájékoztatást is Tőletek várom, úgy érzem, jogosan. De ez sem történt meg.
A síelés nem telt el kellemetlenül, csak ez az utólagos kellemetlenkedés ad neki rossz szájízt.
Nem is éltem hivatalos panasszal, fölösleges is lett volna, hiszen semmilyen kártérítést, egyéb ügyrendezést nem vártam, nem is várhattam volna el. Csupán az élménybeszámolómban írtam le, hogy milyen pozitív, illetve negatív dolgokat tapasztaltam az út során a szervezők részéről.

Üdv
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.20. 16:08
Kedves Fangorn!

Ha már Exit Toursos emailt említesz, én egy darabot sem kaptam. Sem az indulásról, sem a kinti ügyintézésről, sem a hazautazás bármely információjáról, sem a módosult indulási időpontról és helyszínről, sem a módosított árról, egyszóval semmiről. Így bármiféle információt csak a helyszínen lett volna lehetőségem begyűjteni azoktól, akik erre hivatottak lettek volna.
Ha az vagy, akinek gondollak, a buszsofőrökkel folytatott vitád alkalmával, amikor is az egyikőjük feléd intézte azt a kérdést, hogy miért nem volt ott mindenki az adott időpontban és és helyen a hazautazás napján azt mondtad, hogy Te nem vagy szervező, te csak a te csoportodért felelsz. És mivel Ti sem voltatok ott a 9 órai, sofőrök által említett gyülekezőn, ezért ez után azt a kérdést szegezte neked, hogy akkor legalább a Te csoportod miért nem volt ott, ha már a többiek tájékoztatása nem a te feladatod lett volna, legalább a saját csoportodat tájékoztathattad volna róla, hogy hova kell a csomagokkal vonulni és mikor?Nem azt várták, hogy parancsot adj, hanem azt, hogy információt a többieknek. Mert mi ezt ott kinn igényeltük, személyesen kérdeztük meg, hogy hova kell menni, és mikor. Erre "nem tudom" választ kaptunk.

Abszolút harag nélkül írtam le én is a tényeket most.

