Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Wenigzell (Joglland) topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2012.01.15. 23:26
Kedves Kovgyulus,
sztem akkor nagyjából tetszett és ez a lényeg.
Itt még gyerekjátszó sarok is van nem is rossz, ezt is megírhattad volna. Ha gyerekcsoportot visz valaki és letesz egy kondér teát és abból itatja az étteremben a gyerekeket, nem vágják ki mindenestől, hanem megkérdezik miben segíthetnek. Tudod itt mindenkit ismerek és náluk lelkiismeretesebb vendéglátókat nem igen láttam. Először biztos a pénzt látták a magyarokban, de ma 11 év után több barátom is van itt és nem csak nekem. Ha nem szolgálták ki őket, az csak véletlen lehetett.
A pálya olyan amilyen, kezdőknek való, de a Joglland Cupban is helyszín ez a pálya is, mert a kék pályán is a legjobb síelő nyer ! Mi idén 10. alkalommal fogunk versenyt rendezni és az utóbbi 8 évben 120 fő felett volt az induló magyarok száma, ez a hely népszerű, kedvelt és kiváló tanulópálya. A híd előtt azért állnak meg mert körülnéznek, mi van lejjebb. A többi pálya nehezebb a környéken, de ha tetszett gyertek csak vissza ide.
Előzmény: (kovgyulus 130791)
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.15. 18:47
Kedves Zsolt!

Én csak objektívan próbáltam leírni tapasztalataimat, amelyek részben pozitívak részben pedig negatívak.

Azért had fűzzek pár gondolatot az általad írtakhoz.
Ha már az étteremről írtál akkor leírom ezzel kapcsolatos tapasztalatomat is. A gyermekeinket próbáljuk önállóságra nevelni és ennek keretében adtunk nekik pénzt, hogy vásároljanak maguknak valamit. Miután kb. öt perc után sem jöttek vissza akkor a feleségem utánuk ment és kiderült, hogy azóta a pult előtt álltak és senki sem kérdezte meg tőlük, hogy esetleg mit szeretnének (egyébként az egyik gyermekem beszél németül a másik pedig angolul).

Nem biztos, hogy nekem a vakszolással van a problémám, hanem inkább a tudás hiányával (most volt ötödször a lábamon síléc ami szerintem még igen messze van a sí tudástól).

Lehet, hogy igazad van és évek múlva majd esetleg mosolyogni fogok, hogy egy ilyen felüljáróról nem vagy csak félve mertem lemenni, de a helyzet az, hogy ahogy én láttam rajtam kívül még elég sok embernek problémát okozott. A síelők jelentős része megállt ott és kis tanakodás után félve indult tovább. Szerintem ez egy bátortalan kezdőnek akár a kedvét is elveheti a további síeléstől. Az egyik beszámolóban azt írja valaki, hogy akár a felüljáró előtt is ki lehet lépni a csákányos felvonóból és akkor ki lehet hagyni ezt a meredek szakaszt. Ez így igaz csak a helyzet az, hogy megfelelő kilépéshez már szükséges valamilyen szintű sí tudás, mert különben csak esés (és a felvonó megállítása) lesz a vége.

Azt írod, hogy a csákányos felvonót minden síelőnek tudni kell használni. Biztosan igazad van, de ahol én eddig voltam ott a személyzet egész nap ott állt a felvonó mellett és adta alám a csákányt.
Az alsó felvonónál a kaput szerintem nem jótékonyságból nyitották ki, mert amikor odaértünk akkor még nem volt szabadra állítva és a kezelő bent ült a kabinban és kint nem volt senki. Később már ugyanő volt kint és mivel csak egyedül volt ezért gondolom a problémák elkerülése miatt állította szabadra a kapukat.

