Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ugrás, repülés.. topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.10.30. 18:36
én így tudom: Building, Antenna, Span and Earth
Előzmény: (Sáska2 123076)
Sáska2
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
2011.10.30. 16:24
Sporttársak! Most olvastam bele ebbe a topikba. Szeretnék néhány dolgot tisztázni.
Ejtőernyős ugrás( ejtőernyő használat)Az 1986 májusában kiadott, de még mindig érvényben lévő 39. számú Légügyi Előírás szerint: idézem "Ejtőernyős ugrásnak minősül bármely légijármű levegőben való tartózkodása közben történő elhagyása, amikor a földetérési sebesség csökkentésére ejtőernyőt használnak."
Base ugrás. (Ez már nem a 39-es, ez már az én fogalmazásom.) Valamikor a 1970-es években kezdődőtt az Egyesült Államokban az El Capiten sziklánál. Valójában ejtőernyxős figurák keztek vele foglalkozni "B" mint bridge (híd), "A" mint antenna. Miután gyenge vagyok angolból tovább nem tudom. Valami stabil hely talán tehát sziklákról való leugrás, meg magas épületekről. Ma már teljesen külön sportág és nem csak a megfáradt öreg ernyösők sportja, mert ha jól tudom vannak köztük olyanok is akik valódi ejtőrnyős ugrást nem is hajtottak végre.
Ejtőernyőzés és síelés témáról csak annyit, hogy már a II. világháború előtt az ejtőernyős alakulatok gyakoroltak síelni Erdélyben. Erről van fényképem. Az 1950 - 60- 70- es években az ejteőrnyős tankönyvek ajánlják a síelést, kiegészítő sportágként, télen a fizikai, szellemi karbantartás céljából. Egyébként a kettő közöt annyi a hasonlóság mint az alma és a körte között, mert mind a kettő sport. azt szoktam mondani, hogy azért hasonló a kettő, mert kint van a szabad ég alatt, a természethez nagyon közel. Jellemző még a viszonylag nagy sebesség, azonnali döntés hozatal, technikai sport, és nagyon sok pénzbe kerül mind a kettő.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.