Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

maximus* által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (95)Időben csökkenő Időben csökkenő
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2011.11.08. 21:00
Sziasztok!

Hozzájuthatnék egy alig használt 2008-as Nordica Dobermann Aggressor 130-as cipőhöz igen kedvező áron. Dobozán UK 8 van, a tulajdonos szerint 42-43. Azt mondja azért adja el, mert ugyan a próbálásnál jó volt, azonban pár nap síelés után nem fogta rendesen a lábát, nem számított a cipő tágulására. Az én lábam MP 280-as (100 széles). Vékony lábam van, ezért szerintem a szűk felépítéssel nem lenne gond, egyedül a cipő hossza jelenthet problémát. A napokban fogok próbálni boltban hasonló kaliberű cipőket, UK 8-asat és 9-eset is. A kérdésem az lenne, hogy tágulhat-e egy ilyen cipő max 10 sínap alatt annyit, hogy az ne fogja rendesen a lábat (vagy a tulaj a vásárlásnál nem volt elég körültekintő)? A mostani cipőm MP 27-27,5 ; épp hogy hozzáér egy leheletnyit a lábujjam a bélés orrához (puhasága miatt cserélném le). A sokféle táblázatból sikerült kiszűrnöm, hogy a UK 8-as nagyjából 27-esnek felel meg, tehát akkora probléma csak nem lehet, plusz a tulaj szerint tágult valamennyit a cipő. Ha mégis kényelmetlen a cipő orránál, bélés lábra alakításával és külső héj tágításával elképzelhető, hogy jó lesz? Esetleg van valakinek tapasztalata hasonló téren?

(2008-as Head WC iGS RD lécem van)


Megannyi ostoba kérdés, tudom, egyszerűbb lenne próbálni :)
Egy apró kis információért is hálás lennék, előre is köszönöm.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.12.10. 19:02
Ma megnéztük az Ainecket. A nagy hó és a hóvihar miatt St. Margarethenbe mentünk. Lényegesen jobb idő volt már délelőtt is, mint OT-ben vagy Mauterndorfban (9:30-kor még azt írta ki OT, hogy a szél miatt egy felvonó sem indul és jelzik, ha változik a helyzet). Dél körül elkezdett szakadozni a felhőzet, és délután kisütött a nap. A fenti felvonók nem mentek a szél miatt. Egész nap -7 körül volt a hőmérséklet, délutánra beindították az összes hóágyút.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.12.09. 20:53
Hát igazából csodát nem várunk, mert az egész környékre nagyjából egyforma időjárást mondanak. Itt arról van szó, hogy azért az egy-két óra napsütésért hova menjünk. Most este visszanéztem a mai webcam archívumot, és arra jutottunk, hogy holnap átnézünk Katschbergre. Tudniillik OT-ben mindig alacsonyan vannak a felhők, és megülnek a katlanban, míg a webkamerák szerint Katschin ilyesmi nincs, és ma is volt 2-3 óra napsütés, míg OT-ben megállás nélkül szakadt a hó szabályosan.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.12.09. 18:40
Na megérkezett a hó. Nagyjából 30-40 centi esett idáig. A Hochalmbahn teteje volt a legmagasabb pont, ameddig fel lehetett menni. Egész nap -10 -12 fok, szakadó hóesés. A síelők nagy része freerider volt, plusz sokan átcsaptak alkalmi freeriderbe. Látni azért nagyjából lehetett, ezért nagyon élveztük az egész napot, délután négykor mentünk fel az utolsó felvonóval.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.12.08. 21:49
Sziasztok!