Az ár az tényleg nagyon méltányos, ez az én véleményem is, főleg annak tükrében, hogy nekem Eplény is ugyan ilyen messze lenne mint Wenigzell.
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2012.01.14. 23:13
Kedves Kovgyulus,
szépen felfedeztétek leírásod alapján Wenigzellt.
Szeretném hangsúlyozni, hogy van magyar pincérnő, az étteremben akkor sem szólnak, ha saját otthoni elemózsiát majszolsz és roppant segítőkész ott mindenki - ezért szeretik a magyarok, no meg azért, mert olcsóbb, mint pl Eplény, nem beszélve az említett Mönichkirchenről.
Havazás - ez nekem pozitív egy sípályán, a bergfex előrejelzésről meg nem tehet szegény Wenigzell.
Gyermekversenyek esetén délig sokan vannak utána miénk ott a tér. Ha nem csúszik a léc le kell vakszolni.
"az út felett átívelő felüljárótól (tartottatok, netán féltetek - amely sokakat gondolkodóba ejtett, vajon le merjek-e menni vagy nem)" idéztem, bocsi ezen még sokat fogsz mosolyogni, ha megtanulsz síelni és nagy helyeken is jársz.
A csákányos felvonót minden síelőnek tudni kell használni, ha segítenek, ha nem. Itt kiemelném, hogy az alsó felvonónál nem is kellett bérletet mutogatni nyitva volt a bejárat - hol van még ilyen ???
Kérlek ismerkedj meg Mönichkirchen "igazi" alternatívájával Hauereck / St. Kathrein 15 km re van Wenigzelltől 26 eu helyett nálunk Szhelyen olcsóbban is kapsz bérletet, csakúgy mint St. Jakob i Waldera is.
Előzmény: (kovgyulus 130725)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
2012.01.14. 22:17
Azt olvastam a sielok.hu-n, hogy a Wenigzell-i pálya egy tipikusan kezdő pálya, ezért a mai napon ellátogattunk a családdal ezen helyre.
Akkor nézzük a tapasztalatokat.
Időjárás: a "zszs31" által ajánlott (egyébként általam is használt) bergfex.com szerint az időjárás döntően napos lesz és kevesebb, mint 1 cm hó esik. Ehhez képest az idő döntően felhős volt és néha elég rendesen esett a hó. A nap csak talán összesen két órát ha sütött.
Parkoló: Mi kb. 10 óra 20-kor értünk oda és az egyébként nem túl nagy parkoló dugig volt autóval, már az út szélén is végig parkoltak. Körülbelül fél egy körül a parkoló jelentősen kiürült, mert arra vége lett valamilyen gyermek versenynek ami miatt a rövidebb felvonó melletti pályarész jó részét lezárták.
Pálya: Tegnap éjszaka, vagy ma hajnalban esett kb. 10 cm friss hó, ezért most sikerült megtapasztalnom milyen is tömörítetlen porhóban síelni. Aki még nem próbálta annak elárulom, hogy a léc nemigen csúszik benne és nekem néha sikerült párszor közelről is kapcsolatba kerülni vele (mondhatnám azt is, hogy tanyáztam párat). A nap folyamán aztán a síelők egy kicsit tömörítették a pályát, de 3 óra felé már a pálya jelentős része igen csak buckás lett. A változatosság kedvéért fél kettő tájban most a pálya egy másik részét zárták le síverseny miatt. A pálya lejtése egyébként tényleg nem veszélyes, eltekintve a felvonók tetejénél lévő meredek szakaszoltól valamint az út felett átívelő felüljárótól, amely sokakat gondolkodóba ejtett (vajon le merjek-e menni vagy nem). A pálya amúgy tényleg extra széles, bőven van hely gyakorlásra.
A „Kinderland” a mai napon nem üzemelt, gondolom a sok friss hó miatt.
Felvonó: A pályához két csákányos felvonó a gyakorló pályához pedig egy köteles felvonó van. A köteles felvonó tényleg kb. 100 m hosszú és ingyenes (bérlet nélkül is lehet használni).
A csákányos felvonóról túl sok jót nem tudok írni. A bérlet olvasás itt még hagyományos módon működik (kihúzod és bedugod az olvasóba). Sokszor nehézen olvasta le és ha netán elakadt a léced a zöld jelzésnél akkor utána hiába raktad be újra a kapu nem nyílt. Ilyenkor a kezelő egy idő után nagy kegyesen megnyomott egy gombot és a kapu kinyílt (néha ezért még azt is megnézte, hogy a berakott bérlett a mai napra szól-e, mert fő a bizalom).Természetesen azzal sem fárasztotta magát a kezelő, hogy a segítsen a csákányt megfelelő módon elhelyezni, óránként kb. 5-10 percet kijött levegőzni. A többi időben pedig (kevés kivételtől eltekintve) mindenki maga szerencsétlenkedett a csákány beakasztásával. Volt olyan akinek mindez a 3.; 4. vagy akár az 5. próbálkozására sikerült. Mindezek ellenére sor nem igen volt, néha-néha kellett maximum 1-2 percet várni. Ezek a problémák csak a rövidebb felvonónál álltak fenn, mert a hosszabb felvonónál a kapukat szabadra állították és a személyzet a feneked alá adta a csákányt.
Jegyár: Röviden csak azt mondhatom, hogy igen barátságos. Mi családi jegyet vettünk (2 felnőtt + 2 gyermek), ami 52 euróba került, sőt pluszba adtak egy grátisz gyermek jegyet is.
Ár-érték arányban egy 2 kilométeres pálya használatáért nem is rossz.

Összefoglalva: Aki nem szereti a tömeget, aki nem ragaszkodik a legújabb technológiákhoz, akinek megfelel a csákányos felvonó is, aki nem szeretne túl sok pénzt költeni a jegyre, annak ez a pálya jó választás lehet.

Ugyanakkor véleményem szerint jó alternatíva lehet a Szombathelytől szinte ugyan olyan távolságra (vagy talán még közelebb is lévő) lévő Mönichkirchen. Igaz, hogy itt az árak magasabbak és általában több ember is van, de természetesen itt szolgáltatások színvonala is magasabb (elektronikus bérlet olvasás, ülős felvonó, segítőkész -és részben magyarul is beszélő- személyzet, tágas, kiépített parkolók). A Mönichkirchen-i 5-ös pálya egyébként véleményem szerint még a Wenigzell-i pályánál is lightosabb, igaz, hogy nincs olyan széles.
P1130841.JPG
P1130827.JPG
P1130852.JPG
P1130866.JPG
P1130881.JPG
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.