Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Monterosa Ski topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.01.25. 15:33
Szia!

nagyon köszönöm a válaszokat.
Előzmény: (Nelson79 131452)
Nelson79
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2012.01.21. 19:24
szia,

a punta indrenes freeride pályán nem voltam (feleségem visszatartott), de felmentem a felvonoval, szerintem nem annyira meredek fenntről, elég sokan mentek rajta.
A szélnél természetesen lehet tudni előre, ha gond van. Amikor kérdéses a helyzet, akkor a völgyhatároknál a hágónál kirakják a táblát, h nem garantálják a völgybe való visszajutást a szél miatt. Ennek ellenére volt egy nap, h egy hüttébe is berohant egy felvonos végigkérdezni, h ki melyik völgyben lakik, mert leállítják a felvonot (reggel semmi jel). Persze egészen estig ment, tehát a precizitás olyan olaszos:) Szóval lényeg a lényeg, ha reggel nincs ott a tábla, akkor nyugodtan át lehet menni.
Ha freeridozni szeretnél, akkor én gressoneyt javaslom champoluc helyett, mert elég sok idő eljutni a freeride pályákra.
Előzmény: (MGMM 131345)
MGMM
59 élménybeszámolót írt
59
14 éve tag
2012.01.20. 10:32
Kedves Nelson79!

Mivel márciusban megyünk ebbe a régióba síelni, nagyon megörültem a beszámolódnak. 1 napra mindenképp el fogunk ide is jönni, én is már régen kinéztem magamnak a helyet.

Azt szeretném megkérdezni hogy a Punta Indren csúcsáról induló kijelölt, freeride pályán jártál-e, mert engem ez vonzana a leginkább, milyen meredek stb...

A másik dolog ami felkeltette az érdeklődésem ez az erős szél dolog.
Amennyiben lezárják a völgyek közti felvonót azt előre jelzik? Gondolok itt arra, hogy pl. Champolucban hagyom a kocsit, szépen átsíelek az alagnai völgybe, s ha közben lezárják a hágót akkor nem kicsit megszívtam, ugyanis nem jutok vissza a kocsihoz. Ezzel kapcsolatban milyen információid vannak?

Válaszaidat előre is köszi,

Üdv. MGMM
Előzmény: (Nelson79 130796)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Nelson79
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2012.01.15. 19:52
Nagyon haldoklik ez a forum, ezért leírom az élményeimet. Már évek óta kinéztem magamnak és a múlt héten végre el is jutottunk ide. A tapasztalatok: a környezet mindent visz, elképesztően magas hegyek, bármerre néz az ember gleccsert lát, tényleg csodálatos. A felvonórendszer nem üti meg a tiroli színvonalat, van egy-két pár éves felvonó, de van olyan is amit már Jahorinán is leselejteznének. A felvonók közül sok kabinos, gondolom a nagyobb szélben jobban tudnak működni. A pályák (köszönhetően a január eleji havazásoknak) tökéletes állapotban voltak, ami érdekes, h a nagy magasság ellenére is elég sok a kicsit szűkebb pálya (alul erdősek is), kevesebb a nagyon széles fennsík pálya, ez azonban nem okoz gondot, mert elenyészően voltak és emiatt délutánra se romlottak a körülmények. Igazság szerint, ez volt az egyik legjobb dolog, h szinte kihalt volt az egész rendszer, még dél körül is lehetett találni friss ratrak nyomot. Mivel ez egy freeride hely, ezért muszáj ezt is megemlíteni, alapvetően az alagna felőli oldalon láttam pár jelöletlen pályát, a rendszer másik végén champoluc felé főleg családibb szakaszok vannak. A jelölés is nagyon olaszos, a piros pályák nagy része bőven lehetne erős kék is, tehát a gyengébb sítudásúak is bőven találnak kedvükre valót. Ami nagy negativum, h nagyon szélérzékeny a hely, két nap is le volt zárva az összeköttetés a völgyek között és a külföldi forumokat olvasgatva ez elég általános itt.
A helyi bérlet jó az egész aosta völgyre, tehát egy nap megnéztük Cerviniát (autóval kb 80 perc)+ Zemattot is (ez persze már feláras). Már voltam Cervinián, de a matterhorn még mindig zseniális. A Klein Matterhornon tényleg úgy érzi magát az ember, mintha a világ tetején lenne.
Szóval én azoknak ajánlom gressoneyet, akik vagy freerideörültek, vagy azoknak akik egy nem túlzsúfolt helyen szeretnének síelni (itt hüttékben ebédidőben is mindenhol volt szabad asztal, illetve az egész héten nem álltam sorban egy percet se). Csatolok pár képet kedvcsinálónak
gres1.jpg
gres2.jpg
gres3.jpg
gres4.jpg
gres5.jpg
gres6.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.