Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Probi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (79)Időben csökkenő Időben csökkenő
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2019.01.13. 20:41
A hétvégén szombaton és vasárnap is síeltem ezen a síterepen.A pályák állapota kitűnő,a személyzet segítőkész.A pályák minőségét még a helyi Rotary Club síversenye sem befolyásolta.Csak ajánlani tudom minden síelőnek.
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2018.02.12. 19:13
Február 10-11-én síeltünk ezen a tökéletesen előkészített sípályán.Szombaton reggel hószállingózás,déltől napsütés.Vasárnap reggelre is kifagyott pályák, szikrázó napsütés várta a síelőket.Sorbanállás nélkül róttuk a köröket, így el is fáradtunk délutánra.A pálya állapotát egyáltalán nem viselte meg az előző napok csapadékos /esős/időjárása.Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szeretne itt síelni.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2014.12.27. 20:51
Itt is elkezdődött a hógyártás:)!!!!!

http://www.idokep.hu/webkamera/borsodweb8
2014.12.27-hoagyuzas.jpg
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2013.12.10. 06:40
http://www.jasna.sk/en/activities-and-events/events/otestujte-juh-za-1EUR/

Batusnak köszönhetően a "Chopok dél" topikból.
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
Topik: Planneralm
2013.03.06. 20:39
Planneralm

A 2013-as SnowShown, melyet a Zemplén Kalandpark területén Sátoraljaújhelyen rendeztek meg, tombola húzáson 2 fő részére 3 éjszakás félpanziós ellátást nyertünk a Berghotel Landgut Plannerhof-ba. A nyereményt kiegészítettük még két fő részére, így az egész családommal elutazhattunk erre a csodálatos osztrák síterepre.
Az első napon -2013.03.02-án szombaton- Aflenz Bürgeralmon síeltünk, mely útba esett,így egy nappal többet hódolhattunk szenvedélyünknek. Planneralmra az esti órákban érkeztünk, egy izgalmas szerpentinen 1600 méter tszf. magasságra, ahol már várt minket az ízletes vacsora, melyet házigazdánk, Beke István vendégváró tüzes pálinkája kíséretével el is fogyasztottunk. Az egész napos síelés és utazás teljesen kifárasztott bennünket, így hamar megkerestük szobánkat és nyugovóra tértünk.
Reggel korai ébredés után,a bőséges reggeli elfogyasztását követően, bérlet vásárlás és indulás a hegyre, ahol szikrázó napsütés és tökéletesen kezelt pályák fogadtak.A szállástól az első felvonó kb. harminc méterre van,nem nagy távolság:). Egész délelőtt folyamatosan pörögtünk a hegyen, ahol hosszú és kb.50-60 méter széles pályákon lehetett tökéletes íveket karcolni a hóágyú mentes, természetes porhóban. Egyébként ezzel reklámozzák ezt a síterepet.Azoknak is ajánlanám ezt a helyet, akik a pályán kívüli sízést részesítik előnyben vagy kedvelik a sítúrázást,hótalpazást, ugyanis több hektárnyi szabad terület áll rendelkezésükre,csodálatos panorámával.
A déli órákban tartottunk egy kis pihenőt és kaptunk szállásadónktól egy speciálisan elkészített ún. "kőlevest". Először nem is tudtam elképzelni, miért is illetik ezzel a névvel. Kiderült, mert ahogy nevezik, azzal együtt főzik is, kővel! Egyébként ezen kívül van még benne hús,káposzta,répa és még sok-sok minden földi jó. A délután első fele a pályán kívüli helyek felfedezésével telt el, lányom társaságában aki egy szűzhavas lejtőn, rutintalanságának köszönhetően,előre terhelt és sikerült a hossztengelyén keresztül a fején át ismét talpra állnia. Szerencsére a puha hó tompította esését, így nem lett semmi baj,csak azon csodálkozott hogy nem lát semmit, mert a szemüvegét belepte a porhó. A nap végére sikerült a család minden tagjának kellemesen elfáradni,sőt volt aki sajnálta hogy 15.55-kor már csak egyszer tudunk felvonózni és lecsúszni zárásig. A vacsoráig hátralévő időt pihenéssel,regenerálódással töltöttük.
A szobánk és a hotel egész területén a tisztaság és a vendégek minél színvonalasabb kiszolgálása volt jellemző. Az alkalmazottak hozzáállása az ételek minősége, mennyisége magas színvonalú. A háromfogásos vacsorát követően kis sétát tettünk a sífaluba ami nem tartott sokáig, mert nem egy tömeghely tömegszállásokkal,inkább a pihenésre feltöltődésre vágyóké.Második sínapunkon mi voltunk az elsők a felvonón így nekünk volt lehetőségünk keresztül kasul "összerondítani"; az éjszaka ratrakok által szépen összecsíkozott pályát,szuper érzés volt. Ezen a napon is csodálatosan szikrázó napsütésben síelhettünk,felhőt egyáltalán nem láttunk. Délutánra érkezett 3-4 gyerekcsoport, akiket néha kerülgetni kellett,de a fegyelmezett oktatásuknak köszönhetően nem volt probléma velük. A felvonók zárása után lehetőség volt szállásunkon szaunázásra is, amit ki is használtunk.István tanácsára nem a hideg vizes zuhanyt, hanem a test hóval történő bedörzsölését alkalmaztuk lehűtésként.Elmondása szerint nagy hóesés után csak beleugranak a puha porhóba így hűlnek le. Évek óta nem volt beteg és erre esküszik, na meg a csípős pálinkájára. Ezen az estén sem volt gond az elalvással,hamar álomba merültünk.Terveink szerint még a következő napon délelőtt is síeltünk volna de sajnos egy lázzal és mandulagyulladással járó betegség ezt megakadályozta.Reggeli után útnak indultunk hazafelé rengeteg pozitív élménnyel feltöltve. Aki szeretne ezen a síterepen síelni,pihenni annak bátran ajánlom,indulás és sílécre fel!!!
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a talponsíelők.hu csapatának,hogy a 2.SnowShow-n részt vehettem fiammal és így eljuthattam erre a síterepre!
DSCN1053.JPG
DSCN1019.JPG
DSCN1065.JPG
DSCN1054.JPG
DSCN1109.JPG
DSCN1062.JPG
DSCN1078.JPG
DSCN1099.JPG
DSCN1049.JPG
DSCN1067.JPG
DSCN1085.JPG
DSCN1042.JPG
DSCN1043.JPG
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
Topik: SnowShow
2013.02.08. 17:28
Kezdődik a pálya tűzése,a célkapuk már a helyükön.

