Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tothlevente által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (375)Időben csökkenő Időben csökkenő
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2011.11.16. 22:27
Kedves Dávid!

A Te munkádat teljességgel elismerem, gyermeteg hibái nem tőled függnek. Bár mindenki ilyen lelkes lenne a klubban és bár mindenki megtenné mindazt, amihez még csak szeretne érteni (üzletpolitikára gondoltam), de érdekli.
Mint írtam, a klub a sielhető hóért a jelenlegi eszközökkel mindent megtesz, de az infrastruktúra romlása miatt ez egyre kevesebb sielőt vonz. Másrészt új dolgokba kell vágni. Pályázni kell, akár külföldön is, befektetőket keresni. Erre gondoltam az imént.
Csak remélni tudom, hogy lelkes emberek tartják a lelket Bánkútban, amíg az nem talál egy pénzeszsákot.
Adja az Isten, hogy így legyen.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2011.11.15. 14:56
Kedves Hogwash!

Teljesen egyetértek azzal, hogy 20cm hóból nem lesz sípálya. Nem is az elmúlt néhány év hószegény telére gondoltam, hanem a rendesen havas telekre.
Máskülönben úgy gondolom, hogy a 20cm-ből is kihozták, amit tudnak. Az igaz, hogy Bánkút lassan reagál. Nem ratrakozott pályára viszont én sohasem megyek rá Bánkúton, pont azért, hogy legyen mit megtaposni 1-2 nap csúszással. :)
Előzmény: (Hogwash 124055)
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2011.11.15. 08:06
Kedves Síbarátaim!

Örülök a sok hozzászólásnak, de néhány dolgot tegyünk rendbe.

Először is Bükki Nemzeti Park:
Mindig erre hivatkoznak, de ők nem akadály. Vezető szintű barátaim vannak az Igazgatóságban, nem ők az akadály. Más országokban is működnek síterepek nemzeti parkokban. Nagyok sokban.

Karszt: A sátoraljaújhelyi sípálya víztározója is karsztos területen van - nézzétek meg az ezzel kapcsolatos tanulmányokat a honlapon - mégis megoldották, hogy a víz megmaradjon.

Veszélyezteti Miskolc ivóvízét:
Gondolom, ezt csak úgy írta, aki írta, mert badarság. Először is, az olvadék vizet vissza lehet "forgatni" a víztározóba, azaz megfogni és újra hasznosítani. Az ezzel kapcsolatos tanulmány az Eplényi Síaréna tanulmányában olvasható. Ehhez persze a víztározót a pályáktól lentebb kell kialakítanil.

Pénz: Bánkútnak nincs bevétele. Ez így igaz, de ezzel a hozzáállással nem is lesz. Vagy úgy gondoljátok, hogy Eplénynek, Mátraszentistvánnak, Sátoraljaújhelynek a beruházások előtt volt? NEM. Volt egy csapat, aki bátor volt, volt egy álma és megkereste hozzá a forrásokat. PÁLYÁZTAK!!!
Na ez az, amire a jelenlegi síklub alkalmatlan. Mert senki nem érzi magáénak 100%-osan. Nem onnan élnek meg. Ha vállalkozói szinten üzemeltetnék, másképp állnának a dolgokhoz. Ragaszkodnak hozzá, mint a kutya a lerágott csonthoz, de nem lépnek abba az irányba, amely lehetővé tenné a hosszú szezont. Ehhez pedig hóágyúk kellenek. Ez jelenti a fejlesztést kedves Dávid, nem pedig a wifi és az álkamera, ami néha működik.

Letúrják a havat: Nem igaz, aki ezt írta nem sűrűn járt Bánkúton. A Síklub egyben jó: a meglévő feltételek mellett mindent megtesznek a jó hóért. Mindig kezelve vannak a pályák. Csak ahogy írtam, ez kevés a hosszú szezonhoz és a bevételek növeléséhez.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2011.11.13. 23:59
Ja, a webkamera pedig hol megy, hol nem. Olyan ez, mint a mesében.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2011.11.13. 23:57
Kedves Dávid!

