Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kesztyű topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2011.10.24. 11:48
Ozsi véleményéhez csatolnék annyit, hogy mivel a bepárásodás tényleg a legkritikusabb dolog (attól fázik leginkább a kezed, ha nem száraz), ezért szerintem csak olyat vegyél, ami eredeti Goretex anyagból van.
Létezik még sokféle "tex", de ez biztosan jó. (én legalábbis már megszívtam több mást)

Ha ennyire fázós a kezed, akkor még két megoldás:
1. "Dupla" kesztyű (amilyet linkeltél, csak hát az nem Goretex, tehát én nem venném)

2. Fél-egy számmal nagyobb Goretexes kesztyű, bele mégy egy vékony polárkesztyű, ha hideg van. (a nagy kesztyű megvételekor a polárral felpróbálni!)

3. A tuti megoldás: Goretexes egyujjas, "hegymászós" kesztyű. (az ilyennél nincs melegebb)

4. Még tutibb :-), ha két kesztyűd van, egy normál (Gorés), és egy egyujjas a "nehéz napokra"... ;-)

Ui: a szűk kesztyű mindig hidegebb, mint a kicsit(!) túlméretes, úgy válassz
Előzmény: (Brockey 122589)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.10.24. 10:34
1. Mindenképpen olyan kesztyű kell, amelyik kicsit sem párásodik. Nekem is szokott fázni, régebben véletlenszerűen találtam már olcsó kesztyűt is, amelyik bevált. Viszont most pár szerencsére Leki Worldcup kesztyűket használok. Bőrből vannak, nagyon finom kidolgozásúak belülről, és ezekben sokkal kevésbé fázik a kezem. Na persze ezek nem az alsó árkategória termékei (150€ körül szoktak lenni általában).

2. Sportboltokban lehet kapni gyerekeknek kesztyűbe és cipőbe való melegítő párnákat. Ha a gyerekeknél beválik (márpedig beválik), akkor felnőttnek sem ciki használni.
Előzmény: (Brockey 122589)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2011.10.24. 09:52
Nekem is tudnátok valamilyen kesztyűt ajánlani? Az én kezem (pontosabban az ujjaim végei), meg a fülem meg az orrom szoktak fázni (a fülemre a sísisak tökéletes megoldás, az orrtyűt meg még nem találták fel:-)).
Tavaly Val Cenis-ben kb. -15 fokban határoztam el, hogy idei szezonra beszerzek valamit ez ellen. Síelés közben meg kabinos felvonón nem gáz, de ha megállok, ill. főként az ülős nembuborékoson tavaly úgy éreztem, hogy lefagynak az ujjaim. Az 5ujjas kesztyűben próbáltam ökölbe szorítani (mármint csak az ujjaimat egymáshoz, a kesztyű 5 ujjából visszahúzva), de kínszenvedés volt. Kb. -5 fok alatt kezdek el szenvedni vele.

Még annyi, hogy 2 síkesztyűm van, mindegyik 2réteges, az egyikből kivehető a belső réteg. Tavaly ezt a belső réteget tettem bele a másik 2rétegesbe, és így volt egy kicsit elviselhetőbb a hideg, de messze nem volt tökéletes. Mondjuk, tényleg nagyon hideg volt.
Ez egyébként erről jutott az eszembe:
http://www.atomiclub.hu/index.php?content2=termek_kiir&termek_id=1572112517&page=3&szint1=T%C3%89L&szint2=++S%C3%8DRUH%C3%81K&szint3=KESZTY%C5%B0K&szint4=&termek_neve=REUSCH%20KINETIC%20EVENT%203in1%20S%C3%8DKESZTY%C5%B0&list=termekek_listaz&search=&brand=&rendez=&price_from=&price_to=&szin_keres=&meret_keres=&t_keres=&csoport1=&csoport2=&csoport3=#
"EGYBEN HASZNÁLVA A LEGEXTRÉMEBB HIDEG SEM JELENTHET PROBLÉMÁT." Ezt el lehet hinni? Mert megveszem 22 eFt-ért, de akkor nekem tényleg jó legyen.
A Primaloft bélés tényleg jó meleg? Akinek ilyen bélése van, attól megköszönnék pár soros véleményt.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.