Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Zakopane és környéke topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
hg001
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2011.03.06. 15:08
Üdv!
Tegnap jöttünk haza Zakopánéból (csütörtöktől szombatig voltunk síelni).
Természetes hó 1000 méter alatt alig van, a város körüli ágyúzott pályák viszont mindenhol működnek.
Nappal viszonylag meleg volt (+5 fok), éjszaka nagyon hideg, tehát a pályák ki tudtak fagyni, de dél körül kissé kásás volt a hó állaga.
Csütörtökön és szombaton a Szymoszkowa pályán síeltünk. Még szombat délben sem voltak sokan, jól lehetett pörögni. A felső piros rész a puha hó miatt kibuckásodott, a kék szakasz szinte hibátlan volt. A pontrendszer jól működik (2 pont = 1 zlotyi, egy felvonózás a nagy ülőszékesen 12 pont), bármennyi ponttal fel lehet tölteni a kártyát, a maradékot visszafizetik. Bankkártyával lehet fizetni a bérletért.

Pénteken elautóztunk a Bialka Tatranska-i pályára (~20 km). A parkolóból ijesztőnek tűnt a helyzet (hatalmas tömeg), viszont fent már jól eloszlott a nép, és du. 3 órától szinte nem volt sorbanállás, kivéve a legalsó 6-os ülőszékest, de odáig nem érdemes lecsúszni, mert a vége elég lassúcska. A felső pályákon (3-as ülő, 4-es ülő alatt, csákányos mellett) remekül lehetett pörögni.
Ráadásul a pálya este 10-ig(!) van nyitva, fantasztikus kivilágítással. Mi 6-ig síeltünk, nagyon jó volt. A pályák minősége jobb volt, mint a Szymoszkowán. Itt napijeggyel síeltünk, és a pörgés miatt ki is tudtuk használni.

Állítólag a Kasprowy Wierch csúccsal nem érdemes próbálkozni, mert nagyon drága a kabinos felvonó, nagy a sorban állás, és fent jegesek a pályák. Persze aki magashegyi élményre vágyik, úgyis felmegy...

A Zakopane előtti szerpentines útszakaszon (Lysa Polana felől) figyelni kell a jégfoltokra, nagyon alattomosak, mert a déltájban felolvadt jég hamar visszafagy, és a kanyarok nagyon csúsznak - ugyanakkor sok szakaszon teljesen száraz az aszfalt, ami gyorsabb haladásra csábít.
Hazafelé láttunk is egy árokba fordult autót.

A városban változatlanul nagy az élet, rengeteg étterem, klubok, stb. nyitva vannak és a piac is teljes kapacitással működik.

Szerintem egy szezonzáró síelésre még a jövő héten is jó lehet a környék.
Előzmény: (szansza08 113661)
szansza08
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2011.03.06. 10:03
Tudna valaki infót ,milyenek most a hóviszonyok Zakopánéban?
Milyen változások vannak,mi kb. 2éve voltunk kint.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.