Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma topikból

ÜZENETEK (22)Időben csökkenő Időben csökkenő
szanyi
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2011.03.11. 11:50
Elgurult a gyógyszered, veréb? Hol olvastál a jegyárakról az én hozzászólásaimban?
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.03.11. 11:47
Miért jársz Eplénybe síelni?

Ha egy étel nem ízlik, nem eszek belőle. Miért vadultatok meg? Miért érzik az emberek sértettnek magukat? Nem kötelező síelni járni!

Miért gondolod te is , hogy bárki magyarázattal tartozik neked?

Ez csak egy lehetőség...
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.03.11. 11:42
Az aktivitás játékban szeretnél részt venni?

Több módja is van:

https://sielok.hu/rovat/jatekok/cikk/aktivitas-jatek/
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Nagy Sándor 40
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2011.03.11. 11:32
Anyád nem tanított meg a normális viselkedésre?

Vagy a skiaréna alkalmazottja vagy, ezért véded őket ilyen alpári útszéli stílusban?

A büdös bunkó jelző a skiaréna vezetőire érvényes, akik miután felhívták a figyelmüket a megtévesztő jegyárak (2-3 órás jegyeket drágábban adták, mint a jegyárak menüpontban feltüntették) jogszabálysértő mivoltára, bosszúból visszaállították az eredeti árakat.
Úgy gondolják, hogy a síelők nem nyalták eléggé a vezetőség seggét az óriási akciók miatt.
Mi lesz Soós Csaba következő lépése? Elzárja a távfűtést a cége által szolgáltatott területeken, ha valaki reklamálni mer?

Várom a skíaréna rajongóit, akik a szakközepes mikrokönyv alapján megmagyarázzák a fentieket és ajnározzák a vezetőség fantasztikus gazdasági tudását!

Arról már nem is beszélek, hogy a jegypénztárban nem halottak a nyugtaadási kötelezettségről. De ez az ő bajuk.
Előzmény: (szanyi 114804)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2011.03.11. 11:09
Hagyjuk már! Döglött oroszlánba nem illik rúgni.

Csabor a megbocsátó
Előzmény: (szanyi 114804)
szanyi
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2011.03.11. 10:53
Látom lepördültél minden konkrét és érdemi vitáról!
Szerintem viszont ennél szofisztikáltabban elmondani nem nagyon lehet, mint ahogy az üv. tette, hogy mekkora büdös bunkó vagy! :-)))
Örülök, hogy kiderült, hogy egy semmirekellő agybeteggel van dolgunk. Bár ez elsőre sem volt kérdés.
Előzmény: (Skyman 114745)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.03.10. 23:13
Kedves Skyman!

Örülök, hogy végre megfogadtál egy neked címzett jótanácsot. Úgy tekintem, hogy sikerült meggyőznünk Téged! Ha nem is az igazunkról, de arról mindenképpen, hogy ne fecsérelj több energiát a meddő csatározásba.

A forradalmat tehát lezártnak tekintem, a felkelő szabad elvonulást kapott, a birodalmi csapatok pedig térjenek vissza mindennapi életükhöz, kedvenc sípályáikhoz. Jó csúszást mindenkinek az elkövetkező tavaszias hosszú hétvégére!

God Save The King!:)
Előzmény: (Skyman 114745)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.10. 22:58
Kedves Rockenstein,

Tudod mit? Megfogadom a tanácsod. Elmegyek és foglalkozom mással. Végülis miért ne?!

Remélem, hogy a Skíaréna tulajdonosa rugalmasabb gondolkodású és hamar jobb belátásra téríti vagy leváltja az üzletvezetőjét, aki az egész történet végigolvasása után ilyen módon és tartalommal nyilvánult meg a fórumon.

Az utolsó szó jogán kérem minden kedves síelő és snowboardos társamat, hogy amíg jelentős árcsökkenést nem tapasztal, ha megteheti ne vásároljon az eplényi sípálya mellett működő Holle Anyó éttermében és a Kemencés Büfében.

Inkább vigyetek kaját, termoszban teát és fogyasszátok egészséggel, jóízűen!

Ha megteszitek, nem volt hiábavaló az együtt eltöltött idő, az eszmecserék, az erőfeszítések és a ráfordított energia.

