Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma topikból

ÜZENETEK (14)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.02.25. 21:50
Drága barátom!
Rájöttem, hogy írhat itt bárki bármit, te becsapva érzed magad. Rossz lehet így élni. Sajnállak. Sajnállak, mert valószínűleg ezt érzed mindenhol. Éttermekről nem beszélek, mert azt látom, hogy az ottani árakkal nem vagy tisztában, de gondolom hogy kiakadhatsz mikor meglátod a búcsúban hogy 600 ft egy lángos, vagy a strandon le akarnak húzni 1000 forintot egy sült keszegért. Ha meg elmondanám neked, hogy mennyiből állítok elő egy korsó sört és azt mennyiért kapod meg a karácsonyi bazárban, hát biztosan összekarmolnád a saját orcádat.
Az a baj, hogy rossz időben születtél. A 60-as, 70-es években kellett volna élned. Az sem volt rossz, csak egy kicsit más.
Előzmény: (Skyman 112246)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.02.25. 21:46
Skyman, csak azt felejted el, hogy ez már nem a szocializmus! Az árakat nem valami jóságos munkásbarát bizottság állapítja meg úgy, hogy a dolgozó nép fiainak az jó legyen! Meg lehetett nézni abban a rendszerben a sípályáinkat, mikor lett volna itt hóágyú, ratrak, és modern felvonók!? Ez már kőkemény kapitalizmus, ahol az üzletek nem jótékonysági intézményként működnek! Ilyen egyszerű. És a síelés igenis drága hobbi, itthon is, nem csak Ausztriában, csak itthon valamivel olcsóbb. Mégis drágább, mint az otthon tévézés, vagy a parkban sétálás.
Előzmény: (Skyman 112246)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.25. 21:08
Igen, de otthon a saját lakásomban sem tűröm az igazságtalanságot, ezért ilyen nehéz elfogadni, hogy itthon Magyarországon - ahol a kisujjamban vannak a helyi viszonyok és árak - ennyire megvágjanak olyan élelmiszerekkel, amelyek minden közértben kaphatóak fillérekért. (Döbbenten és szánakozva nézem, ahogy egyes honfitársaim még ilyen áron is megveszik.)

Egy nagy osztrák síterepen magyarként nincs jogalapom kinyitni a számat, mert nem az én országom, nem az én hazám, nem az én anyanyelvem, nem az én fizetőeszközöm, hanem az ottani - egy magyarnak kevésbé ismert - viszonyok között az ottani fizetéseknek és a keresletnek megfelelően alakították ki az árakat.

Osztrákként (ha az lennék) azért nem szólnék, mert más kultúrában, jóval magasabb fizetéssel, talán más gondolkodásmódom és világnézetem lenne, másrészt - és ez a lényeg: Nyugodtan mondhatják rá, hogy
"- Nem Neked van ennyiért, hanem ide rengeteg külföldi vendég jár, ők simán megveszik, mert nem ismerik a helyi viszonyokat és évente csak 1 hétre jönnek síelni, akkor meg kifizetik!"

Eplényben nem ez a helyzet! Ez a sípálya a helybélieknek, a magyaroknak lett létrehozva, magyarok járnak ide - külföldiek szinte egyáltalán nem. A Skiaréna legtöbb vendége nem egyszeri látogató, aki itt költi el az egyetlen szabad hete alatt a 13. havi fizetését, hanem visszajáró helybéli vagy elérhető közelségben lakó rendszeres síelő. Otthon érezzük magunkat ebben az országban, itt a Dunántúlon és Eplényben is. Sokan régebb óta síelünk ezen a pályán, minthogy az Aréna megjelent volna.

Szerinted ki veszi jó néven, ha a "saját otthonában" nézik teljesen hülyének!???

