Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma topikból

ÜZENETEK (24)Időben csökkenő Időben csökkenő
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.26. 11:34
Az egyszerűsítés kedvéért fogalmaztam úgy, hogy 50%-os áron "több, mint 2X annyi étkeznének itt és ugyanannyi lenne a haszon." A TÖBB, MINT-en van a hangsúly!

Nagyon szép példa, kár, hogy van benne egy óriási baromság:
Eplényben nem 100 ezer Ft/nap a helypénz! Kinek fizetnél ennyi helypénzt? A Skiarénának? Na ne röhögtessél már!
A területek ott egymás mellett az Eplény Községi Önkormányzaté, az Erdőgazdasági Társulásé és a Magyar Honvédségé.

A létesítmény eszközei a befektetőé, de a területek tulajdonjoga nem! Maximum használati jogot kapott rájuk, de akkor is ott megy a völgyben például az erdészeti/katonai út. Annak túloldalához a sípálya üzemeltetőjének már abszolút semmi köze nincsen.

A pénztár előtti fa korláttól 3 méterre az út túloldalán már bárki építhetne bármit. Nem kellene, ha nem szemétkednének az árakkal!

Számold csak át nyugodtan a példádat ezen kitalált óriási összeg nélkül és tegyél egyenlőségjelet a kettő közé! - Köszi!

Lehet, hogy egy ember 2.000,- ből meg tud ebédelni, de nem egyedül járnak síelni az emberek. 4 fős családnak az már 8 ezer Ft. Nem mindenki szeretne ebédelni, csak 2-3 százért egy meleg szendvicset vagy 100-150Ft-ért 2dl forró teát.
Kevesebbért nem tudsz enni/inni semmit, mert 600-nál kezdődik minden és akkor azt számold fejenként, rendszeresen egy szezonban 20-30 alkalommal.

A 100 és 300 Ft közötti étel/ital kategória hiányzik a kínálatból! Ez az alapvető probléma. Csak sokat tudsz költeni.

Vegyünk egy mindenki által ismert tényt: Az egész szezont nézve kevés a vendég. Jóval kevesebb, mint amennyivel a befektető az elején számolt. Ez nagyban írható a magas ételárak terhére. Ha kedvezőbb lenne biztos, hogy többen jönnének. Már otthon, gondolatban elriasztja az embereket, hogy mennyibe kerül eljönni a családdal, itt síelni + étkezni.
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2011.02.26. 09:56
Fárasztó lett Eplény, pedig nem is síelek.
Előzmény: (Skyman 112261)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.02.26. 09:29
Akkor jöjjön egy matekpélda, hátha így megérted (bocsi az offért):

Feladat:

Tételezzük fel az egyszerűség kedvéért, hogy van két büfés vállalkozó, az egyik az eplényi sípályánál, a másik pedig Budapest egyik piacának parkolójában árul, mindkettő egyszerű lakókocsiból. Egyféle termékük van (szintén az egyszerűség kedvéért), a hamburger. A vállalkozásoknak kétféle költsége van: alapanyagköltség (változó ktg), és helypénz (fix ktg). Az alapanyagköltsége mindkét vállalkozónak egyforma: 1 hamburger költsége 100 ft. A helypénz Eplényben 100.000 ft/nap, Bp-en viszont nem fizet helypénzt a vállalkozó, mivel közterületen árul. Mindketten naponta 1.000 hamburget adnak el. Kérdés: milyen áron adják a hamburgert, hogy nullán legyenek?

Megoldás:

Bp-i vállalkozó egységköltsége: (1.000x100+0)/1.000=100Ft.

Eplényi vállalkozó egységköltsége: (1.000x100+100.000)1.000=200Ft.

Azaz Eplényben legalább 200 Ft-ot, a Bp-i piacnál pedig legalább 100 Ft-ot kell kérnie a vállalkozónak egy hamburgerért, hogy a költségeit fedezni tudja. Tehát Eplényben a magasabb fix költségek miatt kétszer annyiba kerül egy hamburger!

