Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mácsai Tomi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (164)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2013.02.18. 21:02
Akármennyire hihetetlennek tűnik: Továbbra is üzemel a pálya Dobogókőn, méghozzá jó körülményekkel.
A feltöltött képek vasárnap készültek, amely egyébként egy tipikusan olyan nap volt, amikor sokkal jobban lehetett síelni a pályán, mint ahogyan az kinézett és nemhogy nem volt sorbanállás, de nem egyszer megesett, hogy senkit sem láttam a felvonón sem előttem sem utánam. Mindez egy hétvégi napon Budapesttől 30 km-re. Aki feljött, örült, hiszen 4000 Ft-os napijeggyel folyamatosan pöröghetett a hétvége ellenére is.
Több vendéget is elbírt volna a felvonó..
 Kevesen bíztak benne, hogy tényleg jó még a pálya
Pedig néhány esztétikai hibától eltekintve kíválóan lehetett rajta síelni
Aki feljött, sorbanállás nélkül élvezhette a hétvégi síelést Budapesttől 30 km távolságra is!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2013.02.16. 20:06
A mai napon a jó pályaminőség ellenére rendkívül kevesen jöttek Dobogókőre síelni, aminek következtében a hétvége ellenére sem alakult ki sorbanállás a felvonónál. A mai napi Budapest környéki időjárásból és weblapunk látogatottsági statisztikáiból arra tudunk következtetni, hogy holnap sem várható sorbanállás a liftnél. A pályákat az este folyamán újraratrakoltuk, és a hőmérséklet is újra jócskán a fagypont alatt alakul az éjszaka, így holnapra is jó pályaminőség garantálható!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2013.02.13. 17:47
Ma reggelig újabb kb. 10 cm hó esett, s szerencsére akkor állt el a csapadék, amikor a hőmérséklet 0 fok fölé emelkedett, így eső nem érte a pályákat. A napközbeni olvadás nem volt vészes, bőven van még hó a pályákon, melynek ratrakolása folyamatban van. Éjszaka visszahül a hőmérséklet, így remélhetőleg holnapra szépen ki tud fagyni a most ratrakolt pálya, így továbbra is igen jó körülményekkel várunk Benneteket Dobogókőre!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2013.01.27. 17:30
Jelenleg is hóágyúzunk, valamint az éjszakára újabb havazást is várunk, ezzel esélyünk lehet a szerdától péntekig tartó melegebb napok átvészelésére. Aki azonban biztosra akar menni, annak ajánljuk, hogy a melegfront előtt, hétfőn vagy kedden látogasson fel a dobogókői sípályára, mert a későbbi napokra egyelőre nem lehet garanciát vállalni..
http://www.dobogokosi.hu/webkamera
webcamjan27este.jpg
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2013.01.26. 08:35
Kedves Rera!
Próbáld Firefox-szal, az érti, hogy "function reloadImage ()", akkor csak a képet kell újratölteni, az Internet Explorer meg valószínűleg gyorsabb akar lenni nála és már a "function reload" után újratölti - az egészet :-)
Na jó, nem tudom, miért tölti újra az IE az egészet, de tény, hogy Firefox-szal jó, IE-vel nem.. Úgyhogy most oda is biggyesztettem a Webkamerás lapra, hogy "ajánlott böngésző Firefox 18".
Üdv. Tomi
Előzmény: (Rera 152366)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2013.01.21. 15:32
Kedves Diesirae,
az infók a kiírás időpontjában (utolsó frissítés dátuma a weblapon) megfeleltek a valóságnak (szombaton valóban ratrakolt pálya várta a síelőket). Sajnos azonban a webszerkesztő (én volnék..) internet kapcsolata múlt hét végén többször kimaradt, majd szombat déltől teljesen megszűnt működni (most javította a hibát a szolgáltató), amiért én nem tudtam időben aktualizálni az oldalt.
Persze volt tartalékos, aki elvileg ilyenkor is tud frissíteni, de ez sajnos eléggé megkésett.
Én az ügyben annyit ígérhetek, hogy még két embert betanítok a frissítésre, hogy később kisebb valószínűséggel fordulhasson elő ilyen jellegű probléma.
Ami pedig a vasárnapi pályaminőséget illeti, szombat éjszakára hóágyúzás volt betervezve és utána teljes pályakezelés, ami kábellopás miatt elmaradt. Megjegyzem, az okozott kár jóval nagyobb, mint amennyit a tolvaj(banda) nyerhetett a dolgon, de gondolom őket ez nem nagyon érdekelte. Színesfém..
