Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a 5 legjobb osztrák síterep? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.03.12. 08:54
Amit te keresel, az nem létezik. Ne nyavajogj, és ne a pályáknak oszd az észt, hanem tanulj meg síelni, akkor majd nem zavarnak a buckák.
20 terepen jártál, mégis csak 10-et értékeltél... a többi minuszos?

Az általad említett mindhárom terepen jártam (Nassfelden többször is), de sosem tapasztaltam olyat, hogy reggelre ne tették volna rendbe a pályákat...
gaboca
3374 élménybeszámolót írt
3374
15 éve tag
2012.03.11. 21:26
Mert van eszük és tudják, egy pályát sem lehet hermetikusan lezárni, nincs értelme ráküldeni a ratrakot mert ugyan úgy buckásodik amint rámennek a síelők, nem tud kifagyni attól áll össze a hó nem a gép súlyától. Javaslom akkor az olaszoknál menj bele a friss ratrak nyomba és tapasztalni fogod laza marad utána a hó.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2012.03.11. 21:02
Próbálj mindig valami szépet jót találni a terepben és a környezetben ha a pálya már nem vasalódeszka minőségű, és ne rágódj ennyit apróságokon.
Johnny_Korn
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2012.03.11. 20:42
Vitán felül áll, hogy Ausztriában nagyon sok jó síterep van. A legjobbakat megtalálni is sok kritérium szerint lehet: van, akinek a kék pályák hossza számít, mások a változatos pályákat szeretik, és még lehetne sorolni az egyéni prefereciákat.
Én már vagy 20 osztrák síterepen jártam (Tirol és Voralberg még kimaradt), de még mindig keresem azt a helyet ahol mindig tökéletesen le vannak kezelve a pályák. Sokszor tapasztaltam ugyanis, hogy még nagyobb síterepeken is előfordul, hogy reggelre nem teszik rendbe ratrakkal a pályákat, ha az éjjel havazott vagy ha délutánra felbuckásodik. (Egy barátom azért jár kizárólag az olaszokhoz, mert ott állítása szerint nem sajnálják a gépeket akár nappal is ráküldeni a pályákra, na ilyet Ausztriában nagyon ritkán látni. /talán a Hochkaron volt már ilyen, de ott sem tipikus/). Nassfelden/Schladmingban (Planai)/Saalbachban (mind lenyűgöző, nagy síterep) sokszor bosszantó volt, hogy kifizettem a drága bérletet és "sajnálták a pénzt" a kezelők az üzemanyagra rendesen megcsinálni a pályákat. Számomra nem elfogadható az a magyarázat sem, hogy "biztonsági okokból" nem lehet a pályákat napközben géppel kezelni, mert ez veszélyes a síelőkre. Akkor kérem szépen: tessék egyenként, rövid időre egy-egy pályát lezárni (kb. 20-30 percre), alaposan lekezelni (a mély havat eldolgozni) és utána visszaadni a síelőknek!
Na, a panaszáradat és az eszmefuttatás után: HOL VAN AUSZTRIÁBAN OLYAN PÁLYARENDSZER, AMIT TÖKÉLETESEN ÉS MINDIG RENDBEN TARTANAK, RATRAKKAL LEKEZELNEK? Oda megyek legközelebb! (Persze ne 2 km-es pálya legyen, pls, hanem valami nagyobb, több napig síelhető!)
Előre is köszi a válaszokat!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.