Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Nassfeld topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
DMiklos
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2011.01.31. 20:39
Sziasztok. A Madritsche felvonó aljától nem messze van parkoló, /azt hiszem már olasz területen/ és vannak ott panziók is. A Madritsche mellett van egy korongos felvonó /14. számú/, azon fel tudnak menni a gyerkőcök, és vidáman le tudják küzdeni azt a pályát /. De ha a korongos tetejétől elfordulnak balra, ott is van egy gyakorlópálya, /15.sz korongos felvonó/ amelynek a vége majdnem Olaszországban, a parkolónál van.
Ha a gyerkőcök begyakorolták ezeket a pályákat, akkor fel lehet menni a Madritsche 6 üléses felvonóval a hegytetőre, és a kék 23/a-23 pályán le tudnak jönni, nem olyan veszélyesek, szinte bemelegítőpályák. Ez így már elég hosszú út, nagyon széles pályákkal, és élvezetes, mert szép helyeken halad. De van kimondottan gyerekeknek való ún. Bobó-pályarendszer is, amelyet kisgyerekeknek találtak ki. Kacskaringósak, kis lejtéssel.
Az tény, hogy ezeken kívül csak olyan gyakorlópályák vannak, ahová a Millenium-Express nevű kötélfelvonóval lehet csak feljutni. De a költség szempontjából mindegy, mert akár napijegyet vesztek, akár többnaposat, az áruk ugyanannyi, ha mentek a Millenium-Expressel, ha nem. Viszont Tröpolachban a Millenium-Express alsó végállomásánál hatalmas parkoló van, mindig van üres hely, és körbe-körbe jár egy "Margitszigeti-kisbuszhoz" hasonló járat, amely felszedi a parkolóban az utasokat, nem kell baktatni a síbakancsban, léccel a vállatokon.
A Millenium-Express legfelső állomása ott van, ahová a Madritsche is felmegy, vagyis onnan kényelmesen le lehet csúszni a 23/a-23 pályakombináción, vagy a másik irányba indulva a 27-29-23/a-23 pályákon.
Mi a múlt héten voltunk Nassfeldben, és nagyon élveztük a pályákat. Tröpolachban nagyon sok panzió van, közvetlenül a Millenium-Express alsó végállomásánál. Mi a Gasthaus Berger-ben laktunk /ez itt a reklám helye :-) / és nagyon meg voltunk vele elégedve.
Még annyi, hogy érdemes a Millenium-Express végállomásánál lévő depót igénybe venni, mert csekély összegért otthagyhatjátok a bakancsokat /napközben az "utcai" cipőtöket/ és a léceket, nem kell a szállásra elcipelni majd reggel vissza. Ha jól tudom akkor 10 Euró egy hétre /nekünk benne volt a szállás árában, így nem tudok konkrét összeget írni/
Remélem tudtam segíteni.
Üdv: Miki
Előzmény: (perge 107191)
perge
32 élménybeszámolót írt
32
15 éve tag
2011.01.31. 12:12
sziasztok,
tanácsot kérnék.
Március első hetében mennénk Nassfeldre egy hétre, nagyszülőket viszünk, hogy a gyerekekre vigyázzanak. Kérdés, hogy van-e olyan alsó fekvéső kis lejtő/felvonó, ahová 4-5 éves gyereket lehet vinni gyakorolni és nem kell hozzá felvonozni a felügyelőnek, tehát autóból-parkolóból elérhető hegylábnál, hogy a nagyszülők tudják ott felügyelni a kölyköket.
Én a térképen nem láttam ilyet, lehet csak nem vettem észre

Olyanra gondolok, amilyen Flachau-ban számtalan van:
https://sielok.hu/images/siterkepek/flachau.jpg
(Yeti, Bingo, Piggy)
Előre is köszönöm szépen!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.