Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

turbogabor által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (68)Időben csökkenő Időben csökkenő
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.11.24. 14:06
Köszi a választ!
Nekem ne is legyen túl könnyű :), bár én úgy szeretem, ha van ilyen is olyan is, délután 2 után én már inkább csak lötyögni szeretek. Board nálam nem jön be, úgyhogy ilyen gondom nincs:) Sem én sem a barátnőm nem vagyunk kezdők, úgyhogy szerintem meg fogjuk találni a nekünk tetsző pályákat, bár én úgy vagyok vele, ha elmegyek azért minden pályát szeretek kipróbálni legalább egyszer.:) A lifteket meg túléljük, úgy vagyok vele, hogy inkább a lift legyen lassú, mint hogy a pályák legyenek rosszak. Lassú lift ide-oda, aki akarja, az így is kellemesen el tud fáradni délután négyre.
Előzmény: (Gabor11 94492)
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.11.24. 09:09
Még annyi ha netán le lenne zárva az átjáró és nem tudunk átmenni a pra loupi részre azért itt is el lehet lenni 6 napot? Értem ez alatt a pályákat nem untátok meg? Látom te is voltál már Chamrousseban azért kérdem tőled, ahhoz képest milyen a hely?
Előzmény: (KFV 88718)
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.11.24. 09:07
KFV viszonylag kimerítő leírást adott, látom ti is ezen a szálláson voltatok. A wi-fi ingyen volt? ilyet se láttam még apartmanban, chamroussban egy kávézóba kellett lebaktatni. Esetleg a szauna jakuzzi árakra nem emlékszel? Válaszod előre is köszönöm.
Előzmény: (KFV 87690)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.11.24. 08:59
Sziasztok!
Akkor az idei szezonra megnyitnám ezt a topikot:) tekintettel arra, hogy mi ide megyünk egy cirka 20 fős társasággal 2011. január 15-től autókkal.
A szállás azt hiszem valami residences les soleil. Állítólag a falu tetején van, ha valaki tudna többet írni róla azt megköszönném, mert állítólag a medence ingyen van de a szaunáért és jakuzziért fizetni kell, ha valaki tudja kb mennyit az leírhatná. Illetve hogy a nap végén be lehet e csúszni a szálláshoz, és hogy ez közepes síelő kb. mennyi idő alatt tud átcsúszni a pra loui részre, ott csúszkálni és visszacsúszni allosba.
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
Topik: Chamrousse
2010.11.24. 08:53
Sziasztok!
Tudom e hozzászólásomat már vagy 8 hónapja meg kellett volna írnom, de látom az idei szezonban is mennek sokan Chamroussba, így talán tudok segíteni egy kicsit.
Én 2010. január 2-től voltam itt egy hetet, szintén skilines szervezésben.
Nekem nagyon bejött, nagyon jól éreztem magam. A buszvezetőkkel már az odaúton összehaverkodtunk, egész héten hol ők, hol mi hívtuk meg őket vacsorára és beszélgetésre. Ide csak kb. 15-en mentünk, a többieket már letettük előtte valahol, most nem jut eszembe hol. Még az sem vette el a kedvünket, hogy gond volt az apartmanokkal, míg végül felajánlottuk, hogy a csoportvezető alhat nálunk minket nem zavart, ráadásul jó fej volt, szinte egész héten vele síeltünk.
Az apartmanok jók voltak, a welness rész lepukkant, és marha sokan vannak, a sauna jó esetben 60 fokos, a medence hideg, de baromira elhülyültünk azzal, hogy a sauna után kimentünk és befeküdtünk a hóba:) A jakuzzit meg jó magyar szokás szerint néha sikerült befoglalnunk, az marha hangulatos volt, kinn a hóban.
A pályák. A szállásunk az utolsó előtti házban volt, onnan kellett lecsúszni a négyes beülőhöz, ami néha sikerült. de nincs olyan messze. hazafelé már vinni kellett a lécet. Nekem a pályák nagyon bejöttek, igaz ez volt az első francia túrám, semmering után nekem ez óriási volt, hogy nincs sorban állás, ahhoz képest rengeteg a pálya stb.
Egyik nap eltört a fék a lécemen egy húzós esés után, hazafelé menet az egyik kölcsönzőben levettek egy lécről ami jó volt az enyémhez és cirka 2 euróért megcsinálták:) úgyhogy nagyon segítőkészek voltak. Egyszer voltunk "diszkóban" marha drága, de hazamentünk, és laposüvegekkel felszerelkezve tértünk vissza, így nagyon jól sikerül az este, rengeteg helyivel és olasszal összehaverkodtunk.
Az olimpiai pályák nagyon jók, de igazából nem tudok kiemelni egyet sem, mindegyikben tetszett valami, a hátsó piros elejét meg sosem a kijelölt úton nyomtuk, hanem az általam siratófalnak elkeresztelt "egyenes vonalban lefelé" technikával, ami marha buckás volt, de jó erőpróba.
Azt hiszem egy fekete volt egész héten lezárva, ami az előbb említett piros előtt kezdődött, de nem hátra, hanem a völgy felé:) remélem a térkép alapján lehet érteni amit írok. Árakról nem tudok mit írni, mert annyi kaját vittünk, hogy utolsó nap láttam először a boltot, akkor is csak kenyeret vettünk:) Naponta egyszer a hüttében (igen egy volt, na jó kettő a tetőn is volt egy talán) megálltunk fél órára pihenni, ott ittunk forralt bort, ha jól emlékszem a négyért fizettem olyan 14-16 eurót. de minden nap más fizetett, úgyhogy nem tudom pontosan.
Összességében én nagyon jól éreztem magam, idén is a skilinessal akartunk menni, csak közbe szóltak, hogy mehetünk másokkal autóval, szintén Franciaországba Val d'allos-ba, úgyhogy idén ez az úticél január 15-től.
Ha kérdés van írjátok.
