Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol) topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tiborh
42 élménybeszámolót írt
42
16 éve tag
2011.03.24. 22:04
Igen..:) Az lehet! A Blauspitz-ről közvetlen vagy piros vagy fekete pálya jön le!Az én emlékeim szerint egy piroson indultunk le onnan, aminél volt olyan rész hogy kellett a lendület, mert volt vízszintes része is..:)
Aztán az a piros pálya átváltott egy feketére ami viszont mivel bár meredek volt, de elég széles, egy nagyon kellemes carving pálya volt! Bár a meredeksége sem volt emlékeim szerint olyan húha..Sőt szerintem a fenti piros, indulóban a letörések miatt, szerintem komolyabb kihívást jelentenek egy kezdőnek. Ennek a pályának a vége egy nagyon kellemes kék pályába torkollott, ami egy patak mellett vitt be a Kalsba!
Imádtam ott lezúgni és lendületből azt a pár száz métert a felvonóig a patak mellett (félig befagyva) elsiklani!
A másik kék útvonalon is voltam, de a Blauspitzről lejövet kicsit bonyolultabbnak tűnt oda átvergődni..:)
Én az általad írt 20-as pályát nem ismerem, ott az akkor nem volt nyitva..Vagy az i lehet hogy csak nem is vettük észre! :D
De így már értem miről írtál! :)
Előzmény: (szabop27 116215)
szabop27
14 élménybeszámolót írt
14
18 éve tag
2011.03.24. 18:49
Szia! Elbeszéltünk egymás mellett :)
A probléma, amiről beszéltem: ha a Blauspitz-en való csúszás után szeretnél visszamenni Matrei-be, akkor muszáj a fekete 20-as pályát is útba ejteni, hogy lejuthass a Cimarossra felvivő kabinig. Ugyan a térkép jelöl egy kék 20-as alternatívát, de ez az ott-tartózkodásunk ideje alatt zárva volt; gyaníthatóan az egész szezonban.
Előzmény: (Tiborh 115161)
Tiborh
42 élménybeszámolót írt
42
16 éve tag
2011.03.15. 21:35
Ezt a mondatodat nem igazán értem..
"Egy negatívumot tudok csak említeni: Kalsból Matreibe visszacsúszva muszáj érinteni egy fekete pályát, ami kezdőknek problémás lehet."

Kals-ból a kabinossal kell visszajönni a Cimaross-ig és onnan 3 lehetőség is van elindulni lefelé Matrei-be! Egy fekete, egy piros ami elágazik, és egy kék pályán! A fekete eleje inkább egy sötét piros, de ahol rázós lenne azt meg sem kell csinálni, mert át lehet jönni egy kék összekötő pályára.
Amúgy a fekete "rázós" része sem annyira kegyetlenül rázós. kb.200 méter hosszan leszűkül a pálya és talán egy kicsit meredekebb.Kezdőknek nem ajánlott, de közepes tudással simán le lehet jönni ott is! A kék pályás lehetőségeken meg szépen gond nélkül le lehet csúszni!Az igaz viszont hogy a kék pályát és a pirosat is a kabinosból kiszállva csak úgy lehet elérni hogy kb. 50 méter enyhe emelkedőn sétálni kell..:) Ez tényleg nem biztos hogy kellemes, de lehet hogy jobb megoldás a kevésbé tapasztaltaknak mint a feketén nekiindulni! Ha a közvetlen egész Matrei-ig való lecsúszást értetted akkor ott meg csak piros pálya visz le tudtommal.
Előzmény: (szabop27 113682)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
szabop27
14 élménybeszámolót írt
14
18 éve tag
2011.03.06. 10:53
Sziasztok!

Március 2-5 között voltunk a Grossglockner-Resort pályáin. Reggel 5-kor indultunk Budapestről, délben már a bakancsokat csatoltuk a Matrei állomás parkolójában. Meglepetésként ért, hogy nem árulnak jugend bérletet, ellenben 18 éves korig mindenki gyerek jeggyel csúszhat. 2 "jugend-korú" gyerekkel ennek nagyon örültünk.
Első nap felhős-ködös idő volt, második nap végig esett a hó. Talán ennek is köszönhetően, a pályákon alig volt valaki, a felvonóknál 0 perc várakozási idő. Péntekre kisütött a nap, ami szombaton is kitartott, de szerencsére ez sem hozott tömeget. A pályarendszer nagyon tetszett a társaságunknak. Délelőtt érdemes a Kals falu felé eső oldalon csúszni, mert ezek a pályák a fekvésük miatt déltől már nagyon felpuhulnak.
Egy negatívumot tudok csak említeni: Kalsból Matreibe visszacsúszva muszáj érinteni egy fekete pályát, ami kezdőknek problémás lehet.
A szállásunk a pályától két perce volt, síbusz a ház mellett áll meg. http://www.haus-rainer.com/index.htm Kedvező árú, klasszikus osztrák minőség, bátran ajánlom mindenkinek.
Méltatlanul kevés szó esik erről a sícentrumról, nálunk mindenképp a "visszajövünk még" mappába kerül:)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.