Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Biztos, hogy mindenbe bele kell szólni? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2010.12.27. 17:59
A legtöbbünk azért lett oktató, mert szenvedélyesen szereti a síelést. És azért marad oktató, mert azt szeretné, hogy hogy másoknak is segítsenek megélni ezt az örömöt, és mindezt biztonságban. Vajon miért van az, hogy a tanítványok többnyire csillogó szemmel vannak ott az oktatáson, és nem egyszer azt mondják, hogy jobb velünk együtt síelni, mint egyedül? Azért mert a jó technika fényévekkel nagyobb örömöt okoz. Arról ne is beszéljünk, hogy a balesetek, sérülések nagy része elkerülhető, ha valakit jól vezették be a síelésbe. A nehézségekkel küzdő tanítványaink nagy része pedig elmeséli, hogy a barátaival kezdte a síelést, és a félelmeinek nagy része ebből az időből származik...

Ezzel együtt én sem megyek oda senkihez ismeretlenül, és kezdem rányomni az elveimet (pedig valószínűleg kicsit többet tudok a síelés és a tél világáról nála). De ha valaki kíváncsi a véleményemre, nyilván elmondom.

Egyetlen kivétel van: ha valaki olyan dolgokat csinál, ami veszélye magára vagy másokra. Ebben persze nehéz határvonalat húzni. De az tény, hogy akinek nincs nagy tapasztalata a síelés tanításáról, nincsenek naprakész ismeretei, az el sem tudja képzelni, mennyi hibát lehet elkövetni. Időnként égnek áll a hajam, hogy a legnagyobb jó szándék mellett miket mondanak vagy mutatnak a pályán egymásnak az emberek, miközben fogalmuk sincs róla, hogy mi a következménye ennek.

A szülők, rokonok és barátok esetében sokszor jobb járna a tanítvány, ha valóban csak jó hangulatban síelnének együtt, és nem akarnák az egyik a másik tanítgatni...
Előzmény: (Soma 100174)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2010.12.27. 12:52
Én is ezt szerettem volna megfogalmazni, bocs ha nem így jött át.
Előzmény: (Soma 100174)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2010.12.27. 12:13
Én is inkább csúszok rossz technikával mint sehogy...
Előzmény: (Soma 100174)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2010.12.27. 11:51
Sajnos megint a kell oktató vs. nem kell oktató irányba mentünk el. Ha már itt tartunk én is oktató párti vagyok, de ez is két oldalú. Nem biztos, hogy minden kezdő alapvető vágya, hogy oktatóval kezdjen tanulni, nem kevés pénzért, (és mégis csak az ő igényét kell figyelembe venni), és szerintem nem is akar mindenki fantasztikusan, gyönyörűen, szuperül, stb... megtanulni, pontosan elég számára, ha nem túl nehéz pályákon viszonylag biztonsággal le tud jönni. De jó levegőn van, a barátaival tölti az idejét és így is JÓL ÉRZI MAGÁT! Szóval nem csak az oktatóval tanult síelők élvezhetik a siklás örömét. Egyébként szerintem, ha arányaiban nézzük, biztos, hogy sokkal kevesebben tanulnak, tanultak síelni oktatóval mint fordítva.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.