Előzmény: (diesirae 151708)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2013.01.17. 23:43
Sajnos a technika duplán közbeszólt:
1.) a ratrak - hiába lett még jócskán a szezonkezdet előtt rendbe téve - mégis megadta magát néhány üzemóra után, így holnapra a következő közleményt kellett kiadnunk:
"Nyitás január 18. péntek 9:00 a Pálya taposással történő karbantartásával! A taposásban résztvevő személyek a nap további részében díjmentesen síelhetnek. A taposás ideje alatt a felvonó még nem üzemel."
2.) Más okokból kifolyólag ezt sajnos csak most tudjuk itt közzéttenni - reméljük, még nem késő!
Bízunk benne, hogy a lelkesebb síelők így sem fogják megbánni a feljövetelt, s a hétvégétől rendes üzemet tudunk biztosítani.
Tomi
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.12.26. 08:44
Kedves Tamás!
Minket is elkeserít az, ami Dobogókővel történik.
A nagy szállodák többsége (Nimród, BM, Pilis) az elmúlt évtizedben bezárt, közért pedig ki tudja mióta - talán 15 éve - nem működik a településrészen. Mivel Dobogókő településrész, Pilisszentkereszt településrésze.
Azé a Pilisszentkereszté, ami 1990 és 2010 között jóformán csak mint parkolódíj beszedőhely és idegenforgalmi adóbefizető körlet gondolt Dobogókőre. Míg más települések megpróbáltak élni azokkal a lehetőségekkel, melyeket a természet vagy a történelem reájuk örökített, addig Dobogókő mostohagyermeke maradt Pilisszentkeresztnek. Az elmúlt években minimálisan javult a helyzet, azonban ismerve a magyarországi önkormányzatok helyzetét és az elmaradt fejlesztések mértékét, csodát senki sem vár.
Mindenesetre Pilisszentkereszt honlapjáról továbbra sem úgy tűnik, hogy nagy energiát fektetnének a turizmus fejlesztésébe és Dobogókő népszerűsítésébe lásd pl: http://www.pilisszentkereszt.hu/falunk/dobogoko
Mi a Dobogókőért Alapítvánnyal a sípályafejlesztésen kívül http://www.dobogokosi.hu/fejlesztes felújítottuk a Makovecz Zsindelyest, rendszeresen szervezünk ingyenes túrákat Dobogókő környékén: http://www.dobogokokirandulas.hu/szervezettkirandulasok az év folyamán majd' minden péntek este ingyenes filmklubot tartottunk a Zsindelyesben, folyamatban van három témában meghirdetett fotópályázatunk: http://dobogoko.org/Fotopalyazat Ingyenes parkolóhelyet tartunk fent: http://www.dobogokosi.hu/parkolas három weblapot és hőmérős webkamerát üzemeltetünk, valamint készülnek - bár az anyagi nehézségek miatt meglehetősen lassan - a terület turisztikai és sípálya fejlesztésének tervei, hatástanulmányai, melyek az engedélyek beszerzéséhez és pályázati pénzek elnyeréséhez szükségesek.
Mi a sípálya és a Makovecz Síház bevételeit, valamint szabadidőnket néha erőn felül is erre fordítjuk és elhiheted, nagyon örülnénk neki, ha az Önkormányzat is legalább fele ilyen arányban visszaforgatta volna/forgatná a parkolódíjakból és IFA-bevételeiből származó összegeket Dobogókő fejlesztésébe, a turizmus élénkítésébe.
Addig is várunk ingyenes parkolónkban a Zsindelyesnél!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.10.26. 15:20
Kicsit megcsúsztunk, az előző próbálkozás sem járt sikerrel, de a hétvégére várható havazás híre mindenkit felébresztett nyári álmából így csak sikerült összehozni a webkamerát. Cím: http://www.dobogokosi.hu/webkamera
Ha értesülni kívántok a szezonkezdésről, ne felejtsetek el feliratkozni hírlevelünkre (bal felső sarok a honlapon) és/vagy like-olni facebook oldalunkat: http://www.facebook.com/DobogokoSicentrum
webcam121026.jpg
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.10.21. 11:48
Szia! Köszi, tudjuk..
Egy villám odacsapott neki, már voltak fent szerelők akik a hibát kijavították, de újraindítás után nem sikerült rábírniuk a kamerához tartozó céleszközt, hogy küldje a képeket a szerverünkre pedig elvileg minden be van állítva.. Tegnap próbálkoztam vele én is két órát, ha minden igaz, holnap jön velem egy informatikus, remélem, vele sikerül megoldanunk.
