Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Xero által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (801)Időben csökkenő Időben csökkenő
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.12.25. 19:15
Köszönöm szépen! Megy is a listára. :)
Előzmény: (timike 176171)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.12.25. 17:10
Sziasztok!

Egy családbarát és jó ár-érték arányú szállást keresnék itt. Ha tudnátok tippeket adni bérlet vásárlás és kisgyermek oktatás ügyben (magyar nyelvű oktató), azt is nagyon megköszönném.

A tippeket és segítséget előre is köszi. :)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.11.19. 02:34
Normális fülhallgatót kell venni.

Én mindenképpen a külön fülesre szavazok ha a jó minőség a cél. 10-20e között már kapni olyat ami hétszentség, hogy nem esik ki és kiválóan szól.

Pl: http://penonaudio.com/VSONIC-VSD3
Előzmény: (AAron 174293)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.11.02. 21:28
Fél órát állsz benne alaptartásban próbánál. Kicsit izegsz-mozogsz. Nyilván nem tuti biztos de a durva hibákat kihozza.

A másik, hogy meg kell találni a jó becsatolási erőt. Ha túltéped, akkor azért fáj mert elszorít és kilapít, ha túl laza, akkor pedig pluszban kell támasztani.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.05.10. 09:18
Megkésve némileg de pakoltam fel egy albumot a hozzám befolyt képekből.
https://sielok.hu/fotoalbum/zermatt-cervinia-2014/kep/1/
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.02.16. 02:02
Igen ezt sokszor leírtuk, de van aki továbbra is köti az ebet a karóhoz. Ha valódi, biztos háromvölgy élmény kell, akkor Val Thorens, Meribel vagy Courchevel. Ez utóbbi túlárazott, Meribel túl csendes, Val Thorens pedig ideális.

A Folie Douce is akkor élvezhető igazán, ha minden gond nélkül a buli után hazacsúszhat az ember.

Ha megnyugtat (nem fog) mi legalább ekkorát szívtunk, csak kb dupla ennyiért Cervinia/Zermattban. A nemzetközi bérletünkkel egy darab napot tudtunk átmenni Svájcba.

A szállás pedig ilyen sajnos. Mondjuk nekünk tavaly Val Thorensben a szállás pont jó volt, de az eddig csúcs az még mindig Alpe d'Huez szállás ügyileg, igaz az árfekvése is magasabban tanyázott.
Előzmény: (Giovanni 169826)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.02.14. 14:14
Zermattot megcélozva érkeztünk két hete Cerviniaba, de az idő közbeszólt és csak egy napot tudtunk a svájci oldalon tölteni. Ez is bizonyította viszont, hogy valóban egy rendkívül jó terepről van szó.

Már az első csúszásunkkor láttuk, hogy ezek a pályák piszok szélesek, jól kezeltek és hihetetlen szép a látvány.
Itt is egy kis videó a társaságunk első csúszásáról ezen az oldalon:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Egy nap közel sem volt elég, hogy igazán kiélvezzük a terepet, de volt lehetőségünk szinte mindegyik hegy bejárására és az érdekességek megtekintésére.

A Gonergrattól vezető piros Furi-ig hihetetlen jó kis pálya, igazán le tudja szívni az embert. A Schwarzsee és Furi között lévő fekete is jó, de néhol elég szűkös és jeges.

A fogaskerekű vasút szintén nagy élmény. Csodálatos a látvány és az élmény is kiemelkedő.

Az Iglu Dorf szintén nagy élmény. Kellemes zene, mérsékelt árak és igazi művészet a jéggel a falakon belül.

A tetőre a feljutás kissé nehézkes. Lehet, hogy ez a nagy rohamnak köszönhető, de legalább 40 percet vártunk mire feljutottunk az O3-al 3883-ra. Innen a kilátás páratlan és az élmény is nagyon jó. Nekem ez volt az eddigi legmagasabb pont ahol jártam. Körülöttünk mindenhol kéklő gleccser jég és hasadékok.

Aki az olasz oldalra kíván visszacsúszni, az figyeljen Plateau Rosanal, hogy a falu melyik része a cél, és a bal oldali célpont esetén tessék megereszteni, hogy átcsúszhasson a felvonók mögé.

Összességében imádtam ezt a terepet. Feltett szándékom jövőre ugyan így még egyszer eljönni ide, hátha akkor jobb időnk lesz és tényleg teljes mértékig ki tudjuk élvezni ezt a csodálatos helyet.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.02.14. 13:56
Nos múlt héten értünk haza, de most van időm kicsit írni a terepről.

Az út relatív egyszerű volt, nem volt gond, de nagyobb havazás esetén a lánc kötelezőnek tekinthető.
Egy fél nappal hamarabb érkeztünk, hogy legyen plusz napunk csúszni. Megálltunk a szállásnál a helyi dolgozók pedig nagyon segítőkészen és készségesen beállítottak minket a kisbusszal. Meglepően jó fejek voltak.

