Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
19 éve tag
2011.03.08. 13:55
Aki tavaly volt kint az tudja ,hogy ahhoz kepest javult a helyzet a vararszonyeggel kapcsolatban mert tavaly Pl meg annyi sem volt mint most a patak felett csak egy "csirkehalo" volt kihuzva es ennyi.
Na en akkor jobban paraztam mint most.
A mostani egy Nagy elorelepes a tavalyihoz kepest es szerintem jovore megoldjak ezt is.
Előzmény: (franci252 114115)
franci252
164 élménybeszámolót írt
164
13 éve tag
2011.03.08. 09:34
Egyetértek Veled. Szerintem is ez lenne a legsűrgősebben megoldandó feladat. Ezt nem lehet eleget túráztatni, és ez nem gumicsont. Kár lenne az idei, egészében véve bizonyára sikeres szezont, egy csúnya balesettel zárni. A gyors megoldás tényleg a majomháló lenne, jövőre pedig megépülhetne a deszka trepni. De lehet, hogy van jobb megoldás is.
Előzmény: (Skyman 114096)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.07. 23:45
Örülök, hogy lassan mindenki rájön, hogy amikről beszélünk létező és valós, megoldandó problémák melyek nap mint nap megtörténnek.

Én ugyan nem estem még le a szakadékba, de gyakran előfordul, hogy csak 5cm-rel a vége előtt ér oda a felvonó és ülök fel rá.

A probléma ott van, hogy a futószőnyeg összehavazódik, eljegesedik és olyan csúszós lesz, hogy túlzottan előre csúsznak a síelők rajta. Az ügyesebbek, akik felismerik a helyzetet próbálnak fékezni, utána pedig hátrafelé araszolnak, így ők megússzák. Kezdők és kevésbé ügyesek viszont előfordul, hogy nem tudják megoldani a helyzetet és akkor ott a zuhanás, ami félelmetesen veszélyes.

Ki kell találni rá valami megoldást. A háló annyiból jó, hogy ha megfogja az illetőt, akkor legalább nem töri össze magát.

Amikor leesik valaki, percekig tart kimenteni, megvizsgálni, talpra állítani és a felszerelését összeszedni. Addig áll a felvonó. Akik nemrég szálltak fel és vissza tudnak még nézni tudják miért, de akik feljebb ülnek fogalmuk sincs mi történhetett.

Végleges megoldást kell találni haladéktalanul. Plusz biztonságból nem ártana a háló sem.
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.03.07. 23:04
Most mesélte egy eléggé fajsúlyos ismerősöm, hogy nemrégiben leesett a felvonó beszállójánál a futószőnyegről. Jól odavágta a vállát, alig tudja mozgatni. Üzeni, hogy... inkább nem írom ide le az üzenetét. Tehát ez valóban probléma. Nekem fel sem tűnt, mert nem vagyok 120 kiló, és a lécem is rég volt vaxolva, ezért nem csúsztam annyira előre a futószalagon. A megoldás: csúszásmentesíteni a szalagot, vagy ha a kezelő látja, hogy nagyon előrecsúszott valaki, akkor lelassítani a gépezetet, és szólni az illetőnek, hogy csoszogjon hátrébb néhány lépést. A majomfogó nem megoldás, mivel csak megfogja a leesett majmot, de nem gátolja meg magát az esést.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.