Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Meedea által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (60)Időben csökkenő Időben csökkenő
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2014.02.13. 10:30
Sziasztok!

Milyen időre, kondíciókra lehet számítani március végén, április elején a gleccseren...úgy általánosan mik a tapasztalatok?
Illetve mi a véleményetek a Panorama hotelről?
Előre is köszi :)

Üdv, Meedea
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
Topik: Csorba-tó
2014.01.02. 06:13
Szép jó reggelt mindenkinek!
Most indulunk Szlovákiába...remélem hóhiány miatt kell hamarabb hazajönnünk.

B.U.É.K minden kedves síelőnek!
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2013.12.01. 20:50
Szuper jó első csúszás sikeredett a mai napra. Eredetileg nem is akartunk menni, mivel ma nyitott a pálya, illetve december 1 Románia nemzeti ünnepe és gondoltuk, biztos tömegnyomor lesz... viszont 11 óra magasságában mikor megláttam, hogy alig van 10 ember a pályán, kaptuk magunkat és útra fel.
Mindössze 2 órát síeltünk, de azt aktívan :)
Néhány kép, kedvcsinálónak:
https://sielok.hu/fotoalbum/cavnic-2013-12-01/galeria/
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2013.11.28. 07:28
Ezerrel hóágyúzzák az alsó szakaszt - Roata 1 :))) a hőmérséklet is megfelelő, egy kevés természetes hó is besegített és a napokban még várható egy két kisebb havazás, úgyhogy nagyon remélem, hogy jövő hét végén már csúszhatunk.
Szép hétvégét mindenkinek!
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2013.02.19. 21:58
Szlovákiai utunk utolsó állomása Tátralomnic volt,itt is 2 napot síeltünk.

Ez volt a legkellemesebb és legszervezettebb síterep.
A két új felvonó nagyon jó,a 6-os narancs buborékosnál mindkét nap elég sokat kellett várni,átlagosan 10 percet..a 8-as kéknél max 1-2 percet,viszont rövid a hozzá tartozó pálya.
Kedden csak a lenti illetve a 3-as 4-es pályák üzemeltek,fent zárva volt a nagy szél miatt,repkedtek a mínuszok is rendesen,a pályák egész jók voltak,csak délutánra jegesedett ki egy egy hely. Pénteken már melegünk volt,0,-2 fok amihez egyre sűrűsödő köd csatlakozott,főleg 12 után. Minden pálya nyitva volt,a fenti fekete is..a fiúk gondolkodtak,hogy menjenek-e fel,de az a kis 2 személyes lélekvesztő felvonó nem épp bizalomkeltő :)úgyhogy maradtak.
Az 5-ös pálya jó piros,van egy egy feketébe hajló része is..itt igazán érezheti az ember hogy síel. Feljutni legjobb a kabinossal..ha csak a középállomástól akartunk csatlakozni rengeteget kellett várni,ezért inkább lentről felig ajánlom mindenkinek.
Az alsó pályák nagyon lazák,rengeteg a tanuló kicsitől nagyig,viszont nem nagyon zavarták egyikünket sem.

Nagyon szerettük az Apres Ski Bart,kedvesek voltak a pultosok és a hangulat is jó volt úgy bent mint kint.

Konklúzió:a három síterep közül melyeken jártunk ez tetszett a leginkább..jó a parkoló-ki van vetítve a szabad helyek száma,a hütte és a pályákon is megtalálja mindenki a neki megfelelőt.

Balesetmentes,szép időt mindenkinek!
Üdv, Meedea
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2013.02.19. 20:23
Szia Juhééé,
Hétfőn kb 10-10.15 magasságában lehetett,mert még vagy 40 percet vett igénybe míg összecuccoltunk,vártuk a buszt,plusz amíg felértünk a pályához.
11 óra után vettük meg a jegyeket,melyek déltől voltak aktívak.
Ti is sorstársak voltatok aznap?
Üdv, Meedea
Előzmény: (Juhééé 155431)
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2013.02.19. 14:16
Sziasztok!
Chopokra szerencsére csak egyetlen napot fecséreltünk el,mondom ezt azért,mert az égész nap egy nagy kalap .... volt.
Lehet hogy csak rosszkor voltunk ott,de mindez már nem sokat segít rajtunk.