A szállásunktól kb 50m gyaloglás után lehetett eljutni a 3bis pályához, amin le lehetett csúszni a bubis felvonóig (A jelű a térképen) és a nagy állósig (B jelű a térképen). Nagy hó esetén kora reggel gyalogolni sem kell, csak a szállás előtt csatolni és az útról rácsúszni a pályára.

A bérletpénztárban szintén nagyon kedvesek voltak, és a 7 napos bérleteinket megjutalmazták némi csokival (ennyiért csokigyárat is adhatnának :) ).

A hazajutás szintén a 3bis felé történik, de ha nagy hó van, akkor a sima 3-as felől is belőhető, de ekkor ki kell csúszni az útra és a végén 50m-t gyalogolni felfelé.

A szállásunk teljesen kiváló volt. Két emeletes apartman, két wc, egy zuhany, a folyosó végén tőlünk 20m-re edzőterem, szauna, jakuzzi. Természetesen mindezek ingyen. A portán wifi lehetőség szintén ingyen, de rendkívül lassú és leterhelt sajnos. A porta alatt kis klubterem kanapékkal, színpaddal, pingpong és csocsó lehetőséggel.

Az időjárás nem volt túl kegyes velünk, gyakorlatilag egy nap kivételével folyamatosan köd, felhő és havazás váltogatta egymást. Számomra nem volt a legideálisabb, de amiről tudok írok.

A pályák hihetetlenül jól karban vannak tartva. A napos időt kivéve gyakorlatilag kongtak az ürességtől. Mivel a pályák számozását annyira nem figyeltem, így inkább nagy általánosságban írok. Szinte az összes pálya piros, kellemes esésű. Vannak jó hosszú vonalak, mint pl a Cime Bianche és Valtournenche közötti szakasz.
A hazacsúszásnál a Plateau Rosatól figyelni kell merre indul ez az ember, mert később nem tud váltani. Én legalább kétszer jártam pórul és felvonózhattam még egyet a nap végén. Ha valaki későn ér le a faluba, akkor nagyon megütheti a bokáját és sétálhat fél órát fölfele a szálláshoz.
A falu fölött nem sokkal található 12-es fekete nagyon jó élmény volt. Egy derekas havazás közepette lezárták, majd barátaink rámentek és rácsalogattak minket. Piszok jó térdig/derékig érő hó, kellő meredekséggel, legalján döngölt kemény alappal. Nagyon jó élmény volt, többször is meglátogattuk.
A funparkokkal gondban voltunk. Hiába kerestük a térképen feltüntetett helyeken őket, valószínűleg a nagy havazásnak "hála" elérhetetlenek voltak. Egyedül egy picikét találtunk meg a H felvonó tetejénél.

A helyi emberek mindenhol nagyon barátságosak. Annak aki régen járt erre, vagy a francia vendégszeretethez szokott, annak bizony nagy változás lesz. Mindenki mosolyog, köszön, elbeszélget velünk. A vendégek között az idősebbek is megpróbálnak velünk kommunikálni, még akkor is ha nem bírnak nagyon más nyelvekkel. Legalább három olyan olasszal beszélgettem, aki nemrég járt Magyarországon. Jó volt hallani.

Az árak a földön járnak. A legdrágább helyen sem volt több egy forraltbor 6€-nál, és a sör sem ment 8€ fölé.

A boltok csak a faluban elérhetőek, szóval érdemes egy nagy sétával számolni a magasabban lévő szállásokról, vagy be kell ülni az autóba és legurulni.

Az éttermi árak is elfogadhatóak 10€-ért, már főételt vagy pizzat kapunk, mellé 5€ egy korsó sör.

Az éjszakai élet némileg szegényes. Két alkalommal próbálkoztunk. Az első alkalom teljes kudarc, míg a második is egy darab szórakozóhelyben merült ki (Max club), ami ugyan szép kivitelezésű volt, de nem volt benne 50-nél több ember. Ez egy Val Thorens-i 1000-es buli után azért gyengécske.

Mivel alapvetően Zermatt miatt érkeztünk ide, így international bérletünk volt, de a hét folyamán csak másfél napig volt adott az átjárás. Egy teljes napsütéses napot sikerült ott töltenünk, amiről Zermatt topicjában majd írok.

Összességében nagyon tetszett a terep és erősen gondolkozom rajta, hogy ugyan ebbe a szállásba még egyszer elmegyek ugyan így (ritka ez nálam). Hátha akkor jobb idő lesz, mert azon az egy kiváló napon láttuk igazán, hogy miért is került ez ennyibe.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.01.28. 10:41
Látod ez pont egyéni preferencia. Én az erdőhatár felett szeretek síelni. ;)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.01.27. 16:16
Ennyiért ez jó választás lehet. Azért a 100mm szélességre figyelj. Van akinek keskenyebb, de van akinek az ettől szélesebb kialakítás a nyerő. Nekem 98 széles a bakim, ami a kategóriájában egészen szélesnek nevezhető, de nagyon keskeny a lábam, így számomra passzol. Viszont egy némileg szélesebb lábú sporttárs már erősen küzdene vele.

