Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.02.23. 11:47
Én csak a "ne egyél bennt"-el vitatkoznék. Szerintem egy téli kinti szabadidős tevékenységet biztosító terepnél elvárható, hogy a vendég melegedhessen és esetleg a szendvicseit bent elfogyaszthassa. Ezt megint csak az Ausztriában lévő hegyi menedékházak -ahova az átlag turista se nagyon jut el és a vízért is fizetni kell- nem nehezményezik, szerintem függetlenül a megtehetik vagy nem státusztól.
Szóval a profit egy dolog a hozzáállás egy másik...
Mellesleg Eplény törekszik arra, hogy 365 napos vendéglátása legyen azzal, hogy nyitnak a kerékpározás felé is. Tehát nyáron ha arra bringázok bent megihatom a sörömet de a banánjaimmal menjek ki....
Előzmény: (huligan 111675)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.02.23. 11:37
Sörapu jól írja!

Szezonális vendéglátás, semmihez sem hasonlítható! Kitettség, rövid üzemidő, rengeteg plusz költség... 550 Ft 2 dl kakaóért nem tartom egyáltalán soknak. Akik nem vállalkoztak még, azoknak fogalmuk sincs, hogyan néz ki egy üzleti (pénzügyi) modell... (bármilyen területen)


Szezonális vendéglátásban az alapanyag ár a legelhanyagolhatóbb költség (fajlagosan)!!!

És teljesen jogos, hogy ne egyél bent!

Az hogy Ausztriában van egy-két vendéglátó egység, ami engedi a pikniket az egy dolog! Ők megtehetik!
Előzmény: (Sörapu. 111668)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.02.23. 10:52
Valóban felesleges anyázni, ráadásul ez a fiú nem is írt galádságot, csak ő valószínű egy olyan sítársunk aki kevesebbet engedhet meg magának. Ezért valószínűleg nem jár étterembe és nem látja, hogy az itteni árak egy átlag pesti étterem árai alatt vannak. Az osztrák árakról meg ne is beszéljünk, azok minimum duplája az eplényinek.
Én vendéglátással is foglalkozom, így nagyobb rálátásom van erre az oldalra is. Ezért elmondom azoknak akik pofátlanul drágának találják az árakat, hogy az üzemeltetőnek komoly költségei vannak, amit kizárólag a vásárlóktól tud beszedni. Gondoljunk csak bele. Az év 3/4 részében az étterem üresen áll. A költségeket ekkor is fizetni kell, a bank felé akkor is kell törleszteni, nyáron is szükség van a személyzetre. Fizetni kell továbbá a dolgozók utáni magas közterheket, az áruszállítást, az áramot, stb. Ráadásul, míg egy étterem nyitva van naponta átlag 12 órát, itt a bevételt 6 óra alatt kell megcsinálni. Lehet persze levinni a színvonalat, nem fűteni, a legolcsóbb tescós virslit adni, sorolhatnám, de hogy fogjuk akkor utolérni azt amit tőlünk nyugatra látunk.
Hosszútávon a szolgáltatások árai növekedni fognak. Ez kell ahhoz, hogy mi vállalkozók akik dolgozókat alkalmaznak emelni tudjuk a kollégák bérét.
Bocs az offért!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.