Ha ebből nem érted, akkor feladom!
Előzmény: (Skyman 112278)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2011.02.26. 09:07
Hello Skyman,
Mivel idáig, csak a levegőben dobálózol azzal, hogy így drága, meg úgy drága, akkor egy kis konkrét összehasonlítás:
Szerdán, az edzés szünetében, Holle Anyó kocsmájában ebédeltem. Ettem, egy nagy adag marhapörköltet, rizzsel, savanyusággal, és ittam két kólát. Ezért fizettem 2.000 Forintot. Ez jelenlegi árfolyamon (280 ft), 7,14 Eu. Mutass nekem Ausztriában bárhol egy hüttét, ahol ennyiért megebédelek és iszok két üdítőt. Ez alsó hangon, bárhol 12 Eu. Namármost, abban az Ausztriában, ahol már az alapvető élelmiszerek is olcsóbbak mint nálunk (lásd cukorturizmus), olcsóbb az üzemanyag is, ott 1,5-szer annyiért tudsz megkajálni és még sem hisztizik senki.
Amint írod, Eplény elsősorban a környékbeli hazaiaknak a pályája (igazad van), így aki néhány órára ugrik ki síelni, az bőven kibírja, hogy ha nem akarja, akkor ne vegye igénybe az éttermet.
Tehát szerintem egyáltalán nem kiugróan drága és egyáltalán nincs szó lehúzásról. Amit írsz, hogy adják fél áron és akkor kétszer annyian mennek be, és ugyanannyi lesz a haszon, az meg közgazdaságilag egy nagy butaság.
Előzmény: (Skyman 112277)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.02.26. 07:10
Kedves Skyman!

Úgy érzem, hogy kicsit belelovalod magad a vitába. Ez inkább Skywoman-i tulajdonság.
Véleményem szerint azért, mert a Holle Anyóban drága a kaja nem kellene mindenkit lepatópálozni, s nem kellene álhazafias húrokat pengetni.
Talán azért sem akar senki ellenérvekkel előhozakodni, mert úgy érzi, hogy felesleges. Nem az érvek gyengesége, hanem a Te fogadókészséged miatt.
Mellesleg közgazdasági fronton is erősítened kellene egy kicsit.
Végül pedig szeretném leszögezni, hogy magyar vagyok, s szeretem Eplényt, minden hibájával egyetemben.
Csabor
Előzmény: (Skyman 112277)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.26. 00:32
Krechl: Ezt megértem. Ez így világos és ésszerű, de lenne jobb megoldás is. Szerencse, hogy akik közel laknak tudnak otthon kajával készülni 1-1 napra.

Sehol máshol nem láttam ebben az országban ennyire egyszerű és olcsó ételeket ilyen kirívóan magas áron kínálva.
Előzmény: (Krechl 112271)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.26. 00:18
Nem tartozik a fórum témájához és nem szeretnék újabb vitát indítani + én is kértem valamit, senki sem reagált rá.
Ha többen ennyire szemellenzősen nem akarják érteni, hogy miről beszélek, csak a "minden rendben van"-t hajtogatják, akkor fölösleges. Aki nem akarja, azt nem lehet meggyőzni sem észérvekkel, se semmi mással.

A legtöbb ember - mint itt is látszik - olyan felfogású, hogy "Minden jól van úgy, ahogy van. Maradjon is úgy, csak békesség legyen. Aki szeretne valami változást, azt ugassuk le együtt, tapossuk el és maradjon minden a régiben!"

Csak így tovább Pató Pál Urak!
Elvileg senki sem ellensége a pénztárcájának, a társadalmi nyomás mégis erősebb. Tartozzunk a tehetetlen, sodródó tömeghez és fújjuk azt a követ, amit a többiek az igaztól és helyestől függetlenül!

Nem csoda, hogy Széchenyi-t elmegyógyintézetbe taszították.:(

Ahelyett, hogy a sorok között olvasnátok és megpróbálnátok észrevenni a mondanivalót, igyekeztek kiforgatni a szavaimat és felületesen reagáltok.
Azt kérdeztem tudnátok-e a másik oldal mellett érvelni, ha ez lenne a feladat!? A hallgatás "NEM"-et jelent, ebben az esetben pedig aligha vagytok vitaképesek.