Itt vagyunk Obertauernben (Tweng) szombatig, de az előrejelzés szerint nem lesz túl jó idő. Direkt Lungo síbérletet vettünk, hogy ha minden kötél szakad, akkor át tudjunk máshova is menni. Van rá esély, hogy ha Obertauern felhőkben úszik akkor Katschbergen süt a nap? A pályák milyenek? Megéri egy napot itt tölteni OT helyett? Nagyjából mennyi idő átérni Twengből (vagy Mauterndorfból)? Köszi a segítséget :)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.12.08. 21:37
Hó sajnos magától nem terem. Felhők és szél szokta kísérni, ezekkel van bajom :D Ha csak holnap esne, nem lenne semmi gond. A baj azzal van, hogy a holnapi csak a bemelegítés lesz, péntek és szombat lesz az igazi havazós nap a jelentések szerint; mi pedig szombatig maradunk. Aki jövőhéten megy, biztos jól fog járni, kapnak egy kis frissítést a pályák. Mi meg addig is szűzhavazunk a kijejölt pályákon :)
Előzmény: (Koty 97191)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.12.08. 20:51
Ma tovább olvadt a hó, egy-két kisebb domboldalról el is tűnt a hó. Néhány pályán ismét előbújtak földes-kavicsos foltok. Átcsúszók kivétel nélkül kövesek lettek a nap folyamán, néhol ki kellett menni a szűzhavas részre, hogy ne menjen szét a léc. A nagyobb pályák egész jó állapotban maradtak, nagyjából délután 3-tól ismét lehűlt a levegő, és szépen kitisztult az idő. A Zehnerkarbahn környékén egész nap fagyott, sokan jöttek át emiatt erre a részre. Holnaptól megint romlik az idő és jön a hó.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.12.07. 20:56
A mai nap szintén egész jól indult. Már reggel 1 fok volt a völgyben, ezért a délelőtti napsütés szép kis károkat okozott a pályákon. A Zentralbahn környékén lévő pályákon rendesen kibújt a föld a hó alól. Ezek délre már használhatatlanok voltak. (persze akadtak elszántak, akik a földes-kavicsos pályát kihívásként kezelték, és kényszert éreztek rá, hogy lejöjjenek rajta. Legalább mi jót mulattunk a felvonóról :)
Déltől kettőig már megint beültek a felhők, és a pályák is kásásak voltak. Aztán durván fél háromtól megint elő-elő bújt a Nap, így újra lehetett síelni. A levegő hűlésével javultak a pályák.
Volt olyan pálya, ahol szinte egész nap nem volt napsütés, míg máshol pedig szinte végig. Bosszankodtunk is, hogy a jó pályák mind felhőben ültek, vagy pedig olvadtak nagyon. Olyanok voltunk mint a napraforgók, mindig arra mentünk, ahol épp kevesebb felhő volt. (Persze amikor kinéztük épp jó volt az a rész, de mire fölértünk a felvonóval már megint felhőben úszott az a rész.) Jelentősen csökkent a hó mennyisége mind völgyben mind a hegyen. Csütörtöktől hatalmas havazás fog kezdődni, a bergfex.at szerint vasárnapig 130 centi fog hullni. Ismerve a bergfexet ennek csak a töredéke fog leesni, de ha már csak a fele meglesz, az sem gyenge. Sajnos mi ennek nem igazán örülünk, még az is lehet, hogy kölcsönzök egy freeride lécet, ha tényleg ennyi friss hó fog esni. Holnapra még jó időt mond, bár a mai után már nem hiszünk semminek.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.12.07. 20:37
Kinek mi a nyugis? Nekem halál nyugis enyhén rogyasztott lábakkal végigsuhanni kanyar nélkül egy kék pályán. Míg nekem ez nyugis, másnak lehet hogy majd kiugrik a szíve az izgalomtól.
Igen nehéz fórumon keresztül tanácsot adni, ezért a szakértők dolgát könnyíted meg, ha pontosabb leírást adsz a sítudásodról, céljaidról, elvárásaidról. Ha te minél többet írsz, annál jobban tudnak téged segíteni tanácsokkal.

(Aztán az is lehet, hogy én nem tudom definiálni a középhaladó kifejezést, mivel hogy önmagunk véleménye a saját tudásunkról ritkán esik egybe a külső szemlélők véleményével.)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.12.06. 20:42
Sziasztok!