Lényeg,hogy ilyet még nem tapasztaltam sehol...már a legalsó parkoló előtt hatalmas dugó fogadott..mi is megálltunk majd pár perc után elindultunk felfedezni a dugó okát..melyet egy nem épp kedves úriember közölt velünk,miszerint odafent minden parkoló megtelt és menjünk ahova akarunk,mert itt ma nem fogunk síelni..na öcsém ezt kapd el ne a náthát :P Nagyjából 3 km-es sor alakult ki,majd mindenkit szépen visszafordított a pasas.
Végül az út szélén egy kisebb beugrónál leparkoltunk,szedtük a lomjainkat és gondoltuk megvárunk egy buszt...ami jött is,de olyan töminyomi volt rajta,hogy alig volt levegő és persze fizetni is kellett 3 euró/fő.

Megérkezve a kasszához szintén hatalmas sok fogadott,akárcsak a felvonóknál...kerek 22 percet álltunk sorban és ez minden felvonóra érvényes volt-kisebb nagyobb várakozási idővel (10 perc volt a minimum).
És a jéghegy csúcsa még csak ez után következett...a pályarendszer 80%-a olyan buckás volt,hogy igazi nyaktörő mutatvány volt lejutni rajta..kivéve a kék pályákat melyekre jobb híján mi is sanyarodtunk.
Amit még nem értettem,hogy miért nem ratrakolták újra a nagyon buckás részeket...vagy ez csak a kulturált helyeken szokás?

Amúgy a berendezések legtöbbje modern és/vagy jól karban tartott és valószínűleg a pályák is jobbak szoktak lenni,de az tuti, hogy mi nagyon kifogtuk...ezért biztos,hogy a közeljövőben megmaradunk a jól bevált és ismert Ausztria mellett....viszont nagyon olcsó volt,egy hét - szállás,étel,ital,út, síbérlet és minden egyéb apró költséggel cakk pakk 720 euró volt.
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
Topik: Csorba-tó
2013.02.19. 12:14
Végre itthon..nem gondoltam volna hogy valaha is ilyet fogok mondani síeléssel kapcsolatban,de Szlovákiára sajnos nem tudok túl sok jót mondani...3 napja jöttünk haza az egy hetes útról.

Február 9-én dél körül érkeztünk-már jó kis havazás közepette-ami még 2 teljes napon keresztül folytatódott -15, -19 fok közötti értékekkel :)
Kíváncsian vártuk az új élményeket..első nap-febr. 10 vasárnap-már a lenti parkolóban felszökött az agyvizem, hogy a paszulyba lehetséges,hogy 9-kor nincs hely csak a lenti parkolóban 6 euróért...viszont a szlovák autósok felmehetnek?! Felérve persze tonna szám volt a szabad hely.

A következő menetet a kasszás csajjal vívtam..nem tudott angolul,úgyhogy még infót se tudott adni :(
Illetve a legtöbb infó csak szlovákul van kiírva..miért nem használnak valami emberi nyelvet is..felfoghatatlan?!
Na de végre valahára a pályán voltunk. Az idő nem volt túl kellemes,-13 fok,havazás és erősödő szél. A hosszú 4 üléses egész jó időt fut,bár a felső részen nagyon jól esett volna a buborék. Az alatta levő pálya egész jó állapotban volt a folyamatos havazás ellenére ezért leginkább ezt a pályát használtuk - jó hosszú,kb 3500 m,a fenti része jó széles viszont a szél miatt kicsit kérgesebb a hó, az erdős rész kellemes,védett,igaz keskenyebb.
Megálltunk egy ebédszünetre a pálya aljánál lévő étteremben-ez tetszett,igaz a kolbászt el kellett mutogatnom, hogy a fiúka megértse,de már kezdtem megszokni a tényt,hogy hiába beszélek angolul,mutogatással többre jutok.
Délutánra annyira felerősödött a szél,hogy 3 óra magasságában visszavonulót fújtunk.
Legközelebb szerdán jöttünk ismét ide,akkor a délelőtti rossz idő elmúltával csodás,tiszta égboltban gyönyörködhettünk. Kipróbáltuk az egész pályarendszert, minden okés volt.A furkotkához tartozó pálya szeles időben valamivel védettebb mint a solisko. A kék pályarészeken-azt hiszem a 6-os volt-viszont rendesen botoztunk :)

Összegezve: ez egy jó kis síterep,nem nagy,de élvezhető ha a külső problémákat nem számoljuk bele.

