Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Leon74 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (39)Időben csökkenő Időben csökkenő
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2012.02.07. 18:00
Sziasztok!
Péteken megyünk a környékre. Tud valaki helyzetjelentést adni, tömeg, hideg, sorbanállás, hó minősége, stb.
Köszönettel:
Leon
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2012.01.09. 20:57
Sziasztok!
Tudtok ajánlani szállásokat a településen. Elsősorban pályaszállás érdekelne, de bármi jó ajánlatot szívesen veszek. Március 15-ei hétvégére akarunk foglalni.
Előre is köszi.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.12.12. 19:33
Köszi az infókat. nem túl biztató hírek. :(
Előzmény: (Stani 126857)
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.12.12. 09:45
Sziasztok!

Valaki van kint a környéken. A honlapon azt látom, hogy még nem megy a Höfi Express, és még nem nyitott a 3-as pálya. Ott lesz a szállásunk a hegyen, a felvonó lábánál, jó lenne ha csütörtökig kinyitna. Ha valakinek van infoja, megköszöném!

üdv:
Leon
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.12.07. 13:47
Köszi, köszi szépen az infokat! Nagy vagy !
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.12.07. 12:21
Sziasztok!

Valaki tud infot mondani a hegyről. Jövő héten szerdán mennénk ki. Itt az áll, hogy hétvégén nyit, de még havat nem jeleznek. webkamerán látom, h a hóágyuk működnek. Aki esetleg a környéken jár, írna pár szót, hogy mi a helyzet erre felé, vagy schladming többi hegyén.
Előre is köszi.
üdv:
Leon
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.03.18. 21:17
Sziasztok!
Egy kis helyzetjelentés Ausztriából. Szakadó eső az egész országban. Négy napot töltöttünk kint. Uticél, Saalbach volt. Első nap Schladmingon síeltünk, mert későn értünk volna ki. Szép napsütéses időben csúsztunk. Sajnos a hó állapota nem volt túlzottan szívderítő. De a hármas pálya még mindig elég jól síelhető volt. (Később meg kellett állapítanunk, hogy ez volt a legjobb napunk.) Saalbachban még nem jártunk, így nagyon kíváncsian vártuk, hogy mit tartogat. A szállásunkra nem volt panasz, közvetlenül a felvonó lábánál feküdt. Sajnos a hó helyzet nagyon elkeserítő volt. A hegyen már csak a pályák fehérednek. Nekivágtunk felfedezni a délebbi részeket, amit a szállásadónk is inkább ajánlott. Reggel még viszonylag síelhető volt a 11-es és 17-es pályák, délutánra már kész rémálommá változott, amikor leevickéltünk a félember mélységű buckák között. Elvileg a szállásunkig lehetett volna csúszni, gyakorlatilag meg is csináltuk, de kb olyan volt, mint amikor a kötéltáncos egyensúlyozik a kötélen, csak foltokban volt hó, amit a síléceink nem köszöntek meg. A másik oldalon a 25-ös pálya tetszett a legjobban, jó vonalvezetésű, jókat lehetett csapatni, még ebben a rossz minőségű hóban is. Az éjszakai pálya nagyon vonzott minket, de már nap közben is feketedett, így inkább kihagytuk az esti síelést. Másnap viszont esőre ébredtünk, pedig még sok felfedezni való rész maradt. Úgy döntöttünk, h megnézzük Kaprunt, ahol szintén nem jártunk még. Elég sokan hasonlóan gondolkodtak, mint mi, így hatalmas tömeg fogadott minket. A parkolóban sártenger, így vettük fel a bakancsokat. Felmentünk a csúcsra, megnéztük a mozit, amit feltétlen ajánlok mindenkinek. Eléggé felhőben volt a hegy, sokszor az orrunkig sem láttunk, a hó is esett. De a 4-es, 1-es pályák egészen jól síelhetőek voltak. Hatalmas tömeg volt, hisz a környékben, csak itt lehetett síelni, máshol eső esett. Így az utolsó nap is ide jöttünk. Már nyitáskor ott voltunk, mikor felértünk, hatalmas szél, és a pályákra leesett 20 cm hó fogadott minket. Egyetlen egy pálya volt megnyitva, ami szinte síelhetetlen volt az eldolgozatlan hó miatt. Később megnyitották az egyes pályát is, de a hatalmas tömeg és a látási viszonyok miatt élvezhetetlen volt a síelés. Így 10-kor már le is jöttünk a hegyről. Szerencsére a kaszánál el tudtuk passzolni a jegyünket. Egészen hazáig esett az eső. Kaprun jó időben biztos nagyon szuper lehet. Saalbach tetszett volna, ha lett volna hó, de így csak az egy tizedét láttuk, az meg nagyon kevés volt. Sajnos ez a sok eső, az alacsony pályáknak nagyon betesz, Kaprunban viszont biztos a hóhelyzet.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.03.07. 20:31
Járt valaki mostanában erre fele? milyenek a pályák? Jövő hét elején mennénk.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.01.19. 12:33
Sziasztok!