Ma volt az első napom a Head WC iGS RD-n. Sajnos nem volt túl jó idő, beültek a felhők a katlanba Obertauernben, ezért sokszor a pálya meredekségét sem lehetett érzékelni. Szerencsémre zárás előtt másfél órával kisütött a nap, így még maradt egy kis időm meghajtani a lécet. Tudom, hogy egy nap alatt nem igazán gyűlik össze megfelelő mennyiségű tapasztalat a léccel kapcsolatban, azonban úgy érzem, hogy ha kevés is, akkor is meg kell osztanom veletek. :) Szóval ez egy versenyléc. Egy szóban így lehetne kifejezni legjobban. Bizonyos sebesség alatt használhatatlan, de ez nem igazán jelentett különösebb problémát. Kék pályán nincs értelme kanyarogni vele, mert lehetetlen. Délelőtt estem is vele egyet, mert úgy gondoltam, hogy én itt bizony befordítom elég keményen. A léc viszont nem akart engedelmeskedni. Na felkászálódtam, megengedtem, hadd szaladjon, és utána mint a kezes bárány. Vagy inkább egy szelídített oroszlán... A társaságból panaszkodtak néha, hogy milyen rossz volt ez a jeges rész. Én visszakérdeztem, hogy hol?? Mert hogy ennek a lécnek tök mindegy, hogy jegesre fagyott részen vagy pedig friss ratraknyomon síelsz. A túrt havat már annyira nem kedveli, keresgéltem is néha a megfelelő nyomvonalat. A 23,6-os rádiusz egyáltalán nem volt kellemetlen, sőt. Hihetetlen tartása van a lécnek. Ennek ellenére nem szenvedtem a léc keménységével, holott 56 kg vagyok. Persze tudom, hogy másképp viselkedne egy 80 kilós felnőtt alatt, de alattam is remek volt. Ez a léc igazi kihívás lesz a jövőre nézve, még bőven az ismerkedés szakaszában vagyok vele. Mondhatni szerelem első siklásra. :)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.12.06. 19:10
Sziasztok!

Tegnap érkeztünk meg Obertauernbe, pontosabban Twengbe. Ma síeltünk 10-től zárásig. Reggel csak pár felhő volt az égen, egészen jól indult a nap. Aztán 11 felé befújta a szél a felhőket a katlanba. A folyamatosan fújó szél miatt jöttek-mentek a felhők, a Nap csak nagyon ritkán lesett ki mögülük. Fél 3 után egy kevéssel újból kitisztult, főleg az alsó pályákon. Végre láttunk is valamit, élvezet volt a síelés. A kisebb parkolók és a kabinosnál lévők dél körülre megteltek, azonban a szélsőkben bőségesen maradt hely egész nap (értem ezalatt például, hogy a P6-osban legfeljebb 10-15 autó állt). Pont annyi ember van a pályákon, hogy ne érezzük magunkat egyedül. Ez alól kivétel a Krigsalmbahn-nál a 21a jelzésű kék pálya. Már 11:30 körül össze volt túrva, és rettentő sokan voltak rajta. Az összes többi pályán senkit nem kellett kerülgetni, a felvonóknál semmit nem kellett várni. Azért érezni, hogy nincs 2 méter hó, ugyanis a szél és a farolgató sporttársak alaposan letolták a havat a meredekebb részekről. Egy-két pályán kialakultak földes-kavicsos részek, de ez tényleg ritka volt. Holnapra és szerdára gyönyörű napos időt mond a bergfex, reméljük úgy is lesz! :) Egyébként sok magyar hangot hallottunk, ha valaki esetleg olvassa a fórumot írhatna... :)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.11.30. 23:56
Szerintem nem lenne rossz megoldás, ha mindenki a következő síelés alkalmával feltöltene egy olyan videót (vagy többet ;), amin jól látható, hogy milyen szinten van. A síelőn múlik, hogy mit tesz bele a videóba, mit szeretne megmutatni a fórumozóknak. E mellé társulhatna egy szélesebb skála, amin mindenki maga választaná ki a rá leginkább jellemző síelési módot. Lehetnének például hasonlóan a mostanihoz kis figurák, és mindegyikhez tartozna egy rövid leírás. Én is azt mondom, hogy minimum 8-10 opció kéne. A videót és az önkritikát látva minden fórumozó kialakíthatja a saját véleményét a másik sítudásáról.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.11.30. 18:56
Az idősebb házaspár nyugdíjas házaspár. Édesanyám és a párja pedig pár évvel idősebb nálad, mitro. Erre irányult a kérdésed? :)
Előzmény: (mitro 95261)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.11.30. 17:31
Sziasztok!