Köszönöm.
Minden jót kívánok! Ég Veletek!

Sziasztok.
hómacsek
90 élménybeszámolót írt
90
17 éve tag
2011.03.10. 22:42
Fiúk! Nézzetek át a Schladming topicba, tudtok esetleg segíteni?
Előre is köszönöm.
Hómacsek
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2011.03.10. 22:35
Lehet hogy rosszindulatúnak fogok tünni, de szerintem elfecsérelt egy óra volt!:D (Mármint a cimzett tekintetében, mert egyébként élvezetes olvasmány!)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2011.03.10. 22:18
Gratulálok, ez szuper volt, csak sajnos a címzett nem fogja megérteni.
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.03.10. 21:58
Sok mindent szeretnék én is: heti 3 napot kelljen csak dolgoznom kétszer annyi fizetésért, egy lakást Schladmingban, hogy ne kelljen szállásra költenem, szezonbérletet is hozzá féláron, és egy 3 literes átlagfogyasztású autót, amivel ugyanúgy 5 óra alatt érek oda, mint a mostani 7 literes fogyasztásúval. Akkor minden hétvégémet kint tölthetném. Álmodni jó dolog, álmodni kell, mert az hajt bennünket előre, hogy meg akarjuk valósítani az álmainkat.

De közben azért fel kell ismernünk a realitásainkat is. A síelés sajnos egy nagyon drága sport. Ezt akárhogyan és akárhol nézed, sajnos igaz. Csak a hozzá szükséges felszerelés több százezer forint. Aztán meg is kell tanulni, amihez azért nem árt egy oktató. A legolcsóbb tanfolyam is 6-8 ezer naponta itthon, az osztrák síiskola árakról inkább ne beszéljünk, mert azt hittem frászt kapok, mikor legutóbb egy ismerősnek oktatót kerestünk kint. Hozzá jön még a szállás, amire jellemzően szükség van, mert nagyon kevesen laknak Magyarországon sípályához 1-2 órányi autóútra. Egy éjszaka átlagosan 5-7 darab ezres, ha appartmanban laksz, szállodáról ne is beszéljünk. El is kell jutni valahogy a síterepre, 400 forintos benzinár mellett, újabb súlyos ezresekért. Végül a legdrágább, a síbérlet. Még itthon is egy ötös, komolyabb helyeken meg 10 felett naponta. És természetesen ne feledkezzünk meg vesszőparipádról, a kajáról sem. Napi háromszori étkezés, ebből átlagosan egy étteremben. Mert a síelők jellemzően a szállásukon reggeliznek és vacsoráznak, akár félpanziójuk van, akár önellátásra rendezkedtek be, tehát nem esznek 3x a hüttében, ahogy te azt elképzeled. A félpanziós felár kb. 15 euro körül mozog, azaz kb. 4000 Ft. Önellátással ez jóval kevesebből is kihozható, legyen mondjuk 2000 a reggeli és a vacsora együtt egy főre. Egy ebéd a hüttében szintén hasonló összeg, Ausztriában kb. 10-15 euro, Eplényben, mint itt valaki írta 2000 Ft, tehát a FELE (AZAZ 50%-A!!!!) az osztráknak.

Namost, ha mindezt figyelembe vesszük, látható, hogy mennyire nem olcsó sportról van szó. Tapasztalataim szerint az egy sínapra jutó összköltség Ausztriában 20-25 ezer Ft/nap, itthon 8-10 ezer Ft/nap. Eszerint az általad ideálisnak tartott 20-30 nap síelés egy szezonban Ausztriában 400-750 ezer Ft, itthon pedig 160-250 ezer Ft. És akkor még a felszerelést nem is számoltuk!

Ha most megvizsgáljuk a hüttében történő napi 1 étkezés költségének arányát a síelés napi fajlagos költségén belül, kb. 15-25%-ot kapunk. Tehát azt megállapíthatjuk, hogy a síelőnek nem a hütte árképzése okozza a legnagyobb fejfájást. Sajnos amióta Skyman megjelent a fórumon, ez nem mindig mondható el!

