Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

badzoli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (445)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2011.01.11. 14:07
Van valakinek tapasztalata Palmer lappal (méhsejtszerkezetű magos) snowparkban? Mennyire bírja az ugrásokat? A slide-októl kevésbé tartok, meg amúgy sem hibátlan már a talp.
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2011.01.10. 22:19
És itt elérkeztünk a manapság nem túl népszerű mottómhoz: mindent arra kell használni, amire kitalálták. A sícipőt síelni, az sb-bakit alpinboardhoz.
Nincs ebben semmi új, vagy hihetetlen. Ahogy zenét sem telefonon hallgatok, hanem ipodról, bár én is "elkurvulóban" vagyok, a telefonom már androidos.
De pl GPS-em is van külön, nem a telefonon lévőt használom a kocsiban navigáláshoz.
Előzmény: (vau 103066)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2011.01.07. 22:40
Akkor pontosítás végett: alpinbakinál olyan a kötésszög, hogy ha annál is leér a sarok, vagy a lábujj, akkor yeti méretű a lábad. :))))))))))))
A cipő merevsége biztosan eltér a sícipőétől, hiszen teljesen más a terhelés iránya a sícipőben, meg a sb-bakiban. Az oldalirányú felxibilitás ahhoz kell, hogy el tudd tolni a súlypontot az első láb irányába. Ezt merev cipővel maximum derékból tudnád megtenni. Viszont ha túlságosan puha lenne előre irányban, akkor sosem tudnának EC-zni, hiszen akkor ennyi erővel free cipővel is mehetnének alpinlapon. És ugye most nem a hiperkeskeny, majdnem monosí jellegű alpinlapokról beszélünk, hanem az általánosabb darabokról, ahol a kötések nem a lap hosszvonalával párhuzamosak, hanem szögben állnak arra (tudástól függően, de mindkét láb egy irányba, ezért is nem nagyon érhetnek le a cipő végei). Mint pl itt is a képen:

http://www.dogbowlboard.com/Team/carter.jpg
Előzmény: (Bélapó 102708)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2011.01.05. 22:25
Mindenki legnagyobb szerencséjére. Ugyanis a sícipő, bármennyire is hasonlít a kemény/alpin bakancsra, mégis teljesen más. Míg a sícipő oldalirányban merev, addig a snowboard baki pont oldalirányban rugalmasabb. Hiszen ha a sícipő oldalra lenne rugalmas, akkor oda a pontos éltartás, ha meg a sb bakancs előre-hátra rugózna, akkor kb 2-3x akkora feladat lenne carvingban (pláne EC-ben) élre tenni, meg fixen tartani a lap élét.
Előzmény: (Bélapó 102354)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2011.01.05. 19:47
Sziasztok, szia minerel, vau!

Csatlakozom a csapathoz én is és igyexem segíteni, amiben csak tudok.

A tapasztalatom az, hogy a snowboardozni kezdők -sajnos- főleg azért lépnek erre az ösvényre, mert látszólag könnyebbnek érzik a sínél. Ebben nagy igazság van, közepes snowboardos tudás (amikor már nem csak tolod a havat lefelé) megszerezhető (jó esetben) 1-2 hét aktív boardozás alatt. Közepes sítudáshoz (magam is síelek is, mintegy 25-27 éve) hosszú hetek, a hazai síelési szokásokat tekintve kb 3-4 év szükséges, évi 1 hét esetén. Én magam 1 hét alatt megtanultam annyira (oktató nélkül!), hogy fűzött ívekkel tudtam lejönni már akár hosszú kék és rövidebb piros pályákon is.
De nem ajánlom, hogy oktató nélkül kezdjen el bárki is!

Az első lépésekkor még senki sem tudja, hogy melyik "szakág" felé fog elindulni majd, ezt hozza majd az élet, a tapasztalat magával. Mindegyiknek meg van a maga szépsége, ha megteheted, próbáld ki mindet. Az alpin nehezebb kérdés, mert komolyabb tudást, vagy elszántságot igényel, azon tanulni horror lehet. A lényeg az, hogy minél hamarabb túljuss a "hótolás" szintjén és igyekezz minél többet élen menni. Sok barátom csodálkozott, mikor ők lapon, irányíthatatlanul száguldottak lefelé, miközben én mellettük ugyanolyan sebeséggel mentem kanyarogva, élen, irányítva, kontollálva a mozgást. Ez a legfontosabb szerintem.

Nagyon fontos a jó felszerelés, főleg a jó ruházat, mert komfort nélkül lehet akármilyen faszányos lapod, kötésed, vagy cipőd, hamar meg fogod utálni a hegyen való létet. Ebben, illetve a technikai ruházatok dolgában kérdezzetek bátran, igyexem segíteni.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.