Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Daddy által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (324)Időben csökkenő Időben csökkenő
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Gyepsí
2008.11.07. 10:53
Kedves Rezső!

Először is fogadd jó kívánságaimat névnapod alkalmával.
Kívánok néked erőt, egészséget, boldogságot, GAZDAGSÁGOT, és azt hogy céljaid mindig érd el.

Bíztató szavaidat köszönöm, előbb utóbb ott leszek nálad.
Én tudom, hogy a tanuláshoz alázat kell, ezért a "visszalépés" nem riaszt.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.07. 10:25
Gabica21!

Nekem nagyon tetszik a Grawand, és nem volt szándékom "eltéríteni" tőle. Amit a hátrányaként említettem, azt nem a lebeszélés, hanem a tájékoztatásod szándékával tettem.
A völgyben több lehetőség is van, ha ezen a topicon visszatekintel, találsz szállásokat, véleményeket.
Amit én vendégként ott ismerek, az a Top Residence Kurz.( https://www.schnalstal.hu ), ahol Toplánszky Marianna fogad, és segít benneteket. Ha az előbbi szállás hátrányát említettem, akkor úgy korrekt hogy ezt itt is elmondjam. Ez a völgyben lévő liftállomástól tekintve, (nem nagyon messze, de) egy dombon fekszik, ahova a nap végén teljes harci díszben fel kell menni. Kicsit "lihegős". Természetesen ez reggel még lejtő. :-)

Tavaly még ott volt Vida Gábor is, akinél egy másik (szomszédos) szállás lehetősége is volt. Sajnos ez most nem jut az eszembe.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.07. 09:51
A Becherovka szlovák változatát, a Gyemjanovkát (a helyesen írásáért nem vállalok garanciát!) viszont figyelmetekbe ajánlom!
Olcsóbb, és (bár ez izlés dolga) nekem jobban ízlik.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.11.07. 09:24
Kedves Tollpihe!

Utána néztem, és már "képben vagyok".
A Les Monts du Bois d'Or a pályrendszer alsó pontján van (talán ezért olcsóbb mint a többi), de miután írtam hogy ide nem szoktam lesíelni, nem ismerem.
A Residence le Bois Mean-t fel kelett volna ismernem, mert tavaly itt laktam, sőt 2009-ben is ide foglaltam. Ez, új építésü tágas appartmanokat foglal magában így ajánlani tudom. Hátrányaként csak azt említhetem, hogy kicsit messzebb van a centrumtól, de síbusz közlekedik. Gyalog (útvonaltól, sebességtől függően)10-20 perc. Bolt van a közelében, ígazán csak az éttermek miatt mentünk este a centrumba. A recepciónál volt wifi.
A Les Mots du Bois d'Or, az előző mellett helyezkedik el, így gyakorlatilag ugyanazokat tudom róla írni.
Megjegyzem, -és ez nem a reklám helye - hogy az Intersi katalógusában lévő (általam ismert) les orresi szállások szerintem jók, és francia viszonylatban kifejezetten kényelmesek.
Tavaly a busz - amivel ide vittek - nagyon modern, kényelmes volt.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.06. 14:49
Mil!
"Ostoba paráztatás"?
Az idény végén térjünk vissza rá.
Egyébként bíztos ismered a mondást: akit a tűz megégetett, a szikrától is fél.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.11.06. 14:04
Kedves Stemmark!

Én nem sértődöm meg ha neked Les Orresnél jobban tetszik más terep. Én nem utazási iroda képviselője, ügynöke vagyok, csak egy "egyszerü" síelő.
Oly sokan dicsérik itt Puy-t, ezért elmentem és -bár örülnék ha ilyen terepünk Magyarországon lenne - ott olyan nagyon nem tetszett. És nem az időjárás miatt kásás hó, hanem a sok húzós lift, meg a pályák gondozatlansága miatt.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.11.06. 13:49
Kedves Tollpihe!

Már több helyen voltam Franciaországban, de sajnos Risoulban még nem. Ebből eredően nem tudok e két terep összehasonlításáról véleményt alkotni.
A Les Orres-i szálláshelyekről általános eligazitásként azt tudom mondani, hogy a régebben épített központ (a térképen Pramouton felirat feletti épületcsoport)nagyon jó, központi helyen, mindenhez nagyon közel van (különösen a soküléses felvonó indulóhelye közeli épületek). Hátrányuk, hogy "franciásan" szűk, kis alapterületü appartmanok (a 4 személyes 2 főnek kényelmes), és szerencse is kell hozzá, mert nincs két egyforma berendezésü, felszerelésü.
A Preclaux rész új építésü, és tágasabb appartmanokat kínál (ezek már az új francia építészeti írányt képviselik). Én mostanában ezeket választom.
A Champ Lacas részt én egy kicsit alsó fekvésünek tartom,itt ezért még nem is laktam.