http://webcam1.kalandpark.borsodweb.hu/
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
Topik: SnowShow
2013.02.07. 20:09
Sziasztok!
akatonka, Bélapó, Csősz, hu1zam, huligan, kokobsk, skioutlet, szendre, WéberF
Aki a hétvégén Sátoraljaújhelybe utazik figyelmesen vezessen,mert a 37-es út tele van kátyúkkal,max. 60 km/h de néhol 10 km/h.30-40 cm mély gödrökre készüljetek!!!
Mindenkinek jó szórakozást a 2. SNOW SHOWN!!!
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2013.01.27. 21:23
A szombati és a vasárnapi napot is ezen a síterepen töltöttem családommal és ifjúkori barátommal.
A sípálya minősége mind a két napon kifogástalan volt,nyitásra a pályák asztallap minőségűre előkészítve fogadtak.
A nagy pálya fölső része még nem volt nyitva de talán a snowshow-ra/február 9./ már használható lesz.
A helyi erők folyamatosan küzdenek az elemekkel,december közepén kezdték el a hógyártást amit egy mediterrán ciklon okozta kétnapos eső szinte teljesen megsemmisített.Ezután a mai napig volt még két ilyen felmelegedés esővel kísérve.
Ezen a magasságon a kalandpark teljesen kivan szolgáltatva az időjárás változásainak,mindezek ellenére a pályák hetek óta jól használhatók.
A kemény pálya valószínűleg a reggeli mínusz 6 fokos hidegnek volt köszönhető,de a déli órákra már felpuhult így a bizonytalanabbak is tökéletes íveket tudtak húzni.
Ebben az időszakban /11-13-ig/elég sokan síeltek,de zsúfoltságról nem beszélhetek.
A nagy felvonó nyomvonala jeges de használható volt,kicsit jobban kellett figyelni.A síoktatók gőzerővel tanították a jövő nemzedék síelőit,akik reméljük felnőttként is visszalátogatnak majd erre a síterepre és minden nehézség nélkül simán lesíelnek,boardoznak rajta minden kényeskedés nélkül!
Összességében egy színvonalas és minden tekintetben pozitív
hétvégét töltöttem el a Zemplén Kalandpark sípályáin!

Hajrá Kalandpark,csak így tovább!!!!,
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2013.01.08. 20:30
Szerintem a héten tökéletes pályák fogadnak minden síelőt.A hétvégén én is kipróbálom:)!