Előzmény: (b735 141490)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.10.18. 07:59
Sziasztok!
A hosszú hétvégére tervezett programok között - melyről részletesen a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány honlapján: https://www.dobogoko.org tájékozódhattok - kedden a sípálya bejárását és bemutatását is tartalmazó 15 km-es körtúrát tartunk Dobogókőről a Makovecz Zsindelyestől (sífelvonó felső állomás) a Prédikálószékre és vissza a Rám-szakadékban.
Várunk Benneteket szeretettel:
Mácsai Tamás, Dobogókő sípálya
Sípálya teteje ősszel
Kilátás a Dunára a dobogókői sípályáról
a dobogókői sípálya alsó fele
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.10.06. 11:59
Sziasztok!
Akik már várják a telet, azoknak ajánljuk a mellékelt téli képeslapot, valamint megújult honlapunkat a jól bevált eredeti címen: http://www.dobogokosi.hu/
Akik még az őszt szeretnék kiélvezni, azoknak a Dobogókőről elérhető számtalan kirándulóhelyet ajánljuk, melyekről új oldalunkon tájékozódhattok: http://www.dobogokokirandulas.hu/
A http://www.dobogoko.org/ domain sem tűnt el, sőt, még több információt tartalmaz a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány tevékenységeivel, programjaival kapcsolatban.
Link a képeslapokhoz: https://sielok.hu/fotoalbum/520008/
És még egy kis móka is legyen: Lehet, hogy mi is készítünk egy, az ausztrál síterepéhez hasonló klippet - bővebb információ facebook profilunkon: http://www.facebook.com/DobogokoSicentrum
Üdvözlettel:
Mácsai Tomi
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.04.04. 07:35
Abszolút igaz!
Szinte minden terep első valakinek.
Van nálunk is egy "keménymag", akik szezonban gyakran reggel 6-tól este 10-ig (vagy még tovább) kint vagyunk minden lehetséges napon a pályán a munkát és síelést váltogatva. Ezen kívül egész évben dolgozunk a fejlesztések előkészítésén, végrehajtásán, a pálya kaszálásán, a felvonó és ratrak karbantartásán, általában ingyenes rendezvények és kirándulások szervezésén, Dobogókő népszerűsítésén. Számunkra nem lehet kérdés, hogy nekünk mi az első. :-)
Mindazonáltal hiszem és remélem, hogy minden magyarországi pályának megvannak a hasonló fanatikusai, akiknek az a pálya kell, hogy az első legyen, mert minden pályának szüksége van húzóemberekre, hogy mindenki fejlődhessen, adott esetben megmaradhasson! Mi szurkolunk és sok erőt valamint kitartást kívánunk mindenkinek, aki azért dolgozik, hogy Magyarországon minél jobb körülményeket tudjunk biztosítani az itthon síelni vágyóknak!
A mi felfogásunk, hogy nem a magyarországi pályákkal kívánunk konkurálni, hanem velük összefogva szeretnénk elérni, hogy a magyarországi síelés versenyképesebb legyen a szomszédos országokba való kiszaladgálással szemben! (lásd: "magyarországi síterepek összefogása - közös bérlet" topic)
Előzmény: (WéberF 138322)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.04.03. 11:25
Szia!

A Sípark facebook oldalán már fent vannak a képek:
http://www.facebook.com/matraszentistvan

Üdv. Tomi
Előzmény: (maci-laci 138262)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.03.25. 20:16
Kedves RM!

Dolgozunk a koncepciókon - eddig a következők merültek fel:
1.) Több magyar pályára érvényes korlátlan szezonbérlet
(ezek közt esetleg lenne olyan kedvezményes fajta, amit csak hétköznapokon lehetne használni)
2.) Fényképes kedvezménykártya, amelynek segítségével az azt megvásárló az együttműködésben résztvevő magyar pályákra korlátlan számban kedvezményes jegyet vásárolhat.
3.) A hozzászólásban felvetett 10 alkalmas közös jegy, amiből tetszés szerint válogathat a tulajdonos (megajándékozott), mikor melyik pályára megy vele.
Várjuk továbbra is a javaslatokat, hozzászólásokat - bízunk benne, hogy a következő szezontól minél többek számára tudunk kedvező alternatívákat nyújtani a minél több magyarországi síeléshez!
Bíztatjuk egyúttal a többi - együttműködésre nyitott magyarországi sípályát is, hogy szándékát jelezze itt, Gergőnek (Sípark Mátraszentistván) vagy a nekem.
