Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Válóok??? A feleségem nem szeret síelni. topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2012.09.25. 16:28
Fordított is lehet ám a helyzet, mikor a hölgyek imádnak síelni és a választottjuk nem tud, vagy nem akar. Megboldogult lánykoromban én voltam az, akinek szenvedélye volt a sízés és látva azt másoknál, milyen gondot okoz, ha a párjuk csak toporog és szenved a pálya szélén, úgy éreztem, megelőzendő a bajt, hogy radikális eszközhöz kell folyamodnom. Nem biztos, hogy követendő példa, de nálam ragyogóan bevált. Megmondtam a páromnak, akinek addig még soha nem volt léc a lábán, hogy addig bizony hozzá nem megyek feleségül, míg meg nem tanul síelni! Gyorsan pótolta ezt a tudásbéli hiányosságát. Én oktattam, és mivel nagyon fontos volt számomra, hogy ő is szeresse meg ezt a sportot, kerültem az olyan körülményeket, ami kedvét szeghette volna. Talán engedékenyebb is voltam a kelleténél a stílusbéli hibák korrigálásában, nehogy szekatúrának vegye. Maradt is néhány csiszolandó, helytelenül rögzült mozdulat, de úgy döntöttem, hogy az kevésbé zavar, mintha nem osztozna velem a síelés örömében.
A sí iránti szeretetünk és a házasságunk is tartósnak bizonyult, immáron 36 éve együtt vagyunk, és rendszeresen űzzük e sportot. Néhány, kényszerűségből, (szülés, illetve építkezés miatt) kihagyott szezonon kívül minden télen legalább egy hetet, de ha tehetjük még többet síeléssel töltünk. A két fiunkat természetesen korán megtanítottuk síelni és már alig várom, hogy az unokáimmal is együtt síelhessek.
Előzmény: (robertoo 139177)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2012.07.04. 13:37
"Persze nekünk egyszerűbb a helyzet, mert az oktató kéznél van, és minden íratlan szabály ellenére csak tőlem hajlandó tanulni."

A hivatkozott íratlan szabály: Családtagtól ne tanulj, menj oktatóhoz!

Erről egy borbélyos logikai feladvány jutott eszembe, ami ide adaptálva valahogy így hangozhatna:

Ozsi az egyetlen oktató a hegyen. Mindenkit ő oktat, aki nem saját családtagjától tanul, de senki olyat nem oktat, aki saját családtagjától tanul.
Oktathatja-e Ozsi a feleségét?
Előzmény: (ozsi 139539)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2012.07.04. 11:59
Az enyém négy napot síelt életében, azt is felnőtt fejjel, nem is különösebben sportos alapokkal (saját megfogalmazása szerint oszlopos tagja a lekvárszövetségnek), aztán jött a gyerek. És mire újra fog, akkor a gyerek bőven gyorsabb lesz nála... ;-) De mivel szeretjük együtt eltölteni az időt, csak szervezés kérdése. Persze nekünk egyszerűbb a helyzet, mert az oktató kéznél van, és minden íratlan szabály ellenére csak tőlem hajlandó tanulni. Eddig még nem volt egyetlen feszült pillanat vagy kellemetlenség sem. Ha újra lécre áll, csúszkálunk egy-két órát együtt vagy hármasban, a kezdőpályát is lehet élvezni, ha a családdal vagyok.
Előzmény: (robertoo 139177)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2012.07.04. 09:17
Laci, örülök, hogy mégiscsak maradtál!
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2012.07.03. 23:42
Halihó, szia!

Van azért itt egy veszély, sízésben még nem hallottam ilyesmiről, de szörfözésben megtörtént.

Kb. 20 fős szörfös csapat egy görög szigeten, hölgyekkel. Napsütés, rézsút part felől fújó 4 - 6 Beaufort szél. Napokon keresztül, és órákon át.

Fiúk mind bent hasítanak a vízen, hölgyek a parton izgulnak. Két napig. Aztán kezdenek unatkozni.

Aztán néhány, már rutinos, jóképű "helyi idegenvezető legény" felajánlja az unatkozó hölgyeknek, hogy megmutatják a falu idegenforgalmi nevezetességeit.

Mire a szörfös fiúk késő délutánra hótfáradtan partra krajcoltak, (negyedszelezés, 70 - 90 literes swert nélküli deszkákkal), a hölgyek már várták őket. De olyan nagyon nem volt felhőtlen a vacsoralégkör, amikor a kirándulás szóba került.

Úgyhogy, csak óvatosan!

Síbarátsággal:
Replaci
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2012.06.29. 17:10
Ezt az önreklámot vazze....

Ha az asszony nem akar síelni, otthon marad.
Brillante
83 élménybeszámolót írt
83
12 éve tag
2012.05.23. 12:32
Szia

A legfontosabb, hogy mit utál benne? A legtöbb probléma azzal van, ha a kezdetben sok kudarc éri. Például rossz pálya választása, nem kellő fokozatosság, rossz idő, nem profi oktató.
A legfontosabb lenne szerintem, egy megfelelő terep kiválasztása egy tapasztalt és türelmes OKTATÓval. A kezdőknek nem mindig a legnagyobb terepek a legideálisabbak. Napi pár óra oktatás, délután pedig gyakorolhatnátok együtt a megtanult dolgokat. Szóval így látatlanban azt mondanám, hogy a hiba az oktatás módszertanában lehet, semmiképp nem a feleségedben. Mielőbbi sikerélményre lenne szüksége.
Sportbaráti üdvözlettel: David
Előzmény: (robertoo 139177)
robertoo
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2012.05.23. 10:30
Sziasztok!

Irigykedve nézem már egy ideje a címoldalon is megjelenő képet a síelő esküvői párról.
https://sielok.hu/fotoalbum/donovaly-ttd/kep/1/
Szerencsés, aki ilyen belevaló csajjal köti össze az életét.

Már mindent megpróbáltam, hogy a feleségem meszeresse a síelést, de csak kínlódunk ezzel a dologgal. Tudja, hogy nekem fontos, de hiába, ha egyszerűen utálja az egészet ...

Tanácsot szeretnék kérni másoktól, ki hogyan oldja meg a helyzetet aki hasonló cipőben jár?

Tudom, most uborkaszezon van de, hátha erre jár most valaki és segít.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.