Na ugye! Gyanítom Te sem szeretnéd, hogy otthon madárnak nézzenek!
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.02.25. 20:22
Jaj, és a hütte árak! Meg kellene érteni, hogy vannak olyan helyek a világban, ahol köztudottan többszörös áron adnak bizonyos árukat. Ilyen például a repülőtéri étterem, a sípálya melletti hütte, a Forma-1 versenyeken az összes szolgáltatás, stb. Ennek az oka nagyon egyszerű: a repterek, sípályák, versenypályák építése nagyon drága mulatság, a beruházók pedig nem szívességből építik őket, hanem a jövőbeli haszon reményében. Ezért horribilis bérleti díjakat kérnek egy üzlethelyiségért, amit az üzemeltetők (kínálati oldal) csak ilyen árak mellett tudnak kitermelni. A másik oldalnak (kereslet) pedig nincs más választása, mint kifizetni a piacinál jóval magasabb árat, egyszerűen azért, mert nincs más ott és akkor. Illetve egy választása mégis van: nem vásárol. Hoz magával, vagy kibírja nélküle. Ez ellen nem tehet senki semmit, így működik a gazdaság! A Sípark tulajdonosától sem várhatod el, hogy odaengedjen boldog-boldogtalant árusítani, és ezzel konkurenciát csináljon a saját éttermének!
Előzmény: (Skyman 112223)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.02.25. 20:10
Maximálisan osztom a véleményed.
Előzmény: (vasssy 112229)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.02.25. 20:05
Nem, ezt nem lehet elfogadni! Ez a hozzászólás olyan volt, mint ha a Fradi B-középben elkezdenél ordibálni, hogy rohadjon meg a Ferencváros! Próbáld ki tonicskám, aztán majd várjuk az élménybeszámolót!:)
Előzmény: (Skyman 112223)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.02.25. 19:36
Azért van különbség. Neked véleményed van, Tonicsnak pedig előítélete.
Előzmény: (Skyman 112223)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.25. 18:58
Nagyon sokféleképpen láthatjuk ám a világot! Lehetnek olyan nézőpontok, amibe talán én sem tudnék belehelyezkedni.

Aki nem érti Tonics nézőpontját, annak ez már sok, nem tud kilépni a saját gondolatvilágából, nem tud belegondolni abba, hogy mások másként állnak hozzá dolgokhoz. Nem mondom, hogy helyes és jó meglátás, amit ír, de ez csak abból adódik, hogy nem volt még Eplényben. Ettől még nem kell anyázni!

Világos, hogy látatlanban alkotott véleményt, de a bírók is gyakran kizárólag iratok alapján döntenek. Megnézte a honlapot, vagy a síelők.hu-n a pályát, kialakította róla a saját elképzelését és ennek megfelelően írt egy hozzászólást.
Ettől ő még ugyanolyan normális ember lehet, mint bármelyikünk.

Máshol síelt eddig és nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet Magyarországon, vagy korábban volt egy rossz tapasztalata és ezt előítéletben megmaradt benne.

Többen itt engem sem tartanak normálisnak, pedig csak az a véleményem, hogy a síelést meg az étkezést külön is lehetne kezelni és nagyon nem tetszik, hogy a völgyben nem érvényesülhet a szabad piaci verseny az étel-ital árak tekintetében, hanem ki vagyunk szolgáltatva egyetlen egy vendéglátósnak. Lehetne másként, de amíg van aki megveszi, hát bolondok lesznek olcsóbban adni és igazuk is van. Legyen így. Engem már nem érdekel, úgysem veszek ott semmit. Akinek mindegy, dobja ki a pénzét. (Nem vagyok süket, értem az ellenérveket is, csak szomorú, hogy olyanok kardoskodnak ellene, akikkel egy oldalon állunk, közös az érdekünk.) (Tudnál az én álláspontom mellett érvelni, ha akarnál a drága étkezés ügyében? Hmm? Ha ez lenne a feladatod meg tudnád oldani? Komolyan kérdezem!)

Semmivel nem jobb és értelmesebb ember az, aki háborog és szitkozódik itt ész nélkül Tonics-ra, ahelyett hogy építő, jobbító szándékú kritikát fogalmazna meg vele szemben - ahogy itt valaki javasolta Eplénnyel kapcsolatban.

A sítudását tekintve lehet haladó síelő attól, hogy több szempontból nem helyénvaló hozzászólást írt. Szerintem a kezdők próbálnak itt nagyon okosak lenni több dologban. Kezdő sítudásukhoz képest szerényebben kellene fogalmazniuk.

A magyar sípályákról Tonicsnak lesújtó véleménye van, ami Eplényt kivéve az összes többire IGAZ(!) is lehet mondjuk egy zsúfolt hétvégi napon!

Majd, ha egyszer eljön Eplénybe, megváltozik a véleménye! Ennyi és nem több - de ezt ő is írta már az első hozzászólásában.

Skyman
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.02.25. 14:12
De igaz! Méghozzá mennyire! :-)

