Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hány éves korig lehet síelni, bordozni? topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2012.03.18. 09:34
Ahogy érzed! Ha nem erőlködsz, hanem jön magától lazán, akkor már nem vagy kezdő!
Előzmény: (formasu 137517)
formasu
40 élménybeszámolót írt
40
12 éve tag
2012.03.18. 09:13
Már igyekszem a jelenre koncentrálni, arra, hogy a telet minél jobban kihasználjam, minél többet legyek a sípályákon, keresem is ennek a lehetőségét, új sípartnerek megismerésével.
A múlt héten is egy ukrajnai / Bukovel / sítúrán voltam, / Egy összeszokott csapathoz csatlakoztam / ami nagyon jól sikerült, minden szempontból.
Más:
Ezen a fórumon illik megjelölni, hogy ki milyen szinten síel, ezt látom. Felmerült bennem, hogy ki a kezdő, és ki a haladó? A profi szint talán már egyértelműbb.
Hol húzzuk meg a határt, a kezdő, és haladó között? Mi alapján?
A profik már gyorsan, és szépen síelnek, de ki a haladó? Tudom, van olyan is, aki mindig kezdő marad, de most nem róluk van szó. Látok olyat, hogy 20-50 év síelés után is a kezdő van bejelölve, talán túlzott szerénység miatt.
Tehát, aki szinte minden pályán lejön, a feketén, de főleg a piroson már közel karvingolva is, főleg a lejt irányába, és nem keresztbe állandóan, és viszonylag gyorsan, de nem "szépen", összezárt lábakkal, az még kezdő, vagy már haladó?
Előzmény: (kócos 137514)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2012.03.18. 06:01
Még él az ember, annyi szép előtt áll,ezért ne sajnáld azt, amit elmulasztottál.Egész életedben csak sajnálkozni fogsz.
A pillanat öröme feledtesse,a múlt árnyait.
Előzmény: (Robin 137511)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2012.03.17. 23:13
"Nagyon bánom, hogy fiatal koromban nem kezdtem el a síelést, és elvesztegettem így sok-sok évet, amit már nem lehet bepótolni."
De javítani lehet !! Kívánok még sok-sok síelős évet !!
Előzmény: (formasu 137499)
formasu
40 élménybeszámolót írt
40
12 éve tag
2012.03.17. 18:46
Síelésem eddigi 4 éve, összefoglalva:
Egy hónap hiányzott a 63 évemhez, amikor a lányomékkal, és baráti társaságukkal Schladmingba utaztunk, kis unokámra vigyázni, hogy a fiatalok tudjanak együtt síelni. Első nap délelőtt rájöttem, hogy feleségem egyedül is el tudja látni a picit. Estére kaptam tőlük szükséges ruhákat, vettem egy sínadrágot, béreltem lécet, cipőt, másnap a Planai-on voltam a társasággal. Lányom velem maradt délelőtt, hogy elmagyarázza, hogyan kell felcsatolni a lécet, mi az a hóeke, hogyan lehet hóekéből fordulni, fékezni, megállni. Mindenki meg volt győződve a társaságunkból, hogy ez a nap volt az első, és utolsó síelésem.
Másnaptól már nem mentem velük, hanem a Hochwurzen kék pályáin gyakoroltam, nyitástól zárásig, egész héten. Mire a pályaszállásunkra értem, minden ruhámból csavarni lehetett a vizet....
Hazaérve vásároltam felszerelést, és itthon MátraszentIstván pályáin folytattam, folytatom a tanulást, gyakorlást, hetente egyszer-kétszer.
Azóta évente kétszer megyünk a 30-40 éves csapattal Ausztriába síelni. A harmadik szezontól már velük tartottam, tarthattam, egész nap, de ha a meredekebb pályákat el lehetett kerülni "kékebben", akkor inkább azt választottam.
Ebben az évben, -ez a negyedik síszezonom-, voltam velük BadKleinkirchenben, itt már nem kérdezték tőlem, hogy melyik pályákon menjünk, de a kékeket inkább kerülték. Így maradtak a piros, és fekete pályák, válogatás nélkül, nyitástól zárásig, egy hütte látogatással.
Reménykedem, hogy néhány évig még tudok síelni. A síelés a táli időtöltésemnek a meghatározója lett, keresem a lehetőségét, hogy minél többet síelhessek, a sípályákon lehessek. Nagyon bánom, hogy fiatal koromban nem kezdtem el a síelést, és elvesztegettem így sok-sok évet, amit már nem lehet bepótolni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.