Vasárnap érkeztünk Bad Hofgasteinbe. Gyönyörű napos idő fogadott. Számomra ez a vonatos felvonós dolog, a tömeggel, meg a várakozással nagyon furcsa volt. Mindegy. fent voltunk, gyönyörű, napsütés, már jól indul a nap. Fél óra múlva tiszta jegesek és összetúrtak voltak a pályák. Kezdőket is vittünk, hát nekik nem igazán való. Kék pályákon is vannak keményebb letörések. Az erdei pályákon alig volt hó, tiszta jegesek voltak.
Első benyomásra nagyon nem jött be a hely. Ahhoz képest, h mennyire felkapott sokkal többet vártam. Egy dolog, h a pályák nem jó állapotúak, hisz nem esett elég hó, de ma arra ébredtünk, h 10 cm hó várt. Gondoltam megdolgozták, és ma jobbat csúszunk. Tévedtem. A felvonókat nem takarítják, buborék csak az egyiken van. Tíz órára szintes síelhetetlenek lettek a pályák. Egy hütte után le is csúsztunk.
Már voltam több síterepen, de ez jött be a legkevésbé. Pár jó lejtésű piros pályája van, de ennyi pénzért legközelebb biztos, h máshova megyek.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2011.01.11. 18:35
Sziasztok!

Engem is érdekelne hóhelyzet Bad Hofgasteinnél, vasárnap indulunk.
Előre is köszi!
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2010.12.15. 21:52
Ma jöttünk haza a környékről. Vasárnap érkeztünk. Nagy havazásba, szél is volt rendesen, de szerencsére jártak a liftek. A Hochwurzen hegyen kezdtünk. Az alsó két kék pálya inkább zöld, mint kék. A 33-as és 31-es viszont nagyon jó kis pályák. Sajnos a nagy havazás miatt kicsit sok hó volt a rajtuk, de azért lehetett csúszni. Ami nem tetszett az a III felvonó, várni kellett rá sokat és nagyon lassú volt. A szállásunk a Berghotel Schlosserwirt volt. Sokan lehúzták, nekünk kellemes csalódás volt. 27E forint három éjszakára, félpanzióval. Nagyon kedvező ár, gyönyörű panoráma, kedvesek voltak a háziak. Tiszta szoba, jó kaja. A felvonó 600 méterre van a szállástól, mi kocsival mentünk fel, mert elég kaptatós. Viszont a Höfi felvonónál található két két pálya nagyon jó vonalvezetésű, bátran ajánlom kezdőknek. Második nap szintén hóeséssel kezdtünk, de déltől kisütött a nap. Hauser Kaiblingon nagyon jó kis pályák vannak. A 6A egyedül, ami elég munkás, böködős történet, viszont máshogy nem lehet átjutni Planaira.
Harmadik nap már nem esett annyi hó, így nagyon jó kezelt pályák fogadtak minket. Hideg volt ugyan, de nagyon jókat csúsztunk. Még sosem jártam ezen a síterületen, de biztosan vissza fogok térni, mert nagyon jó pályái vannak. Mivel szezon előtt voltunk, alig lézengtek a pályákon, és rég volt, hogy ennyire jó állapotú pályákon tudtam síelni egészen zárásig.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2010.12.11. 14:43
Köszi az infot. remélem vasárnapra csitul a szél.
Előzmény: (WAndrea 97560)
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2010.12.10. 07:44
Sziasztok!
Járt valalki a napokban a környéken? Jelenleg mennyire összesíelhető a négy hegy? A hivatalos oldalakon azt jelzik, hogy nem megy minden lift. Vasárnap mennénk.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2010.10.07. 20:24
Sziasztok!