Képzeljük el csak egy pillanatra mi lenne, ha mindenki egyetértene ebben a témában. Az összefogás minőségi változást hozna magával. Mi lenne, ha 50%-kal csökkentenék az árakat a Holle Anyóban és a kemencés büfében? Jóval többen vásárolnának, nem lenne annyival kevesebb a haszon. Mondjuk 15 év helyett 20 év alatt térülne meg a befektető beruházása. Annak az egy embernek nem lenne tőle semmi baja, mindenki másnak viszont sokkal jobb lenne.

50%-os áron több, mint 2X annyian vásárolnának. Ugyanott lenne a bevétel és a haszon, csak az vendégek lennének elégedettebbek és még többen, többször jönnének! :)

Most jöhetnek a primitív hozzászólások, hogy: "...aztán beleér a bilibe a kezed és fölébredsz!" meg ehhez hasonlók. Köszönöm szépen!
Előzmény: (boarder12 112269)
Krechl
343 élménybeszámolót írt
343
18 éve tag
2011.02.25. 22:51
Kedves Skyman!

Távol álljon tőlem, hogy ítélkezzem feletted, de könyörgöm lásd már be, hogy nem lehúzásról van szó. Sőt, éppen ellenkezőleg. Azért drága az étterem, hogy a bérlet árak reálisak maradjanak. Nagyon ésszerű megoldás, a síelés javára.
Előzmény: (Skyman 112261)
boarder12
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2011.02.25. 22:41
Skyman!
Azt írod, meg lehet találni az országban a nagyon kedvező árú és nagyon jó minőségű éttermeket (...). Légyszíves írd meg egy ilyen általad látogatott étteremnek a nevét és hogy melyik városban található. További hozzáfűzés nem szükséges, elég a név és a város. Köszönöm.
Másrészről azt írod, a sípálya nem hasonlítható sem forma 1-hez, sem repülőtérhez, sem semmi máshoz. Akkor nyilván nem hasonlítható más étteremhez sem.
Előzmény: (Skyman 112261)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.25. 22:19
Kedves Sörapu!

Te vendéglátós vagy, ebből élsz, ugyanezt csinálod máshol. Elfogult vagy, a saját érdekedet véded. Ez már nem ide tartozik, nem érdemes ebbe az irányba elmenni.

Tisztában vagy vele Te is, hogy meg lehet találni az országban a nagyon kedvező árú és nagyon jó minőségű éttermeket, ahol csak minimálisan adják drágábban az ételeket, mint amennyiért otthon el tudnánk készíteni. Nem a lehúzásra mennek, hanem "sok kicsi sokra megy" alapon visszajáró vendégkört próbálnak kialakítani. A kereskedelem minden területén egyre inkább előtérbe kerül ez a szemlélet a kapitalizmuson belül. Nem kell ehhez szocializmus, csak egy kis ész és emberség. Minden városban van ilyen étterem. Alkalom adtán ezekbe járok.

A drágák pedig...:) ismered a mondást: "Bolondoknak áll a világ!" Egyre kevesebb a fizetőképes "bolond" az országban. Vagy elfogy a pénzük, vagy megjön az eszük és megnézik, hogy mi mennyit ér valójában.

Egyvalamiben azért egyformák az emberek anyagi helyzetüktől függetlenül: Senki nem szereti, ha hülyének nézik!

Nem én érzem magam becsapva, mert én nem veszek ott semmit, hanem azt látom, hogy sok embert az orruknál fogva vezetnek, de legalábbis a kényszerhelyzetbe hoznak azzal, hogy nincs más lehetősége, ha nem hozott magával és nagyon éhes/szomjas lesz a sportolás közben.

Ha kellene tudnál érvelni az én szemszögemből? Csak próbáld meg játékból! Meglátnád, hogy mennyire igazam van...
Én látom és értem a másik oldalt, ha kell bele is tudok helyezkedni, de úgy érzem, hogy Eplény és a magyar síelés nem erről kellene, hogy szóljon, hanem egészen másról.