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.02.15. 12:15
Mondjuk én 2008. decemberben két ünnep között Semmeringen voltam 5 napot, na ahhoz képest volt ez tűrhető, mert ami ott volt..... na az nem volt emberi, ez ahhoz képest semmi nem volt. Ott 40, írd és mondd 40 perc volt a várakozás!!!! Ahhoz képest a hétvégén még csak mérges se lettem.:) De valóban a pálya méretéhez képest sokan voltak.
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.02.15. 12:12
Sziasztok!
Egyetértek az előzőekkel.
Mint lentebb írtam mi a hétvégén voltunk kinn. Sopronban szoktunk aludni, onnan járunk ki. Szombat még úgy ahogy...., de vasárnap nagyon sokan voltak. Szombaton délelőtt a fekete volt lezárva verseny miatt, vasárnap meg egész nap a Mönich-i oldalon az egyik piros, asszem a 2-es..:) vagyis szemből nézve a bal oldali:). Igazából én annyira nem szenvedtem meg, mert a barátnőmet próbáltam tanítani az alapokon való túllépésre, így sokkal kevesebbet csúsztam, mint ideáli esetben, de volt hogy mi is kifogtunk egy 5 percest sort.
De szerintem 10-ig, és 2-től már elég jót lehetett csúszni.
De valóban a fekete a legjobb (bár én nem nevezném azt azért feketének, esetleg piros), az alsó piros (asszem 9-es) viszont a tavalyihoz képest kellemesebb meglepetés volt, hiszen igaz, hogy a nap végére buckásodott, meg néha sokan voltak, de csak kevés jégfolt volt rajta, én kifejezetten élveztem. Azt az elkerülőt nem is értem miért csinálták, szerintem 100-szor veszélyesebb azon a szűk részen menni 10 kezdőnek, mint a felső "meredek" részen...
Mindent egybevetve mi jól éreztük magunkat (hangsúlyozva, hogy ez tényleg csak egy kis csúszkálás volt), az idő tökéletes volt, szikrázó napsütés, azt meg megtanultam, hogy akkor síelj mikor a többiek esznek, te meg csak 2 után menj a hüttébe:)
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.02.10. 12:16
Nem tudja véletlenül valaki milyen idő várható most hétvégén?
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2010.02.09. 12:40
Sziasztok!
Mi hétvégére megyünk a barátnőmmel. Tavaly is voltunk egy hétvégét, de akkor egy nap itt, a másik St. Corona.
Szomorúan hallom, az ellopott hátizsákot.... Pedig én is úgy szoktam, hogy felviszem, aztán tavaly az 5-ös (már ha az megy le a parkolóba) pálya tetejénél a kerítésre tettem. Idén meggondolom. Bár értéket én se szoktam hagyni benne, de akkor is!
Remélem az idő jó lesz.
Egyetértek abban is, hogy a fekete a legjobb a pálya (bár sztem nincs sok köze a feketéhez), de sajna akkor le kell menni azon a borzalmas piroson. Sebaj, legalább gyakoroljuk a buckasít is, az még úgyse megy olyan jól:) Majd jelentkezem, hogy milyen volt:)
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
Topik: Chamrousse
2009.12.22. 07:56
Köszi a beszámolót Szami!
Mi is az arselles apartmanokban fogunk lakni. Igényeim.... Ha azt nézzük, hogy eddig a legnagyobb síterep Semmering volt amin síeltem... :) azt hiszem nekem kielégítő lesz.:) Szerinted az utazási irodától kapott síbérlet érvényes az éjszakai sízésre is?
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
Topik: Chamrousse
2009.12.02. 07:48
Nincs senki aki Tomin és rajtam kívül olvasgatja a fórumot és január 1-én indul Chamrousseba?
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
Topik: Chamrousse
2009.11.24. 09:47
Szia Tomi!
Nekem is úgy rémlik, talán még egy apartmanban is alszunk:)
Amint látod nem túl bőbeszédű ez a topik, nem tudom honnan tudunk meg több infót. Amit a Kriszti átküldött mailt az elég jó dolgokat ír, de a fő kérdés még mindig hogy lesz e hó!!!!???
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
Topik: Chamrousse
2009.11.18. 16:01
Sziasztok!
Mi január 1-én indulunk Chamrousseba.
Igazából a gondom az, hogy olcsósága miatt foglaltuk le már jó korán, és nagyon keveset tudtam eddig összekaparni a helyről. Ilyen kevés magyar jár ide, hogy alig van ebben a topikban hozzászólás? Vagy ennyire rossz hely? Szerintetek lesz január első hetében már jó értsd egész nap síelhető hó?
Válaszokat előre is köszi.
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2009.02.09. 13:13
Sziasztok!
Helyzetjelentés Coronáról!
Hétvégén voltunk négyen, szombat Mönichkirchen, vasárnap Corona. Vasárnap reggel fél kilenctől délután fél kettőig szakadó hóesés, pályák állapota mégis sztem kitűnő, egyik legjobb helyzstem pályák szempontjából, kb összesen 100 ember az egész pályán, nagyon jó volt!
Mönichkirchen sem volt rossz, ott is 0 sor szombaton, bár a mariensee-i részt senkinek nem ajánlom, csak azoknak, akik úgy szeretnek síelni, hogy szenvednek. A fekete még jó is lenne, de az alatta lévő piros botrányos....
Összességében nagyon elégedettek voltunk!
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2009.02.02. 12:53
Sziasztok!
Újra a foronton, mert újra mennénk síelni:)
Szóval.
Olvastuk, hogy most kezdődött ausztriában a síszünet. Szerintetek a két ünnep közötti tömegnél nagyobb lesz, vagy az volt a csúcs. Mert szerintem az még viselhető volt.
Köszi előre is a tájékoztatást.
Ja most mennénk hétvégére.
turbo
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2009.01.05. 11:16
Sziasztok!