Ezek mellett arra figyeljetek, hogy lift(vonal) közelében legyetek, mert van néhány közeli, de nem ideális fekvésü épület. Sajnos nincs nálam a térkép, így a konkrét épületek vonatkozásában most nem tudok válaszolni, de nem felejtek el (képtelen vagyok egy évig fejbe tartani a francia épületek elnevezését) :-).

Mi is január végén-február elején szoktunk ide menni, de a hóra még sohasem volt panaszunk.

Ha jól síeltek, a pályarendszer felső részén lévő pályákat ajánlom, nem nagyon hosszúak, de mindig jó minőségüek, és elég dinamikusak.
És amit még Les Orres javára írok, hogy sokat süt a nap.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Gyepsí
2008.11.05. 12:43
Kedves Rezső

Mióta ezt a gyepsít itt - számomra nagyon szimpatikusan - "népszerüsíted" (ami szerintem nagyon jó, és hasznos), gondolkodom azon, hogy meg kellene próbálni.
Már többször elhatároztam, hogy legalább egy ismerkedő látogatást teszek pályádon, de valahogy mindig közbejött valami.
Most azonban kicsit elbizonytalanodtam. Én már nagyon régen estem egy "emlékezeteset", és így 60 felett már nem is vágyom erre. Tartok tőle, hogy ez a "nem olyan derék" derekamat meghúzom stb.. Talán a téli síelés gyakorlata után, tavasszal megróbálom a gyepsít.
Tisztában vagyok azzal, hogy a hosszú gyakorlatom nem jelenti azt, hogy technikám nem lenne (nagyon sok mindenben) javítást igénylő.

A havas pályádat viszont feltétlen kipróbálom.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.05. 11:05
Vagy 15 évvel ezelőtt, egy reggel azt vettük észre, hogy minden magyar rendszámú autót megrongáltak. Csak és kizárólag azokat. Nem nagyon, de bosszantóan (letörték a tükröt, antennát, elgörbitették az ablaktörlő karját).Akkor betudtam ezt néhány részeg hülyeségének.
Most nincs kedvem újra kisérletet tenni.
Egyébként tényleg nagyon sajnálom, hogy ide jutottunk.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.05. 10:42
Kedves Gabica21!

Én ott úgy a völgyből elérhető, mint a gleccser részről megközelíthető összes pályát "bejártam".
Ha már gyakorlott síelő vagy, ajánlom hogy Te is próbáld ki ezeket (is). Ajánlom pl. a gleccserről a völgybe vezető sípálya kipróbálását, ami nem egy profi felkészültséget igénylő túra.(csak a végén kell dönteni arról, hogy a keskeny, de nem annyira meredek, vagy a széles és meredekebb részt (én ezt szoktam) választod. De ezeket a felvonó alsó állomásáról már láttad. Késztetésedet erősítheti, hogy útközben jó hangulatu vendéglátóhely mellett haladsz el, ahol érdemes "pihenni".
Én szeretek itt sielni.
A Grawandnak hátrányaként csak azt tudom említeni, hogy a hegyen lévő nagy hóvihar esetén (mert előfordul!) amikor a völgybe menő felvonót sem müködtetik, be vagy az épületbe zárva és szó sem lehet a síelésről.
Völgyben lévő szállás esetén, ez a helyzet ritkábban fordul elő.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.04. 14:30
Mert nacionalizmusuk egyre nyíltabb magyargyülöletre vezetett.
Nem szeretnék állampolgárságom, rendszámom miatt rendőri intézkedés, vagy magyar szavaim miatt megvetés, rosszabb esetben megveretés álá esni.

A táj viszont gyönyörű.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.11.02. 10:16
Bélapó!

Kényelmes, zsebben tartható elektronikus.
Nagyon szép a kutyád (hátulnézete):-)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.10.30. 10:22
Gabica21!

Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és annak különösen, hogy a gyerek is jól viselte.
Ha tudtam volna hogy váci vagy, "földidként" hívtam volna fel a figyelmed Jenőre.
Ha Tibi ott volt, akkor személyében is egy jó fejjel találkoztatok.
Egyébként, ( a korai időpont miatt) nem voltak a gleccseren túl sokan?
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.10.30. 10:15
Bélapó!

Na végre, lesz nálam "érettebb" is a pályán! A gyufáért így örömmel megyek.:-)
Azt viszont nem árultad el, hogy hogy felvonózik a labrador.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.10.27. 17:15
Bélapó!