Kipróbáltuk Tátralomnic és Chopok Jasná pályáit is..beszámoló az aktuális topicban.
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.12.30. 09:28
Suior-on is jo ho van :) 40 cm
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.12.04. 20:11
Otthon édes otthon,de a szívem máris visszahúz..a havas csúcsok,az erdő friss illata,a hangok és a szabadság mámorító érzése..mintha nem is létezne más csak a síléc és én-ilyen volt nekem a szezon első gyönyörű síhétvégéje Kaprunban.

Péntek délelőtt kicsit lustán vonszoltuk magunkat a felvonóhoz,az idő nem sok jót ígért,a parkoló szinte üres volt,várakozás nélkül jutottunk fel az Alpincenterig. A szitu nem sokat változott a lenti körülményekhez képest,ködös,felhős és még a hó is szitált. Igazi csajokhoz híven a fiúkat elküldtük egy próbakörre :) mit mondjak,nem voltak elragadtatva,akárcsak mi a későbbi beszámolójuktól. Egy kört lekínoztunk mi is aztán inkább visszavonultunk.

Szombat reggel már a parkolóban hatalmas töminyomi fogadott. Akkor nagyon örültünk,hogy nem kell a léceket az alsó parkolóból cipelni...az első kapruni síeléskor megtanultuk a leckét,első nap szépen felvisszük a léceket,majd kibérelünk egy nagy szekrényt s utolsó nap pedig lehozzuk őket:)
Néhány perces várakozás után már fenn is voltunk-ragyogó napsütés és -12 fok vár ránk,de bánta a fene,hisz tél van vagy mi a szösz. Egy gyors bemelegítés után az 1-es pályával indítottunk. Mit mondjak,maga volt a mennyország, szépen kezelt, kellemes, a napsütés csak fokozta örömömet.
Amíg meg nem tettem az első kört,nem is tudtam igazán mennyire hiányzott már a síelés..
Csak róttam a köröket mikor egyedül, mikor a többiekkel; fantasztikus volt,mígnem egy "tudok síelni csak nem tudok megállni" legény szépen el nem vitt hátulról..úgy elvágódtam ahogy az elő van írva..azt hiszem a visításomat sokan hallották :) szerencsére nagy bajom nem esett,felálltam és még mentem tovább körökön keresztül,viszont másnapra piszkosul fájt a bokám amelyikre ráestem,úgyhogy a vasárnapot már ki kellett hagynom :(
Cserébe viszont ellátogattunk Salzburgba,mindenkinek ajánlom,a karácsonyi hangulat mindannyiunkat felvidított. Egy kis window shopping,bajor kolbász,forralt bor és már el is telt a hétvége.

A haza úton az időjárás színes palettája várt ránk, Bécs előtt hatalmas havazással és torlódással,csúszkáló kamionokkal,balesetekkel,de hála Istennek megúsztuk egy kis kerülővel.
Már alig várom,hogy idehaza is leessen az első síelésre alkalmas hó,addig is az elmúlt hétvégére gondolok,na meg várom a februárt,amikor újra útnak indulunk.

Csodálatos szezont kívánok mindenkinek!
Pussz Tüncike
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.11.29. 06:28
Most indulunk :))) yepeyeee.
Szép hétvégét mindenkinek!
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.11.22. 15:28
http://t7.hu/04h7-decemberi-sieles
Nagyon jó ajánlat, gratula :)
Előzmény: (Stani 144072)
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.11.22. 15:24
:))) köszönöm a tippet,szuperül hangzik,a hajókázás pedig nagy favoritom, nyári kirándulások alkalmával mindig beiktatunk egy két hajós napot.

Te,mint bennfentes biztos tudod,hogy ebben az időszakban rendezik a romanian ski days-t,mivel mi szatmárnémetiek vagyunk (Románia) nagyobb társasággal utazunk kedvezményes áron...ha már másban nem vesszük hasznát szép hazánknak, legalább ennyiben profitáljunk :P

De lesz még az idei szezonra sielés..Rauris..ott nem tudsz valami jó kis tippet :DD
Na jó,ne legyek telhetetlen,köszönöm még egyszer a Zelli tippet.