Én most csak itt erről a konkrét helyről és helyzetről beszélek. A többi nem tartozik ide. Nem hasonlítható a repülőtérhez, sem a forma 1-hez semmi máshoz. Ez Magyarország egyetlen sorbanállás nélküli, használható sícentruma, de a helyieknek, Eplényieknek, Veszprém megyeieknek, Dunántúliaknak, mindenképpen a magyar embereknek van, akik egy sportot űznek.
Előzmény: (Sörapu. 112257)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.02.25. 21:50
Drága barátom!
Rájöttem, hogy írhat itt bárki bármit, te becsapva érzed magad. Rossz lehet így élni. Sajnállak. Sajnállak, mert valószínűleg ezt érzed mindenhol. Éttermekről nem beszélek, mert azt látom, hogy az ottani árakkal nem vagy tisztában, de gondolom hogy kiakadhatsz mikor meglátod a búcsúban hogy 600 ft egy lángos, vagy a strandon le akarnak húzni 1000 forintot egy sült keszegért. Ha meg elmondanám neked, hogy mennyiből állítok elő egy korsó sört és azt mennyiért kapod meg a karácsonyi bazárban, hát biztosan összekarmolnád a saját orcádat.
Az a baj, hogy rossz időben születtél. A 60-as, 70-es években kellett volna élned. Az sem volt rossz, csak egy kicsit más.
Előzmény: (Skyman 112246)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.02.25. 21:46
Skyman, csak azt felejted el, hogy ez már nem a szocializmus! Az árakat nem valami jóságos munkásbarát bizottság állapítja meg úgy, hogy a dolgozó nép fiainak az jó legyen! Meg lehetett nézni abban a rendszerben a sípályáinkat, mikor lett volna itt hóágyú, ratrak, és modern felvonók!? Ez már kőkemény kapitalizmus, ahol az üzletek nem jótékonysági intézményként működnek! Ilyen egyszerű. És a síelés igenis drága hobbi, itthon is, nem csak Ausztriában, csak itthon valamivel olcsóbb. Mégis drágább, mint az otthon tévézés, vagy a parkban sétálás.
Előzmény: (Skyman 112246)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.25. 21:08
Igen, de otthon a saját lakásomban sem tűröm az igazságtalanságot, ezért ilyen nehéz elfogadni, hogy itthon Magyarországon - ahol a kisujjamban vannak a helyi viszonyok és árak - ennyire megvágjanak olyan élelmiszerekkel, amelyek minden közértben kaphatóak fillérekért. (Döbbenten és szánakozva nézem, ahogy egyes honfitársaim még ilyen áron is megveszik.)

Egy nagy osztrák síterepen magyarként nincs jogalapom kinyitni a számat, mert nem az én országom, nem az én hazám, nem az én anyanyelvem, nem az én fizetőeszközöm, hanem az ottani - egy magyarnak kevésbé ismert - viszonyok között az ottani fizetéseknek és a keresletnek megfelelően alakították ki az árakat.

Osztrákként (ha az lennék) azért nem szólnék, mert más kultúrában, jóval magasabb fizetéssel, talán más gondolkodásmódom és világnézetem lenne, másrészt - és ez a lényeg: Nyugodtan mondhatják rá, hogy
"- Nem Neked van ennyiért, hanem ide rengeteg külföldi vendég jár, ők simán megveszik, mert nem ismerik a helyi viszonyokat és évente csak 1 hétre jönnek síelni, akkor meg kifizetik!"

Eplényben nem ez a helyzet! Ez a sípálya a helybélieknek, a magyaroknak lett létrehozva, magyarok járnak ide - külföldiek szinte egyáltalán nem. A Skiaréna legtöbb vendége nem egyszeri látogató, aki itt költi el az egyetlen szabad hete alatt a 13. havi fizetését, hanem visszajáró helybéli vagy elérhető közelségben lakó rendszeres síelő. Otthon érezzük magunkat ebben az országban, itt a Dunántúlon és Eplényben is. Sokan régebb óta síelünk ezen a pályán, minthogy az Aréna megjelent volna.

Szerinted ki veszi jó néven, ha a "saját otthonában" nézik teljesen hülyének!???