Télen ide mennék síelni és a schiwiese apartmant néztük ki. Olvastam, h voltat már valaki itt. Annyi infot még tudnátok adni, hogy mennyire van a várostól? illetve a felvonókhoz le lehet csúszni, vagy oda gyalog kell elmenni.
Előre is köszi a választ!
Előzmény: (Cirmike 89844)
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
Topik: Nassfeld
2010.03.26. 20:32
Ma jöttünk haza Nassfeldről. Sajnos nagyon olvad a hó, tegnap és ma is esett az eső, minden felhőben, ködben. Úgy néz ki itt véget ért a szezon.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2010.03.05. 08:06
Tegnap jöttünk haza Semmeringről. Szerdán nagyon szép idő volt, sütött a nap. A pályák is síelhetőek voltak úgy jó egy óráig. utána már nagyon jeges, buckásak voltak a pályák. Tegnap már rosszabb volt a helyzet. De délig el lehetett csúszkálni, de sokkal jegesebbek voltak a pályák. Sajnos kopik a hó, illetve a minősége sem olyan már. Délutánra már itt-ott földes volt, illetve nagyon bucká, jeges. Szállásunk Cafe Pansion Platzban volt. Nagyon igényes hely, tulaj magyar, nagyon korrekt, vendégszerető. Csak ajánlani tudom.
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2009.12.14. 10:55
Tegnap jöttünk meg a hosszú hétvégés, szezonyítós síelésünkről. Úgy gondolom jó választás volt ez a környék. Már másodszorra jártam itt, de biztos, hogy visszamegyek még. Pénteken Obertauernben kezdtünk, elég felhős idő volt, szakadt a hó, a magasabb csúcsokon semmit nem lehetett látni, így az alacsonyabb pályákon síeltünk. A végén el is vétettük a lejövetelt, még nincsenek rendesen kitáblázva a pályák, illetve van, amelyik nincs eldolgozva. Így egy kisebb sétát kellett eszközölnünk a parkolóig. Mautendorfban volt a szállásunk, mivel szombat reggel ott sütött a nap, a webkamerák pedig azt mutatták, hogy OB-ban megint elég felhős az idő, így maradtunk helyben, Grossecket választottuk. Ami sztm jó döntés volt. A hóágyúk végig mentek, esett is a hó, de nem volt egyáltalán zsúfoltság. Vasárnap Fanningbergre mentünk. Itt még nem jártam, megnéztük. Esett itt is egész nap a hó, hol jobban, hol kevésbé. Féltünk, h nem lesz elég hómennyiség, de nagyon jók voltak a pályák. Első körben máris rátévedtünk az egyik fekete pályára, de az is nagyon szuper volt. Elég kevesen voltak, ami még élvezetesebbé tette a csúszást. Dél körül embert se láttunk a pályákon, csak mi síeltünk.
Ha értékelnem kell nekem Fanningberg jött be a legjobban. Számomra ott voltak a legélvezetesebb pályák. Ide biztos visszamegyek még. A hó mennyiségével nem volt sehol gond, mivel egész hétvégén esett, csak egyre jobbak lesznek a pályák. Grosseck és Fanningberg pedig még olcsóbb is volt, 18Euroért síeltünk. Tettem fel pár képet.
https://sielok.hu/fotoalbum/516504/galeria/?itttid=37987
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2009.12.08. 08:19
Sziasztok!

Pénteken megyünk ki a környékre, egy hosszú hétvégés síelésre. Látom Grosseck 4 pályával megnyitott. Milyenek a hóviszonyok? Fanningberg kinyit hétvégén? Vagy inkább Obertauern válaszuk? Ott szinte minden nyitva van, csak valószínű tömeg is lesz. Mi várható hétvégére?
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2009.12.07. 08:26
Kedves Karesz!

Aineck hegyen elkészült az új felvonó, ami az A1-hez visz fel? Ez a rész is kinyitott már?
Előzmény: (karesz58 75506)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.