Üdv
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.19. 14:10
Bocs, szabad véleménnyilvánítás van, a saját érzéseimet miért ne írhatnám le.
Ha panaszom lett volna, hidd el, nektek írok, de mivel anyagi kár nem ért, így nincs miért panaszt tegyek. A rossz tapasztalataimat osztottam meg veletek kapcsolatban, ezt miért ne tehetném???
Ha szervezőként arra az emberre gondolsz, aki egy busznyi ember előtt kijelentette, hogy Ő nem az, akkor tényleg volt velünk.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.19. 13:25
Igen, ezt mi is megtudtuk. Viszont azt nem nektek kellett volna közölni, hogy a sofőrök 9-re várnak minket a busznál? Mi nem a sofőrökkel szerződtünk, hanem veletek. (Itt a múlt időn van a hangsúly!!! És mindenkit le is beszélek erről az irodáról, aki csak felveti nekem, hogy veletek tervezi az utazást) És gondolom az Ő szerződésüknek, amit szintén veletek kötöttek, szintén nem része, hogy nekik kell felkutatni az apartmanházakban a velük utazó csoportokat. Így van, NO COMMENT!!! Ki így kezeli a fizető vendéget, ki úgy. Ez is az amúgy magyarosnak nevezhető hozzáállás, fizesd be nálunk, aztán a gondodat oldd meg magad. Mi addig költjük a szinte 0 munkával begyűjtött pénzt.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.18. 22:24
Kedves Baliskirider!
Mivel nem voltál ott (szavaidból kivéve), így ne mondd meg nekem, hogy hogyan nyilatkozzak az általam, és a velem egy buszon lévők által tapasztaltakról. Velünk egy darab szervező sem jött!!!!Magyarázhatod ezt, de nincs értelme!(vagy ha mégis jött, akkor a munkája egy forintot nem ér). Még jó, hogy nem fogja a saját munkáját negatívan feltűntetni senki sem, főleg, ha a fönökség felé kell elszámolni.
Saját magunk intéztünk kinn mindent, mert senki nem tudott arról infót adni, hol fogunk lakni, hova kell mennünk a kulcsokért, mikor adják át a szobát!
Hazautazásnál a buszsofőr jött fel szólni 3/4 10-kor a szobákba, hogy 9-kor lett volna indulás, hol vagyunk??? (Azt meg nem írom le, hogy Ők hogyan minősítették az irodát!)Senkitől semmi információt nem kaptunk erre vonatkozóan, saját magunk utánajárására a franciák annyit közöltek, 10-ig kell elhagyni az apartmant. Akkor miről beszélsz?Milyen szervezőkről? Ha neked ez jelenti azt, hogy "minden rendben volt", lelked rajta, találunk olyan irodát, aki foglalkozik is azokkal, akik velük utaznak.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.09. 18:52
"nagyabol üres", azaz nem lezárt.Hát, nem vágyom veled egy síterepre sem, nem hogy egy pályára!!!
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.09. 17:08
Én nem igazán értek egyet ebben a témában az elismerés dologgal(amennyiben helyes a levezetésem). 110-120km/h egy mások elől le nem zárt pályán már több, mint Önmagunk veszélyeztetése, az már közveszély is. Ha te egy üres, más síelőktől elzárt pályán mész ennyivel, és összetöröd magad, a te bajod, viszont olyan helyen, ahol kezdők, gyerekek, idősek saját döcögős tempójukban síelgetnek, ott nincs helye ilyen síelőnek. Lehet, hogy eddig szerencsésen elkerülted az esést, ütközést, de ennél a sebességnél bármilyen kis külső behatás is végzetes lehet a körülötted síelőkre (is).
Ha ezt a sebességet olyan pályán éred el, ahol valakit is veszélyeztetsz, akkor a helyedben én ezt nem igazán terjeszteném, mert szeritnem kevesebben ismerik el, mint ahány ember felháborodását váltod ki vele. Az enyémet ebben az esetben kiváltod, az biztos.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.08. 22:12
Haza(t)értünk Risoulból. Fantasztikus havunk volt, kb 95%-os állípotban hoztam haza egy vasi új lécet, ami a talpát illeti. A héten esett 20-30 cm-ert friss hó is, így minden pályán lehetett szűzhavazni, illetve nevetni a hatalmas, de szerencsés eseéseken. Ennyi előre szaltót nem láttam még egy napra vetítve:)
Ami a szervezést illeti:Hatalmas 1-es az exit toursnak, soha többet velük.Undorító banda. Egy darab szervező nem volt a héten, aki bármit is elintézett volna. Volt egy csoport kinn, akik este 9-kor a házak előtt álltak a csomagokkal, mert nem volt szállásuk.
A sofőrök nagyon jól mentek, 16-17 óra alatt kinn/itthon voltunk(ebben benne volt1-1,5 óra vásárlás is).
Az apartmanok kicsik voltak, de elfértünk. Ami érdekes volt, anélkül kaptuk vissza a kauciót, hogy valaki bejött volna a szobába!!!Leadtuk a kulcsot, adták a pénzt. Ilyet eddig még nem tapasztaltam.
Árak azért elég húzósak, megéri Brianconban megvenni a piát(vagy még inkább itthonról vinni), és amire még szükség van. Persze a pékárút helyben kell, az isteni. Általánosan 1,5-2X annyiba kerül minden, mint Brianconban.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.24. 11:14
Egy 160-as jó állapotú, 16-18-as rádiuszú léc szerintem jó lenne neked. Tényleg nem kell túl kemény léc. Nézd meg az üzletek kínálatát, most vannak nagy akciók, akár még kapsz újat is jó áron.
Ha van rá leehtőséged, menj ki ausztriába, szezon végén jó áron kapsz jó használt léceket.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.23. 23:55
Elvileg tudsz csináltatni bélést, de szerintem az legalább annyi, mint egy új bakancs.
Csak bélést árulni még nem láttam sehol.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.23. 16:21
Nem igazán értem az sx sorozatot, miben tér el a Gs-től, miért kellett két közel ugyanolyan paraméterű lécet készíteni. Miben tér el használhatóság terén az sx a gs-től, mert rádiuszban közel ugyanazt tudja a két léc.
Az sx alkalmasabb ugrálásra, extrémebb igénybevételre, mint egy race gs léc??
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.23. 16:14
"Feladó: punto
Dátum: 2009.01.27. 18:25
Tárgy: Re: Tanácskérés


Sziasztok!
Szerintetek egy használt, de jó állapotú lécnél (konkrétan ATOMIC SX) talppal egymásnak fordítva kb mennyinek kell leni közöttük a távolságnak?