Szia :)
Előzmény: (Stani 144072)
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.11.21. 17:29
Köszi Stani :) akkor még van esély a Schmittenre is..december 3-ig leszünk ott.
Kaprun a fő úticél, viszont ha rossz idő van és nincs más pályarendszer nyitva akkor fuccs a csúszásnak..
Mához egy hétre indulunk :))) már alig várom.

Szép estét mindenkinek.
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.11.18. 09:25
Halihó,
:(ahogy elnézem,10 nap múlva nem lesz nyitva a Schmittenhöhe..
Mit gondoltok ott lakók?
Már csak abban reménykedek hogy jó idő lesz a gleccseren.
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.11.05. 07:46
Már csak 3 hét és megyünk :) már olyan vagyok mint egy kisgyerek aki a karácsonyt várja :P

Stani,ismét alkottál..

Minden kedves síelőnek jó csúszást és balesetmentes szezont :*
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.10.28. 09:33
Yepeyeee, nincs is szebb a havas tájnál :-) naponta többször belépek csak hogy megcsodáljam.
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.10.25. 22:24
Hűűha,de gyorsak voltatok :)
köszönöm a válaszokat,valami hasonlóban reménykedtem jómagam is - amúgy nem ragaszkodok én annyira a gleccserhez,nekem már egy kicsit sok is a fehérségből,inkább az erdős részeket szeretem,viszont nagy társasággal megyünk és a pasik...na őket csak a köd fogja lekergetni a csúcsról :)
De jó lesz az,találtunk egy nagyon pöpec házikót Bruckban,úgyhogy feltankolunk majd rendesen és...utánunk a vízözön :P
Előzmény: (Stani 141776)
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.10.25. 16:20
Úúú de nagyon esz most a fene hogy nem mentünk..de elnapoltuk november végére-december elejére.

Stani, gyönyörűek a képek amiket a besízéskor készítettél,inkább fotózással kellene foglalkoznod :)))

Kérdés..tudna-e valaki arra vonatkozóan információval szolgálni,hogy mire lehet számítani november végén-december elején a gleccseren? Mármint úgy általában milyen, repkednek a kemény mínuszok? Márciusban már jártun odafenn,akkor kaptunk mindenfélét. Kerestem az oldalon időjárási archívumot de inkább csak hójelentést találtam.

Előre is köszönöm.
Meedea
60 élménybeszámolót írt
60
12 éve tag
2012.08.03. 16:41
Sziasztok! Ez az a siterep amit már nagyon ismerek:)és szeretek is.Nem a profi sielők paradicsoma de egy jó kis csúszásnak pont megfelel. Szatmárnémetiben lakunk és férjemmel közösen hamar felkerekedünk..nincs túl messze,kb 1 óra 40 perc,Felsőbányáig (Baia Sprie) jól lehet haladni, onnan már kellemetlenebb(alacsony autóknak nem ajánlatos). A parkoló általában hamar megtelik, viszont az idei szezonra igérnek egy újabbat igaz kicsit messzebb a felvonótól. A Szatmárnémeti-Nagybánya útvonalat is felújitják, úgyhogy jó lesz az.
A pályarendszer nagyon kellemes, jól sielhető. A tárcsás felvonó elég hosszú és fárasztó, a Teleski Roata 1 helyenként majdnem felemel,a Teleski Roata 2 pedig néhol annyira lent húz, hogy igazán kell tartani. Felérve két irányba lehet indulni, jobbra egy kellemes piros van, mig balra a Roata2 elnevezésű kék pálya felső része széles és lankás,igazán jó kezdő sielőknek, majd egy rövid átmenettel-jobb oldalra ,a két felvonó között-lehet folytatni a kék pályán való haladást..ez a része már kicsit szűkebb és a végén belekapcsolódik az alsó piros pálya aljába ami azért meredekebb. A Roata 1-alsó piros pálya már gyorsabb, ezt a részt hóágyúzzák és itt vannak a legtöbben, ezért nap végére eléggé megfakul. A fekete pályákat még nem próbáltam,annyira jó még nem vagyok :) de alakul a dolog. Jó csúszást mindenkinek!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.