Úgy látom, hogy találkozni fogunk, mert mi is jan. 31-től leszünk (igaz csak egy hétre) ott. Ha megírod, hogy melyik szálláson vagy, talán tudok arról valamit mondani.
Néhány évvel ezelőtt én is autóval mentem erre a helyre, és az akkori tapasztalataim szerint a parkolásért nem kellett fizetni. Tavaly busszal voltam (így nem is nagyon figyeltem erre), de nem tapasztaltam feltünő jeleket arra, hogy fizetők lennének a parkolók. A zsúfoltságra viszont itt is számithatsz, különösen azért mert hét végén érkezünk, és akkor jönnek a "hétvégi" franciák is. Persze függ attól is, hogy hol van a szállásod. Az utóbbi években épült szállások közelében jobbak a lehetőségek.(A bejárat előtt parkolni azért mázli kell!)
A felvonók, néhány pálya kivételével nem jojósak. Igaz, hogy a jojósak tanulópályákon, illetve a hegytetőre vezető piros pályákon maradtak meg. Ezek közt van "emlékezetesen" meredek illetve "csehszlovákosan" forduló is.A középszintre illetve kicsit magasabbra vivő liftek mindegyike kényelmes ülőlift.(Itt elgondolkodtam, hogy hogy liftezik egy labrador, illetve engedik-e arra felülni?)
Ezt az életkori viszony kérdését pedig gondold át, mert én most februárban léptem a 60-asok közé.:-)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.10.26. 21:11
Waterfly!

Les Orresben ne számits sok és nagy, pályán kívüli sielés élményére. Az alsóbb pályák erdőkkel szegélyezettek, így csak a felső részen tudod ezt kipróbálni. De ott is elég korlátozott ez a lehetőség.
Les 2 Alpes-re kellett volna hogy menj, az ebből a szempontból szuper.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Topik: Les Orres
2008.10.26. 21:05
Bélapó!

Én is január végén megyek, akár a buszon meg is beszélhetjük.:-)
Kicsit komolyabban. Ha elolvasod amit korábban erről a helyről írtam, elég tájékozott leszel. Természetesen ha van konkrét kérdésed, arra megpróbálok választ adni. Idő SAJNOS még sok van az indulásig.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.10.15. 13:34
Jó útat, friss havat.
A pályán lévő vendéglátóhelyen feltétlen ismerjétek meg Jenőt.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.10.15. 09:58
Semmi szándékom nincs politikát ide hozni, de sajnos korunk "bizniszei"-vé váltak az olyan pozitiv szándékú kezdeményezések mint a környezetvédelem, a nők egyenjogusága, az antirasszizmus, stb. ügyei.
Ezek fontos dolgok, azonban képviselőik, illetve szervezeteik a valóságot figyelmen kívül hagyó túlkapásai, illetve az ügy túldimenzionálása engem inkább elfordít az ügytöl mint melléállit.

Én úgy gondolom, hogy ez emberiség technikai civillizáció során elért eredményeit úgy is felfoghatjuk, hogy az mind beavatkozás a természeti környezetbe. És hol van az a hiteles mérték, ami a beavatkozás "elengedhetetlen" vagy " szükségtelen" kérdésében eligazítani segít?
Aki síel, az úgy gondolja, hogy a pályák infrastruktúrájának fejlesztése elengedhetetlen. Aki meg a TV-ben sem szereti a síelést nézni, az úgy tekint erre, mint szükségtelen.

Valószínü, hogy ez esetben is igaz, hogy "a hollét határozza meg a tudatot". :-)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.10.14. 17:06
Kedves Gabica21!

Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan válaszolsz.
A levegő tényleg nagyon tiszta, de a 3200 méter magaság miatt ritka is. A felvonó (úgy emlékszem) 6 perc alatt visz fel a 2000 méteren lévő "völgy"-ből a szállodába, így van olyan aki az érkezést követően elgyengül (nem akarlak azzal riogatni, hogy elájul). Ez azonban csak rövid átmeneti kellemetlenség, ami nem is jelentkezik sok embernél. Én ott kaptam - az ott dolgozóktól - azt a tanácsot, hogy ha az érkezés után valaki gyengének érzi magát, ott rögtön feküdjön le ahol van, és jobban lesz. (Megjegyzem, hogy itt nincs por, így nem leszel poros a földön fekve, és senki nem nevet ki.)
A gyors légnyomásváltozás kellemetlen hatásai ellen mi (már az odaút végefele)szőllőcukrot fogyasztunk. Lehet hogy placebo, de nekünk eddig használt.
Az a "nagyablakos" kérdést célszerü a foglalásbnál tisztázni, mert telt ház esetén már nem tudnak segíteni. Egyébként lehet(tett volna) a rendeléseteket tovább "cifrázni" azzal, hogy a gleccser, vagy a völgy felöli szobát kéritek. Mindkét kilátás gyönyörű, én a gleccser felölit szoktam kérni (de ez ízlés dolga).
Az uszoda vizének hőfokát én egy kicsit hűvösnek tartom (a síelés után) de a kilátás....!
A szauna és gőzkabin az viszont nagyon jó.
Arra számítsatok, hogy este, ha leáll a felvonó nincs hova menni a hegytetőn lévő hotelből.
Én nem tudok ott "nagyablak (ami gyakorlatilag kirakatablak) miatti" pótdíjról, tekintve azt hogy a szobák többségét ilyennek látom.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.