Túl régóta járok Bánkútra ahhoz, hogy hasra essek egy web-kamera fejlesztés révén. A Bánkúti Síklub versenyszakosztálya előtt azonban igenis meg kell emelnem a kalapom, mert nagyon szép eredményeket érnek el. Igaz, nem ott készülnek fel. Épp ezért.
Én azonban tömegsport és hobbi szemszögéből nézem a dolgot. És azt látom, hogy nagyon szépen halad Eplény, Mátraszentistván és Sátoraljaújhely is. Van, ahol a semmiből hoztak létre csodás dolgokat, és van, ahol egy lepusztult infrastruktúrát poroltak le, és fejlesztettek a csúcsra (Saújhely). Bánkútról azonban síri csend van.
Valóban volt két nem mindennapi rendezvény. És ennyi a szezonon kívüli teljes hírblokk. Ajánlom, nézzél szét más topikokban is, hogy máshol hogy megy a kommunikáció. Igaz, van miről beszélni.
Bárcsak feltámadna Bánkút! De egyre inkább hiú ábrándnak tűnik.
Egy síelő, aki 5cm hó esetén is fent van a Bükk tetején. Mert szép!!!
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2011.11.13. 17:12
Kedves Zoli!

Nem mindenki budapesti. Nekem Bánkút csak 20km. Szlovákia egy kicsit messzebb van. De mégis inkább autózom. Jobb szeretem az eldugott csendes romantikus helyeket, mint pl. Jezersko. (Bachledova másik oldala) Sorakozni nem szeretek. Ez egy igazi kis fagerendás falu, ahol magánszállások vannak, egy bolt és egy kocsma. Ennyi. A kocsmában jól főznek és a sör is finom. A pályarendszer pedig az egyik legmodernebb. Alig ismerik. Ez a jó benne.
Előzmény: (TZoli 123863)
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2011.11.13. 11:14
Kedves Csabeszka!

Sajna Bánkutat leírhatod. Magyarország legjobb sípályája sajna a múlté. Mindenütt zajlanak a fejlesztések, sokat fogsz hallani Saújhelyről is az idén, de itt Bánkúton megállt az élet. Sőt, az idő vas foga visszafelé forgatja. Korhad, romlik az állapota mindennek. Ma már érdemesebb egy kicsit többet autózni és a Szlovák testvéreknél csússzani, mert még a legkisebb falusi pálya is hóágyús. És ma már sor sincs, annyi sok sípálya van.
Én, aki Bánkúton nőttem fel, szomorúan írom e sorokat, de ez az igazság. Senki nem is próbálkozik a pályázatokkal, a fejlesztésekkel, ezért nincs kommunikáció sem. Lassú enyészet az egész.
Előzmény: (csabeszka 123846)
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Kosutka
2011.03.08. 16:34
Milyennek a hóviszonyok?
Előzmény: (Cet 114058)
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2011.02.14. 23:28
Kész van-e már a tárcsás felvonó?
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2010.12.05. 15:06
Jó lenne a honlapról az aktualitásoknál nem csak az üzemről, hanem a közeli tervekről előre értesülni. Ki a csuda tudta, hogy nyitnak 5-én, mert semmi nem volt róla olvasható!!!
MARKETING!!!
Avagy éljen SÚR???
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2010.12.04. 15:31
Kedves Bánkút!

Még Súr is nyitva van!

Éljen SÚR!!! Ott legalább lelkes amatőrök vannak.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2010.12.03. 09:56
Kedves Sícentrum!


Alakul a honlap, ez remek. De 1 hete nem frissül a hójelentés, pedig biztos, hogy eset.
Senki nem akar a síklubnál sielőket fogadni? Bánkút megpróbál egyáltalán talpon maradni és kihasználni a természestes havat, még ha nem is sok? Bár szerintem kb 20 cm lehet. Vagy inkább várjunk holleanyóra, aki az elmúlt szezonban sem volt igazán bőkezű és addig is menjünk máshová síelni?
Miért nem próbálják meg ezt a természet adta havat kihasználni?
Miért 1-2 havi és még régebbi hírek vannak a hírcentrumban?
Még csak utalás sincs arra, hogy havazott volnak?
Jár egyáltalán valaki Bánkúton a síklubtól, vagy csak klubtag?
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2010.03.16. 20:51
Sziasztok!