Szóval ennyi pénzért jónak tűnik, de próba-próba-próba.
Előzmény: (attesz 168038)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.01.27. 02:30
Mi ha komolyabban megnyomunk egy napot, akkor jön ki 75km körül a napi táv.
Ebben ugye benne vannak a nyitó és záró útvonalak is, amik egy ekkora területen elkerülhetetlenek. Szóval én kizártnak tartom, hogy normálisan besíelhető lenne a terep. Az állítólagos teljes síelhető táv pedig szerintem fedi a valóságot.

A karbantartás pedig kettős dolog. Mi minden éjszaka végignéztük, ahogy felzavarták a gépeket és dolgoztak folyamatosan, majd reggel még egy karika. A jelentős piros pályák Val Thorens környékén mindig hibátlanok voltak. Öröm volt reggel elsőnek felmenni a Cascades-el vagy a Funitel Peclet-el és visszazúzni VT-be.
Viszont a tömöttebb pályákkal és a feketékkel nem foglalkoznak. Ha ráesik egy nagyobb adag, akkor hagyják a népet kicsit kínlódni.

Cserébe pl Kitzbühel-ben egyik pályával sem foglalkoztak egy durvább havazás után.

Szóval mindenhol ki lehet fogni.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2014.01.18. 10:55
Az elejét magas hangerőn kötelező:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.19. 14:48
Próbálj ki valami szélesebb szlalomlécet is.
A 124.5-70-109-es geometriájú léccel nekem nem sok gondom van túrt vagy szűzhavon. Olyan mint egy tank. Nyilván a nyakig érő hóban nem olyan egyszerű a dolog, de pályáról is bármikor kimegyek vele.
Előzmény: (csabeszka 164707)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.13. 19:30
Köszi szépen az infókat. Be is indult a nyálelválasztásom. :)
Előzmény: (huligan 164248)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.13. 18:09
Nos úgy néz ki nekünk is fixálódott a szállás teljesen és ki is lett fizetve.
A MareMonti-nál talált pár hete az egyik barátom helyet: http://www.maremonti.hu/szallashely/residence-cervinia-2-cervinia.html
Előzmény: (wolf 161018)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.13. 18:05
A FolieDouce bezár a pályák után, tehát ott nem maradhattok. Lényegében az ottani buli a Malaysiaban folytatódik. A személyzetben vannak is átfedések.

Egyedül a Malaysia tarthat nyitva egy bizonyos idő után. Azt passzolom, hogy meddig, én úgy 4-5 órára saccolom (az ablakunk alatt volt tavaly szinte és egy-kétszer meg is látogattuk).

Én nem vállalnám be az első felvonót. Szerintem alap hangon 4-5 óra várakozás lenne a tökfagyasztó hidegben. Ha alaposan fel vagytok töltve, még akkor is fájdalmas pár óra után.

Érdemesebb szoros barátságokat kötni az ellenkező nemmel (piszok egyszerűen foghatóak a brit lányok ;) ) és ideiglenes szállást intézni. :P De ha tudjátok azért valahogy mindenképpen oldjátok meg. Életem két legkomolyabb alpesi éjszakája pörgött ott végig. :)
Előzmény: (Giovanni 163833)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.12. 17:31
Nekünk az úticél Cervinia/Zermatt, szóval inkább délről támadunk. Nem is olyan nagy kaland a plusz költség 7 főnél, pusztán a kíváncsiság hajtott, de utána már láttam én is. Van ilyen. :/
Előzmény: (Brockey 164154)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.12. 12:04
Na szép. Mi egy 9 fős Transittal megyünk január végén leghamarabb keresztül Szlovénián. Piszok kíváncsi leszek, hogy akkor az hova is sorolandó.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.05. 08:10
Ameddig rá tudsz húzni pár fogat az első körök után, addig nincs baj. Akkor van némi gond, amikor elfogynak a fogak.
Viszont erre már csak a bakancs mágus szervízes hóimádók tudnának okosat mondani. Itt jön a képbe az itt megnyomjuk, ott meghúzzuk mágia.
Előzmény: (Rera 163668)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2013.12.05. 07:49
Ugyan privát üzenetben már belefogtam, de itt is leírom, hátha valaki szakavatottabb is belefolyik a beszélgetésbe:
Nem lenne butaság megnézni a talpszélességet, vádlinál az állíthatóságot, esetlegesen a lábformát.

Egy jó baki nagyon sok tényezős dolog. Egy túl széles külső héj, vagy egy kipuhult belső csizma is el tudja rontani a mókát.
Előzmény: (Rera 163657)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.