Feladó: Agent
Dátum: 2009.01.27. 18:37
Tárgy: Re: Tanácskérés


Hát, legalább 1 - 1.5cm-t gondolok."

Annó, jó pár évvel ezelőtt oktató mondta, hogy úgy érdemes eltenni a lécet nyárra, hogy középre berak az ember egy dobókockát, elejét, végét összeköti és a csőrre állítva tárolja.

Ez még él, vagy akkor is jól hangzó, de semmit nem érő tanács volt???
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.23. 16:10
Remélem nekünk is a 18-19 órához fog konvergálni inkább a menetidő.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.22. 23:54
Nekem Ő a No.1
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Hiába nyert már meg mindent, hétről-hétre ott van a startnál. Bár bevallotta, hogy maximum a két gyors számban lehet esélye már csak eredményt elérni(inkább csak a Super G). Nyert is egy versenyt, illetve vezeti a szakágit. Hatalmas karrier az Övé, volt benne édes és keserű is bőven.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.22. 23:42
mi exittel megyünk. Elvileg Lurdy ház mögül. Múlt héten 18 óra volt az út(ismerős volt kinn)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.22. 22:02
Ez a "kormányos" gyakorlat két szempontból is jó:
1, A gyerekek megtanulják a helyes tartást a kapuk kerülése közben;
2. Időben megtanulnak autót vezetni:)Apukára, anyukára a megfelelő kor elérése után nincs szükség:)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.21. 19:29
Én sem szeretnék itt az oktatókkal vitázni(nem is tisztem), hogy mi a helyes tartás, mozdulat, technikai elem, hiszen én saját magamat képeztem olyan szintre, amin vagyok, élvezem a síelést, de biztosan találni nálam sokkal szebben síelő sporttársakat a pályákon.(majd csinálok videót jövő héten, utána fölfekszem vele a boncasztalra, és szétszedhettek:) )
A versenyeket rendszeresen nyomon követem már elég rég óta, és általában nem azok nyerik a futamokat, akik a legszebb technikával síelnek, síeltek. Vanci esetében sem arról van szó, hogy arra kérne tanácsot, hogyan lehet a legszebben, jobban síelő, mert stílusversenyre készül, hanem síversenyre, ahol a gyorsaság számít, nem a szépség, stílus. Persze, az alap dolgok, testtartás,lécvezetés nélkülözhetetlenek, de szerintem azokat régen tudja(a videót elnézve). Szerintem olyan pluszokra, trükkökre lenne szüksége, amikre saját maga nem jönne rá egy szimpla, tűzött pálya nélküli síelés alatt. Mert nem ugyanaz kapuk, stanglik között síelni, mint egy üres pályán.
Szóval az, hogy a kéztartása nem pontos, időnként rosszul terhel, ez adott szituációban mellékes, hiszen kerülhet, és áltaában egy verseny alatt kerül is olyan szituáció(k)ba a versenyző, amit iskolában tanult elemekkel nem tud megoldani, improvizációra, nem oktatási anyagban található mozdulatokra van szüksége azok megoldására. Jó példa erre Bode Miller, Beni Raich, akik kétszer nem tudnának ugyanazokon az íveken végigmenni adott pályán, miközben az idejeik szerintem elég alacsony szórást mutat(ná)nak.
Egyet kell értenem Replacival ebben a kérdésben. Versenyezni nem lehet csak "oktatási anyaggal", adott szituáció szüli a megoldást. Hol jobbat, hol rosszabbat.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.19. 21:15
De az a felső merevítő nem annyira merev, hogy ezt folyamatosan biztosítsa. Nézd meg, hogy mikor egy kézben fogja, ké-három újjal lenyomja a kötést tartó részt. Szerintem ennél merevebb a léc, ami elveszi ennek a hatásfokát.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.19. 19:14
Videóhoz:Kereshettek volna olyan síelőt, aki szebben be tudta volna mutatni akció közben a lécet.
Léchez:Hát, számomra nem egy olyan nagy találmánynak. A variocut pl egy érdekesebb fejlesztés, azt inkább kipróbálnám havas körülmények között.Boltban már tapogattam, szemmel látható volt az eredmény, de hát ott nem tudok olyan erőket produkálni, mint amit sízés közben.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.02.19. 16:15
Az nem kifejezés, hogy bizarul néz ki.
És nem is látom annyira át, hogy ez miért is jó.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.