Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Galtür topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2011.03.01. 11:05
Mi is voltunk január végén Galtürben. Nekünk is kimondottan jó véleményünk van róla. A kb. 1000 lakosú Galtür a Paznaun völgy legvégén, jó magasan fekszik. Zsákutcafalu lévén nincs átmenő forgalom, ez az egyik oka a nyugalomnak. A másik ok, hogy a vaduló, magamutogató, nemzetközi közönség nem itt, hanem Ischgl-ben tobzódik.
A pálya maga komfortos, gyors és modern felvonókkal rendelkezik, kivétel ez alól a 2 szélső csákányos. A pályarendszert a nem túl hosszú, nem túl meredek, ezért nem túl fárasztó (halvány)piros pályák jellemzik és a fekete pályák is a könnyebbik fajtából valóak (főleg az ischgl-i feketékkel összehasonlítva). Kékkel jelzett pálya alíg van, de mivel a piros pályák sem nehezek egyáltalán (még a kezdőknek sem), ezért a pálya nagyon alkalmas családoknak, nem túl profi síelőknek. Aki a kihívást szereti, annak Galtürben azért ott van az izgalmas változatos, jó kondit igénylő 1-es skiroute (gyerekeim imádták, amint rátaláltak, csak ott jöttek le).
Az ischgl-i tömeg után tényleg igazi felüdülés Galtür, érdemes tehát olyan jegyet venni Ischglbe (mert azért azt nem szabad kihagyni), ami a Paznaun-völgy 3 környező pályájára (Galtür, Kappl, See) is érvényes, hisz a tömeget Ischgl elvonza ettől a 3 kisebb pályarendszertől, ami garantálja a nyugalmat.

A 99-es galtüri lavinakatasztrófa után, hatalmas pénzeket költöttek a biztonságra és az elrettent vendégek visszacsalogatására, sok fejlesztést hajtottak végre (új liftek, Alpinarium kiállítás és kultúrcentrum, szuper fürdő 25 méteres medencével, gyerekeknek óriáscsúszdával. A faluban mindenütt láthatóak a biztonságot nyújtó hatalmas lavinavédő kőfalak, a hegyeken sűrűn sorakoznak a hófogó létesítmények, így napjainkban valószínűleg a leglavinabiztosabb alpesi települések közé tartozik. A katasztrófa utóhatásaként az árak még mindig moderátak, főleg Ischgl-hez képest. Aki igényli, annak az esti nagy mulatozásért nyílván le kell menni Ischglbe, de akinek ez inkább ellenszenves, az kimondottan jól érezheti magát a nyugis családias Galtürben.

Javaslatom: aki Ischgl-be megy síelni és szombaton érkezik, az a vasárnapi tömeg elkerülése végett, Galtürben kezdje a síhetet. Aztán 2-3 nap Ischgl. Amikor kicsit megcsömörlik az ember a tömegtől, akkor irány 1 napra Kappl, ami szintén nagyon nyugis, családias pálya szuper felvonókkal, de azért jóval keményebb pályákkal, mint Galtürben.
Előzmény: (porszi 112894)
porszi
28 élménybeszámolót írt
28
14 éve tag
2011.03.01. 10:32
Szóba került mint következő célpont.
Előzmény: (Hochjoch 112913)
Hochjoch
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
2011.03.01. 10:14
Teljesen egyetértek a leirtakkal.
De a hegy másik oldala is érdekes.(Silvaretta Nova)
És itt még kevesebb sielövel találkozik az ember.
Talán legközelebb.
Előzmény: (porszi 112894)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
porszi
28 élménybeszámolót írt
28
14 éve tag
2011.03.01. 08:26
Sziasztok
Azért írok, mert még senki nem írt erről a pályáról.
01.29-02.05-ig voltunk Galtürben ami egy csendes kisfalu Ischgl-től 9 kilóméterre, a szállások árai is kedvezőbbek, de a bulizni vágyóknak Ischgl-be kell menni, ami kb.10 perc.
A síelést mi is Ischgl-be terveztük, de ha már ilyem messzire eljöttünk úgy gondoltuk megnézzük a galtüri pályát, és nem csalódtunk.
Mivel az ideérkezők zöme így gondolkodik a pályák nincsenek túlterhelve.
A pénztárnál, a mellőle induló négyülésesnél és az út túloldalától induló kabinosnál még vasárnap sem volt tömeg, és parkoló is volt bőven.
Az 40 km-es pályarendszer tökéletesen kezelt, ahol mindenki talál magának megfelelő pályát.
Itt a kék az kék, a piros az piros és nincsenek meglepetés letörések, amik esetleg elvennék egy kezdő bátorságát.
A remek pályához remek időnk is volt, úgyhogy a hütte teraszán lehetett sörözni, napozni, és délben sem kellett asztalt vadászni.
A pályán több csodás hütte van, ételekből egy-két helyi specialitást kivéve a jól megszokottakat lehet kapni, az árak viszont tükrözik, hogy Tirolban vagyunk.
A nap végén egészen a parkolóig csúszhatunk, ahonnan indulnak a sí buszok.
Biztos vagyok benne, hogy aki ideutazik az inkább a Silvretta-arénára kíváncsi, mint ahogy mi is, de megér egy napot, mert egy jó minőségű pálya.
És még valami.
Hazafelé magéri bemenni úgyis útba esik a Swarovski Crystal múzeumba ami Vattens-ben van Innsbruck után.
Galtur1.jpg
Galtur2.jpg
Galtur3.jpg
Galtur4.jpg
Galtur5.jpg
Ischgl-023.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.