Tehát azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy a síelés nem olcsó dolog. Ezért aztán az a réteg, aki űzi, jellemzően nem szegény emberek közül kerül ki. Fejenként évi 160-750 ezer forintot nem engedhet meg magának egy alacsonyabb jövedelmi szintű ember. Európa számos sípályáján járva az elmúlt 15 évben mindenhol megállapítottam, hogy a síelés a felső-középrétegek sportja. Orvosok, ügyvédek, vállalkozók, menő üzletemberek, politikusok, jómódú polgárok űzik Magyarországon ezt a sportot. Nem szegény emberek. Nem nem lepődnek meg egy 1500-2000 forintos főételáron, és nem csak a drága szabadidejükben, kedvenc hobbijukat űzve, de egy átlagos hétköznapon is rendszeresen megengednek maguknak ennyit (vagy még többet) a napi főétkezésükre. Ők képezik az egy szezonban 20-30 napot síelők 90%-át (illetve az általuk eltartott gyerekek és feleségek). A maradék 10% pedig lelkes fanatikus, aki inkább a szájától vonja meg a falatot, csak hogy síelhessen. Na ő az aki biztosan nem fog a hüttében kajálni, legyen az akármennyire olcsó, mert már a bérletre is alig futja neki. Inkább nem eszik egész nap (ismerek ilyet!), vagy hozza magával hátizsákban a szendvicset és a termoszt.

Mindezek tudatában egy sípálya üzemeltető, pontosabban sípálya melletti éttermet üzemeltető, hogyan alakítsa ki az árképzését? A jómódú 90% igényeit, vagy a fogyasztóként amúgy is kis eséllyel szóba jöhető 10% igényeit vegye figyelembe? Hogy tudja a profitját maximalizálni? Ha a jómódú 90% fogyaszt 100 egység áron, ezzel bevesz 90 egységet, ezzel elveszítve a maradék 10%-ot, vagy esetleg ebből a 10-ből is becsábít még 5%-ot 50 egység áron, ezzel bevesz 50*0,95=47,5 egységet? De ha mindenkit becsábít, akkor is csak 50 egység üti a markát. Nyilvánvaló, hogy egy vállalkozó az előbbit fogja választani, már ha egy kis esze is van, és eljut odáig, hogy meghatározza a potenciális célcsoportját, felméri annak jövedelmét és fogyasztási szokásait, és annak megfelelően alakítja ki kínálatát.

Most persze jöhetsz azzal, hogy ezek fiktív számok, meg hogy Eplénybe csak az a 10% jár, stb. De nekem elhiheted, a nagy számok törvénye mindig érvényesül az üzleti életben, és ezek a számok sokkal közelebb állnak a valósághoz, mint az általad bemutatott féláras-duplaforgalmas modell. Évente 20-30 síeléssel töltött nap mondatja ezt velem, tehát én pont beleesek a célcsoportodba. A másik lehetséges érved pedig, hogy Eplényt a szegények sípályájának építették. Ezt már csak azért sem hiszem el, mert akárhányszor ott jártam, mindig tele volt a parkoló 10-20 millás luxusautókkal, a pálya pedig félmillás Spyder-Atomic márkás cuccokba öltözött emberekkel. Na, ők nem fogják nézegetni az árlapot, mielőtt rendelnek a Holle Anyóban! És végül, de most véresen komolyan Skyman, szerinted ki lenne az az agyalágyult befektető, aki milliárdokért építene egy ilyen sícentrumot Magyarországon azért, hogy utána 200 forintért teszkós virslit áruljon a parkolójában szociálisan rászoruló sporttársaknak?

Komolyan gondolkodj el ezen az eszmefuttatáson, mielőtt véresre vered a klaviatúrádat a szegény csóró magyar síelők védelmében! Remélem, megérte ez a rád áldozott bő egy óra az életemből, és végre rájössz, hogy nem ellened, vagy valami nemes ügy ellen beszélek, hanem te beszélsz a realitások ellen! Ne akard úgy végezni mint Széchenyi, főleg egy ilyen jelentéktelen ügy érdekében! Fordítsd inkább valami produktív tevékenység felé ezt a hihetetlen kitartásodat, és meglátod, néhány év múlva már nem fognak zavarni a 2000 forintos kajaárak, mert röhögve kifizeted!

