Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Térdfixáló megelőzésre topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2011.01.06. 17:04
Naná! A síléc mindenhol nélkülözhetetlen! (Nem kórházi, nem otthoni, de majdnem bolondokházi kép. Azért még nem vagyok ápolt.)
Amire Te gondolsz, az már szerintem a "járógép" kategória (combtőtől boka felett 10 cm), én is láttam olyant, hál'Istennek még nincs szükségem rá!
WFeri
Előzmény: (Krampusz 102541)
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2011.01.06. 16:10
Én olyan típust láttam, fogtam, néztem meg, ami a képen látható rögzítőtől hosszabb. Majdnem combközépig ér, és a térd alatt a vádli környékén ér véget. Márkát nem tudok.

De a kép alapján úgy látom, a síléc a kórházban (?) lakásban is nélkülözhetetlen eszköz. :)
Előzmény: (WéberF 102523)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2011.01.06. 15:11
Nekem még úgy írta fel a doki, hogy "SzTK térdrögzítő" (nagy sz..r volt), a Páromnak felírta, kihozta, odaadta, na ez egy profi darab volt - a valahol korábban leírtak szerint stiftekkel beállítható hajlíthatósági szögekkel, ma is ezt használja.
Ha ma az arra jogosult szakorvos felírja, azt a márkát választod, amelyiket akarod.
Nem reklám a csatolt kép, de ez volt az első fémrögzítéses (nem SzTK-ás, gyorsan vettem másikat) térdvédőm (most készülök a lecserélésére).
WFeri
Előzmény: (lordus 101993)
100-0099-IMG.JPG
lordus
55 élménybeszámolót írt
55
17 éve tag
2011.01.04. 20:54
örülök, hogy érted! :)

az a baj, hogy ez sem más dolog... sajnos.
egy csípőprotézisnél(!!!) is oda kell figyelni, ez pedig ahhoz képest nyúlfarok...
lordus
55 élménybeszámolót írt
55
17 éve tag
2011.01.04. 20:31
még egy apróság az orvosos témára visszatérve, aztán nem offolok.

mivel apám-anyám rokkant, illetve anyám egészségügyben dolgozott, ezt-azt kitapasztaltunk a szabadversenyes kapitalizmus 20 éve alatt.

nem szeretnék most ebbe belemenni, nem célom sem ebből vitát kiváltani, sem orvost megbántani, de tudom, (nem hallottam, hogy ismerős ismerőse blabla, hanem TUDOM) hogy egy orvos mit miért ír fel. maradjunk ennyiben, tényleg nem akarok ebből vitát generálni!

Én csak arra vagyok/voltam kíváncsi, hogy a fejemből kipattant térdfixáló létezik-e, hányfajta formátumban, mennyi márkanévvel, milyen minőségben, stb...

Ezen belül pedig melyek azok, amiket a sérültek hasznosnak találtak.

Magyarul ha te bemész a dokihoz, és fel akar neked írni köhögésre egy XY márkájú terméket, akkor merd neki azt mondani, hogy rendben van, de én ezt a márkát szeretném, ezt írja a papírra, akkor is, ha ő ennek nem annyira örül...
remélem, hogy érthető voltam, ha nem az sem baj, de tényleg nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni. nem ide tartozik.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2011.01.04. 19:02
Szia Gyula!

Öreg róka vagyok, sok mindent megéltem.

Akkor egy kis horror, már sok éve történt.

Hajlított, kinyújthatatlan térdekkel szedtek ki az autóból, és ölben vittek be az ügyeletes kórház ügyeletére.

Azt mondja a doki, hogy nosza, nyújtsam csak ki a lábam. Mondom, nem tudom. Na, mondta, majd mindjárt meggyógyítom, s ránehezedett a 102 kilójával.

Én üvöltöttem, ő, na ugye!

Nehéz "gyógyulás" volt, mint egy év múlva kiderült, nem is volt az. Nagyon kezdett fájni hátul a térdhajlat.

Most már nem nyugodtam, igazi orvosra vágytam. Egyike volt az illetőknek, akik elterjesztették/betanították MO -n az artroszkópos térdműtétet.

Hát, az egy éve elszakadt keresztszalag zsugorodott vége bújt ki hátrafelé. Nem volt mit tenni, ki kellett szedni, mert már annyira zsugorodott, hogy összevarrni nem lehetett.

(Formalinban megvolt majdnem 10 évig, de már felszívódott.)

Doki ajánlotta, tegyünk be műszalagot. De én féltem. Mert egy vidéki kedves hölgyismerősömnek az egyik megyeszékhely térspec guruja rövidre szabta a szalagot, és aztán egy évig csak harmadáig tudta hajlítani a térdét. Aztán ki kellett szedni.

Nekem ma sincsen se igazi, se mű keresztszalagom. De eszközöm van. A doki ajánlotta. Síelni ugyan tudok nélküle is. De amikor egy tekintélyes csavart repülés után landolok valahol, a bárhogy megerősített izomzatból nagyon hiányzik a szalag.

De a fém, az azért mégis csak más. Az erősebb, mint az eredeti. Nem a levegőbe beszélek, megéltem néhányszor. Egyszer elgázolt oldalhátulról egy 100 kilós pali. Keményen benne álltam/dőltem az ívben, és az MB5 vitt, mint a mozdony. Én is repültem, de ő nagyobbat. Pedig én csak 70 kg. vagyok.

A torna is fontos, persze. Azóta volt már igazi életveszélyes sérülésem is. 6 órás műtéten dolgozott rajtam 3 professzor a grazi klinikán.

Egy éves kemény rehab -on csontig izzasztott a gyógytornász. Akkor még meg lehetett oldani, hogy házhoz jött. Utálnom kellett volna, de valósággal beleszerettem, annyira hasonlított fiatalkorom imádott, gödrös pofácskájú híres/bájos színésznőjére.

Nos, a térvédő(ket) most is felveszem, ... ha el nem felejtem.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.