Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ravascletto topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
grevesz3
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.03.10. 17:35
Sziasztok!
Csak csatlakozni szeretnék a Ravasclettó Hotel Trieste szállást és kiszolgálást dicsérők táborához. (Marcelló-hoz)Mi 2011.márc.4 től 9 ig voltunk ott.
A fórumon az indulást megelőző estén olvasva a "két csillagos" minősítést kicsit félve vittem 15 fős csapatomat a szállás helyre, de hát mit volt mit tenni, hát magamban tartottam az aggodalmamat a WC papír hiány és a "80 as évek" minősítés miatt.
Jól is tettem, mert kicsit eltúlzott volt, nem annyira borzalmas, sőt inkább tiszta, normális nem is nagyon lepukkant szobákat kaptunk, bár ezt nem mondta senki sem, de ettől féltem.
WC papír hiányunk nem volt, mert minden nap töltötték, hát a zuhany függöny az hiányzott egy kicsit, ez igaz.
Szabolcs és csapata hozzáállása pedig mindenben kárpótolt bennünket. Mi is vidám csapat voltunk, vagyunk és leszünk is, így még az sem vette el a kedvünket, hogy volt olyan csoport, aki összetévesztette a félpanziós étkezést a csomagolj, amit csak bírsz típusú étkezéssel. Minket bántott ez a kapzsiság, de a személyzet ezt is mosollyal vette tudomásul. Persze nem volt hiányunk így sem, sem enni, sem pedig innivalóban. Külön kiemelném, hogy a baleset miatti, mert sajnos az is volt, késői vacsora sem okozott semmi gondot Szabi és csapatának, képesek voltak minden fintor nélkül 22 órakor is tálalni. Szóval most voltunk először, de jövőre is megyünk, ez biztos, mert a csodálatos napsütés, hegyek, tökéletes hó viszonyok és a páratlan kiszolgálást nem szívesen hagynánk ki jövőre sem és ez itt biztosított.
A többivel teljesen egyetértek, pályát és egyebeket illetően is. Örülök, hogy létezik ez a fórum, mert a dicséretet nem szeretjük általában közkinccsé tenni, pedig fontos.
Jut eszembe, hogy írtam Holiday-nak, hogy WIFI-t intézzenek, mert arra van igény, csak az olasz főnök (pálinkát szerető) nem érti a nyűgünket. Azt hiszi az internet abból áll, hogy a szállodája fenn megtekinthető a hálón.

üdv. mindenkinek
Előzmény: (marcello 112078)
marcello
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2011.02.25. 00:05
Sziasztok!
Február 6-11 között síeltünk Ravascletto-ban egy 25 fős csoporttal, megosztom itt is az élményeinket.
Arta Terme-ben, a Hotel Trieste-ben volt a szállásunk (erről majd a végén), ez kb. 8 km-re van a pályától, a Monte Zoncolan-i parkolótól (ki van táblázva szépen, Sutrio-nál), maga Ravascletto a nagykabinos lifttel messzebb, 16 km-re fekszik.
