Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Rauris topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2011.02.25. 14:36
Nem tudom hogy hány méter a 2. számú pálya, de nem olyan rövid, hogy "pár perc csúszás után csatolás" érzésed legyen rajta. Ezt az érzést csak akkor éred el, ha zárt lábbal, egyenesen, toronyiránt, fékezés nélkül (a végén azért kell!) abszolválod. Ha "átlagosan" haladsz végig rajta, nem érzed rövidnek. Az viszont egy jó menet (különösen, megállás nélkül), ha a csúcsról indulva síelsz le a középállomásig.
A kabinoshoz viszonyítva a Kreuzbodenbahn ülőlift a település másik végén van. Ezek elég messze vannak egymástól, sícipőben (sífelszereléssel), különösen kerülendő túra. Ez az ülőlift csak azoknak jó, akiknek a szállása a település e végén illetve közelében van.
Én inkább a kabinossal való hegymenetet javaslom.
A "variálás" kérdésében a helyszínen dönts. Én úgy gondolom, hogy a kabinossal elérhető pályák számotokra megfelelőek.
Előzmény: (simazsi 112177)
simazsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 13:46
Kedves Daddy, köszönöm szépen, nagyon sokat segitesz:-)

Mostanra úgy állt össze bennem a kép, hogy ami nekünk való, az a 2.pálya lesz elsősorban. Ez kb. milyen hosszu lehet?
Arra gondolok, hogy pár perc csúszás után csatolás/kabinos vagy azért ez hosszabb annál? Nem igazán tudom megsaccolni a hosszát...

Ha a csúcsról az "enyhébb" pályán jövünk le, akkor is ugyanide csatlakozunk be, ugye? Legalábbis a térkép igy mutatja.
Nagyon szeretnénk kihagyni a kellemetlen meglepetéseket, ugyan levergődtünk már piros pályán is, de nem volt öröm...
Ezért lehet, hogy a másik pályarészen még nincs sok keresnivalónk, főleg hogy a hosszu-meredek csákányos nem igazán nagy vonzerő.
Ha ott az ülőlifttel lefele megy az ember, akkor nagyon messzire kerül a kabinos alsó végállomásától? Vagy ez csak gyaloglással oldható meg?
Vagy inkább ne variáljunk, maradjunk a 2-es pályánál?
Előzmény: (Daddy 112166)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2011.02.25. 13:08
Nem állt szándékomban, hogy nyugtalanságot ébresszek benned, csak arra akartalak felkészíteni, hogy ne okozzon majd csalódást, hogy nem a a wenigzell-i pályakép fogad. De aki már Murau-ban is járt (én még ugyan nem, de hallottam róla) és jól érezte ott magát, az itt is megtalálja pályáit. Tekintve azt, hogy a térkép alapján kérdeztél, próbálok én is annak alapján válaszolni.
Én azt javaslom (illetve javasoltam), hogy először a Hochalmbahn (A) kabinossal menjetek a végállomásig és onnan csússzatok vissza a középső Heimalm 1480 állomásra a 2. számú pályán. Én úgy emlékszem, hogy a pálya bal oldala talán világosabb kék, mint a jobb oldali rész. Ha a kiszállás után ezen itt lejjebb csúsztok, a jobboldali részén látjátok meg a csúcsra vivő Gipfelbahn (D)induló állomását. Ha ezen a télen ez az első síelésetek, akkor azt javaslom hogy először melegítsetek be a 2. pályán, és utána menjetek fel a csúcsra. A számra nem emlékszem, de a térképre nézve nekem úgy tűnik, hogy a csúcsról levezető meredekebb kezdet a 2/a jelölésű pályán van. De ezt ott a végén, körül illetve a felvonóból kinézve rögtön látni fogjátok, így nem tudtok arra a pályára rátévedni amit el akartok kerülni.(Megjegyzem, hogy én nagyon szeretem ezt az élvezetes meredekebb részt, így a világért ki nem hagynám.)
A csúcsról levezető pályának van egy sajátossága, amire készüljetek fel. A pálya több szakaszán nem csak a völgyállomás irányába lejt hanem valamelyik széle felé is. Hasonlóan az emelt kanyarú autóversenypályához. Ha ezt jól használjátok, pazarabb az élmény.
A másik pályarészen a "G" (6-os)-t tudom ajánlani, bár ezért nem érdemes át, főleg visszasíelni (mert az elég unalmas).
Az 1-es "jóindulatú" piros, csak az utolsó "zöldnek" tekinthető rész előtt van egy meredekebb hegyrész amit a kezdők illetve a tériszonyos " még nem haladók" nem szeretnek. Az 1/a egy átlagos "piros", nem maradt bennem erről semmi említésre való. Az viszont biztos, hogy az 1-es illetve az 1/a csákányos felvonói igen hosszúak, helyenként meredekek.
Ha jók a hóviszonyok, itt remekül fogjátok érezni magatokat. Itt nincs "durva" pálya, de szerintem csak az élvezi ezeket igazán aki egy kicsit gyakorlottabb síelő.
A családoknak való pályákról meg csak annyit, hogy azok a (helyi) családok melyek minden tagja 4-éves kora óta síel, nem vethetők össze azokkal a (magyar) családokkal ahol a szülők felnőtt korukban tanulnak meg síelni. A kisgyerekkel azonban itt sincs baj, az hamarabb tud, mint a szülők.
Előzmény: (simazsi 112143)
simazsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 11:00
Daddy, köszönöm szépen az információkat.
Azt nem mondom, hogy megnyugtattál...
Egy két hozzászólással lejjebb azt olvastam, hogy inkább kezdőknek, családoknak ajánlják a sok kék pályája miatt..