Na ugye! Gyanítom Te sem szeretnéd, hogy otthon madárnak nézzenek!
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.02.25. 20:22
Jaj, és a hütte árak! Meg kellene érteni, hogy vannak olyan helyek a világban, ahol köztudottan többszörös áron adnak bizonyos árukat. Ilyen például a repülőtéri étterem, a sípálya melletti hütte, a Forma-1 versenyeken az összes szolgáltatás, stb. Ennek az oka nagyon egyszerű: a repterek, sípályák, versenypályák építése nagyon drága mulatság, a beruházók pedig nem szívességből építik őket, hanem a jövőbeli haszon reményében. Ezért horribilis bérleti díjakat kérnek egy üzlethelyiségért, amit az üzemeltetők (kínálati oldal) csak ilyen árak mellett tudnak kitermelni. A másik oldalnak (kereslet) pedig nincs más választása, mint kifizetni a piacinál jóval magasabb árat, egyszerűen azért, mert nincs más ott és akkor. Illetve egy választása mégis van: nem vásárol. Hoz magával, vagy kibírja nélküle. Ez ellen nem tehet senki semmit, így működik a gazdaság! A Sípark tulajdonosától sem várhatod el, hogy odaengedjen boldog-boldogtalant árusítani, és ezzel konkurenciát csináljon a saját éttermének!
Előzmény: (Skyman 112223)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.02.25. 20:10
Maximálisan osztom a véleményed.
Előzmény: (vasssy 112229)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.02.25. 20:05
Nem, ezt nem lehet elfogadni! Ez a hozzászólás olyan volt, mint ha a Fradi B-középben elkezdenél ordibálni, hogy rohadjon meg a Ferencváros! Próbáld ki tonicskám, aztán majd várjuk az élménybeszámolót!:)
Előzmény: (Skyman 112223)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.02.25. 19:36
Azért van különbség. Neked véleményed van, Tonicsnak pedig előítélete.
Előzmény: (Skyman 112223)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.25. 18:58
Nagyon sokféleképpen láthatjuk ám a világot! Lehetnek olyan nézőpontok, amibe talán én sem tudnék belehelyezkedni.

Aki nem érti Tonics nézőpontját, annak ez már sok, nem tud kilépni a saját gondolatvilágából, nem tud belegondolni abba, hogy mások másként állnak hozzá dolgokhoz. Nem mondom, hogy helyes és jó meglátás, amit ír, de ez csak abból adódik, hogy nem volt még Eplényben. Ettől még nem kell anyázni!

Világos, hogy látatlanban alkotott véleményt, de a bírók is gyakran kizárólag iratok alapján döntenek. Megnézte a honlapot, vagy a síelők.hu-n a pályát, kialakította róla a saját elképzelését és ennek megfelelően írt egy hozzászólást.
Ettől ő még ugyanolyan normális ember lehet, mint bármelyikünk.

Máshol síelt eddig és nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet Magyarországon, vagy korábban volt egy rossz tapasztalata és ezt előítéletben megmaradt benne.

Többen itt engem sem tartanak normálisnak, pedig csak az a véleményem, hogy a síelést meg az étkezést külön is lehetne kezelni és nagyon nem tetszik, hogy a völgyben nem érvényesülhet a szabad piaci verseny az étel-ital árak tekintetében, hanem ki vagyunk szolgáltatva egyetlen egy vendéglátósnak. Lehetne másként, de amíg van aki megveszi, hát bolondok lesznek olcsóbban adni és igazuk is van. Legyen így. Engem már nem érdekel, úgysem veszek ott semmit. Akinek mindegy, dobja ki a pénzét. (Nem vagyok süket, értem az ellenérveket is, csak szomorú, hogy olyanok kardoskodnak ellene, akikkel egy oldalon állunk, közös az érdekünk.) (Tudnál az én álláspontom mellett érvelni, ha akarnál a drága étkezés ügyében? Hmm? Ha ez lenne a feladatod meg tudnád oldani? Komolyan kérdezem!)

Semmivel nem jobb és értelmesebb ember az, aki háborog és szitkozódik itt ész nélkül Tonics-ra, ahelyett hogy építő, jobbító szándékú kritikát fogalmazna meg vele szemben - ahogy itt valaki javasolta Eplénnyel kapcsolatban.

A sítudását tekintve lehet haladó síelő attól, hogy több szempontból nem helyénvaló hozzászólást írt. Szerintem a kezdők próbálnak itt nagyon okosak lenni több dologban. Kezdő sítudásukhoz képest szerényebben kellene fogalmazniuk.

A magyar sípályákról Tonicsnak lesújtó véleménye van, ami Eplényt kivéve az összes többire IGAZ(!) is lehet mondjuk egy zsúfolt hétvégi napon!