Hazaértünk a nagy túráról: dec 27-től január 2-ig voltunk Stuhlecken.
Nekem nagyon tetszett (a tömeg ellenére is). Ha már sokan vannak javaslom a kétcsákányos pályáját, ott délután is jó volt, meg akkor már nekem az is elég volt hosszra.
A sorra meg csak annyit, hogy aki nem leleményes az sorban áll, aki meg igen, az lemegy üresjáratba a parkolóba és ott 0 értsd 00000 sorbanállással felszáll és meg sem áll a négyüléses végéig. én így csináltam és menet közben röhögtem a sok sorban állón:) A fenti új 6 üléses meg gyorsan vitte a népet, szóval az se volt rossz.

Összességében nekem tetszett pedig a legnagyobb csúcsban voltunk, biztos fogok még ide menni!
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2008.12.22. 15:25
köszi
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2008.12.22. 13:35
Sziasztok!

Stuhlecken tényleg kell fénykép a bérlethez?
ÁÁÁÁÁ Már csak 5-t kell aludni!:):):)
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2008.12.17. 12:33
Köszi az infókat!
Mi dec 27-től megyünk január 2-ig. Remélem nem lesz nagy tömeg. bár az én tempómmal sokszor nem kell még sorba álljak:)

Nincs valaki a fórumon esetleg aki ebben az időszakban lesz kint?:)
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
15 éve tag
2008.12.17. 09:58
Szia Eperke!

Az étteremben árakat tudnál írni?
Inkább az italárak érdekelnének.
Köszi előre is.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.