Engem az szomorít el, hogy olyanról mond becsmérlő véleményt, amit ezek szerint nem próbált - maci-lacihoz hasonlóan ém is be szoktam számolni a negatív tapasztalataimról is. Ezzel nem csak Eplényt, vagy a magyarországi terepeket húzta le, hanem azokat is eljárnak oda síelni, hogy együt legyenek és egy-egy jót mozogjanak. Ahogy Huligan is mondta, a síelés - szerintem - nem csak a kilométerekről meg a nagy pályarendszerekről szól, hanem a mozgás szeretetéről, arról, hogy bárhol bármikor kedve van ezt csinálni az embernek, amikor és ahol csak lehet.
Viszont annak nagyon örülök, hogy meg tudja tenni, hogy csak nagy külföldi pályarandszerekben síel annyit amennyit akar. Értem ezalatt, hogy hétközben, munka után vagy akár vasárnap délután amikor eszébe jut. Mert a közeli Szlovák és Osztrák terepek nagy részében sincsenek számára megfelelő pályák.
Előzmény: (Soma 112120)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2011.02.25. 10:01
Kedves Tonics,
mi biztosan nem vagyunk egyidősek, valszeg akár a nagypapád is lehetnék (akkor nem lennél ennyire ostoba), szóval én nyugodtan levonhatok következtetést.
1.) Valamiről véleményt formálni, amit nem is tapasztaltál meg személyesen, hogy a szavaidat idézzem: "vicc"
2.) A közeli osztrák síterepeken, pl Wenigzell sincs 1 km-nél hosszabb pálya, és minden héten versenyt rendeznek, tehát az a mondatod, hogy "aki haladó síelő annak ez az 1000x méter tényleg csak vicc." ismét csak vicc.
3.) Minden pályán, ismétlem minden pályán a világon előfordul, hogy ismét idézlek "igen-igen kerülgetni kell a merevhóekéket", vagyis ez a megállapításod is vicc.
4.) Minden pályán, ismétlem minden pályán a világon előfordul, hogy sorban állás közben letapossák a lécedet, eléd furakodnak, tehát, hogy ez Eplény specifikus lenne, szintén vicc.
5.) Az hogy Te haladó síelőnek tartod magad ezek után, ennyi ostoba kijelentéssel, ismét csak vicc.
Miután ilyen jól kivicceltük magunkat írok néhány TÉNYT, ami saját személyes, ismétlem SAJÁT, SZEMÉLYES tapasztalatból táplálkozik. Legutóbb, nem olyan régen, pontosan két nappal ezelőtt voltunk kit Eplényben. Meg fogsz lepődni, csupa HALADÓ, PROFI síelővel, akik Áron kedvességének köszönhetően, még egy tréningpályát is tűzhettek és komoly 3 órás kapus edzést tarthattak, majd a videón is szereplő 4-es pályán délután szlalom edzés volt. Bizony előfordult, hogy elénk botorkáltak kevésbé jó, idézlek "merevhóekések", de mivel mi voltunk a haladók, meglepődhetsz, nem okozott gondot kikerülni őket.
Most arról nem akarok hosszú fejtegetést írni, hogy magyar viszonyok között, micsoda energia, munka, SZAKTUDÁS, befektetés, pénz kell ahhoz, hogy egy 500 méter magas "hegyen", ilyen időjárási feltételek mellett, ilyen minőségű pályán építsen és üzemeltessen valaki. Gondold el, hány ember nem tudja megoldani azt, hogy külföldre menjen síelni, de mivel elérhető távolságon belül, van egy ilyen sípálya, akár munka után is ki tud menni néhány órára síelni. Igaz Vasssy?
Szóval mielőtt bármit elkezdesz bírálni, előtte szerezz személyes tapasztalatokat és gondolkozz egy kicsit.
Egyébként, nyugodtan lehet negatív kritikákat is megfogalmazni itt a fórumban, de azt mindig JOBBÍTÓ SZÁNDÉKKAL KELL MEGTENNI!
Előzmény: (tonics 112080)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.02.25. 06:41
Most komolyan kérdem te a monitor előtt ülve formálsz véleményt és fogalmazol meg egy kritikát egy pályáról ?? Ez abszurd !! Magam részéről ahányszor Eplényben síelek mindig néhány sorban leírom az aznapi tapasztalatokat. Bizony a negatívumokat is leírom de ezért még senki nem üvöltötte le a fejem. Szerinted miért nem ?
Előzmény: (tonics 112076)
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.02.25. 00:17
képed láttán egy idősek lehetünk, szóval ne vonj le alaptalan következtetéseket
Előzmény: (Robin 112079)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.02.25. 00:10
Nem a kritikát hanem egy tizenéves butaságait !
Előzmény: (tonics 112076)
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.02.24. 23:58
hogy itt mennyi ember nem tűri a negatív kritikát??? az egyetlen értékelhető reakció skymané -> respect (h a küldföldiek is értsék). én csak leírtam a véleményemet, de sokan úgy reagáltak mint a gyerekek az óvodában, amikor legagyizzák a játékukat. ez egy fórum ahol pozitív és negatív kritikát is le lehet írni az alapvető szabályok betartása mellett. káromkodtam? nem. kiabáltam? nem. személyeskedtem? nem. az, hogy a negatív vélemény sok embernek nem tetszik, hát magasról... nem csak ajnározni lehet ill. kell valamit. na ennyi. szevasztok.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.