Az itthoni enyhe idő fogadott minket kint is, 8-10, néha 14 fok (!!!) fent a pályákon, éjjelenként viszont fagyott. Ez visszaköszönt a pályák állapotában is, a napos részek hamar megolvadtak, az árnyékosak viszont rettentő kemények maradtak délutánra is. Természetesen a jól megszokott olasz mentalitás mindenütt, rendesen kezelt pályák, jó liftek, bőséges italmennyiségek a rifugiokban, embertömegek s sorbanállás pedig ezen a héten sem voltak. A Zoncolan parkolótól (itt van egy kölcsönző szervizzel együtt) kb. 60 méter séta egy kis dombon felfelé a rifugiok és a liftek övezte centrum. A Zoncolan-nál az 1-es fekete és a 2-es piros pálya nagyon jó, utóbbi viszont elég hamar elromlik, érdemes áttérni ilyenkor a fekára, nincs nagy különbség a kettő között. Ottjártunkkor kora délutánig mindennap zárt edzés volt ezen, utána szuper meneteket lehetett jönni rajta. Ugyaninnen fentről (ide érkezik a nagykabin is, pazar a kilátás!) indul a 4-es kék is, nagyon kellemes, kezdők 2-3 nap után simán jönnek rajta, ennek a közepéről lehet feljutni egy négyes lifttel a 8-as Goles-re is, ez is kellemes kékes. A Zoncolan centrumnál balra van a másik négyes ülőlift, erre indulnak a haladóbbak, ezzel és a felette levő másik négyüléses buborékossal lehet feljutni az 5-ös pirosra, a 6-os fekára (kb. egyforma nehezek), valamint a szintén gyönyörű panorámát nyújtó Tamai-ra, innen a 7-es pálya visz le minket a 6-oson át, a 4-es aljába. Ahhoz képest, hogy csak 28 km a pályarendszer, nagyon változatosan lehet síelni, egyáltalán nem lehet ráunni, mondjuk nekem esélyem sem volt erre, mivel a 2. napon sikerült a síbotomra esnem s jól megzúznom a térdkalácsomat (féltettem a fotós hátizsákot), így 2 napot ki kellett hagynom. Fontos megemlíteni, hogy 5 (igen, öt!) varázsszőnyeg is van a teljesen kezdőknek s a gyerkőcöknek, nekik tehát abszolút úri dolguk van, aki itt nem tanul meg síelni, az seholsem. Egyszer lejöttem a nagykabin alatti 9-es pályán is, de nem volt olyan nagy élmény, meglehetősen árnyékos, darabosra lefagyva, vesekövem, ha volt is, nem sok maradt utána. Délutánra, ha felenged, ez a pálya is jó lehet. A kabin villámgyors, emlékeim szerint 4 perc alatt fent van, nekem tériszonyosnak megijedni sem volt idő (két slukk pályinka közben) s máris ki kellett szállni. Azért pár fotót csináltam itt is.
Akkor pár szót a szállásról. Egy fiatal magyar srác, Szabolcs viszi többedmagával, a bárban maga az olasz tulaj a pultos, nem veti meg a jóféle magyar házipálinkát (sem). Az épület s a 2-3 ágyas szobák a 80-as évek színvonalát idézik megjelenésükben, inkább két csillag ragyog csak a homlokzaton. Tiszta, takaros, de azért hiányzik a zuhany- vagy kádfüggöny, néha WC-papírt is a portán kell kérni. Félpanzión voltunk, reggel felvágott, sajt, vaj, lekvár, néha rántotta vagy szafaládé-szerű melegétel, napközis teával és hosszúkávéval. Este leves, tészta, főétel s desszert vagy gyümölcs. Mindig jól lehetett lakni, de az 'al dente' fogalmát nem nagyon ismerték, mindig rettenetesen túlfőzték a tésztát. Egyébként mindenki nagyon baráti és szívélyes, egy rossz szavunk sem lehetett senkire sem. Amúgy is mindig a társaságon múlik, hogy milyen a hangulat, a miénk kiváló volt, gyakran éjjelig vittük a prímet (ezúton is elnézést a többi lakótól a hangzavar miatt!). Szívből ajánlom a helyet s a pályarendszert is, családosoknak és nagyobb társaságoknak is, akiket nem riaszt vissza a 8 km-es pályatávolság.
Panoráma a Tamai tetejéről
Bébipálya varázsszőnyeg a Zoncolan tetején
A Zoncolan tetejéről, balra az 1-es fekete, jobbra a 2-es piros
A Tamai és az Arvenis
A 8-as (Goles) és a 4-es kék pályák
Ismét a Tamai és az Arvenis csúcsok
Harmadszor is ők...
A Zoncolan-i varázsszőnyeg felülről
Kilátás nyugatra
Kilátás a Tamai-ról délre
Balra a 2-es piros, jobbra az 1-es fekete jön le
ÉNY-i panoráma
A nagykabinos tetejéről, a 9-es pálya egy részével, lent Ravascletto
Jobbra a 2-es piros kanyarog, balra lent a Zoncolan-i parkoló
Varázsszőnyeg 3.
Jobbra megint a 2-es zúzda
Hotel Trieste 1.
Hotel Trieste 2.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.