Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 4
, rendezés:
Előzmény és válaszok a 5 legjobb osztrák síterep? topikból
Üzenet szövege
Feladó:  klaciFérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.03.12. 08:54
(Üzenetazonosító: 137183)
klaci Hozzászólások: 2873
Regisztrált: 2007.07.19.
35 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Amit te keresel, az nem létezik. Ne nyavajogj, és ne a pályáknak oszd az észt, hanem tanulj meg síelni, akkor majd nem zavarnak a buckák.
20 terepen jártál, mégis csak 10-et értékeltél... a többi minuszos?

Az általad említett mindhárom terepen jártam (Nassfelden többször is), de sosem tapasztaltam olyat, hogy reggelre ne tették volna rendbe a pályákat...
Feladó:  gabocaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.03.11. 21:26
(Üzenetazonosító: 137151)
gaboca Hozzászólások: 3276
Regisztrált: 2009.02.09.
44 síterepet értékelt

Mert van eszük és tudják, egy pályát sem lehet hermetikusan lezárni, nincs értelme ráküldeni a ratrakot mert ugyan úgy buckásodik amint rámennek a síelők, nem tud kifagyni attól áll össze a hó nem a gép súlyától. Javaslom akkor az olaszoknál menj bele a friss ratrak nyomba és tapasztalni fogod laza marad utána a hó.
Feladó:  maci-laciFérfiKezdő síelő
Dátum: 2012.03.11. 21:02
(Üzenetazonosító: 137146)
maci-laci Hozzászólások: 3532
Regisztrált: 2005.11.27.
42 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Próbálj mindig valami szépet jót találni a terepben és a környezetben ha a pálya már nem vasalódeszka minőségű, és ne rágódj ennyit apróságokon.
h i r d e t é s
Feladó:  Johnny_KornFérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.03.11. 20:42
(Üzenetazonosító: 137144)
Johnny_Korn Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2008.10.06.
15 síterepet értékelt

Vitán felül áll, hogy Ausztriában nagyon sok jó síterep van. A legjobbakat megtalálni is sok kritérium szerint lehet: van, akinek a kék pályák hossza számít, mások a változatos pályákat szeretik, és még lehetne sorolni az egyéni prefereciákat.
Én már vagy 20 osztrák síterepen jártam (Tirol és Voralberg még kimaradt), de még mindig keresem azt a helyet ahol mindig tökéletesen le vannak kezelve a pályák. Sokszor tapasztaltam ugyanis, hogy még nagyobb síterepeken is előfordul, hogy reggelre nem teszik rendbe ratrakkal a pályákat, ha az éjjel havazott vagy ha délutánra felbuckásodik. (Egy barátom azért jár kizárólag az olaszokhoz, mert ott állítása szerint nem sajnálják a gépeket akár nappal is ráküldeni a pályákra, na ilyet Ausztriában nagyon ritkán látni. /talán a Hochkaron volt már ilyen, de ott sem tipikus/). Nassfelden/Schladmingban (Planai)/Saalbachban (mind lenyűgöző, nagy síterep) sokszor bosszantó volt, hogy kifizettem a drága bérletet és "sajnálták a pénzt" a kezelők az üzemanyagra rendesen megcsinálni a pályákat. Számomra nem elfogadható az a magyarázat sem, hogy "biztonsági okokból" nem lehet a pályákat napközben géppel kezelni, mert ez veszélyes a síelőkre. Akkor kérem szépen: tessék egyenként, rövid időre egy-egy pályát lezárni (kb. 20-30 percre), alaposan lekezelni (a mély havat eldolgozni) és utána visszaadni a síelőknek!
Na, a panaszáradat és az eszmefuttatás után: HOL VAN AUSZTRIÁBAN OLYAN PÁLYARENDSZER, AMIT TÖKÉLETESEN ÉS MINDIG RENDBEN TARTANAK, RATRAKKAL LEKEZELNEK? Oda megyek legközelebb! (Persze ne 2 km-es pálya legyen, pls, hanem valami nagyobb, több napig síelhető!)
Előre is köszi a válaszokat!
laponként:
összesen 4
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.