Majd, ha egyszer eljön Eplénybe, megváltozik a véleménye! Ennyi és nem több - de ezt ő is írta már az első hozzászólásában.

Skyman
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.02.25. 14:12
De igaz! Méghozzá mennyire! :-)

Engem az szomorít el, hogy olyanról mond becsmérlő véleményt, amit ezek szerint nem próbált - maci-lacihoz hasonlóan ém is be szoktam számolni a negatív tapasztalataimról is. Ezzel nem csak Eplényt, vagy a magyarországi terepeket húzta le, hanem azokat is eljárnak oda síelni, hogy együt legyenek és egy-egy jót mozogjanak. Ahogy Huligan is mondta, a síelés - szerintem - nem csak a kilométerekről meg a nagy pályarendszerekről szól, hanem a mozgás szeretetéről, arról, hogy bárhol bármikor kedve van ezt csinálni az embernek, amikor és ahol csak lehet.
Viszont annak nagyon örülök, hogy meg tudja tenni, hogy csak nagy külföldi pályarandszerekben síel annyit amennyit akar. Értem ezalatt, hogy hétközben, munka után vagy akár vasárnap délután amikor eszébe jut. Mert a közeli Szlovák és Osztrák terepek nagy részében sincsenek számára megfelelő pályák.
Előzmény: (Soma 112120)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2011.02.25. 10:01
Kedves Tonics,
mi biztosan nem vagyunk egyidősek, valszeg akár a nagypapád is lehetnék (akkor nem lennél ennyire ostoba), szóval én nyugodtan levonhatok következtetést.
1.) Valamiről véleményt formálni, amit nem is tapasztaltál meg személyesen, hogy a szavaidat idézzem: "vicc"
2.) A közeli osztrák síterepeken, pl Wenigzell sincs 1 km-nél hosszabb pálya, és minden héten versenyt rendeznek, tehát az a mondatod, hogy "aki haladó síelő annak ez az 1000x méter tényleg csak vicc." ismét csak vicc.
3.) Minden pályán, ismétlem minden pályán a világon előfordul, hogy ismét idézlek "igen-igen kerülgetni kell a merevhóekéket", vagyis ez a megállapításod is vicc.
4.) Minden pályán, ismétlem minden pályán a világon előfordul, hogy sorban állás közben letapossák a lécedet, eléd furakodnak, tehát, hogy ez Eplény specifikus lenne, szintén vicc.
5.) Az hogy Te haladó síelőnek tartod magad ezek után, ennyi ostoba kijelentéssel, ismét csak vicc.
Miután ilyen jól kivicceltük magunkat írok néhány TÉNYT, ami saját személyes, ismétlem SAJÁT, SZEMÉLYES tapasztalatból táplálkozik. Legutóbb, nem olyan régen, pontosan két nappal ezelőtt voltunk kit Eplényben. Meg fogsz lepődni, csupa HALADÓ, PROFI síelővel, akik Áron kedvességének köszönhetően, még egy tréningpályát is tűzhettek és komoly 3 órás kapus edzést tarthattak, majd a videón is szereplő 4-es pályán délután szlalom edzés volt. Bizony előfordult, hogy elénk botorkáltak kevésbé jó, idézlek "merevhóekések", de mivel mi voltunk a haladók, meglepődhetsz, nem okozott gondot kikerülni őket.
Most arról nem akarok hosszú fejtegetést írni, hogy magyar viszonyok között, micsoda energia, munka, SZAKTUDÁS, befektetés, pénz kell ahhoz, hogy egy 500 méter magas "hegyen", ilyen időjárási feltételek mellett, ilyen minőségű pályán építsen és üzemeltessen valaki. Gondold el, hány ember nem tudja megoldani azt, hogy külföldre menjen síelni, de mivel elérhető távolságon belül, van egy ilyen sípálya, akár munka után is ki tud menni néhány órára síelni. Igaz Vasssy?
Szóval mielőtt bármit elkezdesz bírálni, előtte szerezz személyes tapasztalatokat és gondolkozz egy kicsit.
Egyébként, nyugodtan lehet negatív kritikákat is megfogalmazni itt a fórumban, de azt mindig JOBBÍTÓ SZÁNDÉKKAL KELL MEGTENNI!
Előzmény: (tonics 112080)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.