Előzmény: (RM 137975)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.03.14. 14:38
Azt hiszem, sok sípályaüzemeltető örülne, ha lenne még most is egy ilyen kis 7 hektáros "hófoltja" :-) De most csak emeljük kalapunkat és utazunk mi is Mátraszentistvánra :-)
Előzmény: (klaci 137398)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.03.13. 21:13
Valóban. Mátraszentistváni Barátaink és a dobogókői csapat nyitottak vagyunk a magyar pályák közötti összefogásra. Bízunk benne, hogy együtt erősebbek, versenyképesebbek vagyunk és kedvezőbb lehetőségeket tudunk biztosítani azon Sporttársainknak, akik itthon szeretnének sokat síelni. Ha pedig komolyan gondoljuk, hogy összefogunk, akkor szerintem alap dolog, hogy saját oldalunkon és hírlevelünkben meghirdetjük, hogy a Síparkban még lehet síelni, illetve a hosszú hétvége programjait.
Sok ötlet megfogalmazódott már a fejünkben Gergővel (Sípark), amit még ki kell dolgozni részleteiben, de való igaz, hogy az összefogás erősödik és ebben az összefogásban szívesen látunk további hazai sípályaüzemeltetőket is!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.03.12. 01:37
Szerintem Bánkútnak is helye lehet egy ilyen összefogásban.
1.) Földrajzi távolságokkal nincs feltétlen probléma, mondjuk Eger és Miskolc térségéből nyilván MSZI-re, Kékesre és megfelelő természetes hó mellett Bánkútra járnának a közös bérlettel, BP-ről a Mátrába, a Bakonyba, Visegrádra és Dobogókőre, a Dunántúlról meg Eplénybe, Dobogókőre és Visegrádra.
2.) Ha a közös bérletekből származó bevételek eloszlása használatarányú (illetve megfelelő képlettel számított (pl. nyitvatartottság fokának integrálja a szezon alatt * méretszorzó * minőségszorzó), úgy nem feltétlen probléma, hogy nem ugyanolyan a terepek hóbiztossága. Ha Bánkút csak néhány hétre nyit ki, akkor is lehet, hogy a változatosság kedvéért elmenne oda egy párszor a bérletes, amikor éppen lehet, ha pedig nem nyit ki vagy nem megy senki oda a bérletével, akkor nem részesül a bevételekből, a síelők pedig a nyitva tartó terepeken használják a bérleteiket.
Nyilvánvalóan bérletet valaki csak olyan hóbiztossággal rendelkező terepre vásárol, mint a MSZI/Eplény/Kékes/Visegrád négyes éppen ezért a közös bérlet árát nem is lehet amiatt magasabbra vinni, ha az Bánkútra és Dobogókőre is érvényes ellenben így talán még többen fogják vásárolni.
Egyébként fúzióról szó sincs, csak az együttműködés erősítéséről és közös bérlet bevezetéséről.
Előzmény: (maci-laci 137172)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.03.11. 22:10
Tisztelettel jelentem, már ma sincs egyedül az a bizonyos fecske..
Bár jelenleg Dobogókő a felvonók számában és sítechnikában nem egy kategória Mátraszentistvánnal vagy Eplénnyel, magunkat a helyünkön kezelve (ami például a bérletek utáni bevételek elosztását illeti) készek vagyunk együttműködni az összes hazai síközponttal!

Kékesi Marcinak pedig gratuláció Dobogókőről is!
Előzmény: (klaci 137119)
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
18 éve tag
2012.03.06. 09:50
Szerintem éppen a magyar síterepek közt a valóságban sokkal inkább jellemző az összefogás, szolidaritás, egymás segítése, mint azt sokan gondolnák vagy az más területeken jellemző.
Igaz persze, hogy nincs mindenkinek mindenkivel kapcsolata vagy egyes üzemeltetők máshogy állnak hozzá, a nehézségek, feladatok és célok (általában) közösek vagy hasonlóak. A legtöbben pedig nem úgy gondolkodunk, hogy mi akarunk a legjobbak lenni Magyarországon és magunkat a többi fölé pozícionálni, hanem mind azt akarjuk, hogy legyen kulturált síelési lehetőség itthon is, hogy ne kelljen egynapos síelésekre is külföldre járni, hanem itthon lehessen télen szabad levegőn jó körülmények között sportolni - ezért dolgozunk és ha más sikereket ér el, azt úgy tekintjük, hogy az Magyarország és a magyar sísport sikere, nem pedig a "konkurenciáé".
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.