Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sinaia topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Eszteván
100 élménybeszámolót írt
100
13 éve tag
2011.01.12. 23:29
Szia!
Szerintem felejtsd el Sinaiát ( én azt is mondanám akár egész Romániát ha sízni akarsz). Nem hóbiztos terep, a pályák gyengén karbantartottak és hétvégeken tele van Bukarestiekkel. Óriási a tömeg, van hogy egy órát is kell várni lent a városban a kabinos felvonónál hétvégeken, hogy feljuss a hegyjre. Gyakran kövesek, jegesek, füvesek a pályák, déli fekvésüek, hamar elolvad a hó rajta. Hóágyuk nincsenek, még a ratrakt is nagy dolog.
A napi jegy 143 lei, ami kb. 33 EUR, az 5 napos 130 EUR.
A szállodák iszonyatosan drágák, panzióba vagy magánszemélynél talán kapsz szobát 10 EUR-tól, bár hétvégeken ez is kétes. A vendéglők is vetekszenek az osztrák árakkal.
Két éve jártam ott, de amikor megláttam a pályát úgy döntöttem nem dobok ki annyi pénzt az ablakon. Ismerőseim akik nemrég jártak ott szintén nem ajánlják. Egyébként nyáron többször is voltam ott.
Ennyi pénzért szerintem simán sízhetsz Ausztriában, Szlovákiában vagy Szlovéniában. Látom te is jártal Wildkogel-ben, Sinaia attól fényévekkel elmarad.
Ha mégis erre járnál inkább a pici,de otthonos Madarasi Hargitát ajánlom, hóviszonyok szempontjából sokkal jobb és mindenki magyarul beszél.
Előzmény: (WéberF 103241)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2011.01.11. 11:37
Ahogy elnézem, eddig 26-an értékeltük ezt a terepet. Jómagam 1973-ban jártam ott, messze nem volt ennyire kiépítve, mint amilyennek a jelenlegi információk mutatják.
Itt láttam és próbáltam ki életemben először felvonót (pedig már 18 éve kezdtem havas hegyoldalakat kóstolgatni). Bármily meglepő, az első próbálkozásra kifogástalanul "ráéreztem", kiesés nélkül síeltem végig a rendelkezésemre álló 4 napot - persze 28 éves, jó kondiban lévő ifjú voltam. Azóta is csak akkor estem ki felvonóból, ha valaki "kilökött".
Érdekelne, hogy az értékelők mikor jártak ott, mostanában milyen feltételek, szálláslehetőségek vannak. Én Predeál-ban/on? laktam egy idős hölgynél, vonattal jártunk át. (A hölggyel - a'30-as években egy angol főúri családnál volt komorna - az öcsém kommunikált, románul és főleg angolul, - de ez egy másik történet, hogy az öcsém honnan tudott románul és én hogy kerültem Moszkvából a Sinaia-i sípályára.) Ja! Sinaia a román királyi család, majd a hatalmát éppen hogy csak beágyazni kezdő Ceausescu üdülőhelye volt.
Tehát! Járt mostanában valaki arrafelé?
WFeri
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.