A március 12-15-ei hosszú hétvégét a Bachledova-Jezersko síközpontban töltöttük. Bachledova a kezdők számára ideális és népszerű. Szinte csak magyar hangot lehetett hallani. Azonban sokkal kevesebben ismerik a hegy túloldalán lévő Jezersko síközpontot. A két síközpont össze van kötve 3 illetve 4 üléses felvonóval. Mégis a túloldalon alig lehetett sielőket látni, holott a pályák változatosabbak és a terület is hóbiztosabb.
Mivel kevésbé ismert, ezért engedjétek meg, hogy röviden bemutassam.
Jezersko Bachledova felöl csak ülőszékes felvonóval közelíthető meg, lévén, hogy a hegy túloldalán van. Autóval ezért Spisska Bela, Relov az útvonal.
Jezersko egy kis goral (lengyel népcsoport) falu, ahol mindössze pár százan laknak, vagy még annyian se. Minden ház farönkház, ami egy ódon hangulatot kölcsönöz a településnek. Az abszolút csend és nyugalom miatt családosoknak, pihenni vágyóknak ideális, szórakozási lehetőségeket itt nem találni. Az apres ski-t az egyetlen szlovák kocsma jelenti.
A szálláslehetőség a kevés ház miatt erősen korlátozott, de akinek sikerül, az nem fogja megbánni.
A síközpont legújabb fejlesztése a 4 üléses felvonó, amely összeköti Jezersko-t Bachledovával.
Jezerskoban a kék pályáktól a feketéig mindent meg lehet találni. A pályák átlagosan 700 és 1400 méter hosszúak a meredekségtől függően. Mindegyik pályát tudják hóágyúzni. A legmodernebb hóágyúkkal és pályakarbantartó-gépekkel találkoztam, amelyeket Ausztriában is látni lehet.
A síközpont fekvése ideális, hiszen a lejtői keleti fekvésűek, így a délutáni napsütés sem olvasztja meg a hófelszínt. Gyönyörű a táj!!! Minden pálya fenyőerdőben van. A csúcsről a Magas-Tátra panorámája fantasztikus.
Mivel nagyon kevesen ismerik, a sorbanállás teljesen ismeretlen fogalom Jezerskoban. Szombaton is és vasárnap is 30-40%-os kihasználtsággal ment az ülőszékes, a húzóliftek még ennyire sem voltak kihasználva. Mégis működött minden!!
Az egyetlen hátrány azonban a megközelítése. Jezersko központjáig az út aránylag jól járható, onnan azonban az utolsó 1 km a sípályáig már csak egy nyomvonalon, lévén hogy szűk a völgy. Annyira keskeny az út ezen része, hogy még a hóeke sem tud végig menni a falun. Így csak és kizárólag hólánccal és bátor vezetési stílussal lehet a síközpontig autózni, ahol egyébként parkoló van. Igaz, szinte teljesen üres. A kevésbé bátrak még hólánccal is képesek elakadni.
Mindent egybevetve gyönyörű 4 napot töltöttünk itt a csalágunkkal. Gyermekeink (4 és 8 évesek) el voltak ragadtatva a táj szépségétől.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2010.02.09. 15:39
Kedves Üzemeltetők!

Annyi mindent olvasni ezen a topikon pl a felemelt árakról is. Valaki tisztába tené a dolgot, hogy mi mennyibe kerül, gyerekeknek kell-e fizetni és mi az, ami sielhető? Tényleg külön kell fizetni az ülőszékesért? És ha igen, akkor mennyit?

Nagyon jó lenne ez az információ, mert az olvasottak alapján a weblap sem friss.

Köszönöm.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
Topik: Bánkút
2010.01.30. 17:09
Bánkút nyitva, nagyszerű hóviszonyok!!!!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.