Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.01.26. 16:49
Igazad van, én írtam rosszul! Azt a bizonyos kétülésest egyszer sem láttam mozgásban, úgyhogy a 11-es fenti részén sem síelhettünk. Arra emlékeztem, hogy a Lukovától elindulva a 11a-ra át tudtunk kerülni de most jobban visszagondolva az úgy sikerült hogy az 5-ös felső részén (ami egy keskeny síút) csúsztunk át a 11a tetejéig. Amikor nem ezen a síúton indultunk el fentről, akkor az 1-es és a 7-es pályákat használtuk.
A hóágyúkról érdekes amit írsz, a Rovna Hola fölött igazából nem emlékszem volt-e, viszont a Luková feletti részen elég sok a hóágyú, mentek is ezerrel kedden mikor fent jártunk (gondolom a nagy szél sok havat lefújhatott előző nap, és talán azt próbálták visszatermelni...)
Előzmény: (varviktor 132002)
varviktor
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
2012.01.25. 23:34
Szia!
Mi most megyünk páran Jasnára február 1-jén. Jól értem a leírásodból, hogy bár a csúcsra nem lehet feljutni, de a 11-es pálya tetejére, Konsky Grun-re jár a kétüléses?
Csak, mert a honlapon (lehet tévesen, hiszen a hóinfó is tévesen van kint ezek szerint) folyamatosan az van, hogy csak Rovna Hola-ig jár a felvonó. Eddig azt gondoltam azért, mert a sziklás, törpefenyős terep miatt efelett (efelett ugye már nincs hóágyú) még kevés az 55-60 centi hó.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.01.25. 19:44
Hétfőn és kedden síeltünk Jasnán, és nagyon jó volt!
Rengeteg hó van, a hójelentésben szereplő 60 cm-nél sokkal több, érzésem szerint mindenhol bőven egy méter felett van a hóréteg, a pályákon kívül is. Mielőtt megérkeztünk, nagy hóesés lehetett, alig lehetett felmenni a legfelső parkolóba, és hétfőn és kedden is esett még legalább 10-10 centi. Az időjárás elég váltakozó volt: szikrázó napsütés, hóvihar erős széllel, és sűrű köd 10 méteres látótávolsággal, ezek váltogatták egymást.
Hétköznaphoz képest sokan voltak, de a főbb felvonók modernek, nagy kapacitásúak, ezért várakozás alig-alig volt, a pályákon pedig jól eloszlottak az emberek.
Én most voltam először itt, és nagyon tetszik a síterep, főként a hosszú piros pályák (11-11a, 1-1a, 12) de sok kék és fekete pálya is van, mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelőt. A sok friss hó miatt a reggel még jó minőségű pályák (főleg a meredekebbek) délutánra igen erősen kibuckásodtak, ez sokakat zavart minket annyira nem. Jeges részek viszont egyáltalán nincsenek.
Nagy sajnálatunkra a csúcsra egyik nap sem tudtunk feljutni, így a déli oldalt sem nézhettük meg. Sőt, hétfőn még a Lukovához vezető két négyülésest is leállították a nagy szél miatt.
Összességében nagyszerű két napot töltöttünk itt, jó lett volna még maradni egy keveset. Mindenki mehet bátran, a hóviszonyok miatt nem kell aggódni.
Előzmény: (attila.s 131952)
attila.s
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2012.01.25. 18:06
mostanában volt valaki Chopok Északon? a tavaly év végi leírások elég elszomorítóak, hátha azóta javult a helyzet.
köszi előre is ;)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.