Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Heiligenblut topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.01.09. 18:39
Megkövezni nem foglak, mert jelenleg sokat kellene ásni a kőért a hóban, de Fleiss részt kár kihagyni, főleg, hogy az a síterep legmagasabb pontja (nagyon szép a csáklyás tetejéről a kilátás)
Előzmény: (beee 129630)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.05. 16:56
Szilveszter tájékán volt szerencsénk pár napot Heiligenblut-ban tölteni.

Síeltünk és hótalpas túráztunk (ez utóbbit ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta!).

Minden pálya nyitva van már (a síutak is hol nyitva, hol zárva), de persze az idei gyenge tél azért látszik - itt-ott kikandikál egy-egy fűcsomó, szerencsére nagyon kevés helyen, és messziről látszanak, jól ki lehet őket kerülni. Illetve a friss, nehezen ratrakolható porhó hamar buckásodik. Erről persze nem az üzemeltetők tehetnek, ez van. Meg kell tanulni kezelni. :)

Kövezzetek meg, a Fleiss oldalra még mindig nem mentünk át, tehát arról megint nem fogok írni.

A Schareck és Fallbichl viszont újra óriási élmény volt - de elfogult vagyok, hiszen számomra ez Ausztria legszebb része télen-nyáron.

A Schareck pályái (2, 5) változatosak és hosszúak. A 2-es pályán van sajnos a legtöbb fűcsomó, de a körülményekhez képest igazán jó munkát végeztek a hómunkásemberek.

A Fallbichl oldal volt megint a legjobb, tökéletes természetes hóval, rendes alappal (itt nem volt fű). Amikor éjjel nem esett friss hó, egész nap tökéletesen tartották magukat a pályák. Szép, buckamentes pályákon lehetett még délután is siklani, finom puha hórétegen. Másnap, az éjjeli hóesés után már korán buckákba rendeződött a friss porhó. Ekkor bevetettük a pozitív hozzáállást: minden nehézség csak alkalom a több tanulásra! Délutánra már gond nélkül, örömmel csúsztunk a buckák között is. :)

Kifogtunk pár szép, nagyrészt verőfényes napot, aztán ma már újra egész nap szakad a hó - elvileg napokig, úgyhogy remélhetőleg 1-2 hét múlva már ideális viszonyok fogadják a sporttársakat.

Kezdőknek még mindig nem ajánlott a hely szerintem, hiszen kevés a kék pálya, ráadásul főleg piros pályákon keresztül közelíthetők meg...

Képeket holnap töltök - addig is jó síelést a szerencséseknek!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.