December 5-től 11-ig megyünk síelni Obertauernbe, viszont a kilenc főből négyen visszamondták, így megüresedett pár hely (több hely van mint 4, csak mi ennyit foglaltunk. A háziak jelezték, hogy van még hely náluk. Előleget nem kell fizetni, megbíznak a leendő vendégben). Ha bárki tervezi, hogy megy Obertauernbe, de nincs társasága, vagy szívesen csatlakozna hozzánk, jelezze! :) Kicsivel több információ: https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=14221
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.11.23. 15:27
Úgy néz ki pénteken érkezik a nagy hó. http://www.bergfex.at/obertauern/wetter/
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.11.22. 21:54
Halihó!

Csütörtökön megérkezik a havazás kis hazánkba, és az időkép szerint akár hétfőig is eltarthat. Ha nem is lesz fehér az egész ország, a magasabban fekvő területek biztosan kapnak a jóból akarom mondani a hóból. Ha kellő mennyiségű hó leesik, akkor lehet számolni a sípályák hétvégi nyitásával? (gondolok itt leginkább Mátraszentistvánra illetve Eplényre)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
Topik: Obertauern
2010.11.22. 19:48
Mi december 5-től 11-ig mennénk Obertauernbe. Mi várható, nagyjából hány felvonó szokott akkor már nyitva lenni? Esetleg az alsó pályák is síelhetők tökéletesen? Tudom, hogy minden évben más a helyzet, de az előző években hogy alakult a hóvastagság?
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.11.15. 22:17
Valóban, igazad van. Az a szakasz valóban nem volt a legjobb. Mi most voltunk okt. 23-án fixisekkel, sok ember nem volt a tónál :)) Nyáron el tudom képzelni, amit mondasz.
Előzmény: (minerel 93658)
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.11.15. 22:05
A településeken lévő kerékpárutak (Budapesten, vidéken, bárhol) életveszélyesek. Egy-egy kereszteződésben csak úgy bele vannak vezetve a jóhiszemű bringások, ahol aztán nagy valószínűséggel elcsapják őket. Rengeteg magyar videó van fent youtube-on, amiket fejkamerával rögzítettek. Érdekes felvételek, bemutatják egy átlagos városi közlekedés ínyencségeit. Én fixizem, egyértelmű, hogy úton, nagy sebességgel. Már csak a kerékpárutak minősége miatt is az autók közé kényszerülök. Na persze nem kell engem annyira kényszeríteni, tökéletesen megvagyok én az autósok között is. Persze ez a fajta közlekedés-mód nem az óvodába járó családnak való. Elfogadom, hogy minden nap életveszélynek vagyok kitéve, de ennyi erővel ki sem kéne menni az utcára.

Pozitív élményként megjegyezném, hogy a Tisza-tó körül gyönyörűen ki van építve a kerékpárút. Aki szeret bringázni, nézzen el arra jó időben, mert a táj is gyönyörű (a töltésen megy végig az út a tó körül, nagyjából 50-60 km, kőhajításnyira a tótól. a másik oldalt fácánok, és madarak a végtelen pusztán.) A kerékpárút nagyjából két méter széles, nagyon finom aszfalttal borítva. Nincsenek rajta levelek, növények, töredezések.
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.11.14. 00:22
Ma körülnéztem pár időjárás-előrejelző oldalon. Keddre havazást ígér, nem is kicsit. Tirolban egy-két helyen akár 50-60 cm friss hó is eshet, míg Obertauern környékén 20-30. Reméljük így lesz.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.