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
.be
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2012.03.10. 20:17
Sziasztok!!
Ma voltam a hegyen,a pályát tökéletesre sikerült előkészíteni,
A síszakosztályosok már kilenc előtt rótták a köröket,velük együtt kb. 25-30-an lehettünk,de a lejtő teljesen jól vizsgázott:)!!11-ig jó kemény volt utána már egy kicsit puhábbá vált.Sorban állás nem volt,csak néha meg-megállt a felvonó.Valami műszaki gond volt a szerkezettel,de nem derült ki pontosan mi is,legalábbis számomra:).
Aki teheti a következő pár napban mindenképpen használja ki ezt a tavaszi síelési lehetőséget 500 méter tszfm.-on!!!
Én holnap ismét reggel kilenckor kezdek:)
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
Topik: Bánkút
2012.03.10. 20:05
Óriási, és szíveket megdobbantó eredmény!!:)
Gratulálok ehhez a szép sikerhez!!!
Csak így tovább és három év múlva már az eurosporton nézhetünk és szoríthatunk:)!!
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2012.03.06. 19:49
Akkor én itt töltöm a hétvégét mint egy hónappal ezelőtt!!:)
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2012.02.12. 20:55
A hétvégét itt töltöttük 12 éves fiammal és nagyon jól éreztük magunkat a zord időjárás ellenére,ami a déli órákra a napsütötte részeken már elviselhető volt.
A gyerek szombaton snowboard oktatáson vett részt,ami már régi ígéret volt,nagyon tetszett neki.Az oktatók előtt le a kalappal folyamatosan törekedtek arra,hogy a tanulni vágyók minél hamarabb elsajátítsák ezt a szép sportot a síeléssel együtt.
Vasárnapra szerettünk volna még egy órát de nyitástól zárásig minden oktató el volt havazva munkával...persze hétvége.
Most próbáltuk először az új műhavas pályát/én még gyerekkoromban természetes havon/és csak gratulálni tudok azoknak akik ezt megálmodták és létrehozták.Szerintem idővel a gyermekbetegségek is ki fognak simulni,de kezdetnek szinte tökéletes,főleg reggel kilenctől tízig,amíg a tömeg még otthon reggelizik,addig mi a pályán csak föl-le-föl-le...!
A 6-os oszloptól figyeljetek,mert a meredek részen a felvonó nyomvonalában egy két kő már kilátszik,a kétnapos erős szél megtette a hatását eléggé hordta a havat a tetején is.
Aki ezen a pályán elsajátítja a síelés alapjait annak máshol sem lesz gondja a lejutással abban biztos vagyok!
Kívánok a Kalandparknak sok-sok vendéget januártól decemberig és kitartást a még meg nem valósult, de már megálmodott sportlétesítmények felépítéséhez!!!
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
Topik: Tále
2011.12.31. 10:52
Ne fájdítsd a szívemet:(,de így egyezkedtünk a sporttárssal amikor megvettük a bérleteket,elmondása szerint még bírta volna.Mundjuk a sorbanállás miatt lehetett pihengetni de engem is őt is "kicsit" idegesített a tömeg,ebben az időszakban mindig ez van.
TALE.jpeg
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
Topik: Tále
2011.12.31. 10:02
Szia robin!

Látom nem vesztegeted az időt az idei év búcsúztatására/egyenlőre/,még gyorsan írsz egy rövid beszámolót a tegnapi napról.
Én is nagyon örülök,hogy megismerkedtünk igaz ez eléggé futtában sikerült de talán legközelebb több idő lesz erre is.Most leginkább a háromórás jegyet,amit így utólag átgondolva lehetett volna ötórás is,akartuk kihasználni,tekintettel a növekvő tömegre.Legközelebb,nyitástól-zárásig!!!
BÚÉK

Probi
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2011.12.26. 22:17
Sziasztok!
Tegnap voltam fent a sípályán,de sajnos a hóágyúzott pálya még nem üzemel.A honlapjukon tájékoztatják a síelni vágyókat,várják a kopogós hidegeket a hóágyúk indításához.
Az elmúlt héten szinte minden éjszaka -2 és -4 fok körül mozgott a levegő hőmérséklete,szerintem ilyen időben már lehetne havat gyártani.Ma hajnalban 3-kor például -6 fok volt.
http://www.idokep.hu/automata/iski
http://www.idokep.hu/hoterkep
Tegnap délután 4-kor is -1 fok volt, mikor ott jártam de szerintem dél körül fagypont körül lehetett.
Szerettem volna az ünnepek alatt itt elkölteni a pénzemet,de így maradnak a közeli szlovák síterepek.
Remélem február 4-ig eljönnek a "kopogós hidegeg" és retrózhatunk!

Probi
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2011.11.27. 13:51
Most 6+6 remélem így többet eltalálok majd:)
Nők:
1.Schild Marlies
2.Zettel
3.Poutiainen
4.Riesch
5.Zuzulova
6.Pietiale-Holmner

Férfiak:

1.Streitberger
2.Cuche
3.Baumann
4.Kostelic
5.Raich
6.Janka
Probi
79 élménybeszámolót írt
79
17 éve tag
2011.11.26. 17:45
Nők:

1.Vonn
2.Worley
3.Rebensburg
4.Goergl
5.Brignone

Férfiak:

1.Theaux
2.Guay
3.Baumann
4.Bertrand
5.Janka
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.