Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 7, rendezés:
Előzmény és válaszok a Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma topikból
Üzenet szövege
Feladó:  szanyiFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.23. 14:03
(Üzenetazonosító: 111706)
szanyi Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2011.02.23.

Ezt ki mondta neked, hogy nem lehet mondjuk a virsli árát azért feltolni, mert a többi részlegnek megnövekedett költségei vannak?! Egyben kellene nézni a sípályát, mint vállalkozást. A teszkóban sem reklamálsz a különböző árrések miatt.
Szólni kéne, hogy telepítsenek teszkót a sípálya aljába! Fasza biznisz!
Előzmény: (Skyman 111698)
Feladó:  SkymanFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.23. 13:28
(Üzenetazonosító: 111698)
Skyman Hozzászólások: 158
Regisztrált: 2011.02.05.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sörapu hozzászólása teljesen rendben van. Ez így világos, megérthető, elfogadható. Itthoni körülmények között, jól ismerve a helyi viszonyokat és a kifejezetten olcsó beszerzési lehetőségeket sokkal értetlenebbül áll az ilyen árak előtt, mint külföldön.

Főleg, hogy fizikai akadálya nincs annak, hogy beálljon egy profi büfékocsi a parkolóba kedvező árakkal.

2006 előtt nagyon kedvező árak voltak az Eplényi sípálya büféiben, fogyasztottunk is rendszeresen! Nagyon finom melegszendvicseket és forró teát lehetett kapni.

Tudom, hogy akkor nem ilyen volt a pálya, a felvonó, a hó de arra a síbérlet ára vonatkozik. Az étkezési lehetőségeket ezzel ne kapcsoljuk össze!
Előzmény: (Sörapu. 111668)
Feladó:  minerelFérfi
Dátum: 2011.02.23. 11:58
(Üzenetazonosító: 111683)
minerel Hozzászólások: 3658
Regisztrált: 2006.11.02.
2 síterepet értékelt

Igen utólag én is belegondoltam, hogy sípályákon tényleg nem sok helyen van ilyen lehetőség de az utóbbi bejegyzésem szerintem jó megoldás lehetne.
Előzmény: (huligan 111681)
h i r d e t é s

Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.23. 11:56
(Üzenetazonosító: 111681)
huligan Hozzászólások: 3492
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Minerel, több száz hüttében jártam már, sehol sem nézik jó szemmel, ha hozott kaját eszel, kivéve ott ahol jelzik. Ha melegedni mész, nem érdekli őket, de telt ház esetén ne foglald a fizetővendégek helyét!

Mind ketten tudjuk, hogy a menedék ház egy másik forgatókönyv...

Ha meg már magyarkodunk, akkor van egy kiskapu: megveszed a legolcsóbb folyadékot és megeszed hozzá a szendvicsed, senki nem fog rád szólni.
Előzmény: (minerel 111679)
Feladó:  minerelFérfi
Dátum: 2011.02.23. 11:47
(Üzenetazonosító: 111679)
minerel Hozzászólások: 3658
Regisztrált: 2006.11.02.
2 síterepet értékelt

Én csak a "ne egyél bennt"-el vitatkoznék. Szerintem egy téli kinti szabadidős tevékenységet biztosító terepnél elvárható, hogy a vendég melegedhessen és esetleg a szendvicseit bent elfogyaszthassa. Ezt megint csak az Ausztriában lévő hegyi menedékházak -ahova az átlag turista se nagyon jut el és a vízért is fizetni kell- nem nehezményezik, szerintem függetlenül a megtehetik vagy nem státusztól.
Szóval a profit egy dolog a hozzáállás egy másik...
Mellesleg Eplény törekszik arra, hogy 365 napos vendéglátása legyen azzal, hogy nyitnak a kerékpározás felé is. Tehát nyáron ha arra bringázok bent megihatom a sörömet de a banánjaimmal menjek ki....
Előzmény: (huligan 111675)
Feladó:  huliganFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.23. 11:37
(Üzenetazonosító: 111675)
huligan Hozzászólások: 3492
Regisztrált: 2006.12.29.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sörapu jól írja!

Szezonális vendéglátás, semmihez sem hasonlítható! Kitettség, rövid üzemidő, rengeteg plusz költség... 550 Ft 2 dl kakaóért nem tartom egyáltalán soknak. Akik nem vállalkoztak még, azoknak fogalmuk sincs, hogyan néz ki egy üzleti (pénzügyi) modell... (bármilyen területen)


Szezonális vendéglátásban az alapanyag ár a legelhanyagolhatóbb költség (fajlagosan)!!!

És teljesen jogos, hogy ne egyél bent!

Az hogy Ausztriában van egy-két vendéglátó egység, ami engedi a pikniket az egy dolog! Ők megtehetik!
Előzmény: (Sörapu. 111668)
Feladó:  Sörapu.FérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.23. 10:52
(Üzenetazonosító: 111668)
Sörapu. Hozzászólások: 1332
Regisztrált: 2008.12.27.
60 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Valóban felesleges anyázni, ráadásul ez a fiú nem is írt galádságot, csak ő valószínű egy olyan sítársunk aki kevesebbet engedhet meg magának. Ezért valószínűleg nem jár étterembe és nem látja, hogy az itteni árak egy átlag pesti étterem árai alatt vannak. Az osztrák árakról meg ne is beszéljünk, azok minimum duplája az eplényinek.
Én vendéglátással is foglalkozom, így nagyobb rálátásom van erre az oldalra is. Ezért elmondom azoknak akik pofátlanul drágának találják az árakat, hogy az üzemeltetőnek komoly költségei vannak, amit kizárólag a vásárlóktól tud beszedni. Gondoljunk csak bele. Az év 3/4 részében az étterem üresen áll. A költségeket ekkor is fizetni kell, a bank felé akkor is kell törleszteni, nyáron is szükség van a személyzetre. Fizetni kell továbbá a dolgozók utáni magas közterheket, az áruszállítást, az áramot, stb. Ráadásul, míg egy étterem nyitva van naponta átlag 12 órát, itt a bevételt 6 óra alatt kell megcsinálni. Lehet persze levinni a színvonalat, nem fűteni, a legolcsóbb tescós virslit adni, sorolhatnám, de hogy fogjuk akkor utolérni azt amit tőlünk nyugatra látunk.
Hosszútávon a szolgáltatások árai növekedni fognak. Ez kell ahhoz, hogy mi vállalkozók akik dolgozókat alkalmaznak emelni tudjuk a kollégák bérét.
Bocs az offért!

laponként: összesen 7, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »