Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chamonix topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry)
223 élménybeszámolót írt
223
16 éve tag
2012.01.25. 23:37
helló!
kimerítő beszámolót nem tudok írni, de összefoglalom dióhéjban.
parkolók ingyenesek, a márciusi tömeg ellenére nem volt velük probléma. buszok is jártak rendesen, bár nem próbáltuk. mi unlimitied bérletet vettünk, ami annyiból jó, hogy érvényes verbierbe, courmayeurba és augille-re és les grands montets felső szakaszára (k.nagy sorbanállás) is. nekünk verbier kimaradt, a többi kipipálva. sajnos nem volt friss havunk, de részben kárpótolt minket a full napsütéses idő végig.
vallée blanche elég hasadékos, friss hónál tényleg kell a vezető, mert érhetnek meglepetések! mivel friss hó híján voltunk, így lehetett követni a nyomokat és kikerülni a jóég tudja milyen mély hasadékokat. egyszer érdemes kipróbálni, de ha van jó hó, akkor máshol kell csapatni. a val.blanche-ra tényleg kell egy nap. kb 3 óra alatt könnyedén teljesítettük a távot aguille-től a régi grand hotelig. viszont vár rátok egy jó kis lépcsőzés+sorban állás a végén, majd lezötyögés a fogaskerekűvel vissza cham-ba.
augille north face-t nekifutásból nem vállalnám, nagyon jó hó esetén is csak vezetővel. érdemes rákeresni youtube-on a videókra...
jó party kimaradt, fondue sem volt überkirály, viszont drága.
ha jó hó van, szerintem érdemes le tour-ban kezdeni, ez lankásabb fasza katlanos hely. les grands montets is kiváló adottságokkal rendelkezik. nem voltunk, de nagyon jónak tűnik brévent.
nagyon jó hangulatú chamonix, jó fejek az emberek és még biztos visszatérünk! :)
bazsa
Előzmény: (stemmark 131379)
stemmark
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2012.01.20. 16:15
Sziasztok!

Még mindig nagy a hallgatás Chamonix-ról. Nem tud írni valaki egy kimerítő beszámolót?

Engem érdekelne a terepek közötti buszközlekedés, autóval való közlekedés, parkolók, bérletárak (pl. az unlimited bérlet éri meg jobban, vagy ha 1 naposokat veszek az egyes terepekre),a 700km-nyi pályából melyik terep milyen, hol van infó a szűzhavas terepekről (pl. 3 völgynek van off piste könyve..),Vallée Blanche tényleg olyan hasadékos, vagy csak parasztvakítás, hogy vezető kell, mennyibe kerül a vezető 1 napra, adnak-e pieps-t,Augille du Midi-ről merre érdemes lejönni, hogy ne a hó alatti sziklákon pattogjak, Chamonix-ba melyik szórakozóhelyre érdemes benézni 1 sörre, vagy 1 estére,stb.

Köszi!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.