Barátsággal: rockenstein
Előzmény: (Skyman 114669)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.03.10. 20:53
Ne haragudj! Nem akartalak megbántani!
Előzmény: (Skyman 114664)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.10. 20:15
Mérhetetlenül magas áron kínálni bármit az nem kunszt.
Hiába kellene és nagyon jó lenne a villanyautó a jelenlegi üzemanyagárak mellet, 10 millióért nem kell, mert 5 évig tankoljuk az autónkat abból a pénzből a vételárán felül és ki tudja mi lesz 5 év múlva.

Méreg drágán adni az enni-innivalókat az nem dicsőség ám!
Azon licitálsz, hogy hol lehetne még drágábban megvenni ugyanazt?

Ne tedd nevetségessé magadat! Ott van az orrod előtt a lényeg és direkt, azért sem akarod megérteni.

Számold ki, hogy mennyit költesz naponta az étkezésedre és összesítsd egy hónapra. Utána nézd meg mennyit keresel nettóban és hányad részét teszi ki csak a saját étkezésedre fordított összegnek!

Itt arra próbálunk rávilágítani kedves közgazdász úr, hogy rendszeres sportolók szeretnének a szezonban SŰRŰN ide járni síelni és itt kedvező árakon az étkezésüket megoldani.
Ne arra gondolj, hogy egyszer elmész valahová egy évben és akkor ott elköltöd a szokásos napi költségvetésed akár 10X-esét is! Másról van szó vedd már észre!

Na?
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.10. 19:54
Örülök, ha megérted. Később talán elfogadod. Gyerekként is voltak dolgok, amiket még nem tudtál elfogadni. A felnőttek is egy részükben gyerekek maradnak, ami nem baj.

Köszönöm az utolsó normális hangvételű hozzászólásodat!

Üdv.: Skyman
Előzmény: (huligan 114660)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.03.10. 19:54
Még valami, nem büszkeségből írtam. Tényeket közöltem!

Sok barátom van (én elmondhatom hála Istennek), akik veled ellentétben értéket teremtenek/képviselnek, gyáriparosok, élsportolók, tervező mérnökök, orvosok, üzlet emberek, de ez nem az a fórum...

Az a baj, hogy érzelmi fogyatékos és tájékozatlan vagy. Mi ezt felismertük, ebben tudtunk eddig segíteni. Már ezért megérte veled foglalkozni!
Előzmény: (Skyman 114656)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2011.03.10. 19:52
Ki fogom próbálni, nagyon szimpatikus helynek tűnik!:)

Ha Symannél már ez az árszint is kiveri a biztosítékot, akkor nem is merem elmondani, mennyiért kapható egy kétszemélyes ebéd Gordon Ramsay-nél Londonban. De említhetném a budapesti Costes Éttermet is. Persze ezek egészen más műfajba tartoznak, mint a Holle Anyó, de a teszkós virsli is!!!
Előzmény: (huligan 114644)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.03.10. 19:47
Már régebben kiderült, mások vagyunk!

Őszintén kívánom neked, hogy eljuss arra a szintre, hogy megfelelő kockázat vállalás mellett legyen egy kielégítően profitáló vállalkozásod, sok alkalmazottal! Akkor remélem majd vissza térünk erre a témára!

Megértem, amit írsz, de elfogadni nem tudom!

Ez nem fog változni...
Előzmény: (Skyman 114656)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.10. 19:41
Huligán! Én a helyedben ilyen emberekkel nem barátkoznék! :)
Olyan barátaidra legyél büszke, akik értéket teremtenek, hozzátesznek valamit az ország épüléséhez!
Előzmény: (huligan 114644)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2011.03.10. 19:07
Skymannak!

Soma írta:
"Az a baj, hogy még hazudsz is.
A legutóbbi Holle Anyónál elköltött ebédem ára:
Marhapörkölt, rizs, savanyú, két kóla 2000 Ft."

Két jó barátom éttermében ezek a tételek a következők:

Marhapörkölt: 1490,- Ft
Rizs: 340,- Ft
Savanyú: 390,- Ft-tól
2x2dl CC: 360,- Ft

2580,- Ft.

Nincs sípálya mellette, és nincs frekventált helyen...

Ezek alapján, Holle Anyó árai igazán barátságosak!

Forrás: http://www.mokussorkert.hu
Előzmény: (Skyman 114638)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.