Ezek szerint, ha jól értelmezem az általad irtakat, akkor elsősorban a 2. pályát preferáljam? Esetleg a 3.pálya jöhet szóba, ha felmegyünk a csúcsra (mindenképpen szeretnénk) de a 2/a-val ne kisérletezzünk, mert az túl meredek?

A régebbi állapotunkhoz képest azért valamennyit már fejlődtünk. Nem tudom jártál-e Murau-ban, azok a kék pályák nem okoznak gondot. Azokhoz képest ezek nagyságrendekkel durvábbak?
Előzmény: (Daddy 111977)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2011.02.24. 17:58
Úgy látom nem reagált senki. Akkor megpróbálok én. Bemutatkozó írásod alapján úgy látom, hogy te egy "óvatos" síelő vagy aki (igaz, korábban) a wenigzell-i pályán is találkozott két meredek (gondolom, hogy a kiszállás utáni, illetve a hídról levezető részeket ítélted annak) résszel. Ismerem ezt a pályát, ha ez ott (akkor) neked "meredek" volt (illetve ma is így érzed!), akkor nem is tudom mivel biztassalak a rauris-i síelésedben.
Rauris remek terep, igen jókat lehet síelni, de azt nem lehet rá mondani hogy "libalegelő". Ebből következően arra készülj, hogy a wenigzell-i pályák "meredek" részének megfelelő lejtő itt általában a "kék". Természetesen itt is van "világoskék" szakasz, de amiket te kinéztél magadnak azok nagyobbrészt "sötétebbek".
A kabinosból kettő van. Az egyikkel a pálya kb.70%-áig tudsz felmenni, majd abból kiszállva, visszacsúszva kb.200-300 métert, tudsz a csúcsra vezető kabinosba beszállni. Én "ismerkedésként" az első kabinosból (völgyállomás-középállomás-végállomás) a középállomásig történő visszacsúszást javaslom, mert ez egy "világoskékebb" pályarész, mint a csúcstól lejövő pálya. Ha felmégy a csúcsra, (ne hagyd ki, már a látványért sem) akkor ne az egyenesen induló (számodra valószínűleg nem "megnyerő") pályán indulj le, hanem attól jobbra tartva (van egy kerülő pálya) kerüld ki ezt a meredek részt.
Itt a hosszú csákányosra nincs szükséged, mert vele párhuzamos a völgyből induló kabinos.
Úgy ahogy írtad, át lehet síelni a település másik végén lévő beszállóhelyre is (na itt nincs kabinos, viszont tényleg jó hosszú a csákányos!)de ezt tervezd meg, mert belefuthatsz néhány "nemszeretem" meredekebb részbe.
Összességében, Rauris jó választás, de igazán az élvezi, aki biztosan (bátran) síeli a "sötétkéket".
Az igazi kezdőknek van a völgyállomáson (ahonnan a kabinos indul) "libalegelő", ahol talán nem is kell bérlet.(Ez azonban csak távoli benyomásom!)
A térkép alapján nem igazán jól elképzelhető a pályarendszer, de ha ott vagy minden egyszerűbbé válik.
Előzmény: (simazsi 111520)
simazsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.22. 18:17
Sziasztok! Ha erre jár valaki, aki ismeri a Rauris-i siterepet, nagyon hálás lennék, ha megvilágitana néhány dolgot. Nem igazán igazodom ki a sitérképen...

Kizárólag kék pályában utazom:-)
Fel kell mennem a kabinossal teljesen a csúcsig és onnan tudok lejönni a középállomásig? Vagy ez két különböző kabinos és két útvonalon megy?

A másik: ha a kabinos középállomásától átcsúszik az ember a másik oldalra, ott csak azzal a nagyon hosszu (és gondolom jó meredek) csákányossal juthat valahova?

A térkép szerint a kabinos felső állomásától a középállomásig találok kék pályát. Ez kb. milyen hosszú szakasz? Ha nem akarok pirosra keveredni, ott kell le/fel mozogni?

Bocs a sok kérdésért, szállást már foglaltunk, márciusban megyünk, most belemélyedtem a térképbe, próbálom megfejteni/elképzelni a lehetőségeket.
Köszi, ha tudtok segiteni:-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.