Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Munkavédelmi kesztyű - a legolcsóbb megoldás topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.02.12. 17:08
Ez tényleg egy nagyon jó ötlet! Így ha esetleg defektet kapsz útközben nem kell külön munkavédelmi kesztyűt tartani a kocsiban. Két legyet egy csapásra!
A sok csicsás ruha is felesleges. Síeljünk munkásruhában! Olcsóbb is és munkavédelmi szempontból is megfelelő. És ne felejtsük el, hogy a munkavédelmi sisak is sokkal olcsóbb! Ennek további előnye, hogy sárga, így könnyebben észrevesszük egymást a pályán!
Hmmm?
Előzmény: (Vid 109657)
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2011.02.12. 16:53
Idén Franciaországban tűnt fel, hogy több síoktatón láttam színbőr, vastagon bélelt munkavédelmi kesztyűket a pályán.
És elgondolkoztam. Számomra a kesztyűvásárlásnál 4 fontos szempont van:
1: Legyen meleg
2: Lélegezzen
3: A tapadni hívatott felületei legyenek bőrből.
Ezt kifejtem:
Mindenféle mű anyagokból is lehet(ne) elméletileg megfelelő eredményt elérni, csak ezek sajnos sokszor hamar elöregszenek, vagy hidegben ridegebbé válnak mint a boltban, esetleg egyáltalán nem szellőznek, aminek tenyér oldali teljes beizzadás lehet a következménye.

4: Ne legyen kínai (Ez környezetvédelmi, és gazdasági, stb okokból)

A teljes vízhatlanságot egy hasított bőr kesztyű nyílvánvalóan nem teljesíti, de nekem az utóbbi 10 évből egy alkalom sem villan me amikor esőben síeltem volna.
Azt meg hogy az ember egyszer egyszer megmártózik esetleg a latyakban, a bőr is elviseli.

A lélegző képessége felettébb jó, különösen ha a 10000 forint alatti, mindenféle ismeretlen eredetű, és membránnal felszerelt kestyűkkel hasonlítjuk össze. (Nekem sikeredett egyszer beszereznem egy Free Performance márkájú csodát, melyben a "lélegző" membrán nemes egyszerűséggel egy belső nejlonkesztyűt jelent, hasonló szelőzési képességekkel.)

Munkavédelmi kesztyűket különbözőféle bőrökből már 1500 forint körüli összegért lehet kapni, adott esetben különböző kiegészítő védelmi funkciókkal is.(Kézhát, ökölvédő , stb)

Én fontolgatom egy ilyen beszerzését (Mivel a 10 éves kesztyűmön a tenyér felőli gumi borítások kezdenek leválni), és javaslom mindenkinek, aki nem kíván vagyonokat kiadni egy jó minőségű kesztyűért, vagy szenvedni a kicsivel olcsóbb borzasztó minőségű darabokkal.

Akik a teljes bőr kesztyűket anyaguk miatt élből elutasítják: Megfontolandó hogy Pld a Hestra is gyárt bőrből kesztyűket pedig ők